Analize și opinii

Emanuel-Bogdan Bobic: Dicționar explicativ COINCIDENȚĂ

Dicționar explicativ
COINCIDENȚĂ, coincidențe, s. f. – Faptul de a coincide; potrivire (întâmplătoare) (a unor lucruri, evenimente, fapte etc.). [Pr.: co-in-] – Din fr. coïncidence.
Exemple:
A fost o coincidență faptul că odiosul Dragnia a fost trimis la brutărie în vederea recalificării (devenind astfel un vestit bucătar) fix în ziua anunțării rezultatului alegerilor europarlamentare.
Nu este o coincidență faptul că doamna primar Clotilde Armand este trimisă în judecată imediat după depunerea candidaturii pentru obținerea unui nou mandat de primar.
URMĂRIRE PENALĂ – Codul de Procedură Penală:
(1) Urmărirea penală are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârşit o infracţiune şi la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
(2) Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică.
Domnul Iulian Dumitrescu, președintele P.N.L. Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură din partea P.N.L. pentru un al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.
Domnul Iulian Dumitrescu este “penal” pentru că este cercetat pentru luare de mită de către D.N.A.
Domnul Vlad Voiculescu, președinte U.S.R. București, este candidat al A.D.U. pentru un mandat de europarlamentar din partea României.
Domnul Vlad Voiculescu nu este “penal” pentru că este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave de către D.N.A.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu