Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Fico e acum în stare critică. Dar el e extremist și putinist, să nu uităm.”

Premierul Slovaciei, cel care se opune finanțării de către Europa a războiului din Ucraina, care nu vrea integrarea în NATO a Ucrainei, pentru a nu se declanșa al treilea război mondial și care cere retragerea Slovaciei din OMS pentru a bara tratatul pandemic (ceea ce ar fi debutul totalitarismului sanitar – climatic) și anchetarea crimelor și fraudelor din plandemie săvârșite sub camuflajul (pseudo)științei și al opiniei protejate, a fost calificat extremist de dreapta.
Un individ de 71 de ani, poet și prozator, calificat chiar de fiul său drept sissi de tête, l-a împușcat pe Fico de patru ori, în burtă și piept. A făcut asta sub ochii vigilenți ai zdrahonilor din serviciile secrete slovace de protecție și pază.
Fico e acum în stare critică. Dar el e extremist și putinist, să nu uităm.
Poetul este nu doar de credință neo-marxistă, ci și globalist și progresist. Este membru în partidul slovac care face parte din grupul Renew Europe, grup creat de E. Macron și condus cândva de europeanul de sorginte română D. Cioloș.
Dar poetul nu e extremist și putinist, să nu uităm.
Biografia romanțată a atentatorului e bună, iar nu plină de pete nasoale, ca cea neromanțată a lui Fico.
Cel puțin așa susțin influencerii români “civilizați”, de teapa lui Radu hot lips Tudor, Bogdan morsa Chiriac și CTP, tipi f f credibili și pe vremea plandemiei, când “eroii din linia întâi”, plus gomandant de la agziune, Arafat, ne invitau pe noi, conspiraționiștii, la ATI, cu lumânări, și incitau lumea să ne bată pe stradă și să ne trimită la bulău pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Nu mai contează că, retroactiv, studiile științifice reale* probează că vakkseenarea a triplat numărul infectărilor într-un singur an, iar masca a prelungit plandemia cu 18 luni. Distrugerile economice și psihologice au completat numărul deceselor și al îmbolnăvirilor de alte boli grabe antrenate de această sudare a plandemiei de la doza unu la doza cinci – dar aceste consecințe sunt încă trecute în contul conspiraționiștilor, care pot avea oricând soarta lui Fico, mai ales dacă au o implicare politică.
PS Este cam trasă de păr povestea cu bătrânul poet care o ia razna și îl împușcă pe premierul țării sale, în văzul tuturor. Pare a fi vorba de un nou narativ al țapului ispășitor. Povestea pare a ascunde un mesaj – acela că nu te poți opune progresismului și “ordinii mondiale liberale bazate pe reguli” decât dacă ții neapărat să fii tratat de boala conspiraționismului cu esență stabilă de glonț sau cu tinctură de cuțit neo-marxist.
*medicii din Ohio tocmai au emis un raport din care rezultă că, în vara lui 2020, pandemia se calmase, dar a fost resuscitată prin vakseenare. Vezi link în primul comentariu