Analize și opinii

Jean Maurer: PNRR conţine o serie întreagă de capitole secretizate! De ce?

PNRR (Planul Naţional de Redresare și Reziliență) conţine o serie întreagă de capitole secretizate…!
De ce?
În general ce documente sunt confidenţiale?
Documente care dacă ajung în mâna competitorilor, adversarilor, sau duşmanilor creaza fie un dezavantaj masiv, fie un pericol la securitatea statului.
În cazul PNRR-ului este vorba de un plan amplu de dezvoltare socială și economică aprobat de UE, pentru care primim sub forma de credit rambursabil sau nu, nişte bani, nişte zeci de miliarde de Euro!
Ce elemente necesită a fi secretizate într-un astfel de plan de dezvoltare, unde aparent totul este spre binele ţării, iar duşmanii ăia serioşi ştiu oricum despre ce este vorba.
Înseamnă că pe cale de consecințǎ logică, acest plan conţine condiționări impuse, de natură să perturbe pacea socială în România, cu alte cuvinte condiţionări care reprezintă un atac la suveranitatea și independenţa României, nu? Cum ar fi spre exemplu reforme în Justiţie, Sănătate, Învăţământ, Economie, Armată, Sistem Social, etc., cu proiectele aferente, care nu servesc interesul naţional, ci interesul străin, și cum nimeni nu vrea să se compromita cu aşa ceva, nici debitorul și nici creditorul, țușt la secret cu rahatul!
O să avem ocazia, bănuiesc nefericită, să vedem cât costă de fapt aceşti bani pe care îi primim, pentru prestaţia Marelui Mut la Bruxelles.
Ce va face Guvernul cu aceşti bani și cum se vor repezi hienele flămânde la festin, este o altă problemă.
Dacă analiza mea este greșită, îmi fac mea culpa, şi aştept argumente!
El Comandante.

Autor: Jean Maurer