Analize și opinii

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu: ”Dulăii SRI în ograda PSD!?”

Nu spun ca domnul Dragnea nu a facut greseli, ca in anumite momente a condus autoritar partidul, ca a propulsat non-valori in unele functii cheie, iar pe multi dintre oamenii valorosi i-a marginalizat, sau i-a tinut la distanta – a se vedea cazurile: Serban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Codrin Stefanescu, Adrian Tutuianu, Corina Cretu si multi altii, lucruri care i se puteau imputa demult, dar nu s-a gasit nimeni sa o faca. De ce o fac acum?



Daca analizam evenimentele in cronologia, desfasurarea si profunzimea lor, avem si raspunsul. Care este acesta? SRI si-a dat drumul la dulai, la lupi, in ograda PSD, sa sfasie nu atat pe Dragnea, ci partidul, si ca sa aiba eficienta maxima incep cu liderul formatiunii. La inceput au asmutit pe acesta lupoaica aflata in calduri electorale, generate de plasarea in sondaje, ca dupa ea sa se ia haita si sa sfasie tot ce misca pe acolo, sperand ca, rostogolind astfel lucrurile, se vor alatura si alti dulai sau lupi.

S-au bazat pe faptul ca sunt si persoane oneste, nemultumite si nedreptatite de Liviu Dragnea, care vor sa i-o plateasca si pe care au incercat, iar in unele cazuri au si reusit, sa le atraga de partea lor, cum este domnul Tutuianu. Nu intamplator intr-o postare de anul trecut i-am trimis un mesaj domnului Dragnea in care ii spuneam ca greseste cand indeparteaza oamenii valorosi din functiile importante, din jurul sau, ca acest lucru il doreste domnul Iohannis ca sa diminueze forta si eficienta partidului si a conducerii acestuia, si ca demersul respectiv, sugerat de unii colaboratori apropiati “binevoitori” poate sa insemne inceputul falimentului politic al domniei sale. Nu i-am trimis mesajul intamplator.

Eram constient de faptul ca cei marginalizati pot fi atrasi la un moment dat intr-o actiune impotriva domnului Dragnea si, fiind politicieni valorosi, efectul este si el pe masura. Bun, dar revin cu intrebarea: de ce acum? Acum li s-a cerut structurilor de forta sa o faca. Declansarea ostilitatilor a fost determinata de luarea unor masuri care dezavantajau marile companii straine. Marirea salariului minim pe economie, care a generat marirea tuturor salariilor, luarea unor decizii vizand crestrerea gradului de colectare a taxelor si impozitelor, verificarea modului in care bancile si-au achitat obligatiile fiscale legale, cum se sifoneaza profiturile in exterior, inginerii prin care se eludeaza plata impozitelor, trecerea contributiilor de la angajator la angajat si alte masuri, unele cu vadit caracter social le-au deranjat pe acestea, vazandu-si diminuate profiturile foarte mari si au inceput sa conteste in diferite moduri guvernarea, recurgand chiar la manifestatii impotriva executivului si a PSD.

Lupta dusa impotriva Statului Paralel, care le asigura confortul si afacerile banoase, a amplificat nemultumirile lor, precum si ale structurilor statale din tarile de bastina, si drept consecinta au planificat, organizat si desfasurat ample manifestatii impotriva Guvernului si liderilor PSD. Dar punctul culminant l-a constituit modificarea Legii Offshore, opozitia ferma la privatizarea pe nimic a unor obiective economice, strategice, concomitent cu derularea demersului pentru adoptarea Legilor Justitiei, Legilor Sigurantei Nationale, modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala in concordanta cu deciziile Curtii Constitutionale. Prin aceste actiuni partenerii nostri externi si companiile lor se vad vaduviti de protectia care li s-a asigurat pana acum de catre tradatorii din conducerea structurilor de forta, dar mai ales de zeci si sute de miliarde de dolari, care ar fi trebuit sa ingroase mega-profiturile lor. Atunci ce au gandit? Sa treaca la o noua faza, aceea a demolarii Guvernului prin forta, prin actiuni violente, avand concursul unor structuri din interior carora le revenea sarcina sa il protejeze, sa il apere. Asa s-a ajuns la evenimentele violente din 10 August 2018.

Daca au vazut ca nu au reusit sa il inlature prin forta, au trecut la etapa urmatoare, demolarea din interior a PSD si implicit a Guvernului. Si-au scos de la conserva dulaii si i-au asmutit, chipurile, impotriva liderului “dictator” si “penal”. Au facut un calcul simplu, si au decis in consecinta. Decat sa piarda zeci sau sute de miliarde de dolari mai bine aloca zeci de milioane de euro, poate chiar sute pentru a finanta actiunile pentru destabilizarea principalului partid al tarii si a Guvernului, in vederea schimbarii majoritatii parlamentare si implicit a executivului, daca la conducerea acestei formatiuni politice nu pot aduce o persoana fidelizata. In acelasi timp actiunea a fost declansata acum pentru ca am intrat deja in perioada in care se pregatesc campaniile electorale de anul viitor si cand cei care au organizat aceste actiuni, inclusiv violente si care nu s-au terminat, vor continua, se asteapta ca slabind PSD-ul, acesta sa piarda alegerile viitoare, venind la putere cei obedienti lor.

Ce ne spun dulaii ca vor: sa nu mai fie atacat Presedintele Iohanis, de parca ei nu stiu ca de fapt lucrurile stau invers, acesta atacand in mod repetat PSD-ul si Guvernul; sa nu mai fie anchetate sau verificate: SRI, DNA, Parchetul General si celelalte structuri de forta; sa nu mai modificam legislatia acestora si cea penala, sa le lasam toate privilegiile obtinute ilegal, sa nu mai combatem actiunile violente ale celor din #REZIST, poate sa piarda partidul alegerile si multe altele. Realizati ca vor numai ” binele” PSD si al nostru al tuturor, doar au cazut de acord ca drepturile si libertatile fundamentsle, constitutionale ale cetatenilor sunt un lux…Asa ca trebuie sa-l dam afara pe Dragnea…Nu intamplator conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie a luat decizia ca prevederile legale referitoare la stabilirea completelor de judecata sa nu se aplice imediat, ci de anul viitor pentru a putea stabili completul care va judeca in apel speta acestuia intarindu-ne convingerea ca el va fi condamnat la inchisoare cu executare. Interesele sunt atat de mari, miza atat de pregnanta, incat nu vor ezita sa recurga la asemenea metode pentru a-l scoate de pe scena politica, si a-si aduce la conducerea partidului persoanele agreate de ei.

Sunt voci care afirma ca nici incidentul de la Aeroportul International Otopeni, cand doamna Dancila a fost privata de posibilitatea de a se intalni cu Presedintele Comisiei Europene, nu a fost intamplator. Mai mult, sunt persoane care il suspecteaza inclusiv pe domnul Juncker de partas la acest joc, devansand intentionat sosirea la Bucuresti, desi va spun cu toata sinceritatea ca refuz sa cred asa ceva, dar cine stie…!!!

Unii spun ca domnia-voastra a dat semnalul inceperii demersului, in aceasta perioada, de destabilizare a PSD, Herr Iohannis. Eu nu cred ca va pretati dumneavoastra la asa ceva…Suneti-ne care este adevarul… .dar fara ranjetul caracteristic, si sa nu ne mintiti ca de obicei!!!

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu