Analize și opinii

Magda Vasiliu: ”Străbunicile și bunicile noastre aveau tihnă, liniștea mentală de a crea oameni, caractere. Noi, în grabă, creăm doar indivizi.”

Cunoscuta prezentatoare TV Magda Vasiliu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care critică „așa zisa emancipare a femeii”. Astfel, după ce a observat cum au reacționat femeile de 8 martie pe rețelele de socializare, Magda evidențiază că tocmai această emancipare a distrus femeia.



„Știu că voi fi mâncată de vie de feministe, dar nu mă pot abține. 8 martie a fost prilejul perfect pentru tot felul de proteste. Femeile se plâng că sunt mai prost plătite decât bărbații, că nu au acces la aceleași joburi, că sunt, pe scurt, discriminate.Tot de 8 martie, zeci de persoane evocau cu nostalgie și regret scene din copilărie în care mama părea sau poate chiar era centrul universului. Așa zisa emancipare a femeii a distrus practic femeia”,a scris Magda Vasiliu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, prezentatoarea a enumerat diferențele dintre generațiile trecute de femei și cele actuale. Magda evidențiază faptul că femeile moderne au scăpat din vedere unele aspecte, fiind mereu pe fugă, în timp ce bunicile și străbunicile noastre „aveau tihnă, liniștea mentală de a crea oameni, caractere”.

„Bunicile, străbunicile noastre trăiau până la 80-90 de ani, erau casnice, creșteau copii, schimbau rețete, mergeau la teatru, la operă, pictau, găteau pentru mese memorabile cu prietenii, planificau vacanțe, se coafau constant, purtau ciorapi de mătase cu dungă, port-jartier și pantofi cu toc. Aveau timp să culeagă levănțică și să o pună în șifonier printre rufe, la fel cum aveau timp să întindă la uscat flori de tei.

Citeau, scriau, nu erau așa «emancipate» ca noi, care nu mai ieșim din blugi, nu mai purtăm tocuri, facem un duș în grabă, mâncăm de la fast food, ne întindem părul cu placa (altceva oricum n-am ști să facem), cu prietenii ne vedem rar și atunci când ne vedem comandăm mâncare. Suntem veșnic alergate, obosite, sătule de tot și de toate. Și asta pentru că am fost proaste. Când am vrut cariere, joburi, etc, trebuia să ne asigurăm că bărbații pot și vor să gătească, să spele, să calce, etc. Nu ne-am asigurat și ne-am trezit cu toate pe cap. Dacă pe noi ne învățau bunicile/mamele să gătim, pe copiii de azi părinții îi duc la cursuri de gătit. Cine dracu’ mai are timp să-i învețe? Străbunicile și bunicile noastre aveau tihnă, liniștea mentală de a crea oameni, caractere. Noi, în grabă, mereu pe fugă, mereu în contratimp de vreo 30 de ani încoace, creăm doar indivizi. Așa că nu știu cum o fi mai bine”, a concluzionat Magda Vasiliu.

Autor: Ioana Ivan

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pai da, indivizii apartin unei specii, omul apartine unei rase, rasa umana. Rasa = Raza, Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat. Lumina, foton, atom, molecula, celula, tesut, organ, sistem, organism. Organismul uman dotat din geneza cu scanteie divina. Scanteia!