Extern

Grupul Bilderberg, reuniune „secreta” rasuflata cu perdea de fum si iz de cenzura la Roma

Ceea ce s-a dorit a fi o reuniune secreta a Grupului Bilderberg, pare o adevarata provocare in aceste zile la Roma. Reuniti probabil pentru a decide sortii Italiei, Spaniei si Greciei, au ales locul gresit pentru a nu fi reperati, deoarece hotelul unde se desfasoara intalnirea, Hotelul de Russie, este asaltat de cronicari, fotografi, cinefili si fani ai starurilor prezente la Festivalul de Cinematografie care se desfasoara zilele-astea in capitala Italiei.

„Vina” ii apartine in intregime „geniului” organizator al intalnirii, Franco Bernabe (de la Telecom Italia), care a compromis oarecum misterul din jurul acestor intalniri cu caracter secret. Despre aceasta intalnire nu se scrie nici macar pe site-ul oficial al cele mai puternice si misterioase organizatii mondiale care reuneste manageri, bancheri si antreprenori din intreaga lume. Cu toate acestea, masuri exceptionale au fost luate pentru ca lucrarile sa se desfasoare totusi sub auspicii rezervate, astfel incat gloata de jurnalisti aflati la Roma pentru Festivalul de Cinematografie a tratat subiectul ca inexistent.

In cel mai dramatic moment politic al Italiei si al Europei, ca o gluma de un umor negru, grupul Bilderberg a pastrat Roma ca locatie pentru cea de-a 61-a sesiune de lucrari care se anunta a se focaliza in principal pe stabilirea mandatului pentru tarile cu cel mai mare grad de risc din zona euro: Italia, Spania si Grecia. In vremuri de austeritate fortata pe gatul europenilor, costul unui singur bufet pentru 80 de persoane la intalnirea secreta Bilderberg la Roma costa peste 100.000 euro, se arata in articolul publicat pe www.dagospia.com.

Pentru cine inca nu este la curent, Grupul Bilderberg (asa-zisa Conferinta sau Club Bilderberg) reprezinta intalnirea anuala neoficiala (pe baza de invitatii) a cel putin 130 de participanti, mare parte dintre acestia fiind personalitati influente din mediul economic, politic, jurnalistic si bancar. Participantii discuta o mare varietate de teme globale, economice, militare si politice, iar unii afirma ca de fapt aici se decide soarta intregului mapamond.

Masoni sau para-masoni dupa unii, Grupul se reuneste anual intr-un hotel sau statiune de lux in diverse locuri ale lumii, cel mai des in Europa, iar o data la patru ani in SUA sau Canada. Numele participantilor sunt facute publice prin intermediul presei, dar la conferinta nu are acces publicul sau mass-media. De obicei, in urma acestor reuniuni se iau decizii care mai apoi sunt puse in practica de catre aceste personaje influente care fac parte din grup.

Traditional, la aceste reuniuni nu sunt invitati reprezentanti ai guvernelor, cu toate acestea, in mod exceptional la aceasta intalnire, au confirmat participarea, conform cotidianului Libero, din partea Italiei, in afara lui Mario Monti (seful Guvernului italian), echipa sa tehnica: Corrado Passera (ministrul Dezvoltarii Economice), duo-ul Elsa Fornero si Paola Severino, Francesco Profumo, Giuliano Amato. Singura invitata care a infirmat prezenta sa este ministrul Internelor Anna Maria Cancellieri, iar printre cei probabil prezenti sunt: Mauro Moretti (numarul unu al cailor ferate italiene), Alberto Nagel (Mediobanca), Angelo Cardani (Agcom), Federico Ghizzoniad (Unicredit), Enrico Cucchiani (Intesa), Fulvio Conti (Enel), Anna Maria Trantola (presedinta RAI), Rodolfo de Benedetti (CIR), Ignazio Visco (Bankitalia), Gabriele Gelateri, Enrico Mentana. Printre jurnalistii invitati se afla Lilli Gruber (care a mai participat si la intalnirea de la Chantily, in 2011, in SUA) si Enrico Mentana, acesta din urma dezmintind informatia.

Din echipa „stranierilor” fac parte: Tom Enders (CEO Eads), Marcus Agius (Barclays), Edmund Clark(Td Bank Group), Kenneth Jacobs (Lazzard), Klaus Kleinfeld (Alcoa), Jorma Ollila (Shell). Au abandonat partida (probabil imaginandu-si “inghesuiala” din acest an) David Rockefeller si Jean Claude Trichet.

Ingrijoratoare este totusi si ca prezenta unor comisari UE este aproape sigura, data fiind prezenta (confirmata, in cele din urma), la reuniunea de anul trecut de la Chantily (Virginia, SUA), despre care Merkel a negat cu vehementa: “chiar nu stiu la ce intalnire va referiti.”

Cu toate reflectoarele atintite asupra festivalului de film, nici urma de informatii oficiale in mass-media italiana despre acest eveniment, in afara de cateva site-uri pe Internet si cotidianul Libero, preluat apoi si de Dagospia, care critica virulent lipsa de „coloana vertebrala” a presei italiene care a ocolit acest eveniment, desi se desfasoara chiar in curtea sa si la care participa jumatate din Guvernul italian si la care practic, se iau decizii capitale pentru umanitate.

Autor: Alina Stredie

Surse:
www.dagospia.com , http://www.dagospia.com/rubrica-3/politica/1-per-decidere-leuro-commissariamento-di-italia-spagna-e-grecia-i-grembiulini-del-gruppo-46589.htm
www.polisblog.it , La riunione del gruppo Bilderberg a Roma. Ci sarà anche Monti?
www.ufohunterorguk.com , Extraordinary Meeting of The Bilderberg Group Tonight in Rome; Location: at Hotel de Russie
www.ilvostro.it , Il “club” Bilderberg a RomaPer commissariare l’Italia

Abonează-te la newsletter