General

Istoria si Geografia vor dispărea din programa școlară.

Un profesor de istorie din România lansează un avertisment privind posibilitatea ca istoria și geografia să fie contopite într-o singură disciplină odată cu viitorii ani școlari.

Florinel Agafiţei, profesor de istorie şi scriitor cunoscut în Focşani, spune că a studiat metodologia-cadru din învăţământul preuniversitar pentru viitorul an şcolar viitor, iar de aici a tras concluziile legată de trendul pe care s-a intrat în legătură cu unele discipline.

Cadrul didactic este extrem de îngrijorat de faptul că cele două materii se vor contopi într-o așa-numită disciplină intitulată ”Studii Sociale”.

Ce s-ar putea întâmpla cu istoria și geografia predate în școlile din România?

Ministerul Educației a propus mai multe variante în ceea ce privește planul-cadru de lucru pentru următorii ani școlari. Într-una dintre ele se prevede dispariția materiei “Limba latină”, precum și reducerea orelor de la Limba modernă numărul 2, de la fizică, chimie, biologie, geografie și istorie.

Un profesor de istorie din România consideră că tendința din învățământ este ca unele materii din aria ”umană” să fie contopite în anii care urmează. În opinia lui Florinel Agafiței, istoria și geografia s-ar putea transforma într-o singură materie în programa școlară din anii viitori.

Profesorul din Vrancea spune că cele două materii s-ar putea unii într-o disciplină intitulată ”Studii Sociale”.

”Ce te faci când observi cum alţii, mai puţini la număr, îşi păstrează acest drept, disciplina studiată de copiii lor numindu-se, să zicem, Istoria Minorităţilor şi Tradiţiilor acelei minorităţi? Observi cum Istoria Românilor se topeşte în larga aglomerare a Ştiinţelor Sociale şi te întrebi de ce…

La fel te întrebi când vine vorba despre geografie, dar nu numai”, spune profesorul Florinel Agafiţei pentru Adevărul.

Ce s-ar urmări prin desființarea unor materii

Profesorul din Focșani spune că printr-o eventuală eliminare a unor materii precum istoria și geografia se urmărește ”crearea omului nou”. Mai mult, din poziția sa de profesor care predă istorie, Agafiței se simte discriminat de perspectiva de a contopi unele materii în programa școlară din anii viitori.

”Eu, ca român majoritar etnic, numeric etc., şi ca profesor de Istorie, mă simt discriminat când văd că minoritarii pot spune că au istoria lor, a minoritarilor etnici, iar eu nu voi putea decât să afirm că disciplina Istorie nu mai este menţionată individual în actele emise de minister, ci aşezată sub semnul Ştiinţelor Sociale, la un loc cu alte cenuşărese.

Mai mult decât atât, şi mai departe în spirit, gândesc la John Stuart Mill care vorbea despre tirania majorităţii, întrebându-mă dacă nu se poate vorbi despre o tiranie a minorităţii, când unii sunt “mai egali decât alţii”, păstrându-şi drepturile neştirbite şi chiar mai mult decât atât”, mai spune Florinel Agafiţei, conform sursei citate.

Sursa: fanatik.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cei care conduc la dez-nationalizare trebuie sa dispara.
    Nu e nevoie de procese fiindca Justitia a virat spre marxismul cultural, e din ce in ce mai rupta si opusa realitatii.

  • ce sa faci daca romanii dorm si nu ies in strada ca francezii si polonezii, sa dea foc la ministerul educatiei si sa arda ca sobolanii cei care propun scoaterea istoriei din programa scolara ! romanii dorm indiferent cate abuzuri si atrocitati le fac alogenii care conduc tara din umbra sau la vedere, deci romanii merita sa moara de adevaratelea adica sa doarma somnul de veci daca la asemenea crima la adresa lui – scoaterea istoriei din scoli- nu se rascoala cu mic cu mare sa dea foc la parlamentul tradarii si guvernul ucigas ;ia sa incerci o chemare pe FB la o manifestatie contra acestei crime sa vezi ca nu vin decat 2-3, restul isi umplu burtile cu carnati si sorici ! dar s-au adunat sute de mii cand a dat ordonanta Dragnea sa mareasca redeventele la gaze si petrol ! sarac popor idiot iti meriti soarta sa-ti dispara numele din istorie! imaginati-va ca s-ar incerca asa ceva in Polonia, pai s-ar incepe al 3 lea razboi mondial, polonezii sunt patrioti romanii sunt idioti.PUNCT

  • Bagati-va mintile-n cap ! A sosit vremea capitalismului marxist,fantana nesecata de idei aberante sub o ploaie de pixeli deformati.Cei ce-si aduc aminte cum se faurea omul nou in comunism, stiu bine ce ni se pregateste.Tutto sommato,nu am decat un cuvant care sa-i caracterizeze: CRIMINALI . Sper ca fiecare din noi sa-si faca partea, condus de intelepciunea inimii, iar Providenta sa ne dea de acolo,din inaltul Neantului, o mana de ajutor.