Extern

Marea Resetare: Conspirația „BBB – COVID” iese la lumină

Planul datează din 2015 și prevede folosirea unui dezastru pentru înlocuirea capitalismului cu un comunism global.

Ce straniu: nimeni nu suflă o vorbuliță! Aruncându-ne ca orbeții cu capul înainte sub al doilea val de COVID, tocmai am prăpădit 80 de miliarde de euro.

Este suma care trebuia să revină țării noastre din pachetul de 750 de miliarde de euro, convenit de UE, în iulie, pentru a ajuta țările membre să depășească criza economică provocată de epidemie.

Intrând într-un nou „lockdown”, România și întreaga Europă deschid larg porțile pentru o nouă criză economică. În condițiile în care prima nu a trecut.

Consecințele se anunță devastatoare. Reuniți într-o videoconferință, marți, 3 noiembrie, miniștrii de Finanțe din Zona Euro au exclus categoric vreun nou ajutor pentru statele membre.

Comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, a declarat că, din cauza valului doi de COVID, statele membre ar putea fi obligate să ia măsuri suplimentare. Acestea ar urma să fie finanțate din împrumuturi, profitând de suspendarea regulilor privind deficitul. În ceea ce privește un eventual nou pachet de ajutoare, Gentiloni a retezat scurt orice speranță:

„La ora actuală, obiectivul principal este aplicarea (măsurilor deja luate)”.

Klaus Regling, șeful Mecanismului European de Stabilitate (MES) – fondul de salvare al UE – a subliniat și el necesitatea unor eforturi suplimentare la nivel național. Însă, la scară europeană, „nu cred că este necesar să facem altceva pentru moment”.

Așadar, pentru traversarea celei de-a doua crize economice, UE binecuvântează „metoda Câțu”: împrumutul până la capăt.

România s-a împrumutat până acum cu 130 de miliarde de lei, vreo 27 de miliarde de euro. Adică o treime din banii pe care îi așteptăm de la UE. Care vin și ei cu ajumite condiții. Și din care jumătate reprezintă tot împrumuturi, care trebuie și ele restituite.

România avea în 2019 una dintre cele mai mici datorii din UE, ca pondere din PIB: 35,4%, în condițiile unei medii la nivel european de aproape 80%.

Împrumuturile lui Câțu au aruncat-o în iulie la 42,2% din PIB, iar UE prognozează că va ajunge la 63,6% 2022.

Așadar, o dublare a datoriei naționale în doar doi ani! În condițiile în care, atenție!, pentru o economie precum a României, nivelul recomandabil de îndatorare nu trebuie să depășească 45% din PIB.

Nu doar România, ci întreaga Europă se înglodează în datorii din cauza priponirii economiilor pe motiv de COVID.

Datoria medie a UE va depăși 86% din PIB anul acesta, pentru a ajunge la anul să depășească 100%. Cele mai îndatorate țări sunt Grecia (a cărei datorie națională va fi de 207% din PIB la sfârșitul lui 2020), Italia (160%) Portugalia (135%), Spania (120%), Franța (120%).

Împrumutul nu are nimic rău în sine. Este doar un instrument economic: depinde cum este folosit. Însă a combate criza economică prin împrumuturi, la dobânzi din ce în ce mai mari, în condițiile în care economiile sunt ținute închise este o sinucidere. Un colaps anunțat, către care Europa și cea mai mare parte a lumii civilizate se îndreaptă cu ochii închiși.

Pare că asistăm la o sinucidere în masă.

Nimeni nu garantează că valul doi de COVID va fi și ultimul. Bill Gates, acest „guru” al virușilor, prognoza în septembrie că epidemia se va termina „în cel mai bun caz, probabil, în 2022”.

După 7-8 luni de economiile (inclusiv cele mai performante) gâfâie. Peste tot în lume, traiul oamenilor s-a degradat dramatic, devenind sub-viețuire. Viață de pușcăriaș. Singurul lucru permis omului este munca. Orice distracție sau balsam pentru suflet sunt interzise.

Cum va arăta lumea peste doi ani, când distrugerile economice, sociale și culturale vor fi incalculabile?

Peisajul mondial seamănă astăzi frapant cu Bucureștiul anilor 1980, când Ceaușescu a dat ordin ca tot orașul vechi, cu farmecul său patriarhal, cu istoria lui mirosind a tei și a regina-nopții, să fie ras de pe fața pământului, iar pe ruinele sale să înalțe un coșmar de beton.

„Build Back Better.” BBB. „A construi la loc mai bine.” Este un concept adoptat de ONU în 2015, care își propune „să folosească un dezastru ca pe un impuls pentru a construi țări și societăți mai viguroase decât înainte”.

Build Back Better este unul din sloganele electorale lui Joe Biden.

Dar îl auzi adesea în gurile globaliștilor, de la Prințul Charles la Justin Trudeau și de la Emmanuel Macron la Angela Merkel. În octombrie, de pildă, Melinda Gates spunea:

„Viața se va schimba definitiv… o vom construi la loc mai bine”.

Planul pentru aplicarea principiului BBB a fost botezat The Great Reset (Marea Resetare) și va fi bătut în cuie la Forumul Economic Mondial (FEM) de la Davos, din ianuarie 2021.

Cu ocazia unei reuniuni virtuale, organizată de FEM anul acesta, în iunie, la care au participat unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri de pe planetă, oficiali guvernamentali și activiști, au fost schițate câteva principii generale.

În esență, Marea Resetare își propune să înlocuiască capitalismul cu un comunism planetar. Un fel de Komintern II.

„Fiecare țară, de la Statele Unite la China, trebuie să participe, și fiecare industrie, de la petrol și gaze la tehnologiile digitale, trebuie să fie transformată”, afirmă Klaus Schwab, fondatorul și președintele FEM, într-un articol publicat pe site-ul Forumului.

„Pe scurt, avem nevoie de o Mare Resetare a capitalismului”, conchide Schwab.

Dar schimbările nu se vor rezuma doar la industrie. „Toate aspectele societăților și economiilor noastre” trebuie „restructurate”, „de la educație la contractele sociale și condițiile de muncă”.

Alături de Schwab, la reuniunea virtuală a FEM din iunie au participat Prințul Charles, unul dintre primii partizani ai Marii Resetări, Gina Gopinath, economist șef al FMI, Antonio Guterres, secretarul general al ONU și președinții unor corporații importante, precum Microsoft sau BP.

De asemenea, au participat activiști de la grupuri precum Greenpeace International și profesori universitari, toți partizani ai Marii Resetări.

Deși detaliile nu se cunosc, totul pare un amestec sulfuros de Bernie Sanders cu Greta Thunberg.

Așa cum arăta încă din 2015 planul BBB al ONU, era nevoie de un „declanșator”. Iar acesta a fost pandemia COVID.

„Avem o strălucită oportunitate să extragem ceva bun din această criză – undele sale de șoc fără precedent i-ar putea face pe oameni mai receptivi față de marile viziuni ale schimbării”, a spus Prințul Charles în alocuțiunea sa.

„Este o oportunitate pe care nu am mai avut-o niciodată și probabil că nu vom mai avea vreodată”, a subliniat moștenitorul tronului britanic.

Declarația sa seamănă uimitor cu cea pe care George Soros o făcea cu o lună înainte, tot despre formidabila oportunitate pe care COVID o reprezintă pentru globalism:

„Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput.”

Ultima carte a lui Klaus Schwab, care se numește chiar așa, „COVID-19: Marea Resetare”, nu lasă nici o îndoială că pandemia de coronavirus este „oportunitatea de aur” pentru a accelera ritmul schimbărilor către un „nou normal”:

„La data la care scriu (iunie 2020), pandemia continuă să se agraveze în toată lumea. Mulți dintre noi se întreabă când lucrurile vor reveni la normal. Răspunsul e scurt: niciodată. Nimic nu va mai întoarce la sentimentul „pervertit” al normalității care domnea înainte de criză, deoarece pandemia de coronavirus marchează un punct de cotitură fundamental în traiectoria noastră globală.”

Se dezleagă astfel și misterul grabei cu care liderii politici – mondiali și dâmbovițeni – ne vesteau că „lumea nu va mai fi niciodată la fel”, când nici nu ajunsese epidemia bine în Europa.

Ei, liderii, erau la curent cu Marele Plan.

Surprinzător este că Schwab nici măcar nu se mai ostenește să ne sperie cu efectele devastatoare ale noului virus:

„Spre deosebire de alte epidemii din trecut, COVID-19 nu reprezintă o amenințare existențială.”

Dar cu adevărat cutremurător este că, descriind cum se va instaura Noua Ordine (pe care o numește A Patra Revoluție Industrială), el privește COVID-19 drept un moment crucial pentru istoria planetară, comparabil cu Nașterea lui Iisus Hristos:

„Vor urma schimbări radicale cu asemenea consecințe încât unii experți vorbesc despre o eră «înainte de coronavirus» (IC) și de o eră «după coronavirus» (DC). Vom continua să fim surprinși deopotrivă de rapiditatea și de natura neașteptată a acestor schimbări – pe măsură ce se vor combina unele cu altele, ele vor genera consecințe de gradul doi, trei, patru etc., provocând efecte în cascadă și nemaivăzute.”

Cum va arăta efectiv lumea de mâine după acest tsunami globalist, cum va fi viața omenirii în epoca post-COVID? Ne spune tot un articol de pe site-ul Forumului Economic Mondial.

Titlul său este dătător de frisoane:

„Bine ați venit în 2030. Nu am nici o proprietate, nu am intimitate și viața nu a fost niciodată mai bună.”

Data la care a fost postat articolul este 11 noiembrie 2016, la un an după ce ONU a adoptat „Build Back Better”. Dovada că „revoluționarii” aveau de multă vreme planurile pritocite și așteptau doar pretextul. Virusul. Pandemia devastatoare de care Bill Gates vorbea încă din 2018.

Dar să citim câteva rânduri din articol:

„Bine ați venit în anul 2030. Bine ați venit în orașul meu – sau ar trebui să spun «orașul nostru». Nu am nici un fel de proprietate. Nu am o mașină. Nu am o casă. Nu am în proprietate nici un fel de aparate și nici o haină.

„Deși vi s-ar putea păstra straniu, este perfect logic pentru noi în acest oraș. Tot ceea ce voi considerați ca un produs a devenit acum un serviciu. Avem acces la transport, la adăpost, la hrană și la tot ce avem nevoie în viața noastră cotidiană. Una câte una, toate aceste lucruri au devenit gratuite, deci nu mai are nici un sens pentru noi să avem proprietăți.”

Renunțarea la orice proprietate în schimbul anulării datoriilor. Când datoriile vor deveni insuportabile, această idee otrăvită învelită în poleială va deveni tentantă. Pentru indivizi și pentru națiuni. Statele vor dispărea prin „iertarea” datoriilor.

Propaganda politică, presiunea mediatică și exemplul hipsterilor vor juca un rol important în acceptarea „noului normal”. Astăzi, mai bine de un sfert dintre americani sunt de acord cu renunțarea la capitalism și înlocuirea sa cu un sistem mai socialist. În rândul tinerilor, procentul depășește jumătate.

Până deunăzi, toți cei care susțineam că pandemia este pretextul pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale eram puși la zid ca adepți ai „teoriei conspirației”.

Acum, însă, „Conspirația” a ieșit din subteran la lumina zilei și este pe cale să se transforme în program politic mondial.

P.S. Înlăturarea lui Donald Trump, ultimul obstacol serios în calea Marii Resetări, și înlocuirea sa cu un adept BBB reprezintă sfârșitul începutului.

Autor: Adrian Pătrușcă

Sursa: Evenimentul zilei

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Aș recomanda tuturor celor care mănîncă căcat despre Ceaușecu să meargă la Pekin sau Washinton dc să miroasă regina nopții. Fiindcă Ceaușescu n-a dărîmat nimic altceva decît mahalale făcute din maghernițe igrasioase și a dat oamenilor posibilitatea să trăiască decent, cu apă caldă și căldură. V-a scos părinții din mocirlele și gunoaiele periferiei unde vă spalați în curte la cișmea cu apă rece sau în albie o dată pe săptămînă. Am cunoscut toate așa zisele vile din zona Uranus :instalații sanitare din plumb, sobe cu lemne, țevi peticite de la început de secol, noroaie adînci de-ți intrau în șoșoni și multe alte minunății capitaliste. Bucureștiul fusese pavat cu lemn ca să nu afunzi în cloaca apelor reziduale scoase afară de ploile abundente. Și cîte alte dovezi de viață decentă și comodă. Citiți părerea lui Țuțea despre Ceaușescu. Am uitat să spun că la trecerea tramvaiului 12, sau 2 vilele acelea minunate se clătinau ca gondolele din Veneția. Copiii moșului, minciuna are picioare scurte.