Extern

O scrisoare semnată de ambasadorii a 50 de state, în frunte cu SUA, în favoarea LGBT, a fost respinsă CATEGORIC de liderii Poloniei: ”NIMENI nu ne poate da lecții despre toleranță!”

Liderii polonezi au respins sugestiile că persoanele LGBT ar fi private de anumite drepturi în această țară, după ce o scrisoare deschisă semnată de 50 de ambasadori, în frunte cu cel al SUA, a semnalat nevoia pentru „non-discriminare, toleranță și acceptare mutuală”, informează The Chicago Tribune.

Scrisoarea deschisă, publicată duminică pe siteul Departamentului de Stat al SUA, menționează că „drepturile omului sunt universale și oricine, inclusiv persoanele LGBTI, sunt îndreptățite să se bucure pe deplin de ele”, aluzie la faptul că în Polonia nu se recunoaște vreun drept la căsătorie și adopție de copii pentru homosexuali.

Prim-ministrul Mateusz Morawiecki (FOTO) a spus că este de acord că fiecare persoană merită respect, dar este în dezacord complet cu afirmația ambasadorilor, cum că membrii grupului LGBTI nu ar avea toate drepturile sau că nu sunt respectați.

„Dragi ambasadori, nu pot decât să vă spun că toleranța este în ADN-ul polonezilor. Nimeni nu are a ne da lecții de toleranță”, a spus premierul într-o conferință de presă.

Liderii Poloniei, în frunte cu președintele Andrzej Duda, se opun proliferării activismului LGBT, numindu-l „o ideologie mai periculoasă decât comunismul”.

„Drepturile omului nu sunt o ideologie – sunt universale. 50 de ambasadori și reprezentanți sunt de acord”, a scris pe Twitter Georgette Mosbacher, Ambasadorul SUA în Polonia.

Replica a venit imediat de la Joachim Brudzinski, vicepreședinte al Partidului Lege și Justiție (Pis), de Guvernământ. Acesta a declarat că „noi în Polonia suntem de acord. De aceea, așteptăm cu speranță următoarea scrisoare, de data aceasta în apărarea creștinilor, a activiștilor proviață încarcerați, a oamenilor concediați și persecutați pentru că au citat din Biblie sau a persoanelor eutanasiate împotriva dorinței lor”.

Scrisoarea ambasadorilor a fost semnată de reprezentanții SUA, ai Germaniei, Marii Britanii, Franței, Italiei sau Japoniei și Canadei, dar și reprezentanța Comisiei Europene în Polonia.

Presa și activiștii LGBT din Occident încearcă să acrediteze ideea că persoanele LGBT ar fi „persecutate” în Polonia de regimul PiS-Duda. De partea cealaltă, liderii politici și ai Bisericii Catolice susțin că se apără în fața atacurilor mișcării LGBT, care presează pentru recunoașterea unui drept la căsătorie între homosexuali, introducerea educației sexuale în școli și adopția de copii.

Și în România sunt uzuale intervențiile ambasadorilor străini, mai ales pe vremea guvernării PSD, dar autoritățile de la București nu au răspuns niciodată într-o manieră asemănătoare precum omologii lor polonezi.

Autor: Mihai Șomănescu

Sursa: lectii-despre-toleranta/?fbclid=IwAR2wpK4Gd3JQHVdu-LdETYpyoyiN8FKLAhMmoHZEOwAhSOpAzA-A9bTH250″ target=”_blank” rel=”noopener”>R3Media

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu