Politică

Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!

DOUA ROMANII!

Suntem blocati, inerti, paralizati privind la doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii si Romania NOASTRA- a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti. Suntem dezamagiti, obositi, paralizati in plan politic, mentinuti in aceasta stare de inertie, in mod premeditat, de clasa politica, multumita de faptul ca noi am incetat sa mai reactionam si nu facem decat sa ne vedem de treaba noastra si sa ne platim cuminti taxele, multumindu-ne sa ne plangem si sa injuram. Nimeni nu mai vrea sa riste, am devenit spectatori la ceea ce ni se intampla.

NU SE MAI POATE ASA!

Petre Tutea nu a luptat o viata pentru ca d-ra din Bamboo si un cioban sa fie alesi sa ne reprezinte in Parlamentul European. Probabil se rasuceste in mormant cand vede un popor cultivat ascultandu-si conducatorii schimonosind cuvantul Google. Toti cei care au murit la Revolutie nu au facut-o pentru ca noi sa ajungem sa fim batjocoriti si sfidati de doamne cu tupeu ce beneficiaza de bugete de milioane din banii nostri. Avem o responsabilitate fata de cei de dinaintea noastra care au crezut in noi, fata de noi insine si fata de copiii nostri, sa actionam. Ni s-a inoculcat ideea ca nu putem face nimic, ca orice tentativa este sortita esecului, ca nu ne putem uni, ca suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar care le convine de minune analfabetilor si hotilor care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMANI DESTEPTI!!!

Suntem milioane de romani educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, in Romania si in strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?

Suntem milioane de romani muncitori, corecti, integri, cu initiativa- intre 8 si 16 ore pe zi ne straduim sa adaugam valoare, in businessul nostru sau in businessul altcuiva, ne luptam cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienti dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, sedinte, stress- ca sa ne conduca si sfideze niste hoti si niste parveniti?

Sunt milioane de romani care au plecat scarbiti din tara, cladesc economia altor tari, cu sufletul sfasiat de dorul de tara lor si tanjind dupa acel concept de Acasa, pierdut in mocirla cotidianului romanesc. S-ar intoarce fara ezitare in Romania, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales dupa ce au trait intr-o tara civilizata?

Atatea milioane de oameni destepti, integri si cu bun-simt …suntem paralizati! Ne platim mecanic taxele si ne dam cuminti la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump, din banii nostri.

ENOUGH IS ENOUGH! NE INTOARCEM ACASA!!!

Nu se mai poate asa! Enough is enough! Facem apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara.

E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati , asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor.

BUCURESTIUL NU ESTE TEHERAN SAU CHISINAU!!

Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. – este nevoie doar de oameni integri si capabili, dornici sa ia initiativa.Singura solutie viabila pentru Romania de acum este sa se uneasca toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile. Creierele vanate de toate companiile multinationale, oamenii care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze /sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala- nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari. Contabili, avocati, oameni din banci, din agentii de publicitate, din agentii imobiliare,din agentii de turism, din comert, din presa, intreprinzatori private, artisti, medici, scriitori ….chiar nu exista alternativa la Vanghelie si Becali????

Dar cei mai mari dusmani pe care ii avem suntem noi insine, nu sistemul contra caruia dorim sa actionam. Caci daca noi am avea curaj, cum ar putea niste analfabeti limitati sa ne opreasca? Mai ales ca Bucurestiul nu este Teheran, sau Chisinau(….si totusi ei au avut mai mult curaj decat noi!)

PENTRU O ROMANIE DE VULTURI, NU DE STRUTI!

Aici si acum e momentul ca generatia noastra sa preia initiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record, si visul unei Romanii demne de istoria sa si de potentialul poporului – sa aratam ca ne pasa, ca suntem gata sa ne asumam raspunderi si atit poporul cit si marile capitale ale lumii ne vor sustine…masinatiile clanurilor politice sint descreditate atit in Romania cit si la Washington, Brusells si pina si la Moscova.
Trebuie sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Trebuie sa luptam pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri. Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi si pentru copiii nostri, in tara noastra, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge. Haideti sa ne trezim! Haideti sa luptam pentru o Romanie cu balls!

TE VREM!!

Vrem nume de persoane carora tu le poti incredinta viitorul tau.
Nu vrem critici, nu vrem sa ne plangem- toti stim care este realitatea, nu mai este nevoie de inca un catalog de plangeri. Vrem solutii, iar solutiile nu sunt posibile fara oameni capabili. Vrem nume. Nume de oameni integri, loiali, cu bun-simt, mandri ca sunt romani, pregatiti, care stiu ce inseamna un task, un deadline, o echipa. Poti fi chiar tu! Sau poate fi cineva care iti este apropiat. Sau o persoana pe care o admiri.

Chiar daca multi nu ne dau nici o sansa, o vom face. Sta numai in mainile nostre sa ne schimbam viitorul- trebuie doar sa gasim oamenii carora sa il incredintam.

Unii spun ca nu putem….BA DA, PUTEM!

Pentru Copiii Nostri, Pentru Redobindirea Demnitatii de Roman- Treziti-va!

COPYRIGHT Alexandra Svet
Drepturile de autor ii apartin Alexandrei Svet
Contact Info
Email: alexandra.svet@gmail.com
Location: Bucharest, Romania

Despre autor

contribuitor

Adauga un comentariu

  • Apdeit la intalnire.

    Intalnirea va avea loc pe data de 25 oct la Snagov, cel mai probabil incepand cu ora 11 am pentru a putea si cei care vin de departe sa se intoarca in timp util.
    Daca sunt probleme vis a vis de acest lucru va rog contactati-ma.

    Alex

  • Nu te pot convinge sa ai curaj.Cu asta te nasti. Este ca si cum ai incerca sa convingi pe cineva sa fie frumos…

  • Va rog, nu ma intelegeti gresit. Momentan, asta e decizia mea, de a ramane in anonimat, atat cat este posibil. Mi-as dori sa pot ajunge sa va cunosc, dar nu cred ca reusesc, in aceasta perioada. Daca e posibil, trimiteti-mi si mie pe mail lucruri care credeti ca sunt necesare de stiut: vreaubunsimt@yaho.com
    Cu respect !

  • Mi-a disparut o postare.
    Ii spuneam anonimului de mai sus ca nu-l pot convinge sa aiba curaj.Pe asta ori il ai ori nu.

  • Toate comentariile inregistrate au fost aprobate. Daca este posibil revin-o cu acel raspuns/solicitare catre CRBS.

  • Scuze, am vazut postarea mai tarziu.Se aproba greu si se schimba ordinea.Poate poti face ceva…
    Intre timp uitati de actiuni online.Democratia tocmai se duce dracului, pe mana unui idiot.

  • Teorie, teorie, cea mai buna meserie! Daca dai din gura bine, ai si fraze docte frate, indemnuri gen Bumbesti-Livezeni, mai lipseste “Totul pentru om, pentru bunastraea lui”, incep sa am regrete si jena de faptul ca am fost impuscat in decembrie 1989.

  • Salut Doru,
    Si eu explic faptul ca este nevoie de fapte.Eu am facut prima greva fiscala.A fost dificil…
    Unde ai fost doborat? Eu – desi ploiestean – am fost la Romana,la coloane.Nu am inteles de ce astia de au certificate stiu exact ce au facut in fiecare secunda si de ce au o gramada de sustinatori ai povestii lor care si ei au amintirile intacte.Eu , dupa prima rafala am intrat dupa o coloana si am strigat de acolo “repertoriul zilei”.Habar nu am ce se petrecea in jurul meu.Am pastrat decat sentimentul de satisfactie si …atitudinea .

  • Am uitat sa-ti spun ca sunt amic(chiar acum am vorbit la telefon) cu Stan ,unul dintre cei trei parasutisti care au scapat cu viata la Televiziune.Desi este cunoscut de catre toti cei de acolo,nici el nu tine minte mare lucru.Doar cine nu a auzit gloante pe la ureche crede ca stai si-ti notezi ce se intampla.Zice ca-si mai aminteste doar ca cei care au tras erau sub niste autobuze si purtau uniforme care se gaseau in piata,cele albastre de PTAP.
    Au trecut douazeci de ani!
    Daca stiam ca mai apare un astfel de lider dupa atatia ani…

  • MISCAREA ROMANIA ALTFEL
    Comunicat

    Membrii fondatori ai Grupului de Initiativa anunta constituirea asociatiei civice Miscarea România Altfel, prescurtat Mi.R.A., având scopul de a promova generosul proiect „România Altfel” si programul strategic „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Casa Regala a României propune propriul parteneriat istoric tuturor mediilor – politic, economic, administrativ, mass-media si civic – pentru o dezvoltare durabila a României. In acest sens, Miscarea România Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective:

    Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.
    Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii României.
    Adresa electronica Mi.R.A. este:http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

  • Nu stiu de ce dar am cam avut dreptate. Oamenii destepti nu prea se mai afla in Romania. De fapt ei se afla fizic dar viseaza la ce bine era daca ar fi avut bani sa o taie in Canada mamii lor, sau la cum o duc altii bine si ei e bataia de joc a societatii. Din nou mi se confirma ca lupta nu va putea fi dusa niciodata cu oamenii inteligenti ci cu prostii. Oamenii inteligenti au tot felul de idealuri care mai de care nerealizabile.
    Stiu, sunt dezagreabil si scriu prostii, nu sunt nici beat nici ametit. Sunt doar revoltat ca la cate semnale am dat noi cei ce incercam sa facem ceva, ne-am trezit in cucu gol, alergand in ploaie. Abia am primit doua semnale pe mail, m-as fi asteptat la mai multe. Noi propuneam sa facem noi tot si poate de aceea este o problema. Alexandra Svet prin mesajul ei cerea sa numeasca fiecare napastorc din tara asta alti cinci napastorci care sa devina “presedinte” astfel ca aveam toti sansa la un post basesc. In schimb a primit tot felul de raspunsuri de genul “vreau si eu sa particip, ce tre sa fac”. Ba, cu scuzele de rigoare, romanii e prosti. Nu este jicnire, este un fapt.
    Asa ca intreb in afara de vreo cinci – sase oameni mai este cineva interesat sa modifice traiul romanesc ?

    Alex

  • Bun, si dupa ce m-am enervat, vin tare din urma si zic asa.
    Cititi aici: http://atitudinipunctro.blogspot.com/2009/10/pentru-romania.html
    dati-va cu naduful, dar intai si intai intrati aici http://sorindorneanu.ro/ si aici http://sorindorneanu.ro/forum/index.php pentru a comenta cat mai sincer si mai la obiect.
    Va asteptam.

    Dupa care, rog administratorii acestui site sa faca ceva, asa de control. Haideti sa repostam ideea acestui post pentru ca am senzatia ca multi cititori au fost pierduti pe traseu, datorita vechimii postului si deoarece nu mai sta nimeni sa vada ce sa vorbit acum nu stiu cat timp. Avand in vedere ca postul este activ, mai este o problema, am ajuns la peste 300 de comentarii ceea ce duce la o grea incarcare a paginii. Putem sa reactualizam discutia si sa facem link intre cele doua posturi.
    Sunteti deacord? Poate totusi nu suntem chiar ultimii nebuni care se scalambaie crezand ca fac politica : )

    Alex

    PS intrati pe siteurile alea, nu glumesc

  • Doresc sa salut , primul, apropierea presedintelui Basescu de cel de-al doi-lea mandat.
    Sunt aproape sigur ca acesta va fi de 29 de zile.
    Se cam duce…
    Succesuri !

  • Alex, Catalin,
    Degeaba incercati sa mai revitalizati postarea, ati ramas numai voi doi, mai vine din cand in cand Doru sau romeo… restul s-au reintors la telenovele, manele, OTV si alte indeletniciri superintelectuale. Asta e! Acum pot sa afirm: Dormiti in pace! Asta e chiar Romania lor!

  • Dupa cum spuneam, as fi dorit sa se reposteze sa vedem daca se mai intampla ceva. Daca nu se reposteaza, da pot sa afirm si eu ca s-a cam terminat.
    Traiasca cocalarii, caci ei vor mosteni pamantul si pe copiii vostri ai tuturor, pe care ii vor face sclavi sa munceasca in minunata lor tara.

    Alex

  • Nici sa nu va ganditi ca sunteti doar voi.Cu siguranta sunt si suntem multi dar problemele de zi cu zi nu(ne) “ajuta” pe toti astfel incat sa postam sau sa raspundem la alte postari.Chiar daca unii ar vrea sa se termine, din pacate pentru ei si din fericire pentru noi NU SE VA TERMINA.Este doar un inceput! Cu inerentele poticneli si deasemenea cu nerabdare din partea unora.
    P.S.
    GÂNDÍ, gândesc, vb. IV. 1. Intranz. și refl. A-și forma o idee despre un lucru, a pătrunde ceva cu mintea; a reflecta, a medita, a cugeta, a chibzui la ceva. ♢ Expr. A da (cuiva) de gândit = a obliga (pe cineva) să mediteze, să se întrebe, să discearnă. ♦ Intranz. și tranz. A concepe, a crea ceva (abstract sau concret).

  • Asa este. Nu trebuie renuntat. Toti trebuie sa ne informam, sa gasim solutii, sa luam atitudine, si , la un moment dat sa actionam, organizat. Felicitari celor care isi aloca din timpul lor pentru a scrie articole pe acest site.Orice articol scris inseamna…un pas mare pentru omenire. Orice comentariu adaugat inseamna ca ne pasa. Aratati ca va pasa ! Suntem aici, gata sa actionam !

  • CRBS,
    Curajos mesaj pentru un …anonim!
    Eu nu-ti mai raspund. Gata sa actionam? Si tu?
    Pe cand gata sa ne asumam…?
    Mai sunt doar trei oameni pe site. Cred ca este timpul sa ne luam ramas bun.
    Prea multi lasi…

  • Dan, pentru cine nu s-a terminat? Ca eu nu mai vad prea multi. Stii ce? Probleme de zi cu zi au toti, am mai spus-o, timpul pentru toti costa bani, dar asta nu este o scuza pentru lipsa de reactie. Trezirea. Tre sa va culcati la loc romani.
    Am dat aici diverse solutii de ceva timp, cred ca daca mai era cineva interesat putea sa o spuna. Din pacate asa este, mai sunt trei oameni pe site. De acum vor fi doi.
    Am facut si o propunere administratorilor si nici macar ei nu ne mai citesc. Asa ca Dan, cine sunt aceia care duc lupta mai departe cu rabdare? Aveti voi rabdare, eu nu am. Eu vreau sa fac ceva nu sa astept sa cada cerul peste parlament.

    Cu stima, cred ca inchei aici.
    Vaya con Dios. Da’ vedeti ca si asta va costa.

    Alex

  • Din pacate nu mai am incredere in nici un politician roman fie el tanar sau batran. Singura persoana in care am incredere e propria persoana pentru restul nu bag mana in foc.

  • Dragilor,
    Da, trebuie facut ceva. Din pacate asta este Romania noastra.
    Orasul s-a umplut de postere SUSTINAND pe cele mai mari spatii de publicitate, referendumul lui Basescu, primarul find PDL.
    In mod sigur nu aceasta este problema romaniei. Poate referendumul trebuia sa ceara investigarea starii mentale a conducatorilor nostri, care au facut ca Romania sa nu mai fie a Noastra.
    Ion.

  • cand vom dispusi sa ne murdarim pe maini, de pref si sa obosim, si sa ne invingem frica de necunoscut, oamenii or sa inceapa sa-si bata singuri o tinta acolo unde trebuie, or sa fie atenti ce spun si cu ce scop, si chiar ar gandi. nu exista 2 Romanii. sunt una si aceasi. e timpul inginerilor. e timpul in care oamenii care se aseamana, cu adevarat, se aduna. e prea tarziu. orice problema are acum acelasi raspuns: banii. faci rost de materiale, si iti faci acel lucru de care ai nevoie. nu mai avem de unde imprumuta. Romania va da in aceasta criza ce va avea mai bun. o sa fie un spectacol nemaivazut. Va iesi la iveala ceva ce pana acum a fost ingropat: omenia.
    Va urez echipare adecvata, si curaj!

  • Solutia este sa facem fiecare ce poate. cei care s-au echilibrat economic, sa puna suportul minim pe care ceilalti sa-l foloseasca. avem tot ce ne trebuie ca sa ridicam orase. sportul care va aparea va fi impins vagoane. de alea grele. uitativa la “children of men”. criza asta e un bau bau care nu ne ajuta. solutia este sa nu mai stam pe blog. daca aveti chef de schimbari, exista mesageria instantanee. comunicati(macar incercati) si faceti plan. asta-i primu pas. romanii nu prea stiu sa comunice , de acea liderul nu trebuie nu trebuie sa fie un om, ci o idee. succes oameni buni!

  • Buna ziua tuturor!

    M-am reintors in Bucuresti, dar din pacate doar pentru 24 de ore.

    Diseara va trebui sa plec din nou, dar de data asta la Alexandria pentru realizarea unor experimente deosebit de importante, tot in cadrul “proiectului PHOENIX” de care v-am amintit mai demult.
    Acest proiect a prins deja viata si a intrat pe un drum IREVERSIBIL. Am deci acum vestea buna pentru voi toti si anume, aceea ca desi nu va fi vizibil prea curind, Romania a intrat deja pe un drum al schimbarii radicale, un drum in care nu mai exista cale de intoarcere. “Trenul schimbarii” s-a format in triaj, a intrat deja in gara si va asteapta. Puteti cere detalii aici sau la

    proiectulphoenix@yahoo.com

    Voi raspunde tuturor chiar daca uneori cu o oarecare intirziere.

    Vad aici o multime de “lume noua” Bun venit deci tuturor! Asadar:

    Buna CRBS sau “vreaubunsimt”

    Ma bucur sa constat ca esti prezent si aici. Probabil ca ai motivele tale sa nu-ti dezvalui identitatea. Pina nu le cunosc nu ma pot pronunta. Insa atit Catalin cit si Alexandru au foarte mare dreptate in tot ce ti-au raspuns, chiar daca “s-a enervat” un pic Catalin. El e mai direct, mai “visceral” putin si tu i-ai dat toate motivele sa se enerveze. Argumentatia ta nu sta in picioare. Cu inteligenta ta, puteai macar sa lucrezi un pic mai mult, macar la o argumentatie mai credibila cel putin. Poti!
    In ceea ce ma priveste, multumesc pentru aprecieri. Constat insa ca eviti raspunsul la trei intrebari pe care eu cel putin le consider importante. Ti le voi pune din nou aici. Daca nu vrei sa le raspunzi aici poti folosi adresa de email a “proiectului Phoenix” pe care am publicat-o mai sus, insa nu ar fi o dovada prea mare de “bun simt” pentru toti ceilalti care intra aici si “te citesc”. Asadar intrebarile:
    “CUM ANUME ati vrea, odata ce v-ati reunit deja, sa rezolvati problemele?
    Esti dispus sa-ti lasi serviciul (am inteles ca il ai) si sa te ocupi 24 din 24 de ceea ce ti-ai propus (sau v-ati propus)?
    Ai fi dispus sa-ti schimbi hainele de oras cu salopete de lucru pentru asta?”
    Pe curind deci “vreaubunsimt”

    Buna Doru Dascalu!

    Nu am inteles prea bine ce ai vrut sa spui. Ai fost “prea scurt” pentru posibilitatile mele. De altfel vad ca nu ai mai revenit. Eu te mai astept cu ceva “detalii”, iar daca nu iti urez “drum bun” prin viata!

    Buna domnule Romeo Tarhon!

    Desi nu cred ca vei reveni pe-aici, totusi:
    “Romania altfel”, “un guvern altfel” “purificare morala” …
    revin asupra a ceea ce am spus in articolul meu “DESTICALOSIREA SISTEMULUI TICALOSIT…”

    http://gandeste.57studio-dev.com/politica/des-ticalosirea-sistemului-ticalosit-e-inutila-caci-sistemul-se-va-ticalosi-la-loc/6135

    Banuiesca ca v-a scapat acest articol. Guverne “altfel” se tot fac in Romania de vreo 20 de ani incoace si in intreaga lume, inclusiv in Romania de vreo citeva sute de ani. Sigur ca pentru “Casa Regala”, opiniile “marunte” de pe acest site ramin in continuare “marunte”. Poate reusiti sa ne convingeti totusi de contrariu…acum. Cind veti constata prin diverse alte “canale” ca nu erau nici pe departe asa de “marunte”, nu stiu cum ati mai putea raspunde la intrebarea “de ce nu o faceti acum” de o maniera credibila.
    Personal am sesizat de ceva vreme “batalia intensa” de a inregimenta cu orice pret spiritele creatoare si mai ales nonconformioste in tot felul de “vehicule sociale”, asociatii, organizatii, partide noi, etc., parcate in tot felul de fundaturi sociale argumentate cu platforme si slogane “la moda”, de unde sa nu mai poata iesi curind pentru ca sa poata “smecherii” sa-si faca mendrele. Este cumva si asociatia dumneavoastra de acest gen? Nu e obligatoriu sa raspundeti. E si tacerea un raspuns.

    Buna Sorin Dorneanu!

    Mai eram si eu pe-aici si nu numai eu, dar, ma rog…fiecare vede ce poate sau ce vrea sa poata. Personal nu mai deschid televizorul de vreo trei luni. Si stii de ce? Citeste articolul meu “TRAIM IN ROMASNIA SI ASTA NE OCUPA INCA TOT TIMPUL” si-ai sa afli.

    http://gandeste.57studio-dev.com/puncte-de-vedere/“traim-in-romania-si-asta-ne-ocupa-inca-tot-timpul”/6438

    Buna Dan!

    M-as bucura tare mult sa poti reveni pe-aici, caci avem multe de vorbit. Asa este, ai perfecta dreptate, asta ABIA A INCEPUT. Te astept cu mult interes deci, pentru ca pari cel putin a fi o fire optimista. Pe curind!

    Buna Ionele! (3,14)

    Asa este, nu asta este problema Romaniei. Stratagema lui Basescu este aceea de “a trage jar pe spuza lui” exploatind in mod “TICALOS” o nemultumire sociala de care a fost corect informat caci altfel nu ar fi avut nici cea mai vaga idee. Este o simpla “manipulare” intre multe altele. Probabil ca are pe masa sa si a citit cu atentie, cartea lui Bogdan Ficeac “Tehnici de manipulare”, sau poate… cine stie? O fi ajuns insasi Ficeac consilier la Cotroceni si noi nu stim inca.
    Problema NUMARL UNU de departe a Romaniei este GRAVA AMENINTARE A SECURITATII ALIMENTARE A POPULATIEI. Si conteaza mai putin acum cum s-a ajuns aici. Nici un efort nu este “prea mare” in rezolvarea rapida a acestei probleme, repet, deosebit de grave.
    Asta este si PRIORITATEA NUMARUL UNU a “Proiectului Phoenix”. Daca esti interesat de detalii, cere-le aici sau pe adresa publicata de mine la inceputul acestui comentariu.

    Buna Alex!

    Bai frate! Scoti cite o “perla” ca ma si intreb cum iti vin!

    “cand vom dispusi sa ne murdarim pe maini, de praf si sa obosim, si sa ne invingem frica de necunoscut, oamenii or sa inceapa sa-si bata singuri o tinta acolo unde trebuie, or sa fie atenti ce spun si cu ce scop, si chiar ar gandi.”

    “…faceti plan. asta-i primu pas. romanii nu prea stiu sa comunice , de acea liderul nu trebuie nu trebuie sa fie un om, ci o idee. succes oameni buni!”

    ASA ESTE!!! Ai PERFECTA DREPTATE!!!!

    Noi “ne murdarim pe miini” si “obosim” ca seara aproape nici nu mai vedem patul. La “proiectul Phoenix” ma refer. Si ies din lucrurile noastre lucruri extraordinare. Am spus la incepuitul acestui articol, ca proiectul a prins viata si deja nimeni nu mai poate face nimic sa-l mai impiedice.
    Eu n-am stiut ca ai fi dispus sa te implici in asta. Stii tu… “manager intr-o corporatie”, “sa facem sa dregem…”, nu ai dat prea mult de inteles ca ai fi dispus sa te “murdaresti pe miini” si nici sa te apropii prea mult de ROMANIA PROFUNDA. De mediul “rural”.
    Aceasta “Romanie profunda” sta ascunsa vederii lumii si nemernicii manipulatori contribuie in mod constient si intentionat la asta. Insa acolo, (nu neaparat “la tara”, dar in “Romania profunda” din care cu siguranta faci si tu parte), se afla mult mai multi OAMENI MINUNATI decit iti popti imagina. Din “virful iceberg-ului” asta nu se vede. Personal, am incetat de mult sa mai privesc lucrurile de acolo “de sus”. Nu spun ca tu ai privi lucrurile “de sus”. Departe de mine asta. Dar “mentalitatea urbana” si exagerarea dimensiunii “oamenilor mari” face ca lucrurile sa nu mai poata fi vazute corect.
    Ai perfecta dreptate si cu aceea ca “…liderul nu trebuie nu trebuie sa fie un om, ci o idee…” Asa este. Unica maniera de conducere “eficienta” este aceea in care liderul real este “o idee” si nu o persoana. Eu la asta ma refeream cind vorbeam despre functia de “integrator social” in articolul pe care am incercat sa-l public azi. (Sper sa si apara).
    Daca esti dispus sa vii printre noi, (dar participind direct si efectiv si nu doar “din curiozitate” ca sa “afli despre ce e vorba”, da-mi intr-un fel de stire. Daca ai citit acest comentariu in intregime vei sti cum s-o faci.

    Buna Catalin!

    Apropo de “practica”. Stam si vorbeam intr-o seara cu baietii cu care lucrez, cit de util ne-ar fi un strung daca l-ai avea la dispozitie si ne-ai putea facilita accesul la el macar citeva zile. Ia-o ca pe o propunere. E inca nevoie de el. Va veni printre noi si domnul Iustin Capra de care v-am spus ca am ramas buni prieteni. Asa ca partea cu strungul o vom rezolva oricum, dar e inca o chestiune de timp si problemele sint deosebit de urgente. As putea sa lucrez chiar eu pe strung daca n-ar avea cine, mai ales ca stiu cel mai bine ce “trebuie” facut.
    Cu “intilnirea” cum a ramas
    Ai spus in ziua aia cind te-am sunat ca revii cu un telefon, dar n-ai mai revenit. Eu instalasem numarul ala de fix acolo mai mult ca sa pot vorbi cu tine. Luasem foarte in serios povestea asta cu “intilnirea”. Sigur, nu e obligatoriu sa ne vedem sau sa va vedeti si cu mine. Lucrurile pot merge pe fagasul lor normal si independente unele de altele. Voi stiti mai bine. Eu oricum va stau la dispozitie. Nu era o idee rea sa ne intilnim. Chiar si mai putini fiind. “Numarul” conteaza foarte putin aici. Chiar tu spuneai ca “niste baieti” au cucerit America. Asa este. Si unul singur a inventat “becul electric” sau “motorul cu ardere interna” sau “motorul Diesel”. Si acesti “putini” sint cei care au schimbat cu adevarat lumea.

    Cu deosebit respect tuturor

    Cristian Butusina

  • sunt de acord cu tn nu suntem un popor d cretini un sfert din noi cel putin Romania e o tara frumoasa dar mult prea multi isi bat joc de ea

  • @Alexandra veSt
    Daca Che Geuvara crea drept de copyright azi era burtos si asculta manele!

    Aproape 22 milioane de rumani plus fro’ 171 de parlamentari care au ramas fara job sunt nemultumiti, ce facem la demonstratii behaim ceva si cerem drept de autor ?
    sa cer drept de autor pe tacere!

    Totusi recunosc ca la capitolul PR sta bine !

    O tara intreaga striga de ani de zile si ? E nevoie de actiune !
    Daca vrem ca glasul nostru vrem sa fie ascultat cred ca ar trebuii lasat acolo unde se iau decizii, adeca in parlament.
    Asta e pohta ce pohtesc !

    Cu respect !

  • buna seara,
    sunt Oana si tot urmaresc comentariile voastre de romani plini de sperante si idei.destul de incurajator pentru cei mai putin curajosi.
    dar de ce s-a oprit totul pe 15 oct?
    abia acum a inceput greul pentru noi toti, abia acum cand restul lumii anunta ca iese din criza.de ce nu s-a reusit o organizatie solida care sa si treaca de stadiul ideilor? acum avem nevoie sa fim toti. poate sunt un pic, poate mai mult revolutionara, dar acum avem nevoie de o revolutie unde sa “moara” ei. am incercat sa inteleg optiunea fiecaruia de aici. eu sunt mult sub inteligenta voastra, dar imi permit sa ma exprim in micimea mea. la noi nu exista dreapta sau stanga. principiile de baza sunt de mult duse.totul e mancatorie, ciolanul conteaza.si dreapta de azi se pune la masa cu stanga pentru asta. sunt oripilata de ce suntem in stare noi romanii sa facem sa ce nu suntem. adica tacem.noi cei multi. si legea o fac tot ei pentru ei.dar noi muncim pentru ei.si avem vise.si muncim pentru ele. dar oare cand se vor realiza?ce oferim noi copiilor nostri?abia putem painea de zi cu zi. si tot mai multi sunt multumiti doar cu atat.si treptat nu mai viseaza.si ne ingropam singuri sub asta povara. e sumbru dar asta vedem cu totii.si vrem trezirea bunuluisimt!care?unde sta ascuns? in timpul anuntarii rezultatului alegerilor la cel de-a doilea tur, cand geoana sarbatorea de mama focului, pe tvr un domn deputat mai in varsta, venit din vechiul sistem, adica cel real, spunea un lucru pe care n-am crezut c-o sa-l aud din gura vreunui mai-mare: “pana cand n-o sa murim toti cei vechi in frunte cu mine nimic nu se va schimba in romania”. lucru pe care cred ca toti de fapt l-am gandit si poate l-am spus pe ici pe colo. insa nu in moartea lor e rezolvarea. caci si-au lasat destui mostenitori, destul de aprigi, a se vedea generatia TSD-ista, la scurs banii de la buget si multe altele in interes personal. deci pana la urma unde-ar putea fi iesirea din criza…criza noastra de romani somnorosi care-si accepta cosmarul?!

    seara buna
    cu stima,
    Oana

  • Sa fie oare resemnare, sa fie faptul ca odata cu denigrarea persoanei(liderului) care a initiat(creat) acest protest toti sa ne fi imprastiat de frica “rusinii” de a sustine pe cineva care a avut curajul sa spuna ca ceva nu e in regula in tara asta?

    Unica cale de ridicare a acestui popor din balta de sînge în care zace nu poate fi decat verticalitatea, perseverenţa, dîrzenia. Nu rămîneţi cu gura căscată, nu mai stingeţi televizoarele şi calculatoarele şi citiţi istoria atent.
    Romania trezeste-te!

    Cu respect
    calu balan

  • Buna seara romani,
    “verticalitatea, perseverenţa, dîrzenia” mi-a placut mult asta.
    pai sa ne tinem de treaba asta.
    noi suntem multi si vom putea.
    daca si vrem.

    cu stima,
    Oana

  • Calu Balan,

    Numele mic este Calu sau Balan? Ori Darzul? Fata care ti-a raspuns se numeste Oana. Adica are nume.
    Asta am remarcat la ea. Am remarcat si la tine ca ai gasit “uni caca le”. Stiu. Ai scris cu copita…
    Curaj07

    P.S.
    Nu rata ocazia! Ma poti injura la adapostul anonimatului!Cu darzenie, fireste…

  • Inca ceva. Stiti de ce nu am mai scris? Atentie! Bateam noi campii pe aici(cand inca mai erau sperante sa dispara portocalii astia) despre una, despre alta. Nivel bun, nimic de zis. Butusina facea proza iar restul flatulau “neste” idei. Bai taticu ! Vine una Andreea frate! Tare rau ! Luati d-aci :
    “sunt de acord cu tn nu suntem un popor d cretini un sfert din noi cel putin Romania e o tara frumoasa dar mult prea multi isi bat joc de ea”
    Si-am zis: ” Ce dracu’ fac io p-aci? “

  • Catalin Beciu,

    Ma bucur ca ai revenit pe aceste “meleaguri”. CaluBalan – asa imi spun prietenii si asa ii consider pe cei de aici, iar acum ca m-ai “desconspirat” cu orice nume m-as recomanda nu ar mai fi credibil.

    Gandim, corectam si evoluam impreuna deci nu vad nici un motiv pentru care sa avem o discutie frivola… nu am gasit in comentariile mele nici un “uni caca le” dor voi avea grija pe viitor sa nu cumva sa mi se intample!

    Cat despre manifestul Alexandrei Svet faptul ca a fost atat de mediatizat si controversat face sa ramana multe semne de intrebare asupra celor care le-a fost adresat! De cand a aparut si pana acum se vede o schimbare cel putin de atitudine a societatii romanesti dar si in tonul presei fata de clasa politica. Vocile parca s-au inmultit si s-au inasprit, oamenii par a fi mai exigenti si mai nemultumiti de starea generala! Cred ca manifestul Alexandrei Svet a avut ecou si rezultate. Doar ca trebuie mai multe “flori” pentru ca sa putem spune ca a venit primavara si pe strada noastra.

    Cu respect,
    Horatiu

  • Se pare ca in ultima vreme au “scapat” o serie de cuvinte ce nu-si au locul aici. In prima faza am sa va rog sa ne pastram cumpatul si sa gandim matur, iar mai apoi sa ne exprimam cat mai curat posibil.

  • Raspuns la comentarii citite,precum:Cu ce va deranjeaza Biserica?Biserica are madulare!Nu are nimeni treaba cu madularele sanatoase!Ci cu cele bolnave,care umbla pe caile minciunii si nu a adevarului.Astia sunt pazitorii viei care duc tara de rapa!Si imbolnavesc poporul,pt. ca umbla pe calea minciunii,a falsitatii.Si sa nu uitati zicala:Pana ajungi la Dumnezeu te mananca sfintii!Pt.ca poporul este in intuneric din cauza minciunii,a nedreptatilor,care a fost lasat sa fie liber,sa faca ce vrea,sa duca poporul in ratacire.Si atunci cum sa nu ai treaba cu biserica?Pt ca intrega lume face parte din ea!Hristos nu a venit ,numai pt.Ortodocsi!El a venit mantuitor pt. intreaga lume,in special pt. oile pierdute.Chiar daca aceste oi fac parte din turma altui stapan.Fara dialog,nu iese adevarul si dreptatea….Doanme Ajuta!

  • Nu exista decat o singura solutie pentru noi.,..cei care vrem sa mai facem ceva in tara asta corupta!
    Eu unul sunt satul…si sincer mi-e tot mai clar faptul ca vreau sa plec din cloaca asta de securisti!
    Ar fi fain daca printr-o minune..ar pleca trei sferturi din tara asta…sa ramana cretinii astia sa se guverneze intre ei…si evident sa se fure intre ei:)) Cum spuneam…exista o singura solutie:UNITATE si CURAJ..ceea ce noua romanilor ne cam lipseste.
    Pe astia nu-i dam jos decat cu forta! Ce spuneti?

  • bogdan! nush dak cu forta ii vom da jos dar stiu ca dak gandim putin mai mult si dak ne unim vom reusi cu siguranta .cel putin eu nu vreau un viitor comun creat pt americani.nici sclav la FMI sau la bancile mondiale.Totusi raman la ideea ca romanul nu realizeaza ce se intampla sau ce se poate intampla
    Fara sa ne unim nu facem nimic sunt modalitati multe de a face ceva dar necesita multi oameni (cinstiti) un cuvant mare pt romania va pup

  • Si ce ramane de facut ? Sa iei baltagu` din cui si suba pe tine si sa pornesti rascoala?

  • “doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii si Romania NOASTRA- a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti.”
    În ultima tabără cred că aţi omis să-i treceţi şi pe modeşti…