Politică

Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!

DOUA ROMANII!

Suntem blocati, inerti, paralizati privind la doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii si Romania NOASTRA- a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti. Suntem dezamagiti, obositi, paralizati in plan politic, mentinuti in aceasta stare de inertie, in mod premeditat, de clasa politica, multumita de faptul ca noi am incetat sa mai reactionam si nu facem decat sa ne vedem de treaba noastra si sa ne platim cuminti taxele, multumindu-ne sa ne plangem si sa injuram. Nimeni nu mai vrea sa riste, am devenit spectatori la ceea ce ni se intampla.

NU SE MAI POATE ASA!

Petre Tutea nu a luptat o viata pentru ca d-ra din Bamboo si un cioban sa fie alesi sa ne reprezinte in Parlamentul European. Probabil se rasuceste in mormant cand vede un popor cultivat ascultandu-si conducatorii schimonosind cuvantul Google. Toti cei care au murit la Revolutie nu au facut-o pentru ca noi sa ajungem sa fim batjocoriti si sfidati de doamne cu tupeu ce beneficiaza de bugete de milioane din banii nostri. Avem o responsabilitate fata de cei de dinaintea noastra care au crezut in noi, fata de noi insine si fata de copiii nostri, sa actionam. Ni s-a inoculcat ideea ca nu putem face nimic, ca orice tentativa este sortita esecului, ca nu ne putem uni, ca suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar care le convine de minune analfabetilor si hotilor care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMANI DESTEPTI!!!

Suntem milioane de romani educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, in Romania si in strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?

Suntem milioane de romani muncitori, corecti, integri, cu initiativa- intre 8 si 16 ore pe zi ne straduim sa adaugam valoare, in businessul nostru sau in businessul altcuiva, ne luptam cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienti dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, sedinte, stress- ca sa ne conduca si sfideze niste hoti si niste parveniti?

Sunt milioane de romani care au plecat scarbiti din tara, cladesc economia altor tari, cu sufletul sfasiat de dorul de tara lor si tanjind dupa acel concept de Acasa, pierdut in mocirla cotidianului romanesc. S-ar intoarce fara ezitare in Romania, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales dupa ce au trait intr-o tara civilizata?

Atatea milioane de oameni destepti, integri si cu bun-simt …suntem paralizati! Ne platim mecanic taxele si ne dam cuminti la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump, din banii nostri.

ENOUGH IS ENOUGH! NE INTOARCEM ACASA!!!

Nu se mai poate asa! Enough is enough! Facem apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara.

E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati , asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor.

BUCURESTIUL NU ESTE TEHERAN SAU CHISINAU!!

Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. – este nevoie doar de oameni integri si capabili, dornici sa ia initiativa.Singura solutie viabila pentru Romania de acum este sa se uneasca toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile. Creierele vanate de toate companiile multinationale, oamenii care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze /sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala- nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari. Contabili, avocati, oameni din banci, din agentii de publicitate, din agentii imobiliare,din agentii de turism, din comert, din presa, intreprinzatori private, artisti, medici, scriitori ….chiar nu exista alternativa la Vanghelie si Becali????

Dar cei mai mari dusmani pe care ii avem suntem noi insine, nu sistemul contra caruia dorim sa actionam. Caci daca noi am avea curaj, cum ar putea niste analfabeti limitati sa ne opreasca? Mai ales ca Bucurestiul nu este Teheran, sau Chisinau(….si totusi ei au avut mai mult curaj decat noi!)

PENTRU O ROMANIE DE VULTURI, NU DE STRUTI!

Aici si acum e momentul ca generatia noastra sa preia initiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record, si visul unei Romanii demne de istoria sa si de potentialul poporului – sa aratam ca ne pasa, ca suntem gata sa ne asumam raspunderi si atit poporul cit si marile capitale ale lumii ne vor sustine…masinatiile clanurilor politice sint descreditate atit in Romania cit si la Washington, Brusells si pina si la Moscova.
Trebuie sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Trebuie sa luptam pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri. Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi si pentru copiii nostri, in tara noastra, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge. Haideti sa ne trezim! Haideti sa luptam pentru o Romanie cu balls!

TE VREM!!

Vrem nume de persoane carora tu le poti incredinta viitorul tau.
Nu vrem critici, nu vrem sa ne plangem- toti stim care este realitatea, nu mai este nevoie de inca un catalog de plangeri. Vrem solutii, iar solutiile nu sunt posibile fara oameni capabili. Vrem nume. Nume de oameni integri, loiali, cu bun-simt, mandri ca sunt romani, pregatiti, care stiu ce inseamna un task, un deadline, o echipa. Poti fi chiar tu! Sau poate fi cineva care iti este apropiat. Sau o persoana pe care o admiri.

Chiar daca multi nu ne dau nici o sansa, o vom face. Sta numai in mainile nostre sa ne schimbam viitorul- trebuie doar sa gasim oamenii carora sa il incredintam.

Unii spun ca nu putem….BA DA, PUTEM!

Pentru Copiii Nostri, Pentru Redobindirea Demnitatii de Roman- Treziti-va!

COPYRIGHT Alexandra Svet
Drepturile de autor ii apartin Alexandrei Svet
Contact Info
Email: alexandra.svet@gmail.com
Location: Bucharest, Romania

Despre autor

contribuitor

Adauga un comentariu

  • Buna Catalin

    Iata ca lucrurile se schimba. Incet, dar sigur. Cum zicea Givanni: “izvoare, piriuri, riuri…”.

    Este primul tau mesaj care lasa loc argumentatiei. Primul tau “text” care are drept subtext ideaa ca in sfirsit “se poate discuta”.
    Ai o capacitate extraordinara de “A SINTETIZA” , si a “LOCALIZA PROBLEMA” ,ceea ce este nemaipomenit, pe linga faptul ca este extrem de rara aceasta capacitate, fie nativa fie dobindita. Ma vad nevoit deci sa iti raspund la fiecare chestiune in parte:

    “Lectura ma pasioneaza de mic .Vrei sa-mi recomanzi ceva ? Propun sa faci asta pe un site specializat si nu vei fi arestat. Promit.”

    Deocamdata nu iti recomand nimic in plus fata de ceea ce am recomandat aici pina acum, adica “Tehnici de manipulare” a lui Ficeac, si cartea mea care insa nu este gata inca dar din care apar din cind in cind articole razlete aici. Daca tu ai sa-mi recomanzi mie ceva, astept cu mult interes recomandarile tale, caci ma intereseaza enorm lecturile care mie poate mi-au scapat.
    Site-uri specializate nu prea exista. Daca ai avut tu mai mult noroc decit mine cautind, ajuta-ma. Cele citeva care merita atentia sint ori excesiv de restrictive in ceea ce priveste accesul unor “de-alde noi”, ori specializarea este extrem de stricta si nu acopera nimic din “aria practica” a gindirii si nici arii colaterale, chiar teoretice, ale tematicilor abordate. Super-specializarea excesiva este o boala a momentului oriunde in lume. In astfel de site-uri si daca am intra, am ramine acolo uitati de lume si mai ales de “vremuri”.
    Referitor la Bogdan Ficeac fac o precizare, nu neaparat pentru tine care poate esti in tema, ci pentru eventualele persoane care citesc asta si nu sint la fel de “in tema”. Ficeac a fost redactor sef la “Romania Libera” pina in momentul in care acest ziar si-a vindut 70% din actiuni unor nemti, cu pretentia de a ramine in continuare stapini absoluti. Ficeac a fost o vreme consilier pe probleme de “media si afaceri” al domnului “Felix motanul”. (Dan Voiculescu si Antenele 1,2 si 3 si nu numai – pentru cine nu stie.) Nu este total strain nici de fosta Securitate si nici de actuala. Nu stiu daca asta a fost intentia sau scopul lui Ficeac, caci nu-l cunosc personal, insa in mod paradoxal, cartea sa nu lipseste de pe nici o masa de studiu a “specialistilor in manipulare” ale caror tinte si victime sintem. Recomand aceasta carte pentru ca e bine sa-ti cunosti dusmanul. Nu la Ficeac ma refer cind vorbesc de “dusmani”, caci repet – nu-l cunosc, dar important aici, ca de altfel oriunde, IMPORTANT ESTE MESAJUL SI NU MESAGERUL. Iar mesajul lui Ficeac, indiferent pentru cine, este de o importanta aproape capitala. Si stii de ce? Pentru ca de cele mai multe ori avem impresia ca vorbim cu oamenii cu care stam de vorba, dar in realitate habar nu avem cu cine stam de vorba, caci oamenii neinformati, nepreveniti, isi argumenteaza discursurile cu argumentele sirete si mincinoase ale acestor manipulatori. Oameni sinceri si deosebit de capabili, cu care s-ar putea face lucruri extraordinare, nu te lasa sa comunici cu ei caci te lovesti de “convingeri” in care acestia in mod sincer cred, dar care ele insele sint convingeri mincinoase si deosebit de distructive, menite sa dezbine, ca sa poata permite dominarea: “dezbina si condu” – Machiavelli.

    “Incerc doar sa-ti explic faptul ca problemele pot fi rezolvate “inginereste”.Daca avem de facut ceva practic , atunci hai sa fim practici si la obiect.”

    Gind la gind cu bucurie. “Inginereste” este un cuvint care mie nu mi-a trecut prin cap si te felicit. Dar este stilul tau deja inconfundibil.

    Nu se pune problema daca avem sau nu ceva de facut practic. Sigur ca avem de facut si nu putine sint lucrurile pe care le avem de facut si nici simple. Este ceea ce si eu incerc sa explic de mult. Insa “practicul” nu poate pleca de la utopii. Pe linga “manipulatorii” care urmaresc sa ne scoata din cursa, sa ne traga pe “linii moarte”, sau pe “drumuri infundate” si cu “sens unic”, mai avem de luptat si cu lipsa de alternative teoretice a momentului. De lipsa de “proiecte”. “Inginereste” nu inseamna nici “pe genunchi” si nici “vazind si facind”. Iar tu stii bine asta, daca altii poate mai cred inca contrariul.
    Nu se poate pleca de la premize false. Trebuie plecat de la SITUATIA REALA. Ori situatia reala este deosebit de complexa si devianta:

    – Un grup restrins de persoane au acaparat toate pirghiile si mecanismele de putere in stat si le folosesc in scopuri strict personale.

    Nu avem de-a face deci cu un stat de drept cum crede imensa majoritate si constat cu tristete ca si tu crezi asta, ci cu un stat autocratic. In momentul de fata ROMANIA ESTE UN STAT AUTOCRATIC. In Romania un grup restrins detine puterea pe timp nelimitat si au facut ca acaesta situatie sa fie ireversibila, cantrolind “legislativul” si eliminind cu grija orice posibilitate legala de a permite unor forte concurente accesul la pirghiile de putere. Mecanismele “electorale”, sint un spectacol jalnic, un simplu “ritual de linistire”, lipsit de orice posibilitate de a produce pe aceasta cale o schimbare reala. Este o realitate oricit ne-am incapatina sa nu vedem aceasta trista realitate. Nu insist aici asupra “metodelor” experimentate de-a lungul istoriei prin care astfel de regimuri au fost inlaturate, caci ar fi lipsit de sens si nu este important, caci metodele “violente”, revolutionare” banuiesc ca ies din orice fel de discutie atit cu tine cit si cu indiferent cine altcineva. Insist insa asupra unei alte realitati de la care trebuie plecat ca premiza reala:

    – Exista pirghii si mecanisme de control LEGALE care insa nu stau in atentia nici unui fel de miscare sau gindire protestatara.

    A trecut mai bine de un secol de cind “oamenii cu cap” nu isi mai pierd timpul cautind metode si mecanisme “politice” de a rezolva “practic” problemele. Sint “companiile private multinationale. Corporatiile. Banuiesc ca aici nu trebuie sa mai explic “cum si in ce fel” puterea financiara si industriala controleaza puterea politica, din care a facut o marioneta – hazlie de altfel.
    Daca vrea cineva sa faca cu adevarat ceva “practic” va trebui sa uite definitiv de “politica” de “proteste in strada” sau de orice alt fel de proteste, de “jalbe in prajini” indiferent in fata oricaror porti, fie ele portile guvernului Romaniei, fie ale presidentiei Romaniei, fie ale FMI-ului sau UE. Acestea sint “liniile moarte”, sint “drumurile fara intoarcere”, sint “posibilitatile imposibile” pe care le-au lasat baietii “la vedere” prin bombardament propagandistic si mass-media manipulanta. Nu duc insa nicaieri. Aici va trebui sa ne despartim definitiv si irevocabil daca vei ramine cu convingerea ca ma poti antrena in astfel de “pierderi de vreme”. Nu fara o imensa parere de rau insa.

