Politică

Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!

DOUA ROMANII!

Suntem blocati, inerti, paralizati privind la doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii si Romania NOASTRA- a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti. Suntem dezamagiti, obositi, paralizati in plan politic, mentinuti in aceasta stare de inertie, in mod premeditat, de clasa politica, multumita de faptul ca noi am incetat sa mai reactionam si nu facem decat sa ne vedem de treaba noastra si sa ne platim cuminti taxele, multumindu-ne sa ne plangem si sa injuram. Nimeni nu mai vrea sa riste, am devenit spectatori la ceea ce ni se intampla.

NU SE MAI POATE ASA!

Petre Tutea nu a luptat o viata pentru ca d-ra din Bamboo si un cioban sa fie alesi sa ne reprezinte in Parlamentul European. Probabil se rasuceste in mormant cand vede un popor cultivat ascultandu-si conducatorii schimonosind cuvantul Google. Toti cei care au murit la Revolutie nu au facut-o pentru ca noi sa ajungem sa fim batjocoriti si sfidati de doamne cu tupeu ce beneficiaza de bugete de milioane din banii nostri. Avem o responsabilitate fata de cei de dinaintea noastra care au crezut in noi, fata de noi insine si fata de copiii nostri, sa actionam. Ni s-a inoculcat ideea ca nu putem face nimic, ca orice tentativa este sortita esecului, ca nu ne putem uni, ca suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar care le convine de minune analfabetilor si hotilor care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMANI DESTEPTI!!!

Suntem milioane de romani educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, in Romania si in strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?

Suntem milioane de romani muncitori, corecti, integri, cu initiativa- intre 8 si 16 ore pe zi ne straduim sa adaugam valoare, in businessul nostru sau in businessul altcuiva, ne luptam cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienti dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, sedinte, stress- ca sa ne conduca si sfideze niste hoti si niste parveniti?

Sunt milioane de romani care au plecat scarbiti din tara, cladesc economia altor tari, cu sufletul sfasiat de dorul de tara lor si tanjind dupa acel concept de Acasa, pierdut in mocirla cotidianului romanesc. S-ar intoarce fara ezitare in Romania, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales dupa ce au trait intr-o tara civilizata?

Atatea milioane de oameni destepti, integri si cu bun-simt …suntem paralizati! Ne platim mecanic taxele si ne dam cuminti la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump, din banii nostri.

ENOUGH IS ENOUGH! NE INTOARCEM ACASA!!!

Nu se mai poate asa! Enough is enough! Facem apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara.

E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati , asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor.

BUCURESTIUL NU ESTE TEHERAN SAU CHISINAU!!

Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. – este nevoie doar de oameni integri si capabili, dornici sa ia initiativa.Singura solutie viabila pentru Romania de acum este sa se uneasca toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile. Creierele vanate de toate companiile multinationale, oamenii care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze /sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala- nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari. Contabili, avocati, oameni din banci, din agentii de publicitate, din agentii imobiliare,din agentii de turism, din comert, din presa, intreprinzatori private, artisti, medici, scriitori ….chiar nu exista alternativa la Vanghelie si Becali????

Dar cei mai mari dusmani pe care ii avem suntem noi insine, nu sistemul contra caruia dorim sa actionam. Caci daca noi am avea curaj, cum ar putea niste analfabeti limitati sa ne opreasca? Mai ales ca Bucurestiul nu este Teheran, sau Chisinau(….si totusi ei au avut mai mult curaj decat noi!)

PENTRU O ROMANIE DE VULTURI, NU DE STRUTI!

Aici si acum e momentul ca generatia noastra sa preia initiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record, si visul unei Romanii demne de istoria sa si de potentialul poporului – sa aratam ca ne pasa, ca suntem gata sa ne asumam raspunderi si atit poporul cit si marile capitale ale lumii ne vor sustine…masinatiile clanurilor politice sint descreditate atit in Romania cit si la Washington, Brusells si pina si la Moscova.
Trebuie sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Trebuie sa luptam pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri. Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi si pentru copiii nostri, in tara noastra, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge. Haideti sa ne trezim! Haideti sa luptam pentru o Romanie cu balls!

TE VREM!!

Vrem nume de persoane carora tu le poti incredinta viitorul tau.
Nu vrem critici, nu vrem sa ne plangem- toti stim care este realitatea, nu mai este nevoie de inca un catalog de plangeri. Vrem solutii, iar solutiile nu sunt posibile fara oameni capabili. Vrem nume. Nume de oameni integri, loiali, cu bun-simt, mandri ca sunt romani, pregatiti, care stiu ce inseamna un task, un deadline, o echipa. Poti fi chiar tu! Sau poate fi cineva care iti este apropiat. Sau o persoana pe care o admiri.

Chiar daca multi nu ne dau nici o sansa, o vom face. Sta numai in mainile nostre sa ne schimbam viitorul- trebuie doar sa gasim oamenii carora sa il incredintam.

Unii spun ca nu putem….BA DA, PUTEM!

Pentru Copiii Nostri, Pentru Redobindirea Demnitatii de Roman- Treziti-va!

COPYRIGHT Alexandra Svet
Drepturile de autor ii apartin Alexandrei Svet
Contact Info
Email: alexandra.svet@gmail.com
Location: Bucharest, Romania

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • “Sa-ncercam sa facem noi Un oras fara pacate.” Problema esentiala este ca puterea a fost preluata de escroci, ei dau legile in asa fel incat sa poata fura, sa poata perpetua la putere, sa fim la cheremul lor!
  Ce ar fi sa gasim impreuna solutiile cele mai bune, adica cum ar trebui sa fie legile!
  Sa le dezbatem pe fiecare, sa le votam si apoi sa le sustinem (prin ONG-uri, fundatii, etc) sa cerem si sa pretindem legi corecte, legi care sa nu mai permita celor aflati la putere:
  – sa poata fura
  – sa mai aiba acces la putere (atunci cand nu merita)
  – sa fie ei la cheremul poporului (de aceia sunt alesi acolo pentru a se zbate pentru popor, nu-i obliga nimeni sa candideze daca nu le comvin sarcinile si obligatiile fata de tara si popor)
  Propun introducerea unei sectiuni:
  “SOLUTII”
  conceputa sub forma unui forum unde sa fie discutate si analizate proiecte de legi, sa se faca propuneri de legi si sa existe un sistem de vot, sa promovam cu totii acest forum intre rude, prieteni si cunoscuti pentru a deveni cunoscut si frecventat de catre toti romanii iar voturile sa reprezinte opinia intregului popor (sau macar a unei majoritati)
  Sa putem expune vointa poporului, sa stabilim formula ideala a unei legi si sa o impunem guvernantilor in forma votata si dorita de majoritatea romanilor (nu in forma dorita doar de ei)

 • OPERATIUNEA MATRIX SALVATI-VA VIATA, FAMILIA SI INDENTITATEA
  x Afara FMI din Romania, banii de la FMI se duc la firme particulare ale clasei politice si la corporatiile actionarilor de la FMI: Ford, Eads, bechtel, Airbus, dar nu sunt banii p…entru salarii, medicamente, pensii si altele, iar romanii trebuie sa plateasca aceste datorii la FMI.
  x Industrie, cercetare, invatamant, agricultura si economie de stat si nu particulare, mafiote si teroriste.
  x Etatizarea resurselor energetice naturale ale Romaniei, sa treaca de urgenta in proprietatea statului si sa nu fie cedate precum Marea Neagra, ori cum vor acum cu Rosia Montana.
  x Stop regionalisarii Romaniei, desmembrarii Romaniei la ordin extern FMI, SUA-Israel, Rusia, Franta, ungaria si altele.
  x Afara NATO din Romania, pentru ca NATO a pregatit refugiati romani si maghiari in Ungaria sa atace Romania in decembrie 1989 si este o organizatie militara terorista.
  x Stop CIP-urilor si vaccinarilor criminale evreiesti- sioniste pentru exterminarea poporului roman.
  x Alegeri anticipate impotriva independentilor care s-au subordonat lui Basescu datorita presiunilor cu amenintarea dosarelor penale fabricate de comisiile lui Basescu si UNPR nu au participat la vot si nu au avut sigla si program propriu.
  x Desfiintarea comisiilor prezidentiale ale lui Basescu pentru ca exista deja in parlamentul si guvernul Romaniei comisii identice si mai mult, aceste comisii se folosesc de STS, SRI si CSAT si fabrica dosare penale impotriva cetatenilor Romaniei. basescu a ajuns dictator in Romania: un infractor cu cele mai multe dosare penale din toata clasa politica din Romania de dupa 1989, face legi in 10 zile.
  x Tineri cetateni romani trebuie sa intelegeti ca schimbarile dupa 1989 au fost facute in urma unei lovituri de stat organizata si finantata de actionarii de la FMI in Ungaria si la care au participat toate tarile membre NATO, SUA-Israel si Rusia care au implementat arma sionista: privatizare, restructurare si disponiobilizare, iar clasa politica manipulata de aparente si naiva nu a intrebat poporul roman daca este de acord sa instraineze resursele naturale energetice ale Romaniei, sa distruga industria si economia Romaniei si sa arunce romanii in strada, lasandu-i fara serviciu, slariu si pensie.
  x Tineri cetateni romani, daca nu iesiti acum in strada, dupa terminarea studiilor sunteti someri, putreziti de vii pe strada, fara serviciu, salariu si pesnie si membri clasei olitice va fura si va jefuiesc zilnic prin firmele lor particulare, care nu platesc taxe si impozite.
  x Romani, iesirea in strada pentru proteste este solutia, nu plecam din strada pana nu ni se rezolva problemele.
  x Trebuie sa facem actiuni de protest zilnice, in strada la toate institutiile statului.
  ROMANI – IN INSTITUTIILE STATULUI ROMAN

  STRAINI – AFARA DIN INSTITUTIILE STATULUI ROMAN

  X Singura lupta adevarata este STRADA, asa cum au facut mercenarii si teroristii de la Europa Libera si grupul pentru Dia log Social in Romania in ultimi 2 de ani, cum au facut semnatarii declaratiei din 16 iunie 1989 de la Budapesta, Ungaria pentru atacarea militara terorista a Romaniei in 15 — 22 decembrie 1989 care acum sunt membrii ai comisiilor prezidentiale cu care Basescu conduce Romania.
  JOS DICTATURA MERCENARA SI TERORISTA

  JOS DICTATURA BASESCU

  De 20 de ani se fura tot, se rade tot.
  STOP DISTRUGERII ROMANIEI.

  STOP EXTERMINARII POPORULUI ROMAN

  Cei care citesc acest mesaj si doresc sa-si salveze viata, bunastarea, casa, familia, copii si indentitatea sunt rugati sa trimita mai departe acest mesaj, care trebuie sa ajunga cat mai repede la toti cetatenii Romaniei. MARE ESTE PUTEREA SI SLAVA LUI DUMNEZEU!!!! IN NUMELE TATALUI,FIULUI SI AL SFINTULUI DUH!!! AMIN,AMIN,AMIN!!!

 • 1989 APEL INTERNATIONAL PENTRU ATACAREA ROMANIEI

  http://www.youtube.com/watch?v=qK1dj0kzSkY

  In decembrie 1989 Romania a fost atacata de SUA, GERMANIA, MAREA BRITANIE, ITALIA, FRANTA, UNGARIA, AUSTRIA, BELGIA, JAPONIA si altele, la ordinul B`nai B`rith din America pentru distrugerea si inrobirea finaciara a Romaniei.

  Regele Mihai in februarie 1989 de la Geneva din exil solicita ONU (institutie infiintata si condusa de B`nai B`rith) sa atace militar Romania si impreuna cu EMIL HUREZEANU, DORU BRAIA, CONSTANTIN NECULAI MUNTEANU si alti, de la RADIO EUROPA LIBERA ori Ion Mihai Pacepa de la postul de radio Vocea Americii in 1989 instigau cetatenii romani sa iasa in strada sa lupte impotriva COMUNISMULUI si a lui Ceausescu.

  HUREZEANU, DORU BRAIA, CONSTANTIN NECULAI MUNTEANU asasini-teroristi decembrie 1989

  Regele Mihai decorat de Stalin si Truman pentru ca in 23 august 1944 a CEDAT neconditionat ROMANIA unei comisii din AMERICA, RUSIA si MAREA BRITANIE si a sprijinit Aliatii sa IMPLEMENTEZE COMUNISMUL in Romania.

  Sergiu Nicolaescu si Mircea Dinescu instigau din TVR cetatenii romani, sa iasa in STRADA sa ocupe primariile si institutiile statului, pentru ca ulterior prin COMUNICATUL CFSN citit de ILIESCU in seara zilei de 22 decembrie 1989, cetateni romani sa fie DISPONIBILIZATI, aruncati afara din institutiile statului si sa aduca cetateni straini in locul romanilor pentru distrugerea si jefuirea Romaniei.

  Rog muncitorii din fabrici si uzine sa intrerupa lucrul.
  Daca nu intrerupeti lucrul imediat.
  Daca nu veniti aici, in fosta Piata Stalin.
  Daca nu veniti aici la televiziune si nu va aluturati noua, pentru ca ce vedeti acum ar ramaneun foc de paie. Si, nu vreau sa ramana un foc de paie.
  Vreau sa veniti aici milioane.
  Bucurestiul are 2 milioane, un milion sa fie aici.
  Va rog foarte mult intreprinderile care ne aud, cetateni care sunt acasa.
  Deci, fac APEL catre intreaga populatie a tarii.
  Iesiti afara din case.
  Duceti-va in fata PRIMARIILOR, ocupatiile in mod pasnic.
  Suntem oameni.
  Suntem romani.
  Suntem patrioti.
  Poate unii dintre noi am facut greseli.
  Nu vrem sa continuam aceste greseli.
  Vrem sa tratam in mod loial, in mod cinstit.
  Vrem sa inca tratam cu aceste eforturi tara.
  Vom face tratative sa tinem la curent intregul popor.
  In momentul de fata, cativa dintre noi lucreaza la un material scris, pe care ne vom organiza sa putem sa vi-l prezenta.

  Cine lucreaza la un material scris?

  CINE SUNT EI?

  PETRE ROMAN fiul celui mai mare tortionar al poporului roman Walter Neulander care vana romani in munti care se opuneau implementarii COMUNISMULUI in Romania si deportarilor in SIBERIA BOLSEVICA EVREIASCA in perioada MONARHISTA 1944-1947 si REGELE MIHAI sprijinea rusi sa INSTAUREZE COMUNISMUL in Romania si emitea decrete pentru condamnarea la MOARTE a romanilor care au luptat pe front impotriva Rusiei: CRIME IMPOTRIVA UMANITATII.

  SILVIU BRUCAN tortionar evreu rus care impreuna cu sotia lui Alexandra Sidorovici, fost acuzator public al Tribunalului Poporului (infiintat la 11 iunie 1945 prin decret emis de CASA REGALA – Regele Mihai pentru a condamna si ucide romani) au ucis romani printr-o simpla vorba: SUNT IMPOTRIVA COMUNISMULUI.

  DUMITRU MAZILU trimis de statul Roman la ONU, sa apere interesele statului Roman. În perioada martie 1984-1988, deţine funcţia de membru al Subcomisiei Naţiunilor Unite pentru Combaterea Discriminării şi Protecţia Minorităţilor, cu sediul la Geneva (Elveţia), ataca si condamna Romania pentru ca nu acorda drepturi minoritatilor maghiare in Romania si nu le face un stat REPUBLICA TRANSILVANIA cu moneda proprie si ambasade, lucru pe care il face Basescu in 2011.

  ION ILIESCU membru PCR, exista un decret regal de impamantenire din 1902 (Carol I), a lui Vasili Ivanovici evreu rus, tatal lui Ion Iliescu, decedat la Oltenita in 1965, la varsta de 87-88 de ani.

  NICOLAE MILITARU agent GRU si KGB in 1989 a intrat in televiziune civil, s-a dus in WC si s-a imbracat in uniforma militara si s-a dus in Studioul 5 si impreuna cu Ion Iliescu au stabilit ca, Militaru sa se adreseze generalilor GRU-sovietic din Armata Romana, pentru ca militari romani sa treaca sub comanda lui Militaru.

  Cu ce au venit?

  PRIVATIZARE, RESTRUCTRURARE SI DISPONIBILIZARE
  Arme sioniste sataniste impuse de B`nai B`rith din America dupa 1989 pentru scoaterea ROMANIEI LA VANZARE si distrugerea industriei si economiei si exterminarea poporului roman si inlocuirea lui cu cetateni straini adusi la studii gratuite in Romania pe banii romanilor pentru ca sa execute ordine externe pentru distrugerea Romaniei.

  H.G. nr.549/1991 privind acordarea unor facilitati pentru scolarizarea in Romania a cetatenilor de origine romana avand domiciliul in strainatate.

  Cine era PRESEDINTE? Cine era consilier prezidential? ILIESCU-MIRONOV cetateni de etnie sovietica-rusa.

  Ce spune WALTER ROMAN NEULANDER cand a venit pe tancuri in 1944 cu sprijinul regelui Mihai:

  DUPA NOI, TOT NOI

  Programul de burse oferite cetăţenilor străini de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, în baza HG 288/1993.

  Pentru anul universitar 2011-2012 priviti: http://www.mae.ro/node/1794

  Etalon este EUGEN TOMAC, prietenul lui EBA.

  Eugen Tomac, cetatean Ucrainian, nascut la 27 iunie 1981 in satul Babele, raionul Ismail, regiunea Odesa, Ucraina si din 1998 este politician, istoric şi jurnalist român.

  Membru al Consiliului Mondial Român, a venit în România la vârsta de 17 ani prin programul de burse oferit de Guvernul României etnicilor români din jurul graniţelor. Este redactor al revistei de cultură istorică Magazin istoric, unde a publicat studii despre Basarabia şi românii de peste hotare, dar şi studii privind istoria Statelor Unite ale Americii. Eugen Tomac este profesor de istorie la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituţie ce aparţine de Ministerul Afacerilor Externe, din unde studiază tineri din Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Turkmenistan, Ucraina, pentru a inlocui cetateni romani in institutiile statului Roman, asa cum se procedeaza in Peru.

  Eugen Tomac ministru secretar de stat in MAE, negociaza pentru Romania cumpararea de avioane F16 si scutul anitracheta American.

  Cetatenii straini adusi la studii gratuite in Romania pe banii romanilor au facut diferenta la alegerile din 2009 si au votat de mai multe ori impotriva statului Roman si au fost finantati si condusi de SOROS si Basescu.

  In 1989 a fost LOVITURA DE STAT pentru inlocuirea cetatenilor romani din institutiile statului Roman, cu cetateni straini pentru conducerea statului ROMAN de catre B`nai B`rith din America pentru distrugerea si jefuirea Romaniei si exterminarea poporului roman.

  Priviti si invatati, VOTAM tradatori si EI aduc romani din strainatate IN GUVERNUL ROMANIEI sa ne ucida:
  FUNERIU adus din strainatate sa execute ordine B`nai B`rith din America.

  Asa, s-a infaptuit LOVITURA DE STAT au scos romanii in strada impotriva romanilor, pentru ca ONU, NATO, GRU, KGB, B`nai B`rith (Soros-ROSIA MONTANA) din America si Regele Mihai sa fie profitori si beneficiari.

 • Romani, dragi frati si surori! Trebuie sa ne trezim. De fiecare data plang cand ma uit in jurul meu cum lucruri urate din istoria noastra au fost uitate (va rog sa dati search pe youtube la “A fost odata in Transilvania. Atrocitatile ungurilor asupra romanilor”) pe mine ma facut sa plang. Mi-am propus sa incerc sa ajung ceva, sa invat sa pot face o diferenta in tara asta, chiar daca ma uit in jur si imi vad multi colegi de facultate plini de pile carora nu le pasa si vor numai sa faca rau si sa aiba bani multi, sunt constient ca ei imi vor lua locul dupa ce termina facultatea (chiar daca invat din greu) dar nu ma las. Vreau sa fac asta sa pot face o diferenta in aceasta tara pentru toti! poate unde o sa pasesc eu altii vor urma.

 • THE ELEVEN COMMANDMENTS.

  1-THOU SHALT HAVE NONE OTHER GODS BUT ONLY YOURSELF, THE MAN.

  2-THOU SHALT NOT WORSHIP TO IDOLS,JUST TO JUSTICE AND TRUTH.

  3-YOU MAY HAVE GRAVEN IMAGE, FOR YOUR REMEMBERANCE.

  4-YOU AND YOUR OXEN WORK ONLY 5 DAYS/WEEK,6 HOURS/DAY,TAKE TWO DAYS OFF FOR
  REST AND ENTERTAINMENT.HAVE TWO MONTHS VACATION EVERY YEAR
  AND ONE SABATHIC YEAR AFTER EVERY FIVE YEARS OF HARD WORK. YOU ARE THE ONLY GOD
  ON THE ENTIRE EARTH!

  5-YOU MAY EAT WHATEVER YOU LIKE IF IT IS NOT HARMFUL.
  HOWEVER, DON’T TURN CANNIBAL!

  6-DRINK WATER VERY DILUTED FRUIT JUICES,WINE AND BEER, ALL NATURAL;
  OTHER BEVERAGES, TASTE “EM, ONCE IN A WHILE

  7-CAST AWAY THOSE WHO PROCLAIM THEMSELVES TO BE “men of god”
  THEY ARE LIARS AND ROBBERS.THERE IS ONLY 0,0001 per million
  CHANCES TO HAVE SECOND LIFE.

  8-SHOW RESPECT TO YOUR KING IF HE DOES TO YOU.

  9-DON’T KILL, DON’T STEAL AND DON’T HAVE SEXUAL RELATION WITH YOUR
  RELATIVES, ANIMALS AND CHILDREN;OTHERWISE YOU ARE FREE TO BE
  POLYGAM,HOMOSEXUAL,ETC.THIS IS YOUR NATURE.

  10-PUNISH VERY DRASTIC THOSE CROOKS WHO EXPLOIT YOU AND STEAL THE
  HARVEST OF YOUR HARD WORK.
  11-BE COMPASSIONATE AND TAKE CARE BY THE REST OF ANIMALS:
  THEY ARE YOUR UNEVOLVED BROTHERS AND SISTERS

  SONG of SONGS

  THOU SHALT NOT TAKE THOSE GoODs(!)IN VAIN BUT IN MINIVAN!
  by ZEUS PLEBEUS
  OCT.25, 2011

 • Ma numesc ZZZ vreau sa dau o lovitura de stat ca sa distrug acest stat care a distrus acest popor.Sunt pregatit sa mor si nu-mi pasa daca mor,decat sa traiesc umilit,jefuit si hartuit de un stat ticalos care este tradator incalcand constitutia la care si el a aderat candva.Mai bine mor.Nu cred ca e nevoie de alte explicatii.Cei care ganditi ca mine dati un apel pe internet,un (S.O.S. cu numele ZZZ cau care doriti).Mor luptand demn sau traiesc acceptand umilinta.

