Analize și opinii

Constantin Gheorghe: Vedem o față tot mai hidoasă a ceea ce numeam, plini de speranță, și de iluzii, ”proiect european”

Mă gândeam că, dacă acum trebuie să-i ”urâm pe ruși”, că ăsta e ordinul de zi pe unitate, odată rodat mecanismul, mâine nu vom fi ”invitați” să-i ”urâm” pe germani, sau pe francezi, sau pe britanici, sau pe spanioli și italieni? După model ucrainean, vom face liste cu persoane care ne sunt dușmani pentru că îndrăznesc să se opună acestui mecanism al urii la comandă. Nu vrei să-l urăști pe german? Îți pierzi statutul de ”om”.
Vedem o față tot mai hidoasă a ceea ce numeam, plini de speranță, și de iluzii, ”proiect european”. Înspăimântătoare este lipsa de reacție la discursul violent rasist și disprețuitor al lui Borrell. Nicio reacție la nivel european, care echivalează cu asumarea discursului. Ceea ce este înspăimântător! Ne-am gândit că prin ”jungla” aia, de care trebuie să se ocupe bunii grădinari europeni, suntem și noi, românii? Că tot ce ni se întâmplă, de la neadmiterea în Spațiul Schengen, continuarea MCV, anularea, practic, a Constituției, prin ”reforma” Justiției, în numele unor tot mai aproximative valori europene, este o operație de ”curățire” a junglei care amenință Grădina Maicii Europe”?
Că avem politicieni de consistența meduzelor, inutil să mai vorbim. Dar parcă aveam intelectuali de marcă, gata oricând să ne arate drumul drept. Niciun diftong de protest? Nimic? Tăcerea este adeziune la spusele lui Borrell. Ceea ce era de așteptat. Ruptura între elite și cetățeni devine definitivă. Nu mai există niciun dialog, nicio formă de comunicare. Ce va urma? Nu e greu de imaginat. Doar că un nou război nu rezolvă nimic din problemele de fond ale civilizației așa zisă occidentală. Cum nici WW I și WW II nu le-au rezolvat. Dar cine se mai raportează la trecut? Problema e că nici nu-și mai imaginează nimeni viitorul…

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu