Analize și opinii

Stiati ca in Romania… sunteti furati in fiecare zi?

– Desi platesti asigurari de sanatate catre CAS in momentul in care ajungi intr-un spital nu primesti nimic in afara de cazare si experienta personalului medical? De ce oare nu poti pastra chitantele si bonurile pentru banii cheltuiti pe medicamente pentru a-ti fi deduse din impozite? Nu asa ar fi corect? Doar ai platit un serviciu de care nu ai beneficiat.

– Desi vi s-au promis pensii private contributia voastra nu a fost majorata, cea catre fondurile de pensii private si s-a ramas la plafonul initial de 2%? Restul ii toaca guvernarea actuala in speranta ca peste 30-40 de ani va fi prea tarziu. Pentru voi, nu pentru ei!

– Desi platesti taxe de drum prin taxe pe combustibil, rovinieta si impozite locale strazile si drumurile din Romania sunt terci? Oare nu credeti ca statul roman ar trebui sa va deduca din impozite toate cheltuielile cu defectiunile masinilor care au loc din cauza drumurilor? Desigur, demonstrate prin expertiza tehnica, expertiza pe care daca ai dreptate sa o plateasca tot statul roman. Nu asa ar fi corect?

– Desi platesti taxe ca sa fi protejat, statul nu prea te protejeaza. Nu ar fi corect ca in momentul in care se dovedeste ca statul nu si-a facut datoria in a te apara sa fi scutit de impozit?
Ia ganditi-va putin:
– ai fost batut pe strada sau furat si agresorii au scapat, scutire de impozit un an.
– ai fost folosit pe post de sclav la munca si acum esti incapabil sa muncesti, scutire pe viata.
– ai fost ocupat de un alt stat agresor, scutire pentru eternitate.

Stiu, exagerez dar de ce platim noi impozitele inainte??? De ce platim totul ca la bordel?
Are curaj vreunul din motaneii Opozitiei sa propuna modelul american, plata impozitelor dupa? Si de ce nu, un model american perfectionat?

Avem zeci de mii de absolventi de ASE, cred ca o familie si-ar putea permite un contabil.
O sa spuneti ca statul se protejeaza impotriva evaziunii fiscale, ete na!
Dar pe mine cine ma protejeaza impotriva lor? A lor, adica a unora care se cred statul roman asa cum vedem acum.

Credeti ca intre o autostrada de trei ori mai scumpa decat in Orientul Mijlociu si vecinul meu care isi baga si el cateva cheltuieli in plus as alege varianta actuala?

Si daca statului ii e atat de teama ca cetatenii sai il fura oare nu va fi obligat sa aiba niste institutii corecte si puternice?
UITE REFORMA!

Intre timp la TV, in ziare, chiar si pe bloguri vi se servesc tot felul “calmante”. Poate acum va preocupa Felix, Iri, Bote, etc dar nu uitati, momentul adevarului soseste pentru fiecare.

sursa: chrysthyan.blogspot.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Da, bine formulat, dar cine te baga in seama cand noi, poporul roman suntem preocupati mereu de capra vecinului si nu de a ne schimba mentalitatile invechite si mucegaite cu care mergem inainte. Cand vom sti sa folosim hartia si creionul pentru a reclama ceea ce platim si nu primim, atunci vom iesi la lumina. Pe vorbe si barfe la coltul farmaciei nu rezolvam nimic. Ne comportam umil, facem plecaciuni in fata oricui, de la portar la director, pentru orice problema infima, de parca nu avem dreptul la nimic in viata asta. Spitalele noastre!? dar oare mejoritatea din ele se pot numi spitale !? Esti lasat in carutul cu rotile singur, sa te descurci cum poti la intoarcere. In majoritatea stau cate 2 persoane in pat. De medicamente cumparate personal, ce sa mai zic !?. Daca mai ai si “norocul” sa nimeresti la un doctor ce se crede buricul pamantului, faci rugaciuni toata viata sa nu mai pasesti pragul unui spital din Romania. Si “domnii” guvernanti taie tot ce se poate de unde!? De la cei mici si amarati. Pai ne cam trebuie un Vlad Tepes pentru boierii astia de sus. Si cei de jos sa mai lase capra vecinului si sa fie mai OAMENI, cum eram odata.