 • Iancu YYY sufletul corpului meu a ramas in constiinta voastra. Visele voastre,sperantele voastre au urmat sufletul meu. Amandoua imi spun ca lumea trebuie schimbata. Oamenii sa respecte intotdeauna oamenii,oamenii sa respecte intotdeauna natura daca vor sa fie ocrotiti de natura.Ultimul avertisment: Incetati definitiv cu dispretul fata de om caci omul primitiv de ieri,evoluat de astazi si intelept de maine va fi nevoit sa schimbe aceasta ticalosie infuzionata in lumea umana de cei bogati si desfranati, aroganti si nesimtiti, parsivi si escroci, falsi si tradatori.Exprimati-va opinia la apelui lui Iancu…O lume noua.

 • SANSA ROMANIEI.

  Este evident ca nici planificatele (sau spontanele)si falsele cosmetizari guvernamentale nu mai inseala nici macar populatia tarii , dovada sondajele de opinii din tara, alaturi de de multe actiuni disperate ale cetatenilor (ca plecarea din tara, in masa, cu orice risc0, dar si a unor indivizi politici care ori se retrag total din “business”, ori sar in caruta altor formatiuni politice, fie din teama de a fi surprinsi -la “judecata populara”- alaturi de actualii distrugatori nationali, fie sperand ca in noua formatiune li se vor sterge urmele mielior infulecati fara chitanta, si astfel vor putea continua sa dea iama prin turma nationala, fara sa plateasca, pentru distrugerile apocaliptice savarsite.In sfarsit- dar nu cele din urma – Romania a ajuns -cam de mult- la acel No Return Point ( comparabil cu cel sirian, acesta din urma armat, insa) in care singura sansa de supravietuire a acestor camarile cameleonice si perfect interschimbabile, ramane aplicarea zicalei “care pe care”, adica singura lor sansa de supravietuire(in special politica), este doar una si anume ingenuncherea totala a societatii civile cat si a structurilor de securitate si aparare, care din pacate, pana la acest punct par a fi destul de obediente mesajului explicit sau tacit al guvernarii ( care este de fapt quasiuzitata minciuna ca “toti suntem in aceiasi barca”, deci sa stam uniti impotriva poporului, a maselor care “nu stiu ce e bine pentru ele”), desi exista cateva semne ca si in aceste structuri exista grupuri care se opun acestui stil pur romanesc de a administra-romanilor- democratia, dupa caz, fie cu lingurita, fie la punga de un leu sau la sac, sau chiar cu remorca!
  Problema la care s-a ajuns si se confrunta romania ca tara, ca stat dar si fiecare cetatean in parte (mai ales plecat in strainatate permanent sau temporar)este una de imagine ingrozitoare , nemaifacandu-se nici o diferentiere intre tara, popor, guvern si cei prinsi la furat, talharit sau cersit, iar aceasta este datorata in proportie de peste 90% guvernelor postdecembriste. In sfarsit- dar nu in cele din urma- Romania a ajuns paria Europei si chiar si pe alte continente unde au ajuns romanii, evident ca nu cei cu cele mai bune intentii.
  Totusi, chiar daca starea tarii este catastrofala, aceasta poate fi invartita cu 180 de grade, pentru ca nu este o stare naturala ci este man-made, si savarsita absolut din interior, iar actiunea cea mai adecvata pentru a termina aceasta stare de lucruri, rezida in eliminarea din orice functie a acestor indivizi care “conduc” tara, iar de la acest punct va fi relativ simplu sa se refaca relatiile economice si sociale, puternic avariate in acesti ultimi 60 de ani.
  Iar in aceasta mare si extrema actiune, cel mai important lucru “dupa”, este introducerea in Romania a unui sistem de justete sociala, adica de o reala echitate economica, de la care pornesc toate celelalte aspecte ale oricarei societati, adica asigurarea oportunitatilor egale oricarui cetatean si -aici si acum- oricarui tanar ajuns la varsta de 17 -18 ani, indiferent de ce si/sau cat mosteneste de la parinti sau rude, indiferent de norocul si performantele individuale, care pe parcurs- inevitabil- vor face diferentierile naturale si inerente oricarei evolutii sociale. Aceasta este obligatia primordiala a unei societati care vrea a fi considerata umana, asigurarea universala a conditiilor unui real start, pentru absolut oricine ajunge la varsta inceperii vietii pe propiile speze. Iar aceasta nu mai poate fi reprezentata de legislatii sforaitoare pline de “umanism”fanfaronic(farse politico-sociale) ci trebuie sustinuta printr-un venit (chiar minim), garantat oricarui cetatean roman, fie ca este barbat sau femeie, fie ca este de o etnie sau alta si de orice alta grupare, fie ca este perfect sanatos sau cu orice handicap, fie ca este general sau soldat in termen, director de firma sau paznic de noapte, rector universitar sau copil de 17 ani care a abandonat scoala, in sfarsit, indiferent de status, orice cetatean roman are dreptul ca la varsta de 17 ani(si peste) sa intre automat- prin lege- in posesia unui mijloc de productie, care-i va garanta instantaneu un minim venit( in cea mai rea ipostaza), si cu care, la 18 ani(varsta legala majoratului) , impreuna cu prietenul/prietena, sotul/ sotia, partenerul(generic vorbind) sau singur, sa poata intra in randurile membrilor societatii responsabile, cu fruntea sus si nu umilit si anxios ca nu poate sa aiba o casa, o masina si orice altceva, pentru majorul motiv ca nu are un venit garantat, care -este evident- se intampla cu precizie matematica in vremuri de crize, mai in toate tarile, iar in Romania , indiferent de circumstante.
  Intorcandu-ne la “inceputurile lumii”(iar acest lucru ar trebui sa-l stim foarte bine laudandu-ne a fi crestini, adica “sarea si lumina lumii”) notam ca de multe ori Dumnezeu a spus ca “Pamantul este al Meu”, deci ii apartine, iar omul este doar venit din pamant si se va intoarce in pamant(extrem de adevarat!), si de multe ori avem exemple biblice in care -la porunca lui Dumnezeu- oameni bogati ( cu mult pamant, indeobste) ” si-au vandut mosiile” si au facut acte de caritate catre cei nevoiasi.In sfarsit- dar nicidecum in cele din urma- prima concluzie extrem de pertinenta si naturala este ca omul nu are dreptul sa posede pamant, mai ales prea mult, si in special cand altii traiesc in saracie sau chiar mor de foame.Un alt aspect mai particular pentru Romania(dar valabil pentru inca o duzina de alte tari), este balanta excelenta intre terenul arabil (si ca un alt plus, supraexistenta a alte cateva milioane de hectare de pasuni si fanete, luciu de apa si bogatii subterane inca rezonabil)densitatea populatiei, care fac ca Romania sa aiba sansa de a fi printre cele mai echilibrate tari din lume, in special prin prisma prosperitatii individuale ( de unde cum am zis, deriva toate celelalte aspecte ale oricarei societati).
  De acea, dupa o analiza si calcule pertinente, am ajuns la concluzia ca acest mijloc de productie si subzistenta si care trebuie asigurat oricarei persoane, ESTE PAMANTUL, care la aceasta data a fost furat(din nou si prin diverse tertipuri) de cei din varful societatii foste comuniste, care s-au inhaitat cu predecesorii, cei din epoca burghezo-mosiereasca si care prin acest act, au sclavagizat-din nou- milioane de romani.
  Ca referinta istorica stim ca revolutiile au adus o oarecare imbunatatire in relatiile din societatea umana, insa pentru ca la fiecare suta de ani (sau si mai putin) a fost nevoie de o “noua revolutie”(1848, 1947, 1989), se demonstreaza ca societatea nu a fost asezata pe fagasul normal al societatii umane, asa cum sunt asezate (aproximativ) Monarhiile europene, unde este loc pentru mai bine, insa populatiile sunt atat de multumite cu statusuk actual, incat nu se mai gandesc la imbunatatiri! De inteles, insa cum am mai reiterat, Romania are sansa ca peste noapte (nu e o figura de stil) sa devina una dintre cele mai prospere natii de pe pamant si sa devina un model de urmat pentru alte tari cu posibilitati similare.
  Pentru a ajunge la acest punct este insa nevoie de un lucru numit SOLIDARITATE UMANA, o vointa nationala de exceptie, chiar daca initial multi nu vor fi de acord cu acest proiect, simtindu-se “furati” , desi in majoritate, ei sunt cei care au furat si au distrus tara.Iata detaliat ce trebuie executat, intreprins, cat mai repede posibil:
  1) NATIONALIZAREA INTREGULUI PAMANT AL TARII PENTRU O SINGURA ORA SI IMEDIATA REIMPARTIRE, la toata populatia care implineste in acea zi 17 ani si de peste aceasta varsta, a cate un ha. de pamant /persoana, in zonele cu pamant de categoria I), cate 1,1 ha /persoana in zonele de categoria II) si cate 1,2 ha/ persoana , in zonele de categoria a III-a.Acest pamant nu este distribuit fizic ( si specific) ci doar ca un certificat de proprietate, arondat la cea mai -actuala- apropriata ferma, iar din momentul respectiv, fiecare persoana va primi (bianual sau trimestrial) o (mare) parte din venitul(profitul) net al acelui hectar de pamant, fie ca acea persoana participa la munca sau nu, repartitia venitului fiind totusi efectuata in functie de aceasta participare la munca, sau nu.Pamantul (hectarul respectiv) nu se poate vinde,nu se poate cumpara,nu se poate inchiria (decat potrivit actualei legi), nu este transferabil sau obiect de mostenire(cu o singura exceptie), ci va fi proprietatea respectivei persoane, de la varsta de 17 ani, pana cand aceasta isi va da obstescul sfarsit (cu un amendament special la intrarea in perioada de pensinare), indiferent cand, la 30, 60 sau 100 ani +, timp in care fiecare cetatean va beneficia in mod echitabil de uzufructul acestui natural mijloc de productie, potrivit actualei legi , dar indiferent de statutusul sau social (operator de ferma de zece mii ha., ori zilie la acea ferma; aventurier sau cel mai devotat muncitor; angajat la o firma de electronice sau detinut in inchisoare pentru 20 de ani, etc.).O precizare devine necesara, si anume referitoare la persoanele si firmele straine detinatoare de pamant, acestea vor intra automat in acelasi regim de exploatare , statutusul lor transformandu-se in concesionare pe termen de 99 ani, iar pentru cei/cele care vor sa concesioneze pamant, de acum incolo, aceasta se va face doar pentru 50 de ani, cu drept de multipe reanoiri a contractului.
  In practica vom avea 3 categorii de proprietari, si anume:
  a) (PLANUL -A), indivizi care nu participa la munca acestui hectar, deci prestatie de ore munca “zero”, dar care vor primi 35% din venitul(profitul) net al hectarului respectiv, iar daca anul a fost bun, va fi indreptatit la un bonus de maximum un salariu MINIM pe economie. Cel mai probabil, in aceasta categorie vor intra destui(dar nu cei mai multi)cei cu slujbe bune care isi fac banii din salariile lor ( si/sau ale partenerului), si oricine cu venituri adiacente ( de la parinti, sau oricare alta sursa) dar si cei care nu vor sa munceasca, prostituatele, pestii, si oricine altcineva care se descurca , pe langa acest minim venit,
  b) (PLANUL-B) va cuprinde indivizi care sunt interesati ( sau obligati) sa faca mai multi bani, insa acestia vor trebui sa presteze(dea lungul anului) 200(doua sute) ore munca, pentru care vor primi 55% din venitul net al hectarului respectiv, iar daca anul va fi bun, vor fi indreptatiti- ca bonus- la doua salarii MEDII , pe economie, pentru ca si el/ea si-au adus contributia directa la acest succes, printr-o munca de calitate si la timp.
  c)(PLANUL -C) cuprinde deasemeni lucratori angajati oriunde in economie,si care vor trebui sa presteze in timpul lor liber 450 ore de munca/an, iar ei vor primi 75% din venitul net al hectarului lor si vor fi indreptatiti la trei salarii MEDII pe economie, daca anul a fost mai mult decat satisfacator.

  3) acest sistem vine sa rezolve total si dificila si costisitoarea problema a somajului, care greveaza fantastic asupra societatii si mai ales in vremuri de criza.In acest proiect, somajul va fi acordat pe timp de un an (cu extensiile de rigoare)si se va plati 80% din media cuantumului pe o perioada anterioara, conform cu standardele internationale, iar somerii vor intra- deasmeni- intr-unul din aceste planuri, astfel:
  PLANUL -A, in care somerul “sta acasa”, el va primi -de la stat- diferenta pana la 80% din salariu (cat i se cuvine) , dupa ce a fost scazuta valoarea venitului minim garantat, de 35%, peste care se va adauga eventualul bonus, fara nicio penalizare.Concret,(lucram cu cifre rotunde) daca un ha. de pamant va aduce un venit net de 10 mii UM, respectivul somer va primi 3.500 UM(35%).
  Daca acest a avut un salariu “bunicel” -sa zicem- de 12 mii / an, rezulta ca va trebui sa primeasca (80%) 9.600 UM din care scadem venitul garantat de 3.500, , cea ce inseamna ca agentia de somaj (adica intreaga societate , prin acest reprezentant) va plati doar 6.100 , respectivului somer- care chiar stand acasa, si daca anul a fost bun- in final va primi acel extrasalariu, ce a ce va insemna ca -per total- va castiga cu cateva procente mai mult decat daca si-ar fi incasat doar ajutorul de somaj, iar aceasta in timp ce statul(societatea) economiseste peste 20 % din cat ar datora somerului respectiv.In aceasta categorie vor intra cei cu salarii mari dar mai ales f. mari( pentru care 80% este un venit serios) sau a carui sotie/sot este inca salariata si cu un salariu bun, oricum, se poate presupune ca aceasta categorie va fi cea mai redusa numeric (cam 10% din total someri), chiar si prin prisma faptului ca- deobicei- isi pierd slujbele “acarii Paun” si nu ” cei cu mapa”, adica cei cu salarii bune.
  PLANU -B, In aceasta grupa vor intra ce cu salarii “spre jos” , cei care sunt insa decisi sa prospere, sau care din orice alte motive, vor alege acest plan.Acestia vor primi 55% din venitul net al hectarului respectiv daca vor presta 250 ore munca/an, peste care se va adauga eventualul bonus -doua salarii medii pe economie-(conditionat de rezultate) si neconditionat, respectivul somer-muncitor agricol, va primi o reducere de preturi de 25%, la 4 produse de baza (carne, lapte, etc., oua si vegetale ca fructe si legume) daca le cumpara ritmic si numai direct de la unitatea de producere la care este afiliata ferma respectiva(abator, fabrica de produse lactate), iar vegetalele direct de la ferma(cantitatile admise sunt pentru o persoana si in conformitate cu sugestiile OMS).Si aici statul va economisi, insa masiv, prin scaderea din cuantumul de somaj a venitului garantat, care este acum de 55%, care se va scadea din cei 80% , ajutor de somaj, iar in acest caz salariul originar este mai mic, de 9mii/an, cea ce inseamna un ajutor de somaj de doar 1.700(80% reprezinta 7.000-5.500= 1.700), adica statul (societatea ) va economisi peste 75% (!!!)/persoana, din obligatia financiara ce-i revine, in timp ce somerul respectiv va presta doar 250 ore/ an, dar in final va castiga salariul (aproape) integral, ca si cum ar fi lucrat in continuare full-time, la locul sau de munca. Deasemeni , procentul acestora se va ridica la 40% din totalul de someri.
  PLANUL- C, reprezinta sublimul unei organizari de exceptie, care in absolut toate directiile va aduce doar satisfactie si beneficii!Aici se vor include cei cu venituri mici (oarecum obligati de circumstante, deci)si cei care -pentru un motiv sau altul- vor sa prospere rapid, prin munca.Ei vor primi 75% din venitul net al hectarului respectiv, pentru o prestatie de munca doar de 500 ore/an, la care mai pot primi-ca bonus- 3 salarii medii pe economie, si neconditionat, vor primi o reducere de 50% la cele 4 produse alimenare amintite, in aceleasi conditii.Aici se vor include cel putin 50% din totalul somerilor, care-se va vedea imediat- demonstreaza cu prisosinta ca intr-o asemenea organizare este foarte bine sa devii somer! Atat pentru el/ea cat si pentru intreaga societate, binefacere care se va rasfrange si asupra lor insasi, inca o data. deci un muncitor cu un salariu de 7mii/an (din aceasta grupa), va trebui sa primeasca 80% din acesti 7 mii, adica 5.600, insa prin aceasta prestatie de munca de 500 ore/an, el va primi ca retributie de la ferma 7.500 UM, de unde se anuleaza obligatia statului de a mai plati ajutorul de somaj, iar prin reducerea la preturile respective( la zi totalizeaza 600 UM)va castiga mai mult decat salariul originar, mult mai mult decat ajutorul de somaj! Deci un muncitor necalificat ajuns somer, va excede -prin acest sistem- salariul sau de de muncitor full-time (minim 2 mii ore /an) cu cel putin o mie UM, muncind chiar mai putin de 1/3 , raportat la locul sau initial de munca, din fabrica, etc!(Practic, 5 sute ore/an, pentru o persoana, inseamna a munci 8 ore/zi aprox. 60 de zile, sau in cuplu, 32 zile/ an! Cu atat mai putin cei din planul B. (de subliniat, aceste ore nu vor fi prestate ” la voie” ci “la nevoie” adica la discretia operatorului de ferma , care stie cand va avea nevoie de extraforta de munca, cerere pe care o va face anticipat si planificat)
  Iar pe total situatia arata dupa cum urmeaza, luand in calcul reala rata a somajului de 6% ( la o forta de munca de aprox. 10 milioane), adica 6 sute de mii de someri, care sunt distribuite in Planul A 10%, in Planul B 40% si in Planul C , 50 %, carora in sistemul anual statul(societatea) le plateste -ca sa stea acasa- cate 7.440 Um/ an si persoana, suma medie, dar care pentru cei mai multi este minima si niciodata de ajuns pentru satisfacerea necesitatilor de baza, per total aceasta suma este o suma uriasa(in orice circumstante) si anume de aprox. 4.200.000.000 (4 , 2 miliarde !!!), in timp ce prin acest program (simplu zis, umanitar dar si eficient, prin rational) primele de somaj vor fi doar de 3 sferuri de miliard, adica statul economiseste peste 75% !!!, la care mai trebuie adaugat si economiile obtinute prin scaderea drastica a lucratorilor din oficiile de somaj cat si a lucratorilor sociali adiacenti, pentru ca realul somaj, in aceste conditii- nu va mai trece niciodata de 1%!
  Cum probabil s-a si notat, acest proiect tinteste stimularea- prin plata baneasca dar si alte avantaje- a individului ajuns somer, care daca se inscrie in planul de maxima recompensa (Planul -C) , practic castiga mai mult decat daca ar fi lucrat la locul de munca originar, iar daca ne raportam la orade munca/ salarizare, este evident ca acesta-practic- castiga triplu , in acest nou loc de munca, temporar, si muncind doar 500 ore/an!Si din punct de vedere si social nu n umai pur economic, sistemul ofera imediat si permanent o supapa, o modalitate decenta de refugiu, prin care individul isi poate mentine intact venitul lunar, nefiind obligat sa recurga la tot soiul de expediente traumatizante, pentru a supravietui.Mai mult, muncitorul necalificat sau-oricum- cu perspective sumbre intr-o industrie cu prea multe denivelari(inclusiv prin supraproductie) poate ca va gasi de cuvinta ca inradacinarea ina aceasta “noua ramura”, economica,agricultura urbana, aproape singura care nu face someri, si care in acest model, este aducatoare de beneficii banesti si satisfactie personala.Acest tip de “agricultura urbana” se practica de sute de ani, chiar si in orase de peste un milion de locuitori , iar aceasta nu inseamna ca agricultura va fi tarata printre blocuri, ci ca in mijlocul a zece mii de ha. se va ridica un orasel care va avea toate facilitatile unei metropole ca New York, Toronto, Paris , Londra, etc.
  O alta parte a acestui gigantic plan se refera la construirea a cel putin un milion de de ferme tip “Miraj”, care obligatoriu vor fi mixte, vor fi amenajate de o parte si alta a actualelor sosele asfaltate si a viitoarelor , cat si a viitoarelor autostrazi, pe unul sau cateva randuri, ferme care vor fi total independente energetic, ultraecologice, extrem de productive si foarte profitabile, toate aceste caracteristici provenind din constructia si amenajarea initiala, care are in vedere toate detaliile, inclusiv casa cuplului fermier, o casa tip fortareata(ca rezistenta) insa la exterior cu orice arhitectura dorita, si la un pret imbatabil.In aceste ferme, incepand cu anu doi de exploatare, folosirea ingrasamintelor sintetice(“chimicalele”) va fi redusa chiar cu pana la 70%, intrand in practica curenta foarte starvechea cotidiana folosinta a ingrasamintelor naturale, prelucrate si innobilate printr-un sistem complet originar, cea ce va duce la o competitivitate marita pe piata internationala unde s-a creat un trend , o cerere de produse ecologice, sanatoase, “organice”, in sfarsit, cat mai natural obtinute*.Aceste microunitati economice vor incorpora 2 milioane de adulti, cea ce este satisfacator pentru agricultura si economia romaneasca.In “randul doi” vor fi marile ferme unde vor putea lucra (3-4 ore/zi) cei din fermele Miraj , cei deveniti someri si oricine altcineva care vrea sa munceasca si sa faca un extravenit.Unele din aceste ferme(in timp, toate) vor fi concepute si functiona pentru proiectul “Milionarii”, despre care am mai scris, si unde -un cuplu- dupa aproximativ 5 ani poate sa aiba un venit de aprox. 1/2 milioane, cea ce paveaza drumul spre a deveni adevarat milionar.O microferma de tip Miraj, inclusiv casa cu garaj si o mica camioneta, noua, nu va depasi ca si cost, 200 mii UM cea ce presupune ca din primul an, numai cu eventuala economie de peste 3 miliarde (obtinuta ca in prezentarea de mai sus) se pot construi aprox. 20 mii ferme anual, adica 20/judet, daca reducem la normal, la 10, numarul acestor unitati administrative, actualmente extrem de bugetofage, iar daca societatea va face un mic efort**, (platit pana la ultimul leu individului dispus sa presteze o munca de calitate), se pot construi chiar cateva mii bune, de ferme/ judet, incepe a parea ca devine o problema capcitatea de constructie, pentru ca va fi nevoie si de masiva forta de munca cat si de materiale de constructii(unele neconventionale) ,echipamente si utilaje) unele total noi ca si concept), actiune care va “percuta” in mai toate industriile si serviciile din tara.
  Aceste ferme vor fi destinate prioritar cuplurilor de tineri care vor sa munceasca intr-o agricultura industrializata si curata(fermieri “la papion”), cupluri fara venituri(de la parinti) si carora li se garanteaza (prin munca de 4/ore/zi si persoana) un venit de cel putin 1,8 salarii medii/ economie(o,9/persoana) venit care poate fi amplificat prin alte 3-4 ore de munca ,oriunde.Apoi vor fi preferati cupluri cu un singur angajat si cu salariu mic, si -treptat- pana se ajunge la cei care au -amandoi- slujbe, dar vor sa faca rapid bani, sau chiar ca hobby, insa un hobby care automat aduce si venituri importante!Calculele arata ca o asemenea ferma de 2 ha, daca este exploatata “a la carte”, poate aduce un venit net de cel putin 25 mii/an, la acre se adauga un mare plus, si anume aprovizionarea alimentara cu produse de baza, pe gratis, cea ce va permite economii masive, un cuplu in aceasta postura poate ajunge real milionar in mai putin de 15 ani! (Unii au si exclamat cu deznadejde:” 15 ani !!!???, tot mai bine este cu cojocari si altii care ne dau “lana de aur”, adica 20 mii de euro, peste noapte!).Prin acest model, un cuplu tanar, de 18 ani, care munceste macar alte 3 ore/zi(oriunde) poate obtine un venit de cel putin 3 salarii medii /economie,(economisibile in proportie maxima) cea ce garanteaza 1/2 milioane, inainte de aniversarea a 30 de ani!
  Un foarte important aspect al acestei intreprinderi este “cheia” ” ferma mixta”, care trebuie sa fie o obligatie legiferata, intrucat se stie ca de pe 2 ha. de rosii(tomate), capsuni sau pepeni verzi, poti da lovitura intr-o singura vara, poti deveni chiar milionar, insa datoria si obligatia (si chiar interesul daca se gandeste logic)tuturor este de a crea si a avea o piata abundenta si vara si iarna, cu toate produsele alimentare, la preturi cat mai mici si cat mai putin fluctuante, iar in aceste conditii(de ferma mixta) cuplul fermier va avea asigurata o inaintare constanta in prosperitate, chiar daca lenta,si foarte important, fara stress, pentru ca pamantul este oferit pe gratis iar casa, auto si utilajele si echipamentul, vor fi platite pe termen de 30 ani, cu o dobanda minima(sub 3 %)si cu o rata anuala care sa nu exceada 20% din venitul total, net, al celor doi.Iar in acest mod, fiecare unitate poate fi taxata rezonabil, cea ce va duce la o balansare a bugetului statului, fragmentatia pamantului nemaiconstituind un motiv de nelucrare a sa, acum-dimpotriva- in acest model, vor exista extracereri pentru a obtine o asa ferma, ” la cheie”.In acest model, gradina, marele aducator de profit mare si imediat(in 3 luni de vara)nu va excede 10% din totalul fermei( 7-8% din disponibilul real) adica nu mai mult de 2 mii mp, cea ce -totusi- va putea garanta un venit de 20 mii/an,(inclusiv in conditii de grindina repetata si alte catastrofe naturale, pentru gradina), venit prin care cei doi isi subventioneaza singuri productia animaliera,care-in general- este subventionata de stat, pentru ca -asa cum s-a mai spus- este usor sa faci un milion cu 2-3 culturi preferentiale, insa pentru a mentine un litru de lapte (pret final, in magazine) la O UM/litru, si in cantitati suficiente(daca nu abundente),este nevoie de acea subventionare, pretul de cost al produselor animaliere este mult mai ridicat.Iar aceasta subventionare este practicata de orice tara, guvern, fie ca se recunoaste sau nu.
  In acest model economico-sociala subventionarile vor scadea mult, iar daca cineva crede-inca- ca aceasta reprezinta apogeul statului social, se inseala, este exact inver, toata populatia va fi pe propiile picioare, iar statul va avea oportunitatea sa activeze puternic intr-un sistem de sanatate universal si in alte cateva probleme de interes national.
  Totodata, incepand cu anul in curs, fiecare tanar/tanara (ajunsi la 17 si 1/2 ani) vor avea oportunitatea sa cumpere un autoturism (de mic litraj, nou sau ceva second-hand),prin elaborarea unei legi care sa dea dreptul acestor tineri sa sofeze de la 17 si1/2 ani, primele 3 luni in compania unui adult cu asigurare, iar dupa cativa ani de monitorizare, daca testul este pozitiv, varsta de sofat va scadea la 17 ani. Problema care se ridica, este ca in Romania majoritatea acestor tineri sunt saraci si nici vorba de a-si cumpara o masina, de acea respectiva lege trebuie sa stipuleze ca orice tanar care va face dovada ca a platit taxe(deci a inceput sa lucreze, sub 20 ore/sapt.) incepand de la varsta de 16 ani, va fi garantat pentru un imprumut cu dobanda scazuta(sub 5%) si termen de peste 5 ani, pentru a-si putea achizitiona cea mai ieftina masina romanesca, sau una straina, (noua sau second-hand) dar in baremul financiar oferit.In acest context, un tanar si prietena sa (care intentioneaza sa fie impreuna) vor putea sa-si cumpere o masina si sa-si inchirieze o casa sau un apartament, in special pentru ca la 18 ani vor primi si primul venit minim garantat, care poate fi (cumulat) cat un salariu bun, dar poate fi si cat 7 salarii medii pe economie, daca cei doi is “permit”(adica au determinarea) sa presteze orele necesare de munca pentru a primi 75% din venitul net pe ha., iar daca anul a fost bun, plus cele cateva salrii, ca bonus. In aceasta ultima circumstanta nimeni nu se mai poate plange ca nu are un bun start, iar acesta este modelul cel mai bun pentru a nivela- parte- din decalajele sociale, extreme in Romania.
  Mai mult, pentru a le da acestor tineri un sens real de respect, demnitate umana si prosperitate dorita si obtinuta, orice tanar/tanara ajunsi la varsta de 18 ani, vor primi de la stat( de fapt este un divident natural) un anumit gramaj-standard- de aur (chiar doar de 14 K) , cat este necesar pentru confectionarea unei bijuterii dorite, respectivii urmand sa plateasca doar manopera( aceasta masura nu se institui retroactiv).
  Aceste puncte sunt doar parti din planurile de refacere a economiei romanesti, prin care societatea se poate reforma singura, si aceasta prin reducerea diferentelor economice dintre clase, dintre indivizi, Romania avand capacitati deosebite de a asigura fiecare cetatean cu un nivel de trai mult superior celui de acum.
  Note:
  1) Cifrele folosite pot fi nu chiar aproape de realitatea actuala, insa raporturile raman, si in orice circumstanta ( cea ce este cel mai important) fiecare cetatean va avea garantat un minim venit. Este foarte posibil si probabil, ca intr-o exploatare standard(la aceasta data ar fi de exceptie) venitul net pe o asa ferma(tip Miraj) sa depaseasca si 50 mii/an si este posibil si chiar probabil ca dupa primul an de exploatare generala(multiproductie) practica sa arate ca venitul minim garantat va fi ridicat la 40%, respectiv 60 si 80%, cea ce va usura accelerarea si atingerea(si depasirea) standardelor de prosperitate vest-europene si americane(australiene, etc.) , aspiratie perfect valida si rationala, la romani.
  2) Acest proiect ar trebui sa fie foarte atractiv pentru toti tinerii tarii, de acea cer celor interesati si cu bunavointa ( apel special pentru toti profesorii din licee si facultati cat si pentru elevii si studentii care citesc acest articol)sa tipareasca acest proiect si sa-l difuzeze la toate nivelele de invatamant, incepand cu anii 2,3 si 4 de liceu, acest proiect, odata aplicat cu siguranta ca va rezolva nu numai problema economica, dar o va rezolva si pe cea demografica, tinerii avand toate motivatiile sa nu mai plece din tara.
  * a) sistematizarea, organizarea si planificarea raman primul si cel mai important pas in succesul economic, la o asa scara.
  b) datorita situatiei actuale aceste microferme nu pot intra pe capacitate maxima de productie mixta din primul an, insa-paradoxal- in acest prim an, ferma va aduce cel mai mare venit posibil, din intreaga(viitoare) istorie, iar aceasta se datoreaza faptului ca in primul an se va permite(prin natura situatiei) ca suprafata folosita pentru gradina sa fie chair de 1 ha., cea ce va aduce un profit net de- mini-minimorum- o suta mii, obligatia prpoprietarului fiind de a rambursa cel putin 75% in contul pretului fermei, cea ce practic il va apropia cu multi ani de statutul de proprietar si de drept si de fapt, pentru ca se poate aprecia ca daca aprox. 1/2 din pret este platit in primul an, restul va putea fi platit in mai putin de 15 ani, in acest fel proprietarul economisind bani prin platirea unei dobanzi injumatatite, iar-pe ansamblu- societatea va avea masa monetara(bani) la disponibil ( deci nu va trebui sa tipareasca noi bani si sa induca riscul inflationist), pe care ii va recircula in noi investiti de acest fel, pna la atingerea unei saturatii.Un alt stipulent legal, va permite proprietarului sa plateasca oricat doreste de mult ( peste cei 20% din venitul net) fara a fi penalizat, cea ce creaza inca o facilitate de a se ajunge mai repede la statutul de deplin proprietar.
  ** acest “mic efort” trebuie sa fie incordarea vointei populare si exercitarea de presiuni uriase asupra justitiei, pentru a se recupera (in cel mai rau caz) 60-70 de miliarde euro, furate de clasa politica , trecute si actuala, direct sau /si prin intermediul clientilor politici, si care-cum am mai spus- in prima instanta, aceasta tentativa trebuie facuta prin elaborarea unei amnestii nationale, in care cei deveniti bogati prin frauda, ( adica peste 90% din bogatii tarii) sa depuna cea mai mare parte din aceasta avutie furata, in contul Fondului de Reconstructie Nationala, ( preluat- ca idee- de EU ca Fond European) , urmand ca fiecare dintre acestia sa ramana totusi cu max 2, 5 milioane, pentru ca interesul general al societatii prin acest act, nu este de a saraci pe cineva si de a redistribui bogatia ca atare, ci este de a face cat mai multi reali milionari si a imbogati decent toata populatia, pe baze corecte, oneste, iar aceasta se va obtine numai creerea cadrului adecvat, adica oportunitati egale de start si asigurarea unei baze financiare solide, pentru oricare cetatean, incepand cu varsta de 17 ani. In acelasi context trebuie subliniat cat este de absurd si in afara oricarei ordini economice, ca o tara de talia si cu resursele Romaniei, sa exporte bunuri in valoare de aprox. 52 miliarde euro , dar sa importe in valoare de peste 64 miliarde, ca si cum Romania ar fi vreun sanctuar financiar si ne permitem sa cheltuim ca nababii, si nu cum este in realitate, invadata de tot soiul de banci(chiar dubioase)care manipuleaza multe aspecte ale economiei romanesti, iar acest decalaj import/export, accentueaza , creste datoria externa si impovareaza necontenit populatia; la fel, este absurd ca o tara de 18 milioane de suflete si -din nou- cu asemenea resurse, sa aiba cheltuieli (interne) de peste 61 miliarde, in timp ce la buget (total venituri, de fapt) se aduna abia 51 miliarde, demonstratia clara a unui guvern teribil de hipertrofiat si ineficient, dublat de o coruptie nemaiintalnita cat si de un sistem excelent de pus la punct, de jefuire a populatiei si devalizare a avutiei nationale.
  Revenind, cu aceste minime 50 miliarde recuperate, este evident ca acest proiect are o baza de finantare asigurata pe multi ani si la o scara mult mai inalta, si in acelasi timp pot fi declansate multe alte proiecte de mare anvergura, asa cum ar fi ridicarea unei noi capitale(proiectul Terra Nova sau Nova Alba ) cea ce ar putea constitui- moral si psihologic- adevarata ruptura de actualul regimneo-comunisto-imperialist(intern) cat si de vechile regimuri, cel comunist si cel burghezo-mosieresc, care-nu neaparat in egala masura- au fost opresive, antisociale, antiumane.

