General

Adrian Caciu: „USR va deconta eșecul anului 2020 al lui Florin Cîțu”

Așa zisa cedare a Ministerului Finantelor Publice către USR este un măr otrăvit.
Pentru ca USR va deconta atât eșecul anului 2020 al lui Florin Cîțu cu presiunea aferentă asupra anului 2021 dar si cu angajamentele luate in fața agențiilor de rating.
De ce?
1. Vor ingheta salariile. Pentru că datoria publică va fi mai mare de 50% din PIB din cauza faptului ca deficitul va fi mai mare de 3%. Amintesc faptul ca datoria publică va fi de 47% la finalul anului 2020 si de cel putin 55% din PIB la finalul anului 2021.
Potrivit art. 13, pct. 2 lit. b, din Legea Responsabilității fiscal-bugetare se îngheață cheltuielile cu salariile in sectorul public daca datoria publica depășește 50%.
2. Vor ingheta cheltuielile cu asistența socială (inclusiv pensiile) daca datoria publică depășește 55% din PIB. Art. 13, pct. 3 lit. b) din Legea responsabilității fiscal-bugetare.
3. Salariul minim si pensia minima sunt deja înghețate prin faptul că avem guvern interimar care nu poate da acte de dispoziție pentru anul viitor.
4. Va trebui făcută consolidare fiscala, iar presiunea va fi pe restructurarea cheltuielilor bugetare. Dacă nu se face consolidare fiscală ratingul României ajunge la junk.
5. Nu vor fi venituri suficiente pentru ca economia a fost sufocată.
Și ar mai fi.
Acesta este cadoul otrăvit pe care l-a lăsat Florin Cîțu.
Peste 40% dintre tineri sunt plătiți cu salariul minim. Posibil votanți USR
Eu cred că USR ar trebui sa înțeleaga ca este luat drept vagon la guvernare sau ca sa explic complementar, ca partid care deconteaza.
Oare foamea de funcții îi va face să își distrugă capitalul electoral fragil pe care îl au?

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu