În vizita de trei zile la Washington, cu avion privat de lux şi pe cheltuieli secrete, preşedintele care a adus la putere în România mafia securist-globalistă, preşedintele care, din punct de vedere politic, moral şi economic, a sabotat şi distrus România timp de 10 ani, a primit de la Joe Biden, omul care vorbeşte frecvent cu morţii,  un premiu de consolare: „Distinguished International Leadership Award” din partea Consiliului Atlantic (D.I.L.A., de la dilăi) – un think-tank american, pentru „cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european”. Aşa sună textul decoraţiei, un fals tratat de admiraţie americană sau fariseism american! Cine şi-ar fi imaginat cu treizeci de ani în urmă că lumea va fi „condusă” de o marionetă aflată în declin cognitiv, un om bolnav, care nu mai poate deţine controlul asupra propriilor manifestări de echilibru, vorbire şi comportament! Cine şi-ar fi imaginat acum treizeci de ani că România va fi vîndută şi trădată de un narcisist incult, al doilea, după Băsescu, dăunător poporului român şi periculos prin orice gest pe care-l comite prin iresponsabilitate!

Decoraţia dată de Biden e un fel de cocardă pentru faptul că această slugă-trădătoare s-a prezentat la ordin, ca să preia noi porunci de la americani, totodată, cerşind un prearîvnit şi nemeritat fotoliu NATO. Acest preşedinte a  făcut România să joace după cîntatul de cucuvele al SUA. A amanetat viitorul ţării, cumpărînd în serie arme, rachete, tehnică de război expirată de la americani, dar cu plata în avans. A lăsat să zburde în voie şi să-şi facă de cap în ţară toate firmele căpuşă ale unchiului Sam şi ale UE! Ce, să, mai! Un model de preşedinte, la concurenţă acerbă cu belicosul „macaron” franţuzesc! În mod sigur şi această vizită va fi cu consecinţe păguboase pentru ţară, adică Iohannis a mai cumpărat neoficial, în secret, pe spinarea naţiunii române, nişte jucării mortale F35 de la americani ca să le doneze Ucrainei. Oficial, ni se cere să donăm din stocul de rachete la mîna a treia, din care doar una e funcţională. Săracul bătrînel ramolit Biden, căruia gorilele îi cară şi îi păzesc valiza nucleară, fie-i compătimite senilitatea sa, incultura şi fanfaroneala, a ajuns bătaia de joc a lumii.

În timpul dialogului cu dulapul nostru călător, Joe Biden calcă pe bec din nou, afirmînd că el luptă de acum 180 de ani pentru ca România să intre în NATO, afirmaţia explicînd starea lui de bine-mintal: „Îmi aminteam cu câteva clipe înainte să intraţi că pe vremea când eram senator, cu 180 de ani în urmă, am luptat din răsputeri pentru aderarea României la NATO, iar voi aţi depăşit toate aşteptările”. Ce slugă preaplecată este Iohannis Americii! Şi în ce parşiv mod perie teoretic stăpînul haina slugii! Prin acest umor de pacient de salon psihiatric, Unchiul Biden, slugile sale şi pîrîtul actoraş de la Kiev au devastat cu succes mersul spre viitorime al Europei şi României fără a fi opriţi de cineva!

Caruselul gafelor curg cu jet puternic din Robinnetul Biden, ceea ce demonstrează evidentul său declin cognitiv.  În cea mai recentă aiureală verbală, marca Biden, acesta a confundat-o pe Angela Merchel cu Helmut Kohl, decedat în 2017. Nu e prima oară cînd preşedintele american Joe Biden a confundat liderii europeni vii cu cei morţi. În timp ce spunea o altă poveste despre summitul G7, Biden l-a confundat, la începutul lui 2024 pe preşedintele francez Emmanuel Macron cu François Mitterrand, care a condus Franţa din 1981 pînă în 1995 şi a murit în 1996.

La cei 82 de ani,  vîrstă care nu-l mai încadrează din punct de vedere medical pentru a efectua o activitate la nivel de şef al federaţiei americane, cunoscut cu antecedente medicale la mansardă, Joe Biden a avut în decursul mandatului o gravă serie de derapaje catastrofice în public. În timpul unui discurs dedicat luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare, Biden s-a adresat unei parlamentare americane decedate, ceea ce a generat numeroase întrebări din partea presei: „Unde e Jackie?”, a întrebat Biden. În iulie 2023, Biden a afirmat că „peste 100” de americani au murit din cauza Covid-19. Casa Albă a rectificat ulterior, avansînd, „peste un milion”. Tot în 2023, a confundat războiul din Ucraina cu cel din Irak, afirmînd că „preşedintele rus Vladimir Putin va pierde războiul din Irak”. În ianuarie, 2024, într-un discurs ţinut în South Caroline, Biden l-a numit pe rivalul său republican Donald Trump „preşedinte în exerciţiu”. Biden i-a confundat pe preşedinţii Mexicului şi Egiptului chiar în conferinţa de presă în care a respins vehement un raport al unui procuror special în care se afirma că este un bărbat în vîrstă „cu memorie slabă”.

Să ne amintim de faimoasa şi stînjenitoarea „repetă rîndul” („repeat the line”), într-un discurs în care preşedintele se concentra asupra prompterului. Sau de conferinţa în care ţine bileţelul cu notiţe cu susul în jos. În vizita din Vietnam, Joe Biden fusese invitat să vorbească despre încălzirea globală, iar acesta a evocat un film cu John Wayne şi „Soldaţi mincinoşi cu cap de câine”. În campania sa din 2020, Biden s-a declarat „candidat la Senat”, în loc de candidat la preşedinţie. Într-o vizită în Arabia Saudită a confundat „egoismul” cu „altruismul” în timp ce vorbea despre americani: „Noi onorăm întotdeauna curajul şi egoismul”. Într-un alt discurs i-a cerut senatorului Chuck Graham, aflat în scaun cu rotile, să se ridice. Altădată, într-un discurs la Washington a citit de pe prompter indicaţia „pauză”. Joe Biden a provocat stupoare după ce o povestit că unchiului său a fost mîncat de canibali în Noua Guinee, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.  Însă, documente oficiale arătă  că unchiul său a murit în urma prăbuşirii avionului său în mare. În urma multelor ieşiri necontrolate din discursurile sale, dar şi a repetatelor dezechilibrări şi căderi fizice în public, republicanii au reacţionat imediat, catalogîndu-l pe Biden „senil”, „perdant” şi „clovn”.

Cînd nu e atent la ce i se şopteşte în căşti sau pe promter şi vrea s-o facă pe-a povestitorul de unul singur îi scoate chiar şi pe morţi din sicrie. Gafele iubitului nostru conducător, aflat la sfîrşit de mandat, sînt la fel de numeroase, amintim pe ultima din acest an, cînd, enumerînd statele vizitate în turneul său din America de Sud, Iohannis a făcut o gafă atunci cînd s-a referit la Chile, el pronunţînd „Kile”. Da, Iohannis a kilărit milioane de euro pe excursii personale în lume şi se visează instalat într-un fotoliu care-depăşeşte dotarea lui mintală, se visează kilărind Europa şi lumea! Nu se găseşte nimeni pentru a-l deferi justiţiei pe acest egolatru-narcisist periculos? Să-i fie scoase multele dosare de la naftalină şi puse pe rol, să-i inventarieze penalitatea faptelor comise sub pălăria imunităţii prezidenţiale? Hai, curaj! Despre gafele lui Iohannis, data viitoare! Cu sau fără decoraţia recent primită (în loc de şepcuţă), dulapul de la Cotroceni, ca „performanţe”, face pereche potrivită cu ramolitul senil de la Casa Albă! Da, un fel de Pat şi Patachon, ediţie 2024! Buni de puşi în ramă şi trimişi la azil.

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: https://www.art-emis.ro/editoriale/un-narcisist-periculos-si-un-batrin-in-evident-declin-cognitiv