 • Oare “noi Romanii” mai avem sansa de a ne mindri cu faptul ca sintem Romani??asta vorbind de acel Roman care stie sa munceasca si sa-si vada de treburile lui intr-o Romanie civilizata??Probabil ca este posibil sa ajungem la acest deziderat dar acest fapt va fii posibl doar dupa ce ne vom maturiza politic ca si persoane simple {individual}.
  Da cu totii sintem satui de aceasta poltica de distrugere a tarisoarei noastre si acest fapt va devenii posibil doar in momentul in care vom fii de acord la unison cu o idee {daca este buna}fara a incerca sa dam un nou nume sau sa gasim o apartenenta politica,iti place o idee,URMEAZO,fara a incerca sa aduci schimbari de culoare sau nuanta asa cum se vede din propunerile celor care au postat raspunsuri pe acest blog.Atunci cind esti de acord cu o idee in primul rind o urmezi si dea-lungul timpului incerci sa o si dezvolti si poate doar asa vor apare rezultatele asteptarii,dar dupa cum se vede multi din cei care apar vin si cu idei care cred ei ca “ar fii mai bine asa..”.Poate ca aceasta ar fi cauza,toti avem idei bune de urmat si nu asculta nimeni,toti am vrea sa ni se dea ascultare fara sa ascultam,din aceasta cauza si o idee foarte buna se poate pierde doar din cauza ignorantei care chinuie fara sa doara

 • Nu mi-a placut treaba cu ” atat a romanilor plecati slugi in alte tari” . Si-mi bazaie urat neuronii de cand au receptionat via cristalin faptul ca o sa ne sustina toate capitalele ue, BA CHIAR si Moscova. Moscova, te asigur, ne priveste cu dispret imperial, iar dragii din capitalele amintite mor de nerabdare sa ne sustina in (de)caderea-n abis.
  Dar voi, neamul meu ramas in tara, pe cine ati slugarit pana acum ?! Avand in vedere cum s-a schimbat lumea si s-a “adaptat” noilor realitati cangrenate, cred ca pana si-o schimbare de paradigma e de neconceput.

 • “Îmi pare rău, dar nu reușesc să aud ce spui. Ceea ce ești și ce faci strigă mult mai tare.” Ralph Waldo Emerson
  Actualizat si confirmat vreme de trei decenii:
  *Îmi pare rău, dar nu reușesc să aud ce spuneti. Ceea ce sunteti și ce faceti strigă mult mai tare.*