Analize și opinii

Angelo Davidescu: “Să se ridice un singur colos planetar. America. Să vezi democrație atunci”

ADJUNCTUL SECRETARULUI APĂRĂRII AL SUA:
„Conflictul din Ucraina a demonstrat incapacitatea complexului militar-industrial al SUA de a crea cantitatea necesară de muniție”, a declarat adjunctul secretarului apărării Colin Kahl, la o audiere în Congres.
„Conflictul din Ucraina a arătat că baza noastră militar-industrială nu a îndeplinit nivelul necesar pentru producția de muniție”, a spus el.
Kahl a adăugat că acum prioritatea SUA este CREȘTEREA PRODUCȚIEI. (Aha, deci mai mulți bani! – n.m.) El a mai menționat că Washingtonul recunoaște PROBLEMA CORUPȚIEI DIN UCRAINA, dar consideră că armele furnizate sunt folosite în scopul propus. (sursa: ziuanews.ro)
Și care e scopul propus? Sacrificarea Ucrainei pentru falimentarea economică a Rusiei? Cine și-a propus scopul ăsta? Voi? Vezi cum se dau unii de gol?
Oameni buni! Ne place adevărul? Dacă nu, nu mai discutăm. Nu suntem serioși. Ci jagardele. Putin a pregătit războiul ăsta din 2008. Când a descins inopinat la summit-ul NATO de la București. Neinvitat deci. Auzind că NATO, după ce absorbise țările central și est-europene, decisese să absoarbă în organizație și Ucraina și Georgia.
A urmat diversiunea din Georgia. Războiul a început în august 2008 ca urmare a unei operațiuni militare lansate de către forțele georgiene contra regimului separatist din Osetia de Sud, operațiune lansată de cretinul Saakasvili. Cel care devenise președinte al Georgiei în urma Revoluției Trandafirilor, orchestrate de USA, luându-i locul lui Șevarnadze, un politician de top.
În 2014, Saakasvili a susținut Maidanul, fiind numit apoi, în 2015, de către Porosenko, guvernator al Regiunii Odessa. Se refugiase în Ucraina, unde a primit cetățenia ucraineană. În octombrie 2021, Miheil Saakașvili a fost arestat după ce a pătruns ilegal în Georgia. Se află în pușcărie.
A urmat Maidanul, mișcare începută în 2013. Putin a înțeles că nu mai există cale de dialog rațional cu Occidentul. Și de atunci a pus în mișcare industria militară, pregătindu-se de confruntare cu complexul militaro-industrial occidental. Rezultatele obținute au fost uimitoare, inclusiv pentru Occident.
Așa se face că acest război convențional, care ar fi trebuit să falimenteze economic Rusia, s-o pauperizeze și militar, să devoaleze altceva. De un an de zile Rusia lansează rachete, arsenalul ne-epuizându-se. Pe când USA, dar mai ales vest-europenii, au constatat că nu prea mai au ce muniție să trimită. Au fost prinși cu izmenele în vine.
Rusia deja lansează rachete produse după începerea războiului din februarie 2022. Ce-nseamnă asta? Capacitate de a susține un război convențional cu arme produse in time. Un general român spunea acum câteva zile că Rusia a trecut industria de apărare în regim de război. Și produce 24 de tancuri pe lună. Iar Leopard produce 8.
Ce spune asta? Că Putin chiar e șahist. Anticipează mutările adversarului. Dacă a condus KGB…Rubla nu numai că se menține, dar este la un nivel mai înalt decât în perioada ante-război. Embargoul impus de către occident pe energie a fost compensat prin crearea altor rute de export, asiatice și africane. Credeți că le-a făcut acum, pe moment, sau le-a premeditat? Ești nebun?
Fiind șef KGB și naționalist, Putin a înțeles ce vrea Occidentul. În 1997, NATO și Rusia semnaseră la Paris înființarea Consiliului NATO-Rusia. Prin care ambele părți se obligau că nu pot întreprinde acțiuni cu impact geopolitic fără consultarea celeilalte părți. Tocmai pentru prevenirea unui conflict nuclear.
Rezultatul? În 1999, NATO a bombardat Iugoslavia, încălcând Acordul. S-a consultat cu Rusia? Niet! În 2001 a atacat Afganistanul. Tot unilateral. În 2003, Irak-ul. Fără mandat ONU. În 2011 Libia. În 2015 a făcut praf Siria. A înțeles Putin ceva din asta? Că nu va mai avea partener de discuții? Ba bine că nu.
Și aici suntem astăzi. Proștii planetei sunt victimele. Tot n-au înțeles că războaiele sunt surse de produs bani. Pentru magnații planetei, acționari în industria de armament. Prostovanii cred că războaiale se duc în numele democrației, al statului de drept. Dacă asta e retorica occidentalăăăă… Care e sfântă. Nu înțeleg că sunt sclavi. Ei sunt idealiști, rupți de realitate. Care cere pragmatism.
Bun! De ce trebuie să lupți pentru adevăr? Fiindcă dacă acum aperi minciuna, prostoboiule, mâine, tot printr-o minciună inventată de alți demoni, țara ta va fi victima acelorași interese infecte. Cui te mai plângi? Cine te mai ia în seamă?
Odată cu destrămarea colosului URSS, fără să se tragă un singur foc de armă, decisă de Rusia – fapt pe care nimeni nu-l apreciază – NATO trebuia desfințată. De ce? Fiindcă asta a fost rațiunea înființării ei: de a apăra statele occidentale în fața agresiunii teribilei amenințări comuniste, întruchipate de URSS. Deci doar o alianță DEFENSIVĂ. Păi acum doar USA au 720 de baze militare în lume. Tot defensiv? Tot pentru apărarea democrațiilor? Și câte baze NATO?
Aha, zice acum incultul ! Și ce trebuia să urmeze? Simplu! Punerea în valoare a unei lumi „bazate pe reguli”. Că tot îi este dragă Occidentului sintagma. Care reguli? Ale cui? Nici ale Americii, nici ale Rusiei. Ci ale Cartei ONU și ale OSCE în spațiul estic european-asiatic. Era de ajuns.
De ce ar tebui ca NATO, de la o organizație pur defensivă să devină ofensivă? Să-și impună propriile „reguli”? Fixate de ea? Să meargă până la granițele Rusiei? Să se apere sau ce? Rusia ar putea ajunge cu bazele la granițele Americii? În Mdexic? Nu. De ce?
Există o expresie în fotbal: cea mai bună apărare e atacul. În fotbal. Între două puteri nucleare nu mai merge. Decât la cretini. Fiindcă sar în aer toți. Asta vrem noi?
Prostovanilor care urăsc și nu gândesc nu le pasă. „Rusia trebuie să fie zdrobită.” Să se ridice un singur colos planetar. America. Să vezi democrație atunci. Când nici ea nu mai are. Și generația copiilor noștri? Cui le-o lăsăm? Iar sunt putinist. Fiindcă îmi pasă de planetă. Planeta maimuțelor. Chiar a ajuns planeta maimuțelor. Maimuțelor!

Sursa: Angelo Davidescu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu