Politică

Verdictul lui Assange: Realegerea lui Obama, reinstaurarea “lupului deghizat in oaie”

assange-julianVerdictul lui Assange: Realegerea lui Obama, reinstaurarea “lupului deghizat in oaie”
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange nu vede un motiv in a sarbatori realegerea lui Barack Obama in functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii. SUA a persecutat si a ponegrit site-ul WikiLeaks chiar in timpul administratiei Democratilor, a explicat Assange.“Obama pare sa fie un om cumsecade si exact aceasta este problema”, a declarat Julian Assange, in varsta de 41 de ani celor de la AFP, din camera sa aflata in Ambasada Ecuadorului din Londra.
“Este mai bine sa ai o oaie deghizata in lup, decat un lup deghizat in oaie”, a spus el. “Toate activitatile directionate de catre United States impotriva WikiLeaks s-au intamplat in timpul administratiei Obama”.
Assange a fost critic si la adresa Republicanilor, afirmand ca “nu a actionat ca o forta coercitiva asupra exceselor comise de guvern de-a lungul ultimilor patru ani.”

“Nu exista niciun motiv sa cred ca acest lucru se va schimba- de fapt, Republicanii vor impulsiona administratia sa comita si mai multe abuzuri ca pana acum”, a adaugat Assange.

Fondatorul WikiLeaks parea a fi ragusit , dar a refuzat sa comenteze despre starea sa de sanatate.Luna trecuta, Ecuadorul a declarat ca a solicitat o intalnire cu oficialii britanici pentru a discuta alegatiile conform carora Assange a pierdut din greutate si suferea de probleme de vedere.

Assange a cerut azil in ambasada Ecuadorului din Londra in luna iunie pentru a scapa de extradarea in Suedia, unde urma sa fie anchetat pentru presupusa implicare in niste violuri.

WikiLeaks a infuriat Washington-ul in 2010 prin publicarea a sute de mii de documente clasificate apartinad Statelor Unite ale Americii referitoare la razboiul din Irak si Afganistan si de asemenea comunicari diplomatice ale ambasadelor SUA din toata lumea. Washington-ul s-a razbunat fortand unele companii sa taie sursele de finantare ale WikiLeaks.

Despre autor

contributor

comentariu

Adauga un comentariu