Analize și opinii

Dan Diaconu: „Nu pot să uit cum profesorii, în proporție de peste 65% au votat Plăvanul, PNL&USR”

Încep să crească accelerat facturile la energie, lucru despre care v-am spus încă din vară. De ce cresc? Uite-așa, pentru că pot. Distribuțiile sunt monopoluri private. Fac tot ce vrea mușchiul lor, iar voi sunteți consumatori captivi. Cine-i controlează? Nimeni! Doar nu credeți că șobolanul ăla de la Concurență mișcă ceva! Încă nu v-ați prins că face figurație?
Să revenim. EUR o ia la vale. S-a dus povestea frumoasă cu amânarea ratelor. Cei care s-au bucurat de „luxul” de a nu-și plăti ratele, acum se trezesc cu bani mai mulți de plată. Băncile din nou fac gușa mare deoarece tocmai ce-au reușit să prelungească artificial o mare parte a stocului de credite cu 9 luni. Mișto, nu-i așa?
Ce se întâmplă? Mai nimic: vă lovește „normalitatea”. N-ați ales voi președintele PORN(Pentru O Românie Normală)? Stați să vedeți ce sex vă aplică. Nu pot să uit cum profesorii, în proporție de peste 65% au votat Plăvanul, PNL&USR. Iată că tocmai li s-a anunțat răsplata: salariile le îngheață până în 2022. Și probabil și-atunci va rămâne cum am stabilit, adică o prelungire de încă un an.
Bugetarii și ei erau „dă dreapta”! Ceva mai jos(excluzând profesorii), mai precis cu un 58%. Vine și pentru ei marea restructurare. Pentru început un 30% vor trebui să-și facă bagajele. Dar ăsta e abia începutul.
Doctorii? De-abia începe și pentru ei show-ul. Cică trebuie mai mult profesionalism, iar Vlăduț are asul în mânecă: ridică acreditarea spitalelor și pa sistem sanitar. Care-i problema? Poate să preia Viena tot. Doar degeaba a stat omu’ pe-acolo tocindu-și cotele ochilor și urechilor?
Ce-a mai rămas? Ei, un mizilic: o țară numai bine să fie furată. Așa ruptă-n cur cum e, tot mai rezistă o tură. Iar proștii din ea rezistă precum broasca din povestea moralizatoare care se prezintă corporatiștilor înainte de restructurări(știți voi, aia cu broscuța căreia i se încălzește apa cu doar un grad pe zi și, întrucât nu pleacă de acolo, sfârșește fiartă). Iaca ce ne pregătesc băieții deștepți: cazanul!