    “Politicos ar fi sa stabilim ce fel de site este asta. Daca vizitatorii vor sa prelungeasca aceasta “comedie” mai mult decat Balzac , atunci postarile mele scurte si “tintite” nu au ce cauta aici.Insa ,daca oamenii nu vor sa se piarda in povestile mai mult sau mai putin interesante ale cuiva, ar fi cazul sa le respectam dorinta.”

    Este foarte “politicos” deja, tot ceea ce facem fiecare dintre noi. Acest site este unul in care “SE GANDESTE”. Sta scris vizibil, cu litere mari si imagini simbol, peste tot cind intri pe site. Aici nu e nimic “de stabilit”. Este optiunea fiecarui vizitator in parte sa “stabileasca” in fata unei realitati deja existente. Iar “continutul” il dam noi. Nu ne-a impus nimeni nimic si nici nu o va face. Sigur ca “procesele de gindire” nu sint intotdeauna comode si este una din “slabiciunile umane” pe care manipulatorii le exploateaza cu mare succes atunci cind impun conceptii “gindite de-a gata”. Sa preiei o astfel de conceptie, sa faci din ea o convingere ca si cum ar fi o “convingere proprie”, asta da, este deosebit de comod.
    Acesta este insa un site de “confruntare de idei”. Nu neaparat teoretice. Din fericire nimeni nu restrictioneaza “ideile practice”. Cel putin deocamdata. Dar din astfel de confruntari e facuta insai “comediia umana” nu numai “comediile” lui Balzac. Fie ca-ti place, fie ca nu, esti si tu deja parte integranta din “marea comedie umana” Catalin. Ma tem ca nu mai poti da inapoi si daca ai vrea. Ramine insa de vazut.
    Postarile tale sint intr-adevar “tintite” si daca nu au ce cauta aici, crede-ma, nu au ce cauta nicaieri. Daca exista o sansa cit de mica ca postarile tale, scurte sau nu, sa duca la ceva constructiv si de mare anvergura, aceasta sansa nu o poti gasi decit aici. Si tu stii bine asta, caci altfel ai fi plecat demult de aici. Dar uite ca te numeri si tu printre putinii (deocamdata) vizitatori permanenti ai site-ului. Nasul tau, deosebit de “sensibil la astfel de mirosuri” a simtit deja asta. Sigur ca nu intotdeauna este un “miros placut”, dar asa e comedia asta umana. Daca era totul placut si comod nu am fi fost nici unul din noi pe aici, caci am fi trait intr-o “societate perfecta”. Dar societatea este departe de a fi perfecta si va trebui mai devreme sau mai tirziu sa ne adaptam inainte de orice “mirosurilor ei neplacute” ca sa o putem schimba. Si “schimbarea” nu numai ca este “posibila” dar este deja “probabila”. Si asta o stii tu de asemeni foarte bine, caci altfel nu ai mai “pierde vremea” sa te “faci de ris” pe aici cum par a da de inteles unii.
    Referitor la “dorintele altora” nu vad cine nu le-ar respecta. Ideea asta cu “egalitarismul” su cu coborirea “nivelului intelectual” la ”nivelul perceptiei maselor” s-a dovedit a fi nefunctionala. De altfel ideea ca “nivelul maselor” ar fi scazut este o “otrava propagandistica”. O “otrava mentala”. Lucrurile nu stau in realitate nici pe departe asa. Masele daca au fost vreodata “proaste” ei bine nu mai sint de mult atit de proaste cum incearca unii sa ne convinga. Masele sint pur si simplu dezorganizate, si in mod fals directionate, pentru ca nu comunica si pentru ca au fost fortate sa creada ca insasi “ginditul” este contraproductiv si daunator. Masele “ascund” elemente intelectuale deosebit de importante si de productive, care cum bine constatai in mesajul tau adresat lui Giovanni, indiferent unde s-ar afla, sint aproape imposibil de identificat mai ales in conditiile teribilului “zgomot de fond” de acum, cind toata lumea “urla” cu disperare, incitata de mass-media LOR si cerind “solutii imposibile”. Sta in puterea si este DE DATORIA unuia ca tine sau ca mine Catalin, sa “organizam” aceste mase, dar nu restrictionind accesul aici si nici coborind nivelul intelectual al discursului.

    “Spune-mi tu cum facem .”

    Am incercat, este adevarat, pina acum, sa spun cum “SA NU FACEM”. Vorbeai intr-un comentariu al tau anterior de “familii”. Ti-am raspus detaliat dar raspunsurile mele la comentariile tale s-au pierdut “in eter” si nu pentru ca erau “prea lungi”. Sint de altfel vre-o trei chestiuni din gindirea ta care mi s-au parut deosebit de importante, la care ti-am raspuns, dar la care de asemeni tu nu mi-ai raspuns lasind lucrurile sa mearga de la sine.
    Lucrurile nu merg intotdeauna de la sine Catalin. Daca tu ai acum afacerea ta de 20 de ani, si lucrurile par sa mearga de la sine, tu stii mai bine decit multi altii, ca lucrurile nu stau asa. Afacerea ta este ca o masina care a luat viteza si merge, ce-i drept mai mult din propria-i inertie, dar fara controlul tau, fara o frina din cind in cind, o mica acceleratie, o sghimbare de viteze, o miscare scurta sau mai lunga de volan, ar intra in primul pom pe care l-ar intilni. Oricum ar iesi de pe “soseaua societatii”.
    Am incercat sa explic aceasta intr-un articol al meu publicat mai demult: “CINE-A APUCAT IN CARUTA SI TEORIA TRAFICULUI SOCIAL”. Il poti regasi daca vrei intrind in modul de cautare al acestui site si introducind numele meu.
    Asadar eu incerc de citava vreme sa spun cum cred eu ca “ar trebui sa facem” si cum cred eu ca “ar trebui sa NU facem”. Este strict necesara creatia din nimic a unor “vehicule sociale” specializate asa cum tu ai creat din nimic “vehicolul tau social”, adica “firma ta” care de 20 de ani te duce catre bunastare si catre asigurarea zilei de miine, atit pe tine cit si pe intreaga ta familie, dar si pe marea familie care si-a legat existenta de a ta ca angajati contractuali ai tai. Repet inca odata. SINT SOLUTII si mai alest SINT MECANISME LEGALE prin care se poate face ceva concret si eficient.
    Sigur ca nu despre punerea firmei tale actuale la dispozitia societatii este vorba. Ci despre crearea altor “vehicule sociale” de acest gen, dar concepute pentru atingerea altor scopuri decit simpla satisfacere individuala sau de grup restrins a unor necesitati vitale. Sintem pe site-ul “Gandeste.org” la articolul Alexandrei Svet “Asta nu e Romania noastra”. Numai ca “Romania noastra” nu exista. Va trebui sa o “fabricam” pornind din pacate de la ZERO, si cu ceea ce avem la indemina: oameni capabili dar anonimi, pe care trebuie sa-i cautam si instrumente legale, dar mai ales multe “oase rupte” si “creier incins”. Adica enorm de multa munca fizica si efort intelectual creativ.
    Ce parere ai? Te incumeti? Eu si cu mine insumi am fi doi. Tu si cu tine insuti am fi deja patru. Poate ca mai adera cineva pe parcurs. Este necesara insa o “SELECTIE RIGUROASA”. Oricum “patru” este un numar deja suficient pentru un inceput adevarat. Eu – persoana publica si cu mine-persoana fizica, va invitam sa “paticipati” practic, la formarea primei “celule” din care se va constitui viitorul “organism pluricelular”. Asa ca o “familie” mai mare, mai numeroasa, o familie strins unita si nu dezbinata si nici dezbinabila, care sa dainuie pe “harta sociala” cel putin o mie de ani de acum incolo. Hai sa ne punem la punct “hartile noastre mentale” ca sa nu umblam de bezmetici care incotro pein “spatiul social”. Noi, cel putin, STIM EXACT CE AVEM DE FACUT. Altfel n-am mai fi aici pe acest site. Exista un proiect bine pus la punct. Se numeste PROIECTL PHOENIX. Nu se pleaca chiar de la zero. Hai sa identificam niste terenuri, niste resurse, eventual niste constructii deja existente si sa ne-apucam de treaba adevarata. Ce parere ai Catalin?

    Eu te astept pe acest site. Ii voi ramine in continuare fidel si voi ramine in continuare “la vedere” pentru cine are ochi sa vada si cap sa inteleaga. Voi fi plecat iar, pentru inca o saptamina. Am venit azi noapte din Constanta si voi pleca saptamina asta din nou undeva in Teleorman unde nu exista internet. Ar fi deci ceva “timp de gindire”. Voi publica insa inainte sa plec inca vre-o citeva articole, de asemeni capitole din cartea la care lucrez, pe care le consider importante, sper ca si tu. Asadar

    Pe curind
    Cu deosebit respect si consideratie
    Cristian Butusina

  • Cristian,
    Partea asta ma atrage cel mai mult. De cand ma stiu trebuie sa aleg intre poezie si eficienta. Pendularea asta ma opreste sa devin o masinarie foarte performanta.
    Sunt insa suficient de performant incat sa vad ca pierdem teren ,dar, macar il pierdem cu gratie.Pentru mine , in aceasta perioada este razboi. Nu ma razboiesc doar cu sistemul asta de rahat fata de care am declarat prima greva fiscala – sa nu uit sa-ti precizez ca nici eu nu cred ca avem un stat democratic- ci si cu ce produce el pentru viitor.Ai vazut vreodata plozii vreunui idiot d’asta care fura multi bani?
    Eu stiu exact cat de cretini sunt , atat ei cat si tatii lor . Altfel nu ar fura,deoarece tot eu stiu ca nu este atat de complicat pe cat ar trebui sa faci “bani cinstiti” in Romania.Din motivul asta nu pot stabili daca sunt un bun om de afaceri sau doar locuiesc in “tara in care se fac bani usor”.Sa revin insa.Razboi fiind , cred ca prefer informatii precise ,scurte si la obiect.
    Risc sa-mi treaca un glont prin cap in cele doua zile ce-mi sunt necesare pentru a citi informarile de pe acest “front”.
    Imi place cum scrii.Imi place ca ai citit mai mult decat ai scris, lucru “straniu” in vremurile noastre,dar nu pot sa nu constat ca pierdem cititori din pricina postarilor lungi.Vreau sa ma ierti pentru ca nu sunt de acord cu tine din punctul de vedere al metodei.Poate sunt putin incrancenat.Este si foarte tarziu si peste trei ore o iau de la capat. Cum cu ce? Sug “sangele poporului” !
    P.S.
    Chiar imi face placere sa discutam.

  • Cristian,
    Orice ai vrea sa imi raspunzi , te rog sa reduci la jumatate !
    P.S.
    Daca ai gustat gluma da-mi un telefon.Chiar vreau sa vorbim. De la birou iti vor da mobilul meu.
    selas.ro

  • ROMANIA A AJUNS O TARA DE KKT! CU FOARTE PUTINE VALORI! REST AU PLECAT!SALVARE SA PLECAM TOTI DIN TARA SA RAMANA NUMAI PENSIONARI!ESTE O CARACATITA PREA MARE!TARA FURACIUNII PE FATA SI LEGAL CU LEGEA IN MANA!ESTE O TARA BOLNAVA DE CANCER =PSD PNL PD ETC TRATATA CU ASPIRINA!ROMANIA VA DISPARE CA TARA DACA NU TERITORIAL ECONOMIC SIGUR!IN MINUNI NU PREA CRED!AMIN SI DOAMNE AJUTA

  • Asa cum spuneam nu am nimic cu nici unul din voi, dar sincer am cu posturile lungi. Din pacate asa cum chiar voi remarcati, incepem sa pierdem oameni care mai activau pe aici si este posibil ca sa pierdem si oameni de calitate cu idei bune. Cristian, poate nici inginereste nu ar trebui sa fie posturile astea dar cred ca ar trebui sa se limiteze putin, pentru ca unii chiar nu au rabdarea sa citeasca, poate nici timpul. Personal nu am nici rabdare, nici timp, si totusi le-am citit, dar este mult prea mult. In cele din urma sper ca amandoi sa ajungeti la un consens si sa incepem din nou sa discutam problemele care ne rod pe toti. Cred ca daca ne pierdem cate doua saptamani in filozofari nu vom rezolva nimic, timpul trece si ne trezim ca situatia pe care ne gandeam sa o schimbam, a fost schimbata in alt fel de altii si trebuie sa o luam de la capat.
    Astept cu interes sa revenim din nou la ideile initiale, si sa nu mai riscam sa pierdem parteneri de dialog buni.

    Cu stima,

    Alex

  • Dupa 8 00.
    Avem propuneri prin textele anterioare.Ce vi se pare bun?
    Vreau (pe scurt Cristian !)sa-mi deseneze si mie cineva ,ce efect ar putea avea discutiile noastre pe acest forum in situatia in care nu incercam sa ne organizam in jurul unui set clar de idei , avand un scop precis.Eu cred ca efectul este nul.Si “securistii” cred asta,deoarece au disparut de aici.Nu simt nicio amenintare.Asa au mers lucrurile si pe grevafiscala.ro .

  • Buna Alexandru

    Iti multumesc ca nu ai nimic cu mine, desi ai, pentru ca postarile mele nu se sriu singure.
    In realitate tu nu cu lungimea postarilor ai ce ai, ci cu propria ta puturosenie, caci daaaa… ESTI UN MARE PUTUROOOOS! Sa nu ai timp, inteleg, caci nimeni nu are in ziua de azi. Dar sa “nu ai rabdare”… Aici nu ai nici un fel de scuza. Si daca tu crezi ca “oamenii de calitate si cu idei bune” isi vor pierde pretiosul lor timp asteptind pina faci tu rost de ceva rabdare, ei bine te inseli amarnic. Nu eu, ci tu contribui la eventuala lor indepartare prin atitudinea ta copilareasca. Si pina si aceasta “indepartare” a lor este deocamdata presupusa si nu confirmata. Presupusa de tine, care consideri ca daca tie iti este lene sa citesti, sau iti este greu sa intelegi, toata lumea ar trebui sa fie la fel ca tine.

    Pe de alta parte atitudinea ta este deosebit de riscanta pe linga faptul ca este neproductiva. Te comporti ca un copil de trei ani, lasat singur pe strada. Nu stie nici pe unde sa traverseze strada si nici ca masinile adevarate nu sint niste jucarii. (In sens metaforic vorbind, daca inca nu ti-ai dat seama).

    Daca ai fi iesit cumva din comoditate, sau daca ai fi avut curiozitatea macar sa afli mai multe despre “problemele care ne rod pe toti” si pe care te grabesti sa le rezolvi tu, Nu aveai cum sa nu afli ca:
    STATUL ESTE O ENTITATE CARE POSEDA MONOPOLUL ASUPRA UZULUI LEGITIM AL FORTEI. Este “teza lui Weber” si sta la baza organizarii moderne a oricarui stat, inclusiv a statului Roman, inca din perioada imediat urmatoare primului razboi mondial.

    De asemeni nu ai fi avut cum sa nu afli CUM A FOST POSIBIL ca Ceausescu sa fie omorit miseleste cu tot aparatul sau represiv atit de bine pus la punct la vremea sa. Acel tip de aparat represiv, era VULNERABIL ORICAREI TRADARI, prin care oricare putea sa preia controlul asupra Securitatii si asupra organelor de mentinere a ordinii si sa faca cu ele ce-i trecea prin cap, inclusiv sa-ti faca tie si mie si oricarei persoane “de calitate si cu idei” viata amara pina si in ziua de azi.
    (Aici ar mai trebui sa mentionez ca revenirea la ceausism sau la ceva similar este departe de a fi o solutie si ca Ceausescu ar fi fost inlaturat oricum mai devreme sau mai tirziu, dar fara cei peste o mie de morti, care de altfel au murit in mare parte dupa ce Ceausescu fusese omorit intr-um mod ramas inca nepedepsit. Dar mi-e mila de “efortul enorm” pe care te vezi nevoit sa-l faci citind aceste rinduri, asa ca poti face abstractie de ele daca asta vrei de fapt cu adevarat).
    Baietii astia, care ne fac deci viata amara, au inteles bine toate astea, caci ei, nu fac nazuri ca tine si nu considera nici un efort “prea mare” in a se informa si a sti macar pe unde sa “traverseze strada” in Romania asta “a lor”, desi si ei sint persoane extrem de ocupate si cu timpul limitat. Si baietii astia veseli, au investit enorm in acoperirea legala a furturilor lor, asa ca uita de “furaciuni in stil mare” si de “trageri la raspundere” spectaculoase si justitiariste, caci in Romania asta “a lor” nu poate fi tras la raspundere decit cel mult furtul a “doi stiuleti de porumb”. Dincolo de asta lucrurile se complica de o maniera pe care tie iti rezulta greu sa o intelegi cu putina lectura pe care ai parcurs-o cel putin pina acum.
    De asemeni baietii veseli au investit enorm intr-o o gramada de companii private de “paza si protectie” gen BGS, adevarate “armate private”, precum si intr-o tehnologie represiva extrem de performanta, impotriva cui crezi? A celor “de calitate si cu idei” care ar reusi sa depaseasca stadiul de simpla “nemultumire sociala” de care-ti vorbeam intr-un comentariu mai vechi dar pe care l-ai uitat sau l-ai parcurs la fel de superficial din comoditatea ta caracteristica. (Altfel ai putea fi acuzat de amnezie.) Adica impotriva acelor “actiuni” pe care te starduiestu tu atit sa le realizezi din inconstienta ta rezultata din neinformare.

    Asadar situatia in Romania, este aceea a unor AUTORITATI ALE STATULUI PE CARE NIMENI NU MAI DA DOI BANI, a unui GRUP RESTRINS DE PERSOANE CARE DETINE O PUTERE FINANCIARA ENORMA, a unor GIGANTI MEDIATICI SPECIALIZATI IN MANIPULARE DE CONSTIINTE si a unor ARMATE PRIVATE SPECIALIZATE IN REPRESIUNE, fara nici o coloratura politica si nici un interes de a trada pe nimeni, carora nu le pasa nici cit negru sub unghie de ceea ce se intimpla in tara si care nu asteapta decit sa incaseze contravaloarea serviciilor lor de la oricine este dispus sa plateasca, inclusiv de la tine Alexandru, daca ai avea cu ce plati.

    Iar in aceste conditii tu vii aici si le faci jocul, impunindu-ne propria-ti puturosenie sau incapacitate de a intelege lucrurile dincolo de ceea ce ei vor ca lucrurile sa para. Oamenii ca tine sint victime sigure pentru “tehnicile lor de maipulare” si prin care canalizeaza atentia populatiei catre solutii imposibile, dar care atrag persoanele “curate” dar mai ales pe cele “cu idei” in bataia pustilor lor.

    “Trezeste-te” deci, caci “asta nu e Romania noastra” si nu avem ce cauta in acea Romanie “a lor” si nici in jocurile lor de putere. Locul tau este aici, pe acest forum deocamdata, iar rolul tau nu este sa-ti tai singur craca de sub picioare ci sa participi constructiv la dialog si sa lasi argumentele sa vorbeasca in locul emotiilor necontrolate. Daca nu ai pasiunea pentru “a gindi” si “a cunoaste”, de “a sti pe ce lume te afli”, macar nu taia altora posibiliatea de a argumenta, caci “ei” asta urmaresc si nu cred ca esti din cei care incaseaza pe vre-un stat de plata ca sa vina aici si sa faca sa alunece in ridicol chestiuni deosebit de serioase. Si daca ar fi asa, nu faci decit sa cazi tu insuti in ridicol, caci argumentele tale, nu sint de fapt argumente, iar pentru adevaratii “oameni cu idei” nu ai reprezenta decit o simpla pierdere de vreme.

    Eu cel putin cred in continuare in curatenia ta sufleteasca si in capacitatea ta intelectuala deosebita pe care am recunoscut-o intotdeauna aici si te astept in continuare sa lasi comoditatea la oparte si sa sa-ti pui mintea la contributie, caci ai ce pune.
    Eu nu am capacitatea de “sinteza” pe care o are Catalin, dar am o capacitate de “analiza“ pe care nu stiu daca o are Catalin (si care e deosebit de necesara ca de altfel si sinteza). Si daca ar avea Catalin capacitatea mea de analiza si mai ales timp pentru asta, ne putem ajuta reciproc toti, caci scopurile sint comune, numai ca nu intotdeauna cadem de acord asupra “metodei”. Hartile noastre mentale sint usor diferite. Am spus-o si o repet, SOLUTII EXISTA, sint SOLUTII PRACTICE, sint SOLUTII LEGALE, sint SOLUTII INATACABILE, dar nu pot fi puse in aplicare de oameni nepregatiti, oricit de “curati” ar fi ei, si pregatirea lor nu se poate face cita vreme ei refuza sa inteleaga asta, din comoditate, pasivitate, sau mai stiu eu ce alte motivatii puierile.

    Cu deosebit respect si consideratie
    acelasi
    Cristian Butusina

  • Domnule Cristian Butusina.
    Pentru inceput, am sa te atentionez ca eu am reusit si mi-am pastrat bunul simt si respectul fata de dumneata, care ma faci pe mine puturos. Am sa te informez pe aceasta cale, ca a avea rabdare este putin diferit de puturosenie asa cum spui. Daca as fi fost puturos, nu as fi ajuns in fiecare seara la ora 18.30, dupa o zi de alergat si dupa discutii cu diversi oameni de afaceri, si nu as mai fi stat sa citesc totusi romanele pe care le scrii, in ciuda faptului ca dupa o zi de munca, nu imi mai arde sa citesc peltelele lungi ale cuiva care se crede mai destept decat oricine.
    Nu am RABDARE domnule Cristian, nu ca sa fac lucruri utile si constructive, ci nu am rabdare sa stau si sa citesc tot felul de chestii pe care oricum le stiam si oricum nu stiu in ce masura ma pot ajuta sa le mai citesc odata. Prin natura meseriei pe care o practic, manager corporate, stiu sa ascult si sa observ, de unde si putina activitate pe care o vezi din partea mea, de asemenea, stiu sa gasesc o solutie acolo unde ea este. Sunt un corporatist, si nu sunt mandru de asta, dar ca si corporatist, nu am timp de vrajeli, timpul meu fizic costa bani.

    Faptul ca ma faci prost si ca nu inteleg aluziile tale, deasemenea dau o dovada de lipsa de respect din partea unui om care se dadea cult si intelept. Un om cult si intelept domnule Cristian, incearca sa atraga asupra sa oamenii care ii considera rataciti, nicidecum sa se erijeze intr-un atotstiutor. Dar nu m-am suparat.

    “Daca ai fi iesit cumva din comoditate, sau daca ai fi avut curiozitatea macar sa afli mai multe despre “problemele care ne rod pe toti” si pe care te grabesti sa le rezolvi tu”

    Eu nu ma grabesc sa rezolv nicio problema dar nici nu am sa stau sa astept inca 20 de ani si sa se distruga si copii mei, cum a distrus generatia voastra, generatia mea, pentru ca voi sunteti cei care ati lasat sa se intample ceea ce vedem acum.

    “STATUL ESTE O ENTITATE CARE POSEDA MONOPOLUL ASUPRA UZULUI LEGITIM AL FORTEI”
    Iarasi se leaga de ideea de mai devreme cum ca voi ati lasat sa se intample asta. Statul are monopol atata timp cat ii dam noi puterea asta, de asemenea ai dreptate doar daca ne referim la stat ca si popor. O fi stiut el Weber ceva, nu stiu, tu ce ai inteles aici ? Pentru ca daca el sta la baza statului modern atunci este depasit, noi aici vorbim de statul contemporan.

    “Dincolo de asta lucrurile se complica de o maniera pe care tie iti rezulta greu sa o intelegi cu putina lectura pe care ai parcurs-o cel putin pina acum.”

    Cand zici lectura te referi la ce am citit toata viata, in ultimul an sau in ultima luna? Pentru ca ai dreptate in ultimul timp nu am mai citit mare lucru. Si imi pare rau ca vad ca esti unul din cei care cred ca daca nu ai citit de ex Secspir, esti un incult. Vis a vis de asta ar trebui sa fii putin “out of the box” si sa intelegi ca parerile despre lectura nu sunt aceleasi pentru toti. Eu am sa iti spun ca A.C. Clarke a fost si este un geniu al omenirii dar e posibil sa nu fii deacord. In fine.

    “…Alexandru, daca ai avea cu ce plati.”

    Am sa fac tot posibilul sa strang vreo doi bani.

    “…impunindu-ne propria-ti puturosenie sau incapacitate de a intelege lucrurile … ”

    Eu nu am impus absolut nimic. Vis a vis de incapacitate propun sa dam un test si asta va dovedi cu siguranta ca sunt un incapabil, prost, etc. Pentru ca sunt nu-i asa ???

    “Daca nu ai pasiunea pentru “a gindi” si “a cunoaste”, de “a sti pe ce lume te afli”, macar nu taia altora posibiliatea de a argumenta ”

    Ma bucur ca tu gandesti. E un lucru intradevar mare. In aceeasi masura, ceea ce faci tu nu se cheama argumentare ci dezvoltarea ampla si fara sfarsit a unui subiect simplu.

    Sa nu crezi in curatenia mea sufleteasca. Daca as fi avut curatenie sufleteasca eram intr-o biserica rugandu-ma la sfintii de pe pereti si nu mai eram asa bun in ceea ce fac. Ca sa fii bun nu poti fi curat sufleteste, trebuie sa ai capacitatea de a te pune in pielea dusmanului.

    “SOLUTII EXISTA, sint SOLUTII PRACTICE, sint SOLUTII LEGALE, sint SOLUTII INATACABILE”

    Pai si eu ce mama ciorilor am cerut? Daca le ai de ce trebuie sa stau si sa inebunesc aici ? Da solutiile daca sunt. Asta astept si eu si sper ca si ceilalti.

    Domnule Cristian Butusina, cu respectul si consideratia dumitale m-am convins.

    Intelege un lucru, nu am timp si rabdare pentru ca nu este loc pentru asa ceva. Daca vrei sa faci ceva fa, ca daca nu, vine altul care nu asteapta.
    Nu sunt chiar copilul care ma crezi dumneata, am niste scoli si niste carti citite. Putine? Poti sa ai si patru clase, daca stii sa le folosesti ajungi dictator, deci voi lasa la atitudinea dumitale aprecierea.
    Eu nu mai am timp sa astept pana se gandeste cineva sa vada ca, Catalin Beciu are pe site la el o actiune, ca Andrei Dumitrica are si el una, ca oamenii astia si inca vreo doi s-au unit si au inceput sa intemeieze o echipa mai devreme decat ziceai dumneata.
    De ce preferi sa iti bati joc de munca altora incercand sa ne convingi ca va fi productiv sa iti citesc posturile interesante poate dar prea lungi, si sa nu facem ceva concret sa dam ideea si sa constuim in jurul ei.
    In timp ce dumneata scrii povesti, Sorin de la Cluj a trimis deja un schelet de partid cu ideile centralizate. De ce nu ar fi mai bine sa vedem daca omul ala a facut ceva bun ?

    Nu suntem unii mai destepti ca altii aici. Dar am putea sa lasam animozitatile personale si sa ne punem pe treaba.
    Uite ca pot sa scriu si eu mult si fara rost.

    Catalin, propunerea mea era sa continuam actiunile incepute si sa cooptam cat mai multi oameni. Asta era ideea mea. Stii ca sunt de accord si cu partid si cu ong, dar daca vom fi lasati vor afla mai multi de astea.
    Esti de accord?

    Imi cer scuze pentru postul interminabil, mi-am rupt din ora de somn sa stiti 
    Maine voi finanta doar o companie romaneasca de succes din aceasta cauza.

    Cu stima,

    Alex

    PS pot doar sa banuiesc de ce scriu aia cu majuscule :D nu au ajuns la ora de CAPSLOCK. Pentru detalii despre aceasta tasta, va rugam apasati ESCAPE.

  • A, Cristian, imi cer scuze acum am revenit de pe drumuri si am revazut posturile.
    Problema nu este ce vreau de la viata, problema este daca sunt lasat sa obtin ce vreau pe caile normale.
    De felul meu vreau lucruri realizabile, nu am sa iti transcriu aici visele mele care nu au relevanta cu subiectul.

    Alex

  • Alex,
    Am doar o problema cu postarea ta.De ce nu esti mandru ca esti corporatist? Eu as fi.
    Vreau insa sa ating un alt subiect.
    Exista tot felul de proiecte,la vedere sau nu,legate de viitoare constructii ale unor grupuri interesante. Ele pot influenta societatea si perceptiile asupra legaturilor sociale.Toate sunt in stadiu de proiect , o parte a lor facand obiectul unor teste timide.Ca de obicei,tentatia egalitarismului se simte in segmentul de stanga(desi vor sa-l defineasca altfel) al acestor miscari.
    Problema mea este ca egalitarismul nu ma misca deloc. Cred in dreptul celor care risca,inoveaza si muncesc pana-i ia dracu,de a avea mai mult decat cei care asteapta “sa vedem ce se da”.Sunt de dreapta pana-n varful unghiilor.Tara asta este mancata de fostii comunisti(de stanga rau) care vor si ei masina “tare” si casa la Snagov.Ma intereseaza ca cei care cara tara asta in spate(adica cei ce fac capitalism onest)sa fie respectati si sa se organizeze .Asta vreau eu.Nu am nimic impotriva oamenilor care-si doresc altceva.Le respect optiunea,dar,nu este obligatoriu sa o si imbratisez.Cred ca putem conlucra aici chiar daca gandim diferit.Sunt incantat cand oamenii gandesc diferit.
    Sunt foarte atent la proiectul sosit de la Cluj.Constituirea unei miscari de dreapta ma intereseaza.Vestea proasta este ca un nou organism politic nu-si va putea strange randurile suficient de repede pentru a contribui la daramarea acestor idioti , peste doua luni.Vreau sa stiti ca voi pune umarul cat pot in zona liberala pentru a ajuta la daramarea astora.Habar n-am daca cei ce vor veni sunt mai buni.Important este ca tampenia si incompetenta “actualilor” nu apuca sa se consolideze. Este mai sanatos sa schimbi idiotii intre ei,in loc de a-l lasa pe unul sa devina “etern”.
    Cred ca am fost clar.

  • Buna seara Alexandru

    Marturisesc ca nu m-am mai simtit atit de bine de nici minte nu mai tin. Iti multumesc din suflet. ESTI UN SCUMP! Stiam eu.

    Postul tau n-a fost nici interminabil, uite ca se poate, si a fost mai la obiect decit puteam chiar sa-mi imaginez. Mi-ar pare sincer rau sa nu faci miine ce ti-ai propus, dar sint convins ca vei gasi tu o solutie pentru “ai nostrii”. (Anunta-ma totusi caci sincer imi fac griji).

    In sfirsit site-ul asta incepe sa arate a ceea ce trebuia sa fie. Un for de dezbatere. O reala confruntare de idei si nu de “prapastii”. Ma bucur enorm ca ai inteles asta. Sper sa te si tina. Am venit acasa cu nerabdare caci m-au sunat doua persoane sa ma intrebe daca am citit raspunsul tau. Ai reusit sa faci senzatie si sa atragi atentia. Site-ul asta e citit de mult mai multa lume decit iti poti imagina. Si asta e un lucru extraordinar. In loc sa se uite cineva la cit de lungi sint textele sa se uite unde trebuie, adica la citi viziatori online sint in fiecare moment si mai ales de cind dureaza comentariile la acest articol. Sint deja doua luni. Daca mai gasesti vre-un site romanesc cu o asemenea longevitate in comentarii la un singur articol, anunta-ma si pe mine te rog. Eu am cautat mult si n-am gasit. Nu stiu daca a reusit sa faca ceva sau nu Alexandra Svet de atunci, nu mi-a raspuns inca la email-urile mele, dar indiferent daca a fost sau nu pusa de cineva, indiferent cine ar fi si ce-a reusit sau nu sa faca, personal cel putin, ii sint recunoscator. Am mai spus-o aici, a fost cel putin un “Vasile Roaita” al crizei actuale. Si uite ca in doar 2 luni si nu 20 de ani, reusim totusi sa ne stringem, sa ne intilnim, sa ne punem mintile la contributie. Cum spunea Giovanni: “izvoare, riuri…” etc. Incetul cu incetul multa lume va descoperi cu surprindere ce inseamna de fapt “sa fii roman”. Stim noi sa explodam si mamaliga, sa facem si “din rahat bici si sa si trozneasca” atunci cind trebuie. Si-acuma TREBUIE! Asa sintem noi… mai certareti uneori.

    Deci acum Alexandru, ne cunoastem un pic mai bine. Alexandru si mai cum nu stim, dar pentru mine asta deocamdata nu conteaza. Important este ca incepem sa avem o idee din ce in ce mai clara despre cine se afla in spatele postarilor, fie ele scurte sau mai lungi un pic, important e ca reusim sa ne pastram bunul simt, decenta si mai ales calmul. Oricum ne vom cunoaste mai bine cind ne vom intilni. Deocamdata asta sta acum in miinile lui Catalin, care ma va suna si pe mine sa ma anunte data si locul.

    Nu ma cred mai “destept” decit nimeni. Daca asta crezi, e parerea ta si ma vad nevoit sa te contrazic. In Romania “destept” inseamna “sa ai bani“ si prin asta si numai prin asta sa fii “cineva”. Din punctul asta de vedere sint un “fraier coclit” si ma mindresc chiar cu asta. Nu este deci cazul meu si sper ca nici al tau si ca este adevarat ceea ce ne spui despre tine.
    Daca la “inteligenta” te referi, inteligenta e de cel putin sapte tipuri total diferite. Depinde ce teorie accepti tu. Inteligenta “sociala”, inteligenta “stiintifica”, inteligenta “artistica”, etc. Asta depinde de cum unul isi foloseste mai mult emisfera dreapta a creierului decit cea stinga. Banuiesc ca asta stii deja. Deci testele de inteligenta nu sint intotdeauna relevante. Insusi Catalin spunea intr-un post ca inteligenta au si animalele. Asa si este. Pina si materia are inteligenta ei. Exista o carte deosebit de interesanta a lui Corneliu Mircea – “Inteligenta materiei”. Merita rasfoita macar.
    Am mai spus-o si aici si ramin deci la parerea, ca inteligenta mea, daca se poate vorbi despre o singura inteligenta, este doar cu putin peste medie. Suficient insa ca sa pot recunoaste atit asta cit si persoane cu mult mai inteligente decit mine. Nu am de ce sa “pozez”, dar nici sa ma subestimez. Pur si simplu nu ma intereseaza astfel de calificari. Si cred ca nu ar trebui sa intereseze pe nimeni. Unui prost nu-i spui ca-i prost, din doua motive: daca e, nu te-ntelege, si daca nu e faci o mare greseala.
    Ceea ce insa ma intereseaza in mod deosebit este argumentarea. LOGICA ARGUMENTELOR. Nu in ceea ce ma priveste si nici in ceea ce priveste pe altii ci in ceea ce priveste problemele in sine. Daca devine o problema “comparatia intre noi”, atunci imi voi cauta argumentele, desi mi se pare o pierdere de vreme inutila. Sint atit de convins de asta, incit am in cartea la care lucrez, un capitol amplu, cu privire la avantajele, dar mai ales dezavantajele MERITOCRATIEI, in special din Romania. E o chestiune care cred ca ar trebui sa ne intereseze foarte mult in ceea ce vrem sa facem. Michael Young, inventatorul termenului in 1958, i-a trimis chiar o scrisoare lui Tony Blair, in care ii spune ca daca ar fi stiut ce-o sa ajunga sa faca acesta din conceptul lui, nu-l mai inventa. Asta nu inseamna ca “meritocratia” nu e demna de luat la modul serios in consideratie.
    Vezi? De-asta mor eu cind aud de “postari scurte”. Nu stiu daca si de asta stiai si mi se pare important pentru noi. Si daca o stiai o stiai in felul tau, eu intr-al meu si nu ne-am confruntat niciodata parerile. In plus, astfel de confruntari ramin aici pe site, la indemina oricui, care poate chiar n-a auzit de multe lucruri interesante si importante. Impuscam trei iepuri dintr-o lovitura: stim cum stam noi intre noi, adica ne reactualizam hartile mentale, ajutam si pe altii sa afle lucruri noi, dar mai ales ne aratam in fata lumii, public, cine sintem si ce vrem de fapt. Iti repet, e multa lume interesata de acest blog. M-a sunat acum citeva zile cineva sa-mi spuna ca el stia ca sint faiantar, nu ca ma ocup si de astfel de chestii. Si nici macar nu gasise el site-ul, ci il sunase si pe el altcineva, care imi recomandase lucrarea.

    Referitor la cine “a lasat sa se intimple asta” ai tot dreptul sa ma arati cu degetul. Ai TOATA DREPTATEA DIN LUME CIND SPUI CA TOATA GENERATIA MEA E VINOVATA PENTRU ASTA. Si cu atit mai mult eu, care am fost acolo inclusiv sase luni dupa evenimente. E adevarat ca mi-au “organizat” un accident de masina in martie ’90 dupa ce m-am intors de la Londra unde fuseseram invitati 10 membrii din partidele de opozitie. Dar nu atunci si nu de asta am plecat din politica. Am iesit dupa aproape o luna din spitalul de urgenta din Oradea (pot confirma Serghei Mesaros, care era in masina cu mine si Ion Radu Zilisteanu care ramasese la cirma partidului in lipsa mea). Dupa ce am iesit din spital am continuat, si am plecat in iunie, dupa mineriade si am plecat de scirba. De scirba de aceeasi mocirla puturoasa ca si cea de acum. Si n-am sa mi-o iert niciodata. Si aici ai tot dreptul din lume sa ma acuzi, ca reprezentatnt al generatiei tale, generatie pe care o admir cum nici nu-ti inchipui si nu numai pentru asta.

    SOLUTII dau de cind am intrat aici pe site. Am articole deja publicate aici, si sint capitole din carte. Ce sa-ti fac? Aici n-ai avut noroc… tu (ha ha)! Cadem la pace cu “lungimea”?
    Poate ca impreuna, in special cu Catalin si capacitatea lui de sinteza, dar vad ca si cu a ta, caci nu-ti lipseste, reusim sa gasim o forma mai sintetica, mai inteligibila, fara sa coborim nivelul intelectual. Poate reusim sa publicam impreuna o editie ulterioara, sintetizata, completata, revizuita, si mai ales la indemina si pentru timpul oricui. Aici voi hotariti. Eu oricum fac eforturi deosebite sa fiu cit mai scurt pot, fara sa pierd din ceea ce am de spus. Altfel as fi fost mai lung, si sa nu crezi ca nu realizez ca este si asta o problema si ca nu ma gindesc la ea. Daca revii asupra primelor mele comentarii, ai sa vezi ca s-au redus deja la mai putin de jumatate.

    Max Weber a fost un filozof si-un politolog neamt, care a fost unul din creatorii sociologiei si ai administratiei publice moderne, dar care a si ajutat fara sa vrea ca sa se schimbe soarta lumii. El a definit “statul ca entitate ce poseda monopolul in uzul legitim al fortei”, in cartea sa “Politica ca vocatie”. Ulterior, a participat la Tratatul de la Versalles din partea Germaniei invinse. Teoriile sale au stat la baza elaborarii Constitutiei de la Weimar, considerata cea mai moderna la vremea respectiva alaturi de constitutia din Mexic. Pentru ca se temea de o revolutie comunista, a formulat articolul 48, din Constitutia de la Weimar, articol de care s-a folosit Hitler pentru a ajunge dictator deplin. Ulterior Hitler a folosit din plin aceasta definitie a statului modern a lui Weber, si (curios, nu-i asa?) au folosit-o si invingatorii dar si dictaturile socialiste dupa invingerea lui Hitler, si continua s-o foloseasca absolut toate statele pina in ziua de azi. Buna, rea, alta nu avem. Tot ceea ce avem, este “enorm de mult de lucru” in a gasi o alta definitie care sa corespunda realitatilor actuale. Iar aici, cred eu, ma pricep destul de bine.

    Referitor la curatenia ta sufleteasca va fi greu sa ma convingi de contrariu. Voi continua sa cred ca ai un suflet curat si este o chestiune deja de convingere profunda. Nu oamenii cu sufletul curat se duc la biserica ci OAMENII CU SUFLETUL SARAC. E o mare diferenta. A-ti intelege dusmanul nu inseamna nici pe departe sa te murdaresti sufleteste. A TRADA IN FAVOAREA DUSMANULUI inseamna MURDARIE SUFLETEASCA si nu este cazul tau. Tu doar trebuie sa te dezbari de aceasta manipulare stupida si-ai s-o faci repede caci nu crezi cu adevarat in asta. Iar aici nu exista nuante, Ori ai sufletul curat, ori nu.

    Alexandru, eu nu-mi bat joc de nimeni si de munca nimanui. Este extraordinar ca au fost si continua sa fie astfel de miscari. Eu mereu am spus ca ne lipseste COMUNICAREA. Ca ne impiedicam de forme si pierdem continutul. Ca nu comunicam pentru ca am acceptat instrainarea. Ca avem nevoie sa ne cunoastem cit mai bine unii pe altii. Nu e nici o problema daca nu cadem mereu de acord. Putem experimenta pe cai diferite daca avem convingeri diferite la care nu putem renunta. Experienta fiecarei grupari de acest fel este utila tuturor celorlalti. Eu am sustinut mereu necesitatea existentei unui AND social. A unui cod genetic al societatii. A unui set bazic de instructiuni verificate ca fiind valide. Cum sa-mi bat eu joc de astfel de eforturi? Ca nu am fost la intilnirile voastre, e pentru ca nu m-ati invitat nciciodata. Inca odata vin si scot in evidenta nevoia vitala de a veni pe acest site, sau SI pe acest site, macar din cind in cind pentru a ne tine la curent. Ce dracu’! nu e chiar un capat de tara 5 –10 minute cit iti ia sa citesti citeva pagini si nici cit iti ia sa scrii citeva rinduri oricit de obosit ai fi. Poate ca ar fi terbuit sa intru si eu la voi, si imi cer scuze ca nu mi-a trecut prin cap asta. Acum insa am sa astept cu interes intilnirea pe care o organizeaza Catalin. Mi-am aminat si plecarea in provincie pentru asta.

    Cu acelasi deosebit respect
    Acelasi
    Cristian Butusina

  • Salut,
    Astazi voi vorbi cu toata lumea pentru intalnirea promisa.Propun sa pastram locul de intalnire de la clubul de golf.Vedem acolo cum ne armonizam eforturile si ideile.

  • Uffff Catalin!
    Buna dimineata!
    Ce-mi faci tu mie? E cel mai lung post al tau de cind postezi si nu-mi dai nimic de comentat. O sa-ncep sa lincezesc. Nu e cinstit (ha ha)!
    Intru totul de acord cu tot ce-ai scris aici. Inclusiv cu liberalii. Personal nu am votat niciodata si nu ma voi apropia nici un milimetru in plus de “mocirla politica” cu o numesc eu. Dar ma vad nevoit sa-ti dau dreptate si aici: liberalismul romanesc este idiotenia cea mai putin idioata.
    Se pare ca incepem sa intram cu totii intre limitele maturitatii. Inclusiv eu.
    Vezi Alex? Asa se reduc postarile.

    Apropo Alex. De acord si cu tine referitor la ceea ce vrei de la viata. Numai ca eu intrevasem despre “scopul” tau in viata. Si nu era intimplatoare intrebarea mea. Toti vrem ca si tine lucruri realizabile, decente chiar daca mai mult sau mai putin modeste. Nu toti insa misunam prin jungla asta sociala cu un scop anume: Fie ce-o fi azi, si miine mai vedem. Parerea mea este ca scopul unuia in viata este deosebit de important chiar daca nu intotdeauna se gindeste la asta. De asemeni cred ca important este cum spunea Catalin intr-un comentariu mai vechi “unde tintesti”. Daca vrei sa ajungi doar la “pravalia din colt” ai sa ajungi cu siguranta. Daca vrei sa ajungi la New York sau oricum undeva mult mai departe, ai sa ajungi cu aceeasi siguranta. Problema oamenilor in general nu este aceea ca nu stiu sa-si realizeze scopurile, ci aceea ca nu stiu sa si le formuleze in mod clar.
    M-s bucura sa stam mai mult de vorba pe aceasta tema.

    Cu respect
    Cristian

  • Sunt dator cu niste raspunsuri. Vad.
    Alexandru Topoliceanu ma numesc.
    Catalin, nu sunt mandru ca sunt corporatist pentru ca in Romania sunt foarte putine corporatii unde se face intradevar corporatism asa cum ar trebui. Mai mult este exploatarea omului de catre om, fara a fi comunist. Problema este ca la noi trebuie sa faci cantitate si apoi calitate. Eu trebuie sa le fac pe amandoua, si bine. In fine ar fi un subiect foarte larg de discutat.
    Personal m-am nascut comunist si am crescut capitalist. La revolutie aveam doar 9 ani. Cred in capitalism si cred in puterea individului de a demonstra mai multe decat poate demonstra grupul. Bineinteles cand grupul este format din indivizi capabili se schimba jocul. Nici eu nu sunt deacord cu comunismul, cel putin nu cu cel care a fost la noi. Nu sunt deacord ca unul sa munceasca si sa fie rasplatit la fel ca unul care sta. (nu ma refer la handicapati, oameni care nu gasesc de lucru dar vor sa munceasca, etc). Si m-am si saturat sa tin putori ordinare in spate, platindu-le ajutor social si alocatii.

    Cristian, tu trebuie sa intelegi un lucru, eu ard repede. Nu e foarte bine, stiu, dar am stat de vorba cu atatia oameni de afaceri, am vazut atatea business-uri, si am vazut cum curge lumea si timpul. De aceea sunt mai putin rabdator decat altii. Nu prea avem timp daca vrem sa facem ceva. Regulile se schimba prea des in timpul jocului. Trebuie sa ne adaptam constant si rapid.
    Mea culpa, poate am fost prea efervescent cu lipsa de sustinere fata de ceva ce este deja inceput, dar stiu ca am spus aceste lucruri si nu prea le-a bagat nimeni in seama. Problema Romaniei nu sunt oamenii inteligenti, problema este organizarea. Nu suntem in stare sa ne constituim ca grup. Sper ca vom demonstra noi contrariul, dar pana acum fiecare si-a facut jugul propriu, afirmand ca adevarul universal se afla la el. Daca toti am face un jug mai mare si sa ne apucam sa punem umarul la el, macar putin comunism : ) , atunci si rezultatele ar fi mult mai mari.
    Eu nu tintesc la pravalia de la colt, viata mi-a demonstrat ca sunt prea bun pentru asta, doar ca viata mi-a oferit alte piedici pe care a trebuit sa le trec. Nu este nicio problema, fiecare experienta din care scapi cu viata este una buna. Abia acum ca m-am copt si eu putin, pot spune ca incep.

    Din pacate asa cum iti spuneam timpul este prea scurt pentru mine si nu am putut sa vad decat foarte putin din celelalte postari de pe site. Astept o zi cu doua dimineti. Muncesc pana tarziu si mai am si vreo doua proiecte in cap, asa ca putinul timp care mai ramane incerc sa il impart cu familia si cu alte activitati principale cum este blogul asta. Mai pe scurt daca sunt solutii, hai sa le sintetizam putin si aici “ca sa le vede si ochiu nostru”.

    Gata, inchei ca ma intind prea tare.

    Catalin, sper ca mai ai si nr meu, astept convocarea. Promit sa nu mai chiulesc. Cam ar fi timpul sa ne mai vedem. Zic.

    Asa cum am promis am reusit sa mai finantez azi o societate : )

    Cu stima,

    Alex

  • Revin.
    Gandesc mai repede decat scriu si nu pot sa scriu tot ceea ce imi doresc. De aceea probabil veti mai remarca ca sar de la o idee la alta, asa brusc. Eu prefer dialogul fata in fata, nici la telefon macar.
    Bun.
    Catalin, cu siguranta nu vom putea sa facem nimic solid in doua luni. Doar daca nu reusim sa vorbim cu talibanii, ca aia pot. Glumesc, poate ma trezesc cu sereiu la usa.
    Important este sa creem un nucleu solid, care sa inceapa sa stranga in jurul lui cat mai multi oameni capabili, care mai apoi sa poata sa ridice o forta. Chiar tu spuneai ca asta nu se face peste noapte, dar macar vor incepe sa transpire unii de dorul nostru.

    Gata.

    Alex

  • Idei noi ?
    Ce-ar fi ca online-ul sa dea pentru prima data un presedinte? Hai sa vedem ce alegem aici si putem sustine “afara”. Ar fi singurul vot la care participa putini idioti.
    Eu nu va mai spun optiunea mea deoarece este evidenta.
    Propuneri si motivari scurte.Deal ?

  • Alex,
    Parerea mea este ca in timpul in care construim ceva nou trebuie sa impingem la ceva existent,dar apropiat doctrinar.
    Nu avem probleme cu organizarea ci cu regulile care stau la baza corespondentei noastre.Trebuie sa facem cu totii acelasi lucru.Ex:
    Luni – batem campii
    Marti – filozofam “la greu”
    Miercuri – ne dam mari
    Joi- gata frate , acum gandim la o forma de organizare etc
    Cand Alex propune (in doua vorbe) o solutie, pe Cristian il apuca dorul de proza si pe mine cel de critica de “inalt nivel”
    Efectul este ca Alex vrea sa ne ducem dracului amandoi.
    Avem nevoie de REGULI.
    Cristian,te rog fa-le tu. Ne trebuiesc ACUM !!!

  • Doua postari medii si DOUA VORBE MARI:

    CAPITALISMUL ONEST (Catalin)

    PROBLEMA ROMANIEI NU ESTE INTELIGENTA OAMENILOR CI ORGANIZAREA (Alexandru)

    Nu stiu de unde le scoateti, dar parca sint exact punctele care lipseau “i”-urilor.

    Am avut azi doua discutii cu doua persoane diferite, pe care le-am inceput cind a venit vorba de problemele din Romania, exact cu fraza ta Alex. Stii care a fost prima lor replica? “Unde sint oamenii astia inteligenti?”
    Sigur ca i-am raspuns fiecaruia ca oamenii astia inteligenti sint in jurul lui, ca trece pe linga ei pe strada in fiecare zi, si ca si ei isi pun aceeasi intrebare. Nu stiu cit i-am convins. Insa asta m-a pus serios pe ginduri.
    Alex!
    Cum ne simtim in fata unei cladiri de 20 de etaje? Mici nu-i asa? Dar in fata unei casute de plastic de jucarie? Mari nu-i asa? Dar in fata unui “inalt demnitar de stat”? Dar in fata unui copil de tigan care cerseste? Dar in fata unui bun prieten si coleg de scoala? Sa fie asta “grandomanie”? Si sa fie ea o boala de care suferim cu totii? Sau ne-a “imbolnavit” cineva care a impartit oamenii in “oameni mari” si “oameni marunti”?
    Dar cum ajunge sa se metamorfozeze o persoana, pe care n-am mai vazut-o de citava vreme si ne-o amintim ca o persoana pe care o priveam de la aceeasi inaltime, caci era un bun prieten si coleg de scoala, intr-o persoana de-a dreptul “gigantica” prin banii si puterea inaltelor functii in care-a ajuns de cind n-am mai vazuto?
    Ce face insa ca un om sa para “imens” si unul “marunt”? Banii?
    Nuuuu. Bani sint doar un instrument. Simple hirtii sau simple cifre. Bani avem cu totii. Atunci ce? Puterea?
    Nuuu. Nici puterea, caci asta nu se vede, nu se aude nu poti s-o pipai si daca doi oameni, unul “puternic” si unul “marunt” merg impreuna nu poti sa-i deosebesti dupa puterea lor. Si tu ai in miine tale in cadrul corporatiei o putere fantastica. Stii insa ce-i deosebeste? Ii deosebeste PUTEREA DE CUMPARARE.
    Iar pe doi oameni care au aceeasi “putere de cumparare” stii ce-i deosebeste”? Ceea ce au cumparat Alex. Unii fac CAPITALISM ONEST, (vorba mare!!!), iar ceilalti ne-au cumparat noua DREPTUL DE A SUPRAVIETUI. Iar ceea ce fac acestia din urma nu se numeste nici capitalism, nici socialism si in nici un fel recunoscut de stiintele politice sau sociale. Ceea ce fac acestia din urma se numeste simplu si intr-un singur fel: DEMENTA.
    Si sint putini. O mina de talibani adusi aici sa-si faca treaba si dusi inapoi in Afganistan, n-ar avea ce face in citeva ore. Stii insa care e problema? ASTA NU REZOLVA NIMIC. Caci miine unii le pling de mila, altii se vor bucura, poimiine toata lumea va uita, dar raspoimiine… aici e tragedia: raspoimiine, din pamint, din iarba verde, printr-o magie de-a dreptul grotesca, sistemul se regenereaza si-i pune la loc. La nimic nu foloseste sa-i impusti, cum tot la nimic nu foloseste nici sa-i schimbi in mod democratic. Pentru ca indiferent cum i-ai schimba, SCHIMBAREA LOR NU FOLOSESTE LA NIMIC.
    Si cei care le iau locul invata din tragedia predecesorilor lor, le analizeaza greselile si nu mai fac aceleasi greseli. Cu timpul ajung sa nu mai faca nici o greseala. Cu timpul, noi astia “marunti”, ajungem sa nu le mai putem reprosa decit fleacuri. Ca unul “injura in public”, altul “nu stie nici sa vorbeasca”, altul “a mintit”, Dar nu le poate nimeni reprosa nimic mai mult, caci ei au CUMPARAT ceea ce au. Si ei n-au cumparat 10 strunguri si 3 freze sa faca automatisme asemeni lui Catalin si nici un spatiu comercial sa puna de-o “butica” si nici “marfa pe datorie”. Ei au cumparat cu banul jos, televiziuni intregi, au cumparat industrii intregi, dar mai ales “dreptul de a vinde”. L-au cumparat asa cum cumperi tu o piine Alex. LEGAL. Intreaba tu orice avocat din cei care-i reprezinta. Iti va da o luuunga lista de articole de lege care Ie-au permis sa faca asta doar c-o simpla semnatura. Si stii cine-a facut legile alea? Tot ei. Si stii cine le-a permis asta? Noooi. Ei n-au dat in cap la nimeni, n-au violat nici un domiciliu, nu au folosit decit aceleasi instrumente pe care le folosesti si tu in munca ta in corporatie: Un telefon, un pix, un secretariat… chestii de-astea. Simpla birotica. Cu atit si nimic mai mult au cumparat dreptul de a vinde tot, pina si ceea ce-ti asigura tie si mie si tuturor SIGURANTA ALIMENTARA Alex. Si stii de ce? Pentru ca noi nu suferim de “dementa lor”. Noi insa suferim de alta boala mult mai periculoasa: CREDULITATEA. Iar ei ne mint NU ca sa-i credem, ci din contra. Ei ne mint tocmai ca sa nu-i creada nimeni. Minciunile lor sit atit de transparente tocmai ca sa nu le creada nici cinele meu. Pentru asta si nu din alte motive au cumparat televiziuni intregi, noi noute, sigilate. De ce? Pentru ca asta enerveaza enorm. Stii cum se numeste asta in termeni “de cartier”? A PUNE BOTUL se numeste. Oamenii nu suporta sa fie mintiti. Pentru ca nu sint niste idioti. Iar asta distrage atentia. Atentia de la ce? De la problema cea mai grava din toate. SISTEMUL CARE A PERMIS ACEASTA STARE DE LUCRURI.
    Definitia clasica a unui “sistem” e data de “elementele” sale si de “relatiile” intre aceste elemente. Iar acest sistem social romanesc, sintem noi, oamenii inteligenti, citiva dementi si relatiile dintre noi toti. Ori atentia noastra trebuie sa se concentreze pe absolut nimic altceva decit pe un ALT SISTEM. Un sistem fara DEMENTI si cu ALTE RELATII. O ALTA ORGANIZARE. O ORGANIZARE A OAMENILOR INTELIGENTI SI A CAPITALISMULUI ONEST.
    Singura noastra problema acum este aceea ca trecem pe starda unii pe linga altii ca niste straini. Fara sa ne cunoastem. Fara sa comunicam. Atit.

    Cu deosebit respect
    Cristian

    PS
    Felicitari pentru a doua finantare! As fi vrut sa vorbim despre mai multe, dar iar ma intind, si mi se inchid si ochii. E deja aproape 4 dimineata.

  • Intre timp, mai e o luna si ceva pana la alegeri. Avem un candidat teoretic de dreapta care pare sa aiba sanse, doi de stanga, si ei cu sanse,Big Brother care e dincolo de stanga sau dreapta, si cu sanse, unul incert (cel de la udmr), si altii care habar nu au ce e stanga sau dreapta si unde ar fi ei si de ce.
    Eu ce fac? votez cu asta de dreapta, pentru ca teoretic e de dreapta, cu toate ca ar putea apoi sa se comporte ca unul de stanga, dar macar nu e stanga din start? Ma duc si scriu cu pixul pe buletin Anulat? (alb in nici un caz nu-l bag in urna!)
    Are cineva un presedinte in maneca si nu-l arata?
    Ce tot vorbim aici? Datele problemei sunt astea care sunt, si cu ele trebuie sa o rezolvam. Ce rost are sa te gandesti ca daca in loc de 3 ar fi 6 si in loc de minus ar fi plus atunci rezolvarea ar fi mai usoara. ‘Ete nu e!

  • Catalin

    Ti-am dat dreptate cu LIBERALII si eu de regula nu “bat cimpii” si nici nu “ma sucesc”
    Daca vrei, iti promit ca desi n-am votat niciodata in viata mea, peste 2 luni ma duc si votez cu ei. Stii de ce as face-o? Din trei motive:
    1 – pentru ca o spui tu, pentru ca tin la tine si cum stiu ca asta cu “votul” e un simplu “ritual de linistire”, linistea ta sufleteasca e pentru mine mai importanta Catalin decit o ora pierduta din viata mea. O fac deci pentru tine si pentru oricine e dispus sa citeasca aceste rinduri.
    2 – Ar putea chiar sa nu fie o ora pierduta de tot, caci chiar sint curios sa vad cu ochii mei cum arata asa ceva. O experienta in plus deci.
    3 – Nu voi putea sa-mi fac procese de constiinta niciodata, caci stiu exact ca nu foloseste la nimic concret. Nu va schimba de data asta nici macar culoarea “rahatului” urit mirositor in care am intrat cu totii. Nu pentru ca n-ar exista in “mocirla politica” si bune intentii reale, ci pentru ca sistemul nu e facut pentru “bunele intentii” si sistemul nu e facut nici ca “sa poata fi schimbat”. Cel putin nu asa.

    REGULILE aici pe site au fost in general respectate: decenta si respect reciproc. Sint regulile oricarui site de altfel. Nu ne ramine decit sa ne felicitam cu totii, inclusiv administratori site-ului pentru asta, desi postarile apar tirziu si ordinea lor isi are importanta ei, iar unul care da un raspuns nu stie ce contin alte raspunsuri care inca “asteapta moderatie”. Napoleon a pierdut batalii din aceste motiv: plecat in campanii lungi, ordinele lui ajungeau tirziu, uneori in saptamini pe corabii sau inapoi in Franta, si intre timp situatia era cu totul alta. Comunicare deci e una, si comunicarea in “timp real” e cu totul altceva.

    Pe de alta parte este exact ce se intimpla si cu noi toti acum. NU COMUNICAM IN TIMP REAL. Si stii de ce? Pentru ca vorbim acum, dar argumentele noastre vin din negura istoriei. Vorbim de “capitalism” dar de la Marx incoace nimeni nu a mai argumentat acest capitalism, iar ralitatile nu mai sint aceleasi. In mod paradoxal, Marx a fost ideologul nu al socialismului ci in primul rind al capitalismului. Un bun capitalist, daca nu a citit ”Capitalul” nu va fi niciodata “un bun capitalist” ci doar un capitalist pur si simplu. Teoreticienii de la Marx incoace, au adus doar completari, modificari minore, si dezinformari. Nici unul din ei insa nu a tinut cont de REALITATILE ZILEI.
    Si este doar un exemplu minor. Este ca si cum ne apucam sa construim o casa, dar pe linga faptul ca nu avem nici macar o schita, nu mai spun un proiect, nu intelegem de ce unul aduce pamin galben ca la el in sat se fac case de paianta, altul aduce caramizi caci a vazut undeva ca asa se fac casele iar altul vine cu metal si sticla. Iar un altul incepe sa construiasca incepind cu acoperisul, caci el a venit cu tigle si… de ce n-ar fi si tiglele lui importante si bune la ceva. Toti sint bine intentionati, dar ajung sa se certe intre ei si nu realizeaza ca le-a scapat esentialul: VIITOAREA CASA NU ARE NICI MACAR O FUNDATIE. In felul acesta constructia nu va ajunge niciodata o casa adevarata.

    Rolul acestui site este limitat prin insasi natura acestor site-uri. Ele nu pot da mai mult. Ele nu pot conduce Romania si nici macar o organizatie cit de mica. Dar atit cit pot ele este FUNDAMENTAL. Caci inainte de “a face” trebuie “gindit”.
    Oricum din citi am plecat deja la drum, multi vor da inapoi. Si stii de ce? Pentru ca nu toti inteleg “SA NU PUNA CARUTA INAINTEA BOILOR”. Orice organizare de acest fel, are un algoritm foarte strict, si ordinea nu poate fi schimbata:
    1- IDEOLOGIE (filozofie)
    2 – DOCTRINA (teorie stiintifica)
    3 – DETALII TEHNICE (reguli, legislatie)

    Abia cind toate astea exista, putem vorbi de A FACE. Abia atunci putem vorbi de PRACTICA. Pina atunci, sigur ca putem vorbi si face orice, dar sansele de reusita sint minime. As spune chiar NULE.

    Insasi natura, universul insusi functioneaza asa Catalin. Tu n-ai mai fi nici urma din Catalin Beciu pe care-l stii, daca n-ar fi existat CODUL GENETIC. Ai fi fost o simpla cantitate neglijabila de apa, carbon, fosfor si alte citeva elemente raspindite prin natura.
    Este problema lui cit de “inalt” su nu, critica cineva “proza” asta. Fara o astfel de “proza” insa nu vom putea ajunge la un cod genetic adecvat. La un “set de reguli bazice” pe care il reclam de cind ma stiu.
    Eu nu am SOLUTIA. Nimeni nu o are. Cind auzi pe unul care zice: “Gata fratilor, am gasit solutia!” spune-ti in gind: “Altul care a gasit solutia. Sa vedem asta ce vrea”. Asculta-l cu atentie, caci efortul lui de “a cauta solutii” la asa ceva e rar in ziua de azi. Insa nu cadea nici in capcana credulitatii neconditionate. Caci nici macar nu exista “solutia”. Eu am doar citeva SOLUTII la care am ajuns urmind o viata intreaga strictetea algoritmului de mai sus. Voi aveti si voi la rindul vostru citeva solutii la care nu aveati cum sa ajungeti altfel, chiar daca nu va dati seama de asta, chiar daca nu ati studiat in mod organizat problema. Impreuna le putem compara, putem elimina din ele, ne putem insusi altele. Insa numai GINDIND “LA VEDERE”. Aici pe site. Cind ne vom intilni nu vom avea prea mult timp de gindire. Asta cu “ginditul” e aici pe “Gandeste.org”. Pentru “gindire” nu e nevoie de reguli care s-o restrictioneze. Pentru ca AICI SE FAC REGULILE. Si regulile nu se pot face decit “gindind”. Cu calm, in liniste si fara pripeala.
    Pe linga “regulile” acestui site care dupa parerea mea se respecta aici, eu pot sa va sugerez o alta regula care nu tine de acest site ci de voi: Indiferent cit de limitat v-ar fi timpul, FACETI-VA TIMP MACAR O ORA PE ZI SA GINDITI. Sa va puneti intrebari, in special “DE CE?” si “CUM?”.
    “Ce?”, “cine?”, “unde?” de regula stim cu totii destul de bine. “De ce?” si “cum?” insa mai putin, si ar fi trebuit sa stim asta mai bine decit orice. Nu puneti ora asta la sfirsitul zilei, ci la inceput, dupa un somn odihnitor. Framintarile si raspunsurile care va vin in minte, notati-le cu grija intr-un carnetel, in timpul zilei. 3-5 cuvinte maxim, sa nu le uitati. Caci uitam repede “sclipirile” astea ale mintii noastre. In ora urmatoare de “gindire” puneti-le aici pe site. Macar cuvintele alea din carnetel. A GINDI SCRIIND e o forma deosebit de productiva de gindire. Mai productiva chiar decit “a gindi vorbind” si chiar decit “a gindi facind”. E verificat stiintific.
    Uite o regula, una singura deocamdata, care dupa parerea mea si a multor “intelepti” e VITALA.
    Ce parere aveti? DEAL???

  • Pai ca sa alegem un presedinte din online ar trebui cat de cat sa stim cum il cheama, ca daca e Gogu _69 ca fi cam greu sa il inscriem. De acord cu impins la ceva existent, dar te las pe tine Catalin sa imi deschizi ochii, pentru ca personal nu vad nimic in piata in care sa imi bag banutii.
    Vis a vis de vot, eu am sa merg sigur, dar am sa il anulez cel mai probabil, daca nu ma trezesc cu vreounul sclipitor pe lista.
    Da Catalin, e foarte adevarat ca vreau sa va duceti dracului amandoi : ), cu conditia sa va intoarceti cu solutii, ca daca nu, facem cheltuieli degeaba.

    Cristian, oamenii inteligenti exista, nu sunt multi este foarte adevarat, dar daca nici ei nu fac nimic atunci chiar e nasol. Noi trebuie sa ii constientizam intr-un fel sau altul ca nu este deajuns sa renunte la a se mai uita la emisiuni cretine, mai trebuie si sa participe activ.

    Nevermore, momentan poate vrei sa ni te alaturi, ar fi poate mai bine, pentru ca pana la aceste alegeri nu va putea sa faca nimeni nimic, nici Alexandra Svet aratand ca pe Facebook.

    Cristian, inainte de orice eu raman la parerea ca trebuie sa ne organizam, si mai presus de toate sa ne si numaram, asa ca azi … muncim.

    Facem asa, toti cei care citesc aici si sunt de acord si au o parere, sa lase un mesaj cu textul Particip. Atentie, nu vrem pe Fane_turbatu, sau Bibilica2002. Nume adevarate. In felul asta ne vom numara sa vedem si noi cati suntem aici.
    Pana acum sunt eu, Catalin si Cristian.
    Deci, sunt dus cu pluta, cine mai vine ?

    Alex

    PS1: Catalin, de intalnire ce se mai aude ? Nimic, nimic?

    PS2: Pentru admini, poate ar fi o solutie sa scoateti macar pe acest thread acest moderation, ca daca e sa scriem prostioare oricum puteti sa stergeti. Este intradevar o mica problema cu intarzierile astea. E doar o propunere.

  • Bai ,fiti atenti!
    Sunt de acord cu Cristian cand spune ca ai nevoie de un plan.Problema este ca suntem in situatia de a dori sa construim o casa ( avand un plan),doar ca maine vin unii sa o darame. Hai sa-i oprim pe aia si pe urma continuam.
    Pentru mine este simplu.Daca ramane Base, ne revedem pe aici in cinci sau zece ani (incluzand mandatul de sef al guvernului)si mai facem planuri atunci. Daca pot ajuta la asezarea altuia o voi face bucuros.
    Pe langa ceilalti , Antonescu imi pare monument de bun simt,dar nu-l vad facand mare smecherie.Poate este mai bine sa nu faca…
    Nu vad pe altul mai putin nociv. Obama a renuntat la colegiul Dabuleni asa ca…
    Voi sprijini in directia asta atat cat pot (poate nu conteaza prea mult), urmand ca dupa asta sa iau in calcul alte idei.Daca lucrurile raman asa, ideile devin inutile.Vrei sa le impartasesti Robertei Anastase?
    Am certitudinea ca Antonescu nu poate schimba mai nimic,insa Basescu poate.In mult mai rau.
    Sa-mi spuneti daca subiectul nu este potrivit pentru locul asta. Nu vreau sa para altceva.

  • Salut din nou.
    Am uitat sa pun ceva virgule in textul anterior.Am ajuns la Cluuuj in vreo sapte ore,sunt varza si este 1 35 AM .De ce dracu’ zic astia Cluuuj? Am venit(acum astia de stanga sa intre pe alt site) sa dau cateva mingii la terenul de golf de la Pianu.Ati intrebat de intalnire.Pana la jumatatea saptamanii viitoare o anuntam. Ma consult cu mai multi parteneri , aici incluzandu-va si pe voi.
    P S
    Nu vreau sa va enervez,dar voi avea o zi misto.Chiar si-n tara asta!
    C B

  • Cu nenea Base sunt deacord, nu mai are ce cauta, decat poate la muzeul Antipa. Din cauza lui si clica lui Gheorghe Stefan alias Pinalti a ajuns sa faca ce vrea muschii lui din Piatra Neamt. Astia sunt un virus care trebuie eradicat.

    Catalin, zic Cluuuj pentru ca sunt mai linistiti si isi fac timp pentru asta : )

    Spor la golf.

    Alex

  • salut,
    ma bag si eu fara sa am nimic de spus, doar ca sa ma numarati. Alex a cerut la un moment dat o numaratoare, asa ca ridic mana sa ma puneti si pe mine pe lista. Deocamdata nu am nimic de spus, dar va cam citesc postarile.
    Am vorbit cu Alex cateva cuvinte pe mail, sa ma pun in tema, si daca o sa ajungeti sa urniti ceva, am sa fiu alaturi de voi.
    Pana atunci, spor !
    Gabriel Porosnicu, Bucuresti

  • Am incheiat.
    Cam uscat terenul.
    Nu a mai scris nimeni sau sunt probleme cu site-ul?
    Vezi Alex ce inseamna orientarile de stanga ? Duminica nu misca nimeni nimic .
    P.S.
    Hai ca pica! Sa nu uitati ca v-am spus primul.

  • Cristian Butusina says:
    Octombrie 11, 2009 at 7:15 pm

    Buna Alex
    Buna ziua tuturor.
    Am publicat acum un nou articol, “Oameni buni! AVEM TIMP PENTRU TOATE” pe care-l puteti gasi la:
    http://gandeste.57studio-dev.com/general/oameni-buni-%e2%80%9cavem-timp-pentru-toate%e2%80%9d/6585
    Am tot vorbit aici de faptul ca e nevoie de o “pregatire” in ceea ce vrem sa facem. Ca mai “avem inca multe de invatat”. Ce parere aveti sa incepem cu “lectia” din acest articol?
    Cititi-l inainte “sa dati cu parul”.
    Astept aici comentariile voastre. Cu siguranta vor spune multe despre voi insiva. Cum tot atit de mult va spune si tacerea voastra.
    Cu acelasi respect
    Cristian Butusina

  • Buna Catalin

    Bine-ai venit inapoi. Sper ca ti-a priit
    Sa inteleg deci ca nu as fi nici “de stinga” in conceptia ta, caci uite eu am muncit mult azi, si mai mult decit poti vedea pe site (dar despre asta intre cel putin patru ochi). Aici insa pe site, am deja doua articole noi pentru cei doritori sau nu de “proza”:

    Oameni buni! “AVEM TIMP PENTRU TOATE

    si

    ALTE CONCLUZII ALE PUTERII (Comentariu la articolul domnului Eugen Ovidiu Chirovici “Concluziile puterii”)

    Ce parere ai? E buna “lectia” din primul articol?

    Legat de “oile noastre”, miercuri va trebui sa plec in Teleorman. Nu mai pot amina. Va trebui sa vorbim la telefon inainte, caci acolo unde plec, nu am nici internet si nici acoperire la mobil. Daca nu ma suni tu, am sa te sun eu marti seara. Daca nu ai pina marti o data, vom stabili cind sa plec si sa caut un loc cu acoperire de mobil ca sa te sun eu si sa-mi comunici acea data. Va trebui deci sa ma acceptati in straie mai “muncitoresti” un pic. Ce sa-i fac, nu sint acolo la tara nici “conditii” sanitare prea bune.

    Buna Gabriel

    Bine-ai venit printre noi! Poate totusi n-ar strica sa ne ajuti sa te cunoastem mai bine, atit pe tine ca om cit si gindurile tale, atit cit crezi tu ca poti sa lasi vederii noastre.

    EU cel putin te astept aici deci.

    Buna Alex
    Sint sincer deosebit de interesat de parerea ta legat de articolul “Oameni buni! AVEM TIMP PENTRU TOATE”.

    Cu respect tuturor
    Cristian Butusina

  • Patru.
    Momentan.
    Inca numar asa ca dragi cititori nu va lasati asteptati. Basescu nu asteapta.
    Eu sunt de stanga saptamana asta ca m-am simtit prea bine lenevind duminica.
    Cristian, ma apuc de citit imediat si am sa te anunt de parere.
    In rest sa aveti o saptamana cu profituri cat mai mari.
    Revin cand am ceva de spus.

    Cinci? Nimeni? Da cineva mai mult ?

    Alex

  • Am revenit rapid cum se vede.
    Cristian, am dat si raspunsul meu la articol. Am mai invatat ceva nu-i asa ?
    Gabriel, scuze ca sunt mai rapid, bine ai venit printe cei vii. Ne bucuram sa te avem alaturi de noi.

    Gata. Spor.

    Alex

    PS: Tot patru? Nimic nimic ? Hmmm…

  • E marti treispe. Guvernu a cazut. De ce cade guvernu cu doar doua luni inainte de alegeri? Pentru ca se poate. Mai erau bani inca necheltuiti (nefurati).

    Anunt: vand tara. Suprafata: 237.500Km2. Populatia: 22.760.449 locuitori. Suprafata utila, construibila 50.000 km2, din care cu resurse naturale vandabile 21.000 km2. Optiuni: sistem juridic corupt si aservit, sistem economic corupt si aservit. Nu are guvern. Inmatriculabila in orice zona din UE. Accept leasing sau variante. Se poate vinde si pe bucati, un judet sau doua, dupa caz. Ofer autonomie si limba proprie.
    Pentru relatii va rugam sa contactati reprezentantii. Licitatiile se vor face doar in baza caietului de sarcini. Pentru cei interesati, au obligatia sa isi faca rezervare de nume.

    Conducerea.

  • BRAVOOO ALEX!

    EXCELENT!!!!!

    Asta ar trebui pusa mare in fata la guvern. Asa de mare sa nu se mai vada cladirea de ea. Pacat ca nu am timp si nici bani pentru asta ca as face-o. Intregul tau anunt, litera cu litera. (Cu acordul tau binenteles). “…sa vada si colegii lor intectualii!”. De-aici si din toata lumea daca o mai fi cineva care nu stie inca.

    Pe curind
    Cristian

  • Buna seara tuturor!
    Nu stiu daca ati sesizat un comentariu la artcolul

    http://gandeste.57studio-dev.com/general/miza-pe-prostia-umana/6594

    I-am trimis domnului vreaubunsimt un email pe care vi-l arat si voua aici:

    “Buna draga vreaubunsimt!

    In primul rind ar fi o dovada de bun simt sa ma prezint cu numele meu real si complet. Si eu am inceput doar cu numele mic, dar cineva de foarte mult bun simt mi-a atras atentia si m-am conformat imediat. Asadar, ma numesc Cristian Adrian Butusina si daca vrei sa afli mai mult dspre mine si despre alte persoane cu bun simt te invit sa participi si pe site-ul “Gandeste.org” unde ne-ai lasat adresele “crbs” si “petitieonline”, pentru care iti multumesc si unde public si ceva articole pe care le poti gasi folosind motorul de cautare al site-ului, introducind numele meu.
    Am citit cu deosebita atentie articolele tale, pe “cbrs” si trebuie sa recunosc ca ai foarte mult talent. Imi pun insa anumite intrebari la care te-as ruga sa-mi raspunzi pe “Gandeste.org” si daca se poate la articolul Alexandrei Svet “Treziti-va asta nu e Romania noastra” si unde de ceva vreme ne reunim persoane care avem convingerea ca si noi avem o doza minima macar de “bun simt”:

    http://gandeste.57studio-dev.com/general/treziti-va-asta-nu-e-romania-noastra/4139

    Asadar spune-mi te rog esti ferm convins ca “numarul” unor oameni, chiar si “reuniti”, chiar si “cu bun simt” este suficient pentru “a rezolva” ceva?

    Pentru ca anticipez raspunsul as vrea sa-mi mai spui CUM ANUME ati vrea odata ce v-ati reunit deja sa rezolvati problemele?
    Aveti un “inventar complet al problemelor” sau le culegeti de prin presa?
    Esti constient ca poti avea ceva “problemute” din partea serviciilor de spionaj si nu numai?
    Ai servici?
    Esti dispus sa-l lasi daca il ai si sa te ocupi 24 din 24 de ceea ce ti-ai propus?
    Ai fi dispus sa-ti schimbi hainele de oras cu salopete de lucru pentru asta?
    Esti dispus sa propui celor care deja ti s-au alaturat acelasi lucru?
    Si o ultima intrebare: Daca da de ce nu veniti alaturi de noi cu totii?

    Cu deosebit respect
    Cristian Adrian Butusina”

    Pe curind deci
    Cristian

    PS
    Catalin
    Miine ma poti suna fara probleme si dupa 10:00 caci va trebui sa ramin citeva ore in Alexandia unde am de rezolvat niste probleme cu ceva rasaduri de rosii ardei gras si castraveti pentru la iarna in cadrul “proiectului Phoenix”. Va dau detalii cind ne vedem.

  • Salut,
    Iti multumesc pentru aprecieri. Si eu va apreciez pentru realizarea acestui blog.
    Nu vreau sa-mi fac cunoscuta identitatea, momentan, deoarece, asa cum am mai spus, oamenii sunt tentati sa judece subiectiv persoana, si uita sa judece ideile emise de persoana respectiva. Spre exemplu ce s-a intamplat si cu Alexandra Svet, despre care s-a spus ca ar avea legaturi dubioase (asta am vazut in diferite articole de presa). Apropos, nu stiti ce mai face Alexandra? N-am mai auzit nimic de ea…
    Sunt un tanar, roman, angajat, nemultumit de tot ceea ce se intampla in Romania, cu dorinta de a ma implica in schimbare, iar ca si solutie de baza am identificat BUNUL-SIMT. Asa ca , am hotarat sa infiintez aceasta Comunitate a Romanilor cu Bun-Simt. Cine vrea schimbare, cine doreste sa se implice, sa ia atitudine…poate sa se alieze la aceasta Comunitate.
    Sunt dispus sa fac multe lucruri pentru a readuce bunul-simt printre noi. Mai multe decat va inchipuiti.
    Proiectul meu e la inceput, dar am foarte multe idei. Nu exista un “inventar al problemelor” care trebuie rezolvate, pentru ca in 10 secunde pot sa-ti spun probleme pentru care s-ar putea lucra un an. Deci nu de probleme ducem lipsa. Ducem lipsa de motivare, implicare, constientizare…etc, sunt multe…
    M-ai intrebat in final de ce nu venim alaturi de voi. Eu cred ca suntem cu totii alaturi unii de ceilalti, si aici ma refer la cei cu bun-simt. Simt ca sunt alaturi de oamenii cu bun-simt oriunde ar fi ei.
    O sa citesc mai mult pe acest blog, si o sa tinem legatura.
    Semnati petitia pentru a forma Comunitatea Romanilor cu Bun-Simt
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p55954054.html
    Multumesc inca o data si va doresc numai bine!
    …vreaubunsimt

  • Cristian, din partea mea ai libertatea de a prelua si a cita si ce vrei tu. Declar ca textul este original si nu am preluat de la nimeni.
    Am sa lansez si aici anuntul si pentru cei interesati sa imi lasati va rog nr de tel pentru confirmare la skydome_office@yahoo.com

    Urmatoarea intalnire incercam sa o fixam pe 24 sau 25 oct. In functie de distanta eu as prefera 24. Detaliile le veti afla prin telefon de aceea am nevoie de contactul celor care vor sa participe. Cristian, esti vizat, nu am nr tau de telefon.

    Zic cinci? Pot sa zic cinci ? CRBS, am sa am totusi nevoie de numele tau real daca vrei sa zic cinci. Inteleg punctul tau de vedere, dar este un risc pe care trebuie sa n-il asumam.

    Alex

  • Despre ce naiba riscuri vorbim?
    Niste flacai din Spania au navigat ca idiotii pe niste coji de nuca ,pana au cucerit America.Alti baieti au intemeiat Imperiul Britanic, in conditiile in care se luptau pe cinci continente.In timpul liber incercau sa ramana si in cursa pentru Polul Nord.De cand dracu’ este un mare risc sa-ti spui numele? De dragul unui ton prietenesc , aparent util, nu sunt dispus sa dialoghez cu oameni care vor sa-si incerce talentul scriitoricesc la ore tarzii, lamentandu-se la infinit si umplandu-mi ecranul de suspine,sughituri si baloane de muci. Anonimi fireste .Revin cand un demers practic devine posibil.

    Curajosul 07

  • Nu stiu daca ati remarcat si voi,dar omul nu vrea sa fim uluiti de identitatea sa ci doreste sa ne concentram pe ideile sale.Dezvaluirea identitatii ne-ar deturna de la buna intelegere a ideilor. Am prins-o ?Stiu! E Vanghelie!

    Marian V 69

  • Mai zi-ne ceva ! Orice ! Te rugaaaam !
    Vorbeste-ne despre cinste,curaj,onoare si atasamentul fata de o cauza.Daca nu tu ,atunci cine?

    Care este 22

  • Cred ca am uitat de bun-simt.Oare eu?
    Chiar nu se vede ca multi dintre cei de aici si-au asumat pozitiile sau “opozitiile ” fata de ceea ce “pute” in viata societatii romanesti?
    Stiti ce nu inteleg?
    Sunt site-uri in care femeile discuta despre sarcina , site-uri in care baietii discuta despre fotbal ,dar si site-uri in care columbofilii fac schimb de porumbei. Stiti ce au toate aceste site-uri in comun?
    NU AM INTRAT EU PE ELE !
    Vreau sa spun ca o dovada de bun-simt este si aceea de a te “insinua ” doar in grupurile cu ai caror membrii semeni. Nu este frumos ca ,daca ai numai “patratele” pe abdomen, sa te asezi la plaja langa trei burtosi. Se vor simti prost.Nu este frumos ca,daca pe un site,niste baieti cauta sa pastreze un nivel al “angajamentului” pentru o cauza, altcineva sa “dea” mai putin , incurajand astfel scaderea nivelului stabilit de catre initiatorii ideii.Habar nu am cine este Svet.Am vazut-o la televizor si mi-a parut neargumentata,insa pe baza demersului ei scriem noi pe forumul asta.Daca ea a semnat SVET , atunci si eu am semnat C Beciu. Daca ea semna A S semnam si eu C B , ori ma mutam pe un site fara anonimi.Fireste ca avem dreptul legal de a semna cum vrem.Nu-i democratie? Doar ca nu pun aici problema legalitatii,ci a …bunului-simt.Cand vrei sa fii solidar cu cineva… fa ca el.
    Gata! Chiar am terminat si trebuie sa-ti marturisesc ca m-am enervat rau.

  • Riscurile sunt acelea de a nu fi inteles asa cum spunea dl CRBS, de catre oamenii care il cunosc.
    Este un risc pe care ti-l asumi si datorita faptului ca altfel risti mai mult si anume sa fii un fals chiar in mediul tau. Daca nu poti fi sincer cu cei de langa tine si ei sa te accepte, atunci nu poti fi sincer cu nimeni.
    Da, trebuie sa fiu deacord cu Curajosu 07 ca aici avem nume si nu pseudonime.
    De asemenea nimeni nu vrea sa convinga pe nimeni CRBS, aici sunt niste oameni care sunt convinsi deja, nu trebuie sa fii convins ca tre sa faci bine, vrei sa faci sau nu, caz in care iti dai numele sau nu. Dar nu poti face parte dintr-o grupare unde toti sunt “pe fata”, tu fiind “pe spate”.
    Asa ca te invitam respectuos sa ne spui numele sa pot sa spun si eu cinci, in puii mei.

    Alex