Analize și opinii

Jean Maurer: “Școala trebuie în primul rând să formeze caractere și abia apoi, în paralel, să transfere capabilități/abilități și informații specifice curiculare”

Școala, și mă refer în primul rând la ciclul pre-universitar, clasele 1-12, trebuie în primul rând să formeze caractere și abia apoi, în paralel, să transfere capabilități/abilități și informații specifice curiculare.
Cu sprijinul familiei, școala trebuie să cultive valori morale și etice înalte, norme de conviețuire socială, disciplină, răspundere, independență și curaj, spiritul dreptății, solidaritate, empatie, respectul față de natură și mediu înconjurător, respectul față de lege!
Toate astea par a fi normale, numai că în practică, cel puțin în Occident, lucrurile stau altfel.
Singurul fir roșu este formarea unui adult care să servească cât mai bine viitorul angajator, patronul, fie că este stat sau privat. O forță de muncă cât mai calificată, disciplinată și obedienta, pentru un randament maxim.
Societatea capitalistă are nevoie de sclavi și oportuniști, și nu de spirite libere care să critice și să se răzvrătească. Nu mai vorbesc de țările unde există o dictatură afirmată.
Sub butaforia democrației există pârghii sociale redutabile care manipulează și constrânge omul să facă exact ceea ce sistemul dorește!
Deocamdată instrumentul principal sunt banii, un loc de muncă asigurat, și anumite protecții sociale, atât cât sa nu ajungă cuțitul la os. Dar pandemia Covid ne-a arătat și o altă față a renumitei democrații Occidentale: șantajul social și măsuri coercitive care lezează fundamental drepturile omului.
Sigur, teoretic și democratic avem dreptul să protestăm, dar numai pașnic, că dacă este pașnic Sistemul nu este în pericol. În pericol se află doar în momentul când apare frică că va putea fi răsturnat din temelii. Ori acest pericol apare când protestele devin violente.
Evreii bolșevici au experimentat acest lucru în Rusia, și au tras concluziile pentru viitor. Astăzi instrumentele dictaturii democratice sunt mult mai subtile și mai elaborate.
Revoluții mai sunt doar prin statele mai primitive cu sisteme semi-tribale. Aia încă nu i-au citit pe autorii NWO, Bilderberg, Trilateral, Comisia de Afaceri Externe, Davos, etc.
În concluzie, o Școală formatoare de caractere nu va exista niciodată, doar una pentru sclavi…!!!
El Comandante.