Politică

Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!

DOUA ROMANII!

Suntem blocati, inerti, paralizati privind la doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii si Romania NOASTRA- a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti. Suntem dezamagiti, obositi, paralizati in plan politic, mentinuti in aceasta stare de inertie, in mod premeditat, de clasa politica, multumita de faptul ca noi am incetat sa mai reactionam si nu facem decat sa ne vedem de treaba noastra si sa ne platim cuminti taxele, multumindu-ne sa ne plangem si sa injuram. Nimeni nu mai vrea sa riste, am devenit spectatori la ceea ce ni se intampla.

NU SE MAI POATE ASA!

Petre Tutea nu a luptat o viata pentru ca d-ra din Bamboo si un cioban sa fie alesi sa ne reprezinte in Parlamentul European. Probabil se rasuceste in mormant cand vede un popor cultivat ascultandu-si conducatorii schimonosind cuvantul Google. Toti cei care au murit la Revolutie nu au facut-o pentru ca noi sa ajungem sa fim batjocoriti si sfidati de doamne cu tupeu ce beneficiaza de bugete de milioane din banii nostri. Avem o responsabilitate fata de cei de dinaintea noastra care au crezut in noi, fata de noi insine si fata de copiii nostri, sa actionam. Ni s-a inoculcat ideea ca nu putem face nimic, ca orice tentativa este sortita esecului, ca nu ne putem uni, ca suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar care le convine de minune analfabetilor si hotilor care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMANI DESTEPTI!!!

Suntem milioane de romani educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, in Romania si in strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?

Suntem milioane de romani muncitori, corecti, integri, cu initiativa- intre 8 si 16 ore pe zi ne straduim sa adaugam valoare, in businessul nostru sau in businessul altcuiva, ne luptam cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienti dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, sedinte, stress- ca sa ne conduca si sfideze niste hoti si niste parveniti?

Sunt milioane de romani care au plecat scarbiti din tara, cladesc economia altor tari, cu sufletul sfasiat de dorul de tara lor si tanjind dupa acel concept de Acasa, pierdut in mocirla cotidianului romanesc. S-ar intoarce fara ezitare in Romania, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales dupa ce au trait intr-o tara civilizata?

Atatea milioane de oameni destepti, integri si cu bun-simt …suntem paralizati! Ne platim mecanic taxele si ne dam cuminti la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump, din banii nostri.

ENOUGH IS ENOUGH! NE INTOARCEM ACASA!!!

Nu se mai poate asa! Enough is enough! Facem apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara.

E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati , asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor.

BUCURESTIUL NU ESTE TEHERAN SAU CHISINAU!!

Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. – este nevoie doar de oameni integri si capabili, dornici sa ia initiativa.Singura solutie viabila pentru Romania de acum este sa se uneasca toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile. Creierele vanate de toate companiile multinationale, oamenii care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze /sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala- nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari. Contabili, avocati, oameni din banci, din agentii de publicitate, din agentii imobiliare,din agentii de turism, din comert, din presa, intreprinzatori private, artisti, medici, scriitori ….chiar nu exista alternativa la Vanghelie si Becali????

Dar cei mai mari dusmani pe care ii avem suntem noi insine, nu sistemul contra caruia dorim sa actionam. Caci daca noi am avea curaj, cum ar putea niste analfabeti limitati sa ne opreasca? Mai ales ca Bucurestiul nu este Teheran, sau Chisinau(….si totusi ei au avut mai mult curaj decat noi!)

PENTRU O ROMANIE DE VULTURI, NU DE STRUTI!

Aici si acum e momentul ca generatia noastra sa preia initiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record, si visul unei Romanii demne de istoria sa si de potentialul poporului – sa aratam ca ne pasa, ca suntem gata sa ne asumam raspunderi si atit poporul cit si marile capitale ale lumii ne vor sustine…masinatiile clanurilor politice sint descreditate atit in Romania cit si la Washington, Brusells si pina si la Moscova.
Trebuie sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Trebuie sa luptam pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri. Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi si pentru copiii nostri, in tara noastra, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge. Haideti sa ne trezim! Haideti sa luptam pentru o Romanie cu balls!

TE VREM!!

Vrem nume de persoane carora tu le poti incredinta viitorul tau.
Nu vrem critici, nu vrem sa ne plangem- toti stim care este realitatea, nu mai este nevoie de inca un catalog de plangeri. Vrem solutii, iar solutiile nu sunt posibile fara oameni capabili. Vrem nume. Nume de oameni integri, loiali, cu bun-simt, mandri ca sunt romani, pregatiti, care stiu ce inseamna un task, un deadline, o echipa. Poti fi chiar tu! Sau poate fi cineva care iti este apropiat. Sau o persoana pe care o admiri.

Chiar daca multi nu ne dau nici o sansa, o vom face. Sta numai in mainile nostre sa ne schimbam viitorul- trebuie doar sa gasim oamenii carora sa il incredintam.

Unii spun ca nu putem….BA DA, PUTEM!

Pentru Copiii Nostri, Pentru Redobindirea Demnitatii de Roman- Treziti-va!

COPYRIGHT Alexandra Svet
Drepturile de autor ii apartin Alexandrei Svet
Contact Info
Email: alexandra.svet@gmail.com
Location: Bucharest, Romania

Despre autor

contribuitor

Adauga un comentariu

  • Ce legaturi au toate astea cu Romania zilelor noastre?

    Vorbeam mai sus, la inceputul expunerii mele de “drumuri care nu duc nicaieri”

    Un astfel de drum este acela al abordarii conceptului de “schimbare” din perspectiva politica. Unicele schimbari pe care le poate permite o astfel de abordare sint cele arhicunoscute deja. Stiu! E deprimant. Dar a nu intelege asta nu schimba cu nimic situatia.

    Definitia “omului politic”, a “politicii” insasi dateaza dintr-o epoca in care cunoasterea umana se afla intr-un stadiu al sau primitiv. De atunci si pina in zilele noastre, aceasta “aventura a cunoasterii” a parcurs un drum lung si sinuos. Probabil ne mai ramine inca mult de parcurs in acest sens. Cu toate acestea insa, definitia “politicii” nu numai ca a ramas in acelasi stadiu primitiv, dar cum definirea politicii depinde de ea insasi, asemeni puscariasului – paznic al inchisorii in care el insusi face regulile, putine sanse ramin cautarii unei definitii coerente, realiste a politicii si implicit al “omului politic” in concordanta cel putin cu nivelul in care se afla insasi cunoasterea umana. O definitie perfectibila, flexibila, o definitie care daca nu o poate lua inaintea cunoasterii, daca nu poate nici macar sa se suprapuna nivelului de dezvoltare stiintifica, macar sa tina pasul cit mai aproape de aceasta.

    Plecind de la aceste consideratii constatam ca se impune inainte de toate o alta forma de clasificare, de categorizare a indivizilor unei societati, un alt fel de ierarhizare a acestor categorii sociale.
    Singura clasificare sociala acceptata in actualitate este aceea care imparte populatia in doua “clase sociale”: bogati si saraci, acea clasificare deci care imparte oamenii conform criteriului posesiei de bunuri materiale sau a capacitatii de achizitie a acestora. Oricit ne-ar vorbi politrucii de asazise “clase de mijloc”, de categorii sociale, de proletariate, intelectuali, profesori, doctori, ingineri, artisti, liber profesionisti, liberi cugetatori tehnocrati sau mai stiu eu ce, toate acestea sint de fapt simple etichete identificatoare care nu au nimic comun cu aceste unice caregorii sociale care sint luate in calcul la ora de a analiza si organiza societatea. Nimeni nu se poate situa in interiorul societatii actuale in afara ierarhiei valorilor materiale, sau mai bine zis “materialiste”.
    Asta pentru ca modul de organizare sociala actual este conceput la rindul sau in baza aceluiasi criteriu al “posesiei de bunuri”, al “averii”, al “avutului” fiecaruia. Modul de organizare sociala actual este unul “politic” iar acest “politic” functioneaza in baza aceluiasi criteriu vechi de cind a inceput sa fie lumea lume. Acest “politic” este de fapt o adaptare la acel mod de clasificare sociala, care la rindul ei este o adaptare la acest “politic”. Asadar, “clasele sociale” – “bogatii” si “saracii” si “politicul” care le organizeaza functioneaza intr-un cerc vicios, un cerc inchis, care nu permite altceva decit accentuarea aceeasi polarizari sociale in cadrul aceluiasi tip de organizare sociala.
    Cita vreme vom accepta sa traim in acest cerc vicios, nu vom reusi niciodata sa depasim frontierele unei saracii administrate de virfurile de putere bogate. Nu vom reusi niciodata sa privim fiinta umana asa cum este si nu cocotata pe un cufar plin de “galbeni” in fata unei plebe care sta cu mina-ntinsa. Mereu vom avea de-a face cu bogati ignoranti, analfabeti si servili, care sub eticheta de “om politic” isi vor atribui cu aroganta un drept pe care nu il au, si anume acela de a “administra realitatea” in limitele incuiate ale sistemului politic “dreapta” – “stinga”.
    Acesti “pseudo administratori”, acesti “predicatori in desert” sint cei care sint responsabili de felul in care arata civilizatia noastra acum. Si nu e nici pe departe ceea ce ar fi trebuit, sau macar ceea ce ar fi putut sa fie. Lumea artificiala pe care ne-am construit-o, de care ne-am inconjurat si in care traim, e o lume primitiva, o lume indaratnica si agresiva. O lume in care modernismul e doar o aparenta. O lume care ne este prezentata ca fiind cu atit mai moderna cu cit este mai frumos ambalata, vopsita, mascata, dar a carei esenta e ascunsa vederii noastre.
    Lumea in care traim este de fapt produsul, creatia acestor falsi administratori ai realitatii. Iar faptul ca de cele mai multe ori nu ne dam seama de asta, faptul ca acceptam aceasta realitate, acest mod absurd de organizare sociala, chiar si acum cind asistam la un grad atit de dezvoltat al cunoasterii, intelepciunii si intercomunicarii umane, se datoreaza in primul rind faptului ca percepem realitatea in mod eronat.

  • In conformitate cu majoritatea dictionarelor care explica acest concept, “politica” este “ştiinţa şi practica de guvernare a unui stat şi reprezintă relaţiile, orientările şi manifestările care apar între partidele politice, între diversele categorii şi grupuri sociale, între naţiuni, în lupta pentru putere sau supremaţie ideologică.”
    Mai pe scurt, politica inseamna conducerea luptei pentru putere. Iar putere inseamna acces la instrumentele puterii care in cadrul politicii sint folosite in unicul scop al monopolizarii tuturor acestor instrumente. Sigur ca odata asigurat accesul la toate instrmentele si pirghiile puterii, lucrurile nu se opresc aici, ci aceste instrumente sint folosite, in cadrul politicului pentru eliminarea oricarei tentatii sau incercari de rasturnare a acestei situatii. De eliminare a posibililor rivali. Aceasta “lupta pentru putere” nu se desfasoara insa intr-un cadru static, in care unii ajung la putere si gata. Nu. Aceasta lupta este o lupta permanenta, continua, care prin insasi definitia ei nu are nimic de-a face cu nici o fiinta care nu se gaseste implicata in cadrul acestei “lupte”.
    Sau cel putin nu ar trebui sa aibe de-a face. Acest sistem absurd si penibil, ar putea avea sens intr-o lume izolata. Sau virtuala. Un joc de calculator, sau in cadrul unui parc de distractii gen “Disney land” sau “Warner”. Realitatea insa este alta. Si e cruda. Acest sistem de-a dreptul lamentabil ne trage dupa el pe fiecare din noi in mod dramatic si absolut obligatoriu. Nici un “milimetru” din existenta noastra nu se afla, in aceste momente cel putin, in afara acestui “razboi al tuturor impotriva tuturor” cum spunea Thomas Hobbes inca din 1651.
    Ca sa intri in “lupta” trebuie sa “ai” cit mai multe “averi”. Daca refuzi insa aceasta lupta absurda, in nici un caz nu iesi din joc, ci pur si simplu treci in partea cealalta a “axei politice”. In tabara deposedatilor. Sau a saracilor. In “stinga” politica. Acolo “ai” atit cit sa supravietuiesti, sa nu mori, sa existi ca pion, ca element, ca parte din tabara celor multi, a stingii politice, fara de care nu se justifica si nici nu poate exista tabara celor putini, ai dreptei politice. Nu ai nici un fel de alta alternativa. Caci “moartea” … ah, da: moartea. Uitasem. E una din regulile politicii: moartea nu-ti este permisa. Adica nu ai voie nici sa mori si nici sa omori pe cineva. E una din atributiile cele mai importante ale politiilor si ale sistemelor juridice din toata lumea asta. Nimeni nu are voie nici sa moara, nici macar prin eutanasie si nici sa omoare pe cineva. Legat de moarte nu-ti este permis decit sa “fii ucis” daca ratiunile politice, in speta “oamenii politici” o cer. Indiferent prin ce forma. De foame, de boala, in razboi sau mai stiu eu cum. Sa fii ucis, nu numai ca e unicul “drept” al tau. E chiar o obligatie ca de altfel si aceea de a te mindri cu asta. Esti obligat sa te mindresti cu eticheta de “brav erou al neamului” Asa sustin cel putin acei care scriu cartile de istorie si si-au rezervat numai pentru ei “dreptul” de a ucide. Acei care detin “monopolul asupra “dreptului” de a ucide”, detinind astfel monopolul asupra fortei militare si de represiune sociala in cadrul asaziselor “forte de ordine” intr-un stat.
    Deci indiferent cum am privi sau am incerca sa intelegem, sa definim sau sa redefinim politicul, nu vom putea ajunge decit la aceeasi unica concluzie, careia ii putem da o infinitate de forme, fara ca ea sa inceteze sa insemne unul si mereu acelasi lucru: POLITICA INSEAMNA CONFLICT

    Intr-un fel sau altul multi ginditori, in general bine intentionati, au ajuns mai devreme sau mai tirziu la aceleasi concluzii. Pe de alta parte multe persoane inteligente dar nu atit de bine intentionate, nu numai ca au ajuns la aceleasi concluzii, dar le-au mai si pus intr-o lumina inselatoare, mincinoasa. Si cum biata hirtie inghite multe, pe linga traditionala linie orizontala, celebra axa politica “stinga” – “dreapta” au mai adaugat o alta linie verticala, perpendiculara, deasupra careia au asezat un asazis “totalitarism” iar dedesupt I-au pus un presupus contrariu al totalitarismului, pe care-l numesc “libeeralism”.
    Astfel au creat un loc sub soare (sub soarele lor, evident) pentru tot ce misca in lumea asta. In acest fel, atentia de la axa “stinga – dreapta” este in mod inteligent distrasa fara insa a o scoate din discutie. In acest fel se creaza in locul unei linii, a unei axe imaginare, o suprafata inpartita in cel putin 4 cuadraturi, o suprafata in care se gasesc o infinitate de puncte pentru o infinitate de “pacaliti” Mai mult chiar, pentru a usura “efortul mental” al oricaruia, au imaginat si un ac oscilant, ca cel al unei busole, pe care asa l-au si denumit de fapt – “busola politica”. Orice om cu “inalte studii politice” nu are cum sa nu recunoasca conceptul acesta. Asadar, orice “debusolat politic”, cu sau fara studii superioare, isi poate gasi usor locul lui pe harta absurdului, pe o axa, de data asta nu fixa si orizontala, ci oscilanta, in jurul unui presupus “centru politic”, intre extremisme de stinga, totalitarisme extreme, extremisme de dreapta si liberalism extrem.
    Exista o literatura specifica atit de ampla, de stufoasa si un numar atit de imens de asazise “teorii politice” ca nu ne-ar ajunge o viata intreaga sa le parcurgem pe toate. Dincolo de aceste teorii deja emise, deja accesibile pe tot felul de suporturi fizice, se afla insa convingerile individuale, inchise in aceasta specie de “cutie a Pandorei” si al caror numar este cu adevarat infinit.
    Ca sa ne-amuzam putin si sa-i facem pe acesti “baieti isteti” sa-i treaca un pic de fiori reci, as pune pe aceasta “roza a vinturilor” politice, in stinga axei orizontale pe Mahadma Gandi, in dreapta aceleiasi axe un Rotschild, in partea superioara a axei verticale pe Adolf Hitler iar in partea opusa pe Isus Cristos. Ar fi cel putin interesante discutiile pe aceaste teme un pic mai “concrete”.

    Interesant este insa si ce se intimpla in afara aberatiei teoriilor politice.

    Sigur ca lumea reala, (si cind spun asta nu ma refer de data asta la univers, la cosmos, ci la lumea noastra, a oamenilor, lumea marilor sau a micilor aglomerari umane), e o lume deosebit de complexa. O lume complicata si plina de pericole care pindesc la tot pasul, si de care ne apara ca niste veritabili “ingeri pazitori” teoreticienii si practicienii politici.
    S-ar urca insa, oare, un astfel de teortician politic, sau un practician, un “om politic” deci intr-un avion care ar fi pilotat de un pilot sau o echipa de piloti instruiti in baza unei “infinitati” de teorii ale zborului?
    Buna intrebare! Nu-i asa? Si n-ar fi singura. Exista o infinitate si de astfel de intrebari. Spre exemplu: si-ar incredinta un astfel de “om politic” compania, afacerea lui privata pe miinile unei echipe manageriale instruita in baza unei “infinitati” de teorii manageriale? Ar mai genera conflicte armate acesti “ingeri pazitori politici” daca ar stii ca generalii lor ar fi instruiti in baza unei “infinitati” de teorii militare?
    Sigur, nu are sens sa-i intrebam pe ei despre toate astea. Si nici noi n-am avea de ce sa ne pierdem timpul cu astfel de intrebari la care stim dinainte raspunsurile. Noi insa ar trebui sa ne punem o singura intrebare: De ce de fiecare data cind e vorba de o activitate de guvernare a unui stat, avem invariabil de-a face cu o echipa guvernamentala instruita in baza unei “infinitati de teorii politice”?
    Raspunsul este simplu. Pentru ca in toate celelalte cazuri in care este vorba de activitati de o deosebita importanta, nu avem de-a face cu o guvernare, sau cu o “conducere politica” ci de o ADMINISTRATIE eficienta a activitatilor respective: aviatie, corporatii, armata, etc. Si cum statele nationale nu mai exista de mult de o alta forma decit ca simplu efect propagandistic, cum statele nationale nu au si nu au avut niciodata nici importanta si nici rolul pe care ne-au mintit si ne mint in continuare ca l-ar avea, chiar nu are nici un fel de importanta ce panarama, ce jigodie penala, ce marioneta e imbracat “de lux” si pus sa “faca frumos” acolo in “inaltele sfere politice”, la “cirma tarilor” vecine si prietene intre ele, tari care nu exista decit in mintile noastre inchise. Si nici care din “infinitatea teoriilor politice” le fredoneaza mahmuri intre doua chiolhane acesti “vizionari” de stele verzi nu are vre-o importanta.

    Daca vrem sa iesim din acest marasm agonic, apocaliptic in care ne zbatem, trebuie sa renuntam odata pentru totdeauna la “politic” si la aberantele forme de organizare sociala pe care acest “politic” le-a creat si sa ne indreptam catre crearea de sisteme sociale autosuficiente si administrate eficient, In stricta concordanta cu nivelele cunoasterii umane a realitatii.

  • Pheideas, asa cum ti-am spus ceva este deja inceput. Acum, ori nu iti place ceea ce a inceput ori poate e mai interesanta d-soara Alexandra. Nu vreau sa simti vreo ofensa in ceea ce am spus dar cred ca ceea ce deja se face poate fi sustinut. Sau nu?
    Personal am dat mail la doua persoane, Alexandrei si lui Andrei. De raspuns a raspuns Andrei ceea ce ma face sa cred ca este un om de actiune. De scris, toti putem sa scriem frumos, dar de facut ceva cred ca sunt mai putini. Asa ca cei care intradevar doresc sa ia atitudine sunt asteptati sa participe si nu doar sa isi dea cu parerea.

    Alex

  • Cristian, ce parere ai despre “The Zeitgeist Movement” si de ce nu, despre “Miscarea Virtuala DAC” ? (…) Sunt sincer interesat de opinia ta.

  • AVEM NEVOIE UNII DE CEILALTI.
    UNIRE
    UNIRE
    UNIRE
    TOLERANTA fata de cine care nu e ca tine dar vrea sa ajute asa cum poate.
    GANDESTE MULT, VORBESTE PUTIN.
    Sunt burtos, manelist, prost, anagramat si tigan insa si eu vreau o zi de maine mai buna nu mai bogata.

    STRANGE SI DIRECTIONEAZA TOTI CUNOSCUTII. INTRO ZI VOM GASI ACEL LOC UNIC IN CARE SA FIM TOTI UNITI.

    CU RESPECT.

  • Felicitari pentru initiativa!
    Trebuie sa fac doar o mica precizare:
    -Romania este a noastra a tuturor, ea este exact asa cum o meritam, ca fiind generata de calitatea umana actuala. Ceausescu a creat un “OM NOU”: -HOT, LACOM, MINCINOS, PARSIV SI FARA DUMNEZEU,
    iar toate efectele negative produse in Romania in ultimii 20 de ani sunt o consecinta a actiunilor sale.
    Daca dorim o schimbare social economica in bine in Romania, nu este necesara inca o revolutie in strada, ci doar de o revolutie la interiorul omului pentru schimbarea actualei mentalitati umane care este distructiva si nu constructiva. Decizia ne apartine! , ce si cum trebuie facut?, … sa fim solidari si uniti in simtire, gandire si actiune, sa ne cautam si sa ne promovam valorile umane autentice nationale, pentru ca valoarea umana creaza iar non-valoarea distruge si dezbina, deschide linkul:
    http://www.experiencefestival.com/forum/blogs/justinian-cioroianu/404-decizia-ne-apartine.html
    Sa auzim numai de bine!
    Justinian Ion Cioroianu

  • Buna Giovanni!

    “The Zeitgeist Movement”

    Nu am nici o parere despre aceasta miscare pentru ca nu am suficiente informatii. Poate fi doar o moda, dar pot fi si germenii unei mari schimbari. Depinde de atit de multi factori incit imi este greu sa-mi fac inca o parere. Statisticile disponibile nu sint nici ele mult mai graitoare: 250.000 de membri in martie (probabil virtuali) si 50 de milioane de vizionari (conform afirmatiilor lui Peter Joseph) nu-mi spun decit ca toata povestea asta incepe sa aibe din ce in ce mai mult aspectul unei miscari sociale.
    Pot insa sa-ti impartasesc anumite elemente din parerea mea referitoare la documentarul (sau documentarele) in sine. Doar citeva elemente, pentru ca problematica este atit de complexa incit nu stiu daca ar fi suficienta chiar si o carte pe aceste teme.
    Voi incepe cu “Zeitgeist: The Movie” prima parte: “Povestea cea mai gogonata spusa vreodata”. Nu este povestea cea mai grozava spusa vreodata, ci este propaganda cea mai mare facuta vreodata. Pe de alta parte, trebuie facuta distinctia clara intre aspectul spiritual al religiei crestine, functia sa sociala si aspectul sau ideologic. Pentru ca da, crestinismul spre deosebire de alte religii are si o puternica componenta ideologica.
    Aspectul spiritual al oricarei religii inclusiv crestinismul este tabu. Este problema fiecaruia dintre noi in mod separat si absolut intim. Cu functia sa sociala lucrurile se complica deja, iar in ceea ce priveste religia ca ideologie politica lucrurile devin deosebit de grave.
    In epoca actuala, considerata moderna, ne este relativ usor sa ne facem o parere despre ce este lumea, de unde venim si incotro ne indreptam. Este suficient sa vrei sa-ti faci o filozofie a ta, sa-ti cristalizezi propriile-ti pareri si sa-ti faci o opinie referitor la marile intrebari pe care si le-a pus din totdeauna fiinta umana. Ca doar un numar foarte mic de oameni se procupa chiar si astazi de astfel de ratiuni este o alta problema. In perioada in care a aprut crestinismul, lucrurile insa stateau cu totul altfel. Intr-o epoca in care nu se inventase nici macar tiparul, in care nu exista invatamintul, in care nu existau avocati, tribunale si “Monitorul oficial”, invataturile biblice au reprezentat un far in bezna ignorantei, sa-i zicem… naturale ale epocii. Sa nu uitam ca au trecut abia citeva sute de ani din cei aproape 2000 de ani de crestinism cind s-a redescoperit ca pamintul nu este centrul universului si nici macar nu este plat. La vremea respectiva, religia oferea aproape intraga orientare culturala, morala, juridica si chiar stiintifica a epocii. Este un aspect mai putin luat in consideratie in general. Vinculata sau nu cu puterea epocii, religia a fost o etapa necesara in evolutia umanitatii. Ca biblia este o compilatie evreiasca de elemente din alte religii este arhicunoscut. In zilele noastre sint mai putin accesibile si de actualitate atit doctrinele naziste cit si cele comuniste, dar ambele au explicat cu lux de amanunte, chiar daca tendentios, aceste aspecte.
    Personal insa, mi se pare putin relevanta critica adusa religiei in documentar. Sigur ca sint elemente noi, unele dificil de verificat, dar teoria prezentata surprinde mai mult prin tupeul pe care-l are sa dea peste bot celor carora nu se-ncumeta nimeni sa le dea peste bot si anume reprezentantilor lumii clericale. A folosi insa demontarea religiei ca sistem ideatic nu mi se pare un argument valabil intr-o incercare atit de temerara dar si de importanta in acelasi timp de a oferi o alternativa sociala. Oricum religia are din ce in ce mai putin impact social, iar aducerea ei in discutie din perpespectiva contestatara mi se pare a aduce mai mult de cistigat excrocilor care se ocupa in zilele noastre de activitati clericale. De altfel nici nu s-au obosit prea tare sa contracareze. Ei stiu exact ca pentru un ignorant argumentele aduse conteaza mai putin iar din documentar se poate invata mult mai multa religie decit din scoli sau predici sau slujbe plictisitoare.
    Referitor la componenta ideologica a religiei crestine, a bisericii ca institutie politica, sau ca partid politic, ei da, aici putem intradevar sa vorbim de “zeitgeist”, adica de “spiritul vremurilor”. Din pacate insa nicaieri in documentar nu se pomeneste de asta. Nici in film si nici in “…Adendum”. Iar aici personal cel putin lucrurile mi se par deosebit de grave. Dar despre asta miine, daca binenteles ramii la fel de interesat de opiniile mele. Cu stima, Cristian (reintors de 8 luni in tara dupa 10 ani de sedere in Spania, la o aruncatura de bat de tine)

  • Nu mai cârcotiţi! E un noroc că a apărut fata aceasta destoinică şi a întreprins ceva, pentru că noi toţi ceilalţi, deşi simţeam la fel că nu mai putem suporta, am stat cu mâinile în sân sau ne-am resemnat. Dacă tot am avut norocul ăsta să apară cineva şi să ia o iniţiativă, în loc să căutăm tot felul de noduri în papură mai bine am sprijini-o. E un început. Vom vedea pe parcurs ce mai e de făcut. Bine că începe! Aşa că daţi-i tot sprijinul! Mă adresez în special oamenilor care reprezintă ceva într-un domeniu de activitate, dar şi la noi ceilalţi.

  • Extraordinara initiativa! Felicitari!
    Dar ce urmeaza. Nu se stie…
    Pot spune ce urmeaza insa daca nu se ia o pozitie ferma impotriva imposturii cocotzate in cele mai inalte sfere ale societatii. Se vor inchide pana si aceste site-uri de exprimare a unui alt punct de vedere decat cele diktate de la imparatie.
    Ar fi de-a dreptul tragic… Prin alte tari Internetul nu poate fi decuplat decat prin hotarare judecatoreasca, ca facand parte deja din drepturile omului.

  • Cristian, impartasesc in totalitate comentariul tau. Zeitgeist este prima miscare virtuala si nu putea sa nu aiba si “puncte slabe”, dar si situatia este foarte complexa si deci subiectivismul este de rigoare. Te felicit pentru “reintoarcere”, mie fiindu-mi mai greu sa fac acest pas (cel putin deocamdata!). Cred ca am “mirosit” bine cand te-am interpelat ! ;)
    Daca vrei, “ne putem intalni” in clubul Realitatea din Italia. (www.realitateadinitalia.ning.com./)

  • E clar ca trebuie facut ceva, este evident ca nu are sens sa “carcotim” si nu siu daca mai are sens sa spun ca putem schimba ceva daca suntem uniti.

    Dar hai sa ne vedem si sa ne auzim in viata reala! In spatele unui pseudonim multi razboinici se arata, dar cati pot sa lupe pana la capat?

  • VOTATI MARESAL ION ANTONESCU SI CORNELIU ZELEA CODREANU.EI AR FACE ORDINE IN TARA ASTA.EXACT CUM A FACUT SI VLAD TEPES.

  • E maret ce doresti tu Alexandra, insa am observat ceva deranjant in discursul tau. Musteste de termeni americani (task, dead-line. etc.), adica limba de lemn a capitalismului care, din cate stiu, a contribuit decisiv la situatia prezenta a Romaniei. A scapa de lepadaturile care ne guverneaza nu inseamna sa acceptam orbeste o traiectorie occidentala care se face vinovata la randul ei de discrepante sociale enorme. Lumea nu e compusa numai din tineri destepti, dinamici, capabili, ci mai ales din oameni simpli, cu putina educatie, poate mai putin dinamici, dar care au si ei aceleasi drepturi precum cei scoliti. Ma tem ca te rezumi la a face apologia unui elitism care ii scoate din schema pe cei multi. E de inteles, pe de o parte, esti femeie de afaceri. Pe de alta parte, te sustin suta la suta in miscarea de a-i scoate pe romani din starea de indiferenta crunta fata de propriile lor interese.

  • Buna Giovanni

    Si eu ma bucur ca mi-ai raspuns. Si mai ales ma bucur ca reusesc sa comunic cu cineva. Daca nu te superi as ramine “la vedere” pe acest forum. Poate cine stie… cu timpul reusim sa atragem mai multe persoane in discutii cu adevarat serioase. Si pe mine ma preocupa de foarte multa vreme realitatile din tara si din lume in general si as putea spune ca am ajuns la unele concluzii.
    Nu-i nimic daca intri mai rar pe site, te astept in speranta ca vom reusi sa consolidam un dialog constructiv. Cel putin acum stiu ca vei reveni. Marturisesc ca un timp am crezut ca nu vei mai reveni.
    Revin la chestiunea neterminata de ieri, pentru ca este de mare actualitate si la rindul meu m-ar interesa si pe mine parerea ta despre aceste chestiuni.

    Ramasesem deci la componenta ideologica a religiei si in special a crestinismului si in mod deosebit a celui catolic.

    Este cunoscut, cel putin pentru cei interesat, ca termenul de “politica” a capatat dimensiuni majore inca de acum 2500 de ani, in special datorita operei lui Aristotel – “Politica” in care acesta defineste atit conceptele de monarhie, aristocratie si democratie, cit si formele de degradare a acestora, tirania, oligarhia etc. Imperiul Roman insa (de la care ni se trag majoritatea necazurilor noastre) a lasat teritoriile pe unde a trecut intr-o stare de degradare inimaginabila. (Sigur ca n-a fost singurul. De fapt istoria nu cunaste nici un imperiu care sa fi avut efecte pozitive de-a lungul istoriei.)
    In aceste conditii, era practic imposibil sa gasesti un loc sub soare in care sa fie cineva in siguranta. Majoritatea asezarilor umane, ale caror conducatori au fost pur si simplu masacrati de romani, au ramas prada atit invaziilor barbare dar si razmeritelor interne, luptei pentru putere, etc. Se stie ca destramarea imperiului Roman a fost un proces lung si convulsiv, ca de altfel si aparitia crestinismului. Cineva insa, un baiat istet, a realizat insa ca manipularea oamenilor de rind se poate face mult mai usor prin indoctrinare. De aici pina la a se folosi de religie ca o metoda de exercitare a controlului social intr-un mod institutionalizat nu mai era decit un pas. Si acest pas l-a facut imparatul Constantin (fapt mentionat de altfel si in Zeitgeist).
    Este dupa parerea mea prima forma de “partid politic” pe care a cunoscut-o omenirea, desi notiunea de “partid politic” apare abia la jumatatea secolului XIX, pentru ca avea toate atributele unei astfel de institutii. Adica avea o conducere centralizata, un aparat administrativ birocratic, un corp de consilieri intelectuali, militanti, afiliati, si in mod deosebit o IDEOLOGIE in adevaratul sens al cuvintului, compusa ca oricare ideologie dintr-o DOCTRINA care este un complex de credinte considerate si impuse ca general valabile si teorii care ofera o sistematizare explicativa si interpretativa a realitatii. Evident si un sediu social, cladirea bisericii in sine. (E de remarcat, ca Isus Cristos, – daca a existat sau nu – nu a ordonat niciodata constructia nici unei biserici).
    Zeitgeist sesizeaza in mod foarte pertinent legatura intre religie si cancerul politic actual, dar nu face diferenta intre religie si… sa-i zicem “religia ideologica” sau “ideologia religioasa”, fapt care loveste considerabil convingerile religioase a unei cantitati enorme de oameni care sincer, nu merita asta.
    Pe de alta parte acest aspect ideologic al crestinismului mi se pare deosebit de important si in discutia referitoare la motivul care ne-a adus pe acest site, (cel putin pe mine), si anume manifestul Alexandrei Svet, “Treziti-va asta nu e Romania noastra”
    Imi este destul de greu sa inteleg de ce oamenii in general se incapatineaza intr-atit sa creada in solutii simpliste la probleme atit de complexe.
    Problemele Romaniei nu sint nici noi si nici tipice romanilor. Sint vechi de cind lumea si nimeni nu a gasit inca vre-o solutie. Iar dintre toate aceste probleme, cea mai importanta este aceea ca SISTEMUL ACESTA SOCIO POLITIC NU FUNCTIONEAZA. Este un sistem depasit de realitatile istorice, tehnologice, culturale, etc. etc. etc. Realitatea este mult mai cruda chiar si decit ne putem imagina, caci NU EXISTA ALTERNATIVA.
    Ideologia crestina la vremea ei a fost o inventie probabil buna, desi a aruncat omenirea intr-o mie de ani de bezna culturala din care am inceput sa iesim abia in epoca renascentista. Aceasta ideologie care mai functioneaza inca si astazi, in mintile anumitor persoane. Astfel, aceastaideologie de tip religios, ofera un model creationist al lumii, in care fiinta umana si implicit ierarhia sociala de tip piramidal sint o consecinta a actului de creatie divin. In virful acelei piramidei sociale se gasesc elitele posesoare de bunuri iar restul populatiei la baza piramidei. Acest tip de ierarhie ese astfel indiscutabil, intrucit forta suprema si implicit orice tip de act justitiar au fost scoase in afara realitatii si plasate intr-o zona imaginara, intangibila, zona divina. Astfel elitele se justifica prin statutul de mesager, de executatnt al unor ordine presupuse divine iar orice act de revolta este logic inutil atita timp cit este indreptat impotriva mesagerilor respectiv a castelor teocratice si a aristocratiei. Ei nu au nici o vina, ei doar sin alesii care transmit mesajul divin.
    Cu timpul insa aparitia tiparului, progresele stiintifice si culturale au schimbat realitatile. Invatatura de carte nu mai era rezervata unor putini, caci realitatile complexe cereau oameni pregatiti. Modelul creationist al lumii incepea sa nu mai functioneze. Atunci au aparut ideologiile de tip elitist, care ofera un model evolutionist al lumii in care fiinta umana si implicit ierarhia sociala de acelasi tip piramidal sint o consecinta a evolutiei universului si a speciilor, explicata prin selectia naturala. Acest tip de ierarhie este de asemeni indiscutabila intrucit forta suprema, desi a fost readusa pe pamint a fost plasata in afara logicii reale, intr-o logica aparent atit de evidenta incit descurajeaza orice incercare de revolta. Astfel elitele, isi justifica pozitia lor din virful piramidei prin dreptul lor natural de a o ocupa ca rezultat al selctiei naturale in baza legii primului venit si a celui mai puternic.
    Industrialismul insa a produs si el la rindul sau schimbari dramatice in structurile sociale, ducind la aparitia proletariatului, o specie umana noua, care nu putea functiona ca atare fara o cultura minima. Era probabil inevitabil sa apara si a treia categorie de ideologii, si anume acelea de tip populist. Ideologiile de stinga, socialiste sau comuniste.
    Ideologiile de tip populist, ofera un model materialist de tip cauzal al lumii, exploatind slabiciunile celorlalte modele, inlocuind divinul cu stiintificul demonstrabil, aratind ca posesia de bunuri nu are nimic natural si ca e temporara si flotanta de la o epoca istorica la alta sau de la o generatie la alta, Cit priveste piramida sociala, ideologiile populiste nu au putut sa depaseasca acest tip de ierarhizare sociala si practic au intors piramida cu susul in jos, nefacind altceva decit sa inlocuiasca un virf al piramidei cu altul, sa schimbe elitele aristocratice cu asazisele elite populare, o nomenclatura care nu este altceva decit o elita deveniata asfel prin forta si prin sprijinul maselor populare, insasi baza piramidei. Ideologiile de tip populist au inlocuit dictatura elitelor aristocratice de dreapta cu dictatura noilor elite asazis egalitariste de stinga. Acest tip de ierarhie, este deasemeni indiscutabil, intrucit se justifica prin statutul elitelor de mesager, de data aceasta nu al divinului pe care il combat prin argumente stiintifice ci al maselor largi populare .
    Daca ideologiile de tip religios promit o recompensa si o justitie intr-o lume imaginara, o lume presupusa a exista dupa moartea fiecaria, lumea cealalta, ideologiile de tip elitist promit aceste recompense si justitia intr-o lume imposibila – “ fa si tu daca poti, fi si tu puternic daca esti in stare” , iar ideologiiile de tip populist promit recompensa si justitia intr-o presupusa societate perfecta, egalitara, in care se va ajunge cindva, in urma unei tranzitii interminabile insa.
    In realitate toate ideologiile de pina acum nu au facut altceva decit sa justifice accesul la pozitii sociale privilegiate, justificarea acestora prin modele explicative ale lumii si conservarea lor prin control social. Fiecare din ele au propus un model piramidal de organizare sociala, bazat pe polarizare sociala in categorii favorizate si defavorizate de populatie, unicul criteriu de evaluare fiind mereu aceeasi pozitionare a individului in zona posesiei de bunuri sau in afara ei.
    Avem senzatia ca Romania nu mai este a noastra pentru ca asistam la un amalgam trist de orientari ideologice si la un dialog al surzilor in care fiecare crede ca este inteles de interlocutor dar in realitate nimeni nu mai intelege nimic. Este usor sa aratam cu degetul si sa organizam vinatoari de vrajitoare. Inainte insa de a organiza absolut orice trebuie in mod absolut necesar sa ne organizam propriile idei fiecare dintre noi.

  • pai mai este o problema hai sa iesim da poate ca avem o familie poate ma aresteaza sau ma termina dupa ce se inventeaza niste bazaconii despre mine

  • Am citit, te-am vazut si aseara la Antena 3…subscriu luptei impotriva cinismului si a atitudinilor de “tip Badea”.
    M-am impicat si in URR si chiar daca a esuat candva unii vor razbi…este o chestiune de timp…adevarat, dar deviza lui Churchill se aplica mereu: never, never, never, never give up!
    Sunt alaturi de voi cu tot ce pot oferi !
    Frica nu duce decat la frica iar daca te gandesti vre-o secunda ca nu vei reusi atunci nici nu are rost sa te apuci. Ai pierdut lupta inainte de a te duce la batalie. :)
    Cu respect,
    Catalin Ionescu, actual Partner la Eurocentre Management Network, fost Presedinte CODECS

  • Nici nu prea stiu ce sa scriu insa problema devine pe zi ce trece mai grava dci problemele se “adancesc” sunt adanc impresiunat si de Zeitgeist dar si de fenomenele socio politice , mai eles politice de la noi din tara. As propune dca se poate din moment ce sloganul romania nu e tara moastra a devenit o miscare sau ma rog va deveni o miscare atunci se pare ca ar merita un site separat mai precis sa fie un portal sub acesta denumire romanaia nu e tara noastra unde sa fie trecut si blogul si toate. Insa pun eu intrebarea retorica daca romania nu tra noastra al ciu o fi? Poatae a nimanui, poate doar a politicienilor din ce in ce mai corupti dar poate fi si a politicienilot tupeisti. Multumesc pentru atentie , se pare ca voi mai reveni cu comentarii. Alexandru. P.S. oricum miscarea este bine venita se pare ca va avea viitor dar asta depinede de noi toti.

  • Dupa 20 de ani nu ne mai place ce am facut? l-am pupat pe nea Nelu si pe Vacaroiu, am crezut ca PNT si PNL renacute din membrii de vaza PCR pot fi o solutie. Cand punctul sapte de la Timisoara a murit ( Timisoara a pornit Revolutia impotriva intregului regim comunist si intregii sale nomenclaturi si nicidecum pentru a servi ca prilej de ascensiune politica a unui grup de dizidenti anticeausisti din interiorul PCR-ului. Prezenta acestora in fruntea tarii face moartea eroilor din Timisoara zadarnica.)topaiam cu totii ca nea Nelu e Presedinte. Rezultatul se vede: 47% din populatie la tara, agricultura cu sapa pe 2 hectare, petrol vandut prin lege votata fara sa fie vazuta citita de parlament. Auzi tu lege votata fara sa fie cunoscuta? Sa mai insir? Dupa 20 de ani ce trebuie sa facem? sa gasim un Mesia. Ei na. Hai sa-l gasim. Sa facem apel la bunul simt! al cui ?
    Da ma alatur

  • Felicitari!
    Decat sa emigrez in Canada (asa cum mi-a propus sotul meu dupa ce Basescu a iesit invingator dupa suspendare) am ales sa traiesc aici, sa ma enervez cand vad ca nu se mai satura de furat, ca ne prostesc in fata, ca ei nu stiu nimic dar fura. Toate acestea se intampla pentru ca i-am lasat sa faca ce vor. Poate si in alte tari se fura din bani publici, dar nu sunt prostiti oamenii in felul cum o fac ai nostrii, nu sfideaza legile tarii, morala si bunul simt. Ei macar au decenta sa ii dea demisia si sa se multumeasca cu ceea ce au facut pana in momentul cand au calcat gresit.
    Am terminat o facultate, un master si ma gandesc cu groaza in ce tara va creste copilul meu (de 6 lui acum) daca minciuna, hotia, nesimtirea, tupeul (in sens negativ), etc. sunt “valorile” promovate.

  • Bine, bine, pana acum nu a propus nimeni nimic concret, niciun nume. Uite, eu de exemplu, in prima faza, as vota un om care stie sa vorbeasca în public (si corect romaneste macar, daca nu stie si alte limbi) si pe care, atunci cand il vad la televizor în alta tara cu oficiali ai altor tari sa nu imi crape obrazul de rusine ca e presedintele meu. Poate ca nu e cel mai cinstit, poate ca nu o sa faca nimic deosebit, dar macar sa nu faca mai mult rau decat este deja facut. In acest sens eu l-as sustine pe Mugur Isarescu, dar ma intreb, daca ajunge presedinte, cine mai ramane la banca?, pe Radu Duda, pentru ca macar are habar ce inseamna diferitele doctrine politice si democratia, si asta din pacate e un lucru pe care il vedem anormal de rar la politicienii nostrii. Eu nu cunosc personal oameni competenti sa conduca o tara. Poate ca stiu un avocat bun, un profesor bun, un contabil bun, o coafeza buna, dar a fi bun intr-o meserie nu cred ca inseamna ca o sa fi un bun leader. Un leader nu trebuie propus, trebuie sa se afirme el singur si sa castige increderea oamenilor. Prin urmare, revenind la discutie, dintre cei care au incercat sa se afirme in ultimii ani, eu i-as sustine pe cei doi mentionati mai sus. Ca o gluma fie spus, toata revolta asta mie imi seamana foarte mult cu o noua serie “Ferma Animalelor” (prima serie a fost dupa ’89).

  • M-am gandit acu vreo 25 de ani de ce oare numai politicienii sa conduca o tara de ce nu in primul ran oamenii de stiinta. Am pus intrebarea unui var de-al meu doctor in filozofia care aterminat la moscova , si mi-a raspons foarte frapant :raspunsul a fost pai politicienii sunt tot oameni de stiinta si cu acest raspuns am ramas acum vin din nou si pun intrebarea oare ce ar fi daca ar conduce acesta tarisoara a noastra nu politienii ci oamenii de stiinta.

  • Salutare,
    Oameni buni, ceea ce scrieti si ce se face pe acest site este extraordinar. Chiar vorbeam cu prietenii mei ca as face o revolutie in tara asta, dar nu am sprijin. Ma bucur ca am gasit acest site, de fapt multumesc finei mele ca ea mi-a trimis linkul. Ideea este ca daca ar exista acea organizatie in care sa se intalneasca oameni solidari si porniti sa schimbe ceva, eu as raspunde cu promptitudine. Sunt satul si eu de mizerie in tara asta si de analfabeti si

  • Salutare,
    Oameni buni, vad diverse comentarii care ma impresioneaza, altele ma contrariaza, altele ma lasa rece. Romanie, Romanie…ce ai fost si ce-ai ajuns. Ce e aiurea e ca nu am iesit niciodata in fata datorita prosperitatii sau a politicii externe sau a traiului decent. NU, am iesit in fata datorita unor personalitati de care ne-am batut si ne batem joc, datorita unor genii trecute si actuale pe care le-am neglijat cu totul si de care nu am stiut sa profitam s.a.m.d. Personal sunt satul de mizeria din Romania si de umilinta care ni se aduce. Nu stim sa ripostam, nu stim sa ne aparam, nu stim sa vorbim, nu stim ce vrem. De ce? Pentru ca nu vrem. Cred ca a sosit timpul sa aratam ca suntem un popor cu demnitate, cu personalitate, ca traditiile care ne rascolesc stim sa le aparam. Ideea este ca daca exista cineva care vrea sa facem ceva pentru a schimba ceva in Romania, sunt alaturi de el, de ei si solidar cu orice actiune. Mi s-a confirmat de-a lungul vietii mele ca la probleme extreme trebuie solutii extreme. Nu imbratisez radicalismul foarte tare, cu toate ca sunt de acord cu el, dar in situatia de fata nu prea avem ce face.
    Toate cele bune. Ne mai intalnim.

  • Subscriu la personalitatile nominalizate mai sus(in ordine aleatoare) =
    -Ion Coja
    -Dan Puric
    -Radu Duda
    As adauga :
    Marie Rose Mociornita
    Ileana Arnautoiu
    Ana Blandiana
    Din pacate nu cunosc direct multi tineri din generatia copiilor mei. Totusi as mentiona unul: CATALIN FRANCU

  • Salut ! sunt nou aici dar mi-am aruncat ochi pe parerile de aici!
    Cred ca toti suntem flamazi dupa SCHIMBARE, dar fiecare in felul lui asa ca avem un set foarte heterogen de idei. Ce ar fi sa ne gandim la o metoda de a ne organiza putin….daca vrem cu adevat sa facem ceva ar trebui sa ne organizam. Impreuna suntem o forta, asa suntem numai o larma…o gloata si cum poate stiti o gloata nu e prea eficienta ci doar distructiva.

  • Buna Cristian
    Intrarile rare pe acest site, sunt motivate de putina banda ce am la dispozitie in “grota mea din DACIA” unde ma aflu (inca) si de “dispersia” in spatiul virtual al ROMEI, unde “am urechile prinse” :)
    Imi place cum gandesti, cu exceptia pesimismului in legatura cu viitorul. Eu sunt mai in varsta, dar nu pierd nadejdea “ca se va face ceva”! Trebuie !!!
    Criza actuala este atat de profunda, ca “simt” ceva in aer !
    Nu trebuie sa fim pesimisti, pentru ca s-ar putea ca aceasta sa fie “Criza Crizelor”, care poate “schimba macazul”. Singura mea dorinta este ca aceasta schimbare sa fie “lina”, pentru ca altfel va fi vai si amar ! Procesul de progres al omenirii este unul legic, deci in viitorul apropiat, “vom mai urca o treapta”. Istoria ne arata ca pana azi, “urcarile” se faceau “traumatic”, iar perspectivele nu sunt roze. De aceea ne-am intalnit pe acest site ! De aceea “am coborat in arena”, poate cu idei “extravagante”, dar pe masura problemelor de rezolvat.
    Va fi greu, dar merita incercat (macar de dragul constiintei !). Nici eu nu stiu “cum va fi”, dar discutand azi cu tine, maine cu un altul, poate “crestem”. Profesorul meu de matematica, spunea ca orice problema are o solutie !

  • Din pacate poporul e condus de oameni ce reprezinta Majoritatea si arata ca aceasta Majoritate. Observati-i pe cei ce reprezenta. Istoria ne invata ce conducatori am avut si ce popor suntem… Cred ca asa ne place. Chiar daca nu e bine. Chiar daca umbland prin Europa civilizata descoperim ca se poate trai si altfel.
    Solutii – sunt, insa presupun bun simt, toleranta, munca, pricepere si cinste. Fara toleranta nu exista oricum decat comisii, injurii, certuri, bani pierduti, timp irosit. Au trecut aproape cei 20 de ani brucani, si e cam acelasi rahat un pic mai bine ambalat.

  • Hm..
    .noi romanii avem o problema pe care ne-am creat-o singuri. Am ajuns sa fim indiferenti la orice pt ca ne e frica sau suntem prea comozi ca sa luam atitudine. Ne urmarim propriile interese fara a ne pasa de cei din jur iar un exemplu cunoscut de toata lumea este clasa politica actuala.
    Suntem unde suntem, pentru ca noi nu facem absolut nimic inafara de a ne adapta in mod continuu la toate mizeriile care incoltesc in jurul nostru.

    Nu stiu daca putem face un partid, nu stiu daca noi, cei care discutam aici, putem face o schimbare radicala azi. Imi e greu sa cred ca putem schimba ceva ce exista de 20 de ani, si mai mult, intr-o zi.

    Nu azi dar incepand de azi, putem fi partasi ai schimbarii in bine prin a incepe o “revolutie de catifea” (vorba unui prieten), prin a ne schimba noi atitudinea fata de ce se intampla in jurul nostru, prin a inceta sa inghitim orice acreala de la sistem si a ne revolta, a ne exprima drepturile fara teama si prin a incepe sa constientizam ce inseamna SOLIDARITATEA. M-am saturat sa aud oameni plangandu-se si apoi cosolandu-se ca nu au ce face ca asa e la noi si nimeni nu poate schimba nimic. Ba putem! Dar in timp! Urasc proverbul romanesc “Capul plecat, sabia nu-l taie”. Ba il taie si pe al nostru si pe al urmatoarelor generatii.

    Eu cred ca o schimbare in atitudinea noastra va aduce schimbarea in aceasta tara.
    Haideti sa nu mai fim indiferenti, sa fim solidari, sa incercam sa dezvoltam simtul civic in cei din jurul nostru, sa nu ne fie rusine sau frica ca suntem oameni care stiu sa deosebeasca binele de rau si bunul simt de nesimtire.

    Imi pare rau de ceea ce face media Romaneasca azi. Stiu ca e controlata de varii interese dar modul in care a ajuns sa indobitaceasca populatia este scandalos. De ce nu sunt mai dese initiativele de cizelare a romanului? Ii e frica cuiva de asta? Cum se face ca la noi oamenii valorosi sunt cunoscuti unui numar mic de romani iar parvenitii, oamenii lipsiti de continut si valoare sunt foarte mediatizati?
    Credeti ca o miscare virtuala e sufficient? Nu e sufficient…tot prea putini ramanem ca sa schimbam ceva…trebuie o miscare pe care sa o constientizeze tot romanul. Cu cine sa o pornim? Cu media …media poate fi cheia! Dar la noi media ne tine sclavi inlocuind justul moral cu justul immoral, foarte atractiv si usor de insusit.

    Sa facem o televiziune? Sa facem un ziar? Sa ne organizam in ONG-uri si sa facem miscari periodice in strada prin care sa promovam bunul simt?

  • Laudabila ideea ta, din pacate va ramane la stadiul de idee. De-a lungul istoriei sale milenare, Romanii nu si-au ales absolut niciodata in mod logic, gandit si democratic conducatorii. Au fost impusi fie prin forta fie prin lipsa de alternativa! Cum crezi ca vei impune un om pe care tu il cunosti asa integru cum e el celorlalti? Maselor? Nu cred! Noi ne-am tolerat conducatorii pana nu s-a mai putut dupa care au venit altii, s-au impus fara voia noastra si i-au impuscat pe cei dinainte! Suntem o natiune blestemata sa ramanem intr-o permanenta stare de supunere fata de clasa infractoare si din pacate conducatoare. Si mai suntem si egoisti, oportunisti si gata sa uram caprei vecinului toate cele bune. Cum spuneam, laudabila idee, dar poate intr-o alta viata, intr-o alta lume sau intr-o alta locatie geografica nu in ROMANIA!

  • Nuuu Giovanni!!! Nu sint deloc, dar absolut deloc pesimist. Insa nici nu ma pot imbata cu apa rece. Nu exista solutii simpliste si nici miraculoase cum majoritatea oamenilor reclama. Nu va veni nici un mesia salvator iar sistemele actuale sint depasite. Ele nu mai pot rezolva nimic, iar putinele resurse pe care le-au generat sint pe sfirsite. Omenirea inca functioneaza din inertie, alimentata de aceste resurse. Este o realitate. Trebuie sa fii orb sau ignorant sa nu vezi asta. Vom asista la evenimente dramatice. Chiar anul asta pina la sfirsitul sau. Asistam la un preludiu al crizei. Asistam la linistea dinaintea furtunii. Eu sint doar realist. Nu sint pesimist. Dar nici de un optimism din acela anesteziant, care te poate face sa nu mai evaluezi corect realitatea si sa crezi ca totul va fi bine si nu-ti ramine decit sa astepti sau eventual sa reclami “sa vina cineva sa faca ordine!”. Nu va veni nimeni. Dramatismul situatiei consta si in aceea ca responsabilii, stapinii lumi, nu au nici ei alternativa. Incearca cu disperare sa aplice solutii de care sint si ei la fel de convinsi ca si mine ca nu vor functiona si prefera sa faca ceva decit sa nu faca nimic. Realitatile s-au schimbat enorm de mult si enorm de repede. Toti am fost luati pe nepregatite. Planurile lui Adam Weishaupt de a “planifica” cele 3 razboaie mondiale a functionat pina la al doilea razboi mondial. Dar al doilea razboi mondial a schimbat lucrurile cu mult peste asteptarile lor. Dintr-un simplu experiment social si o afacere extrem de rentabila al doilea razboi mondial s-a transformat in cu totul altceva pentru ca cei din Wall Street care l-au finantat pe Hitler, inclusiv Prescot Bush – bunicul lui George Bush nu s-au asteptat ca Hitler sa fie un personaj capabil sa organizeze atit de bine si atit de repede o rasturnare de situatie. Al doilea razboi mondial a fost cistigat de aliati doar din intimplare, si din citeva erori inadmisibile ale lui Hitler. Disperarea ca jocul de-a razboaiele mondiale se va putea intoarce impotriva lor chiar si peste ocean I-a facut sa schimbe insasi structura economica a intregii lumi transformata deja intr-o economie incapabila sa produca altceva decit tehnologie letala.
    Asta nu intra in calcule, si sfirsitul razboiului a gasit lumea si in special America in situatia in care aproape ca uitasera sa mai faca productie civila. Si nu numai America. Fie ca vroiau fie ca nu, razboaiele ulterioare erau nu numai o necesitate ci o cale fara intoarcere.
    Nu a fost singura schimbare insa neprevazuta. Miscarile anilor ’60 , consecinta si ele a celui de-al doilea razboi mondial si in special razboiul din Vietnam au aratat ca deja de atunci ca cel de al treilea razboi mondial planificat nu va mai putea fi pus in scena conform planificarii. Si nu numai asta, dar si existenta bombei atomice nu mai permiteau asta. De atunci totul s-a tinut lant din eroare in eroare. Productia bazata pe consumul fortat, artificial a fost alta eroare. Dependenta de combustibili fosili alta eroare. Exacerbarea controlului social de tip monetarist, excelent descrisa in Zeitgeist, alta eroare. Erori capitale care au atras dupa ele nenumarate erori de mai mica anvergura dar care cumulate au dus la ceea ce vedem azi. Un colaps iminent.
    Iar asta este o realitate si nu vom rezolva nimic nici noi si nici ei, bagind capul in nisip ca strutul. Demolarea World Trade Center cu siguranta a trebuit sa fie inceputul acestui al treilea razboi mondial. Dar lucrurile n-au stat asa, pentru ca dupa al doilea razboi mondial si ca o consecinta a schimbarilor aduse de acesta s-a mai produs o schimbare neasteptata, imprevizibila. FENOMENUL INTERNET. Dincolo de “afacerea” internet, dincolo de avansul tehnologi pe care-l reprezinta se afla ceea ce nu a anticipat nimeni. EMANCIPAREA MASELOR LARGI POPULARE. Asistam la un fenomen lent dar ireversibil de iesire a majoritatii populatiei planetei din ignoranta. De aici diversiunile referitoare la moda teoriilor conspirationiste menite sa arunce in ridicol conspiratiile reale. Al treilea razboi mondial insa, este aminat, aminat si iar aminat. Aminarea insa nu se datoreaza incapacitatii de a fi pus in scena, ci doar incapacitatii de a obtine un scenariu favorabil celor care-l vor pune in scena. Este insa o chestiune de timp, caci lucrurile se indreapra din consecinta si nu din intentie catre asta. Si daca ar vrea sa opreasca asta nu vor mai avea cum. Asta a insemnat “redistribuirea averilor”. Astazi un numar “inadmisibil” de mare de categorii de populatie s-au minjit pe bot de otrava averilor nemasurate. Si asta in conditiile unor resurse limitate. Iar fenomenul asta este ireversibil. Nimeni nu va da inapoi nici un cent din averile lor. Iar “crestera economica” fara nici un scop, fara nici o directie, care nu afacut decit sa permita redistribuirea averilor si polarizarea exacerbata intre saraci si bogati nu poate duce decit la epuizarea resurselor si la colaps.
    Nu sint pesimist. Dar am trait si eu in strainatate si stiu exact ca tot ceea ce ni se intimpla noua este o consecinta a evenimentelor globale iar gasca de jigodii de la putere dar si absolut toate gastile care se uita invidiosi peste gard sa le vina si lor rindul sint doar o consecinta a acestor evenimente. Iar solutia nu consta in a-I scoate pe unii si a-I baga pe altii.
    Asta nu inseamna insa ca nu sint solutii. Sigur ca sint solutii. Intr-adevar nu exista problema fara solutii. Profesorul tau de matematica avea perfecta dreptate, si tu la fel. Intrebarea care se pune (nu neaparat tie) este: Esti dispus sa-ti sacrifici propriu-ti stil de viata, sa renunti la tot si sa te antrenezi intr-o astfel de actiune? Esti dispus sa risti totul chiar si propria-ti viata? Uita-te la tine in oglinda si raspunde-ti sincer la intrebarile astea. Raspunde-ti tie si nu mie.

  • Cristian,
    Referitor la ultima parte a comentariului tau, pot afirma cu certitudine, ca indiferent de vointa si implicarea noastra, va trebui sa renuntam la actualul stil de viata. Sper ca aceasta schimbare sa nu fie traumatica si sa constituie “un pas inainte”.
    Varianta violenta a schimbarii, poate fi un proces “rapid”, spre deosebire de aceea pacifica si constienta, care presupune o constiinta globala, greu de imaginat azi.
    Initiative de tipul acesteia, pot avea sanse de succes si de aceea trebuiesc sustinute. Este singura strada de parcurs ! Traim in epoca Virtualului, deci si (r)evolutia trebuie sa fie “in ton”. Eu am incercat de vreo 5 luni sa creez o miscare virtuala in Italia si suntem gata sa sprijinim pe Alexandra, desi noi am avea cateva “particularitati” interesante in Program. Trebuie sa facem unirea tuturor curentelor virtuale, pentru ca este singura cale LIBERA (inca!)

  • Este incredibil cum toti cei carora nu le auzim gura propunand ceva constructiv sar acum cu gura pe cineva care a avut curajul sa vina cu o idee. E atat de usor sa critici de pe margine dar ar fi mult mai bine daca energiile ar fi folosite in dezvoltarea unor proiecte si idei personale si apoi, din tot acest noian sa iasa ceva de bine. In Mai 2009 am lansat ideea Traieste Liber si a avut un avand incredibil la vremea aceea dar am avut parte si de critici absolut similare celor intampinate de Alexandra acum. Am demarat acel proiect pur si simplu dezinteresat, nu resimt nici o nevoie de nimic, poate parea incredibil dar asa e. Si totusi au sarit o gramada sa dea cu piatra. Sa fim oare atat de spalati pe creier incat sa nu fim dispusi sa renuntam la raul pe care STIM ca il avem in cautarea binelui pe care POATE il vom descoperi?

  • Eu zic sa facem un fel de campanie asa cum au facut oamenii in Brasov in legatura cu drumul judetean. Au scris acolo mare pe strada si au pus pancarte pe tot drumul spunand ca DRUMUL ACESATA E O RUSINE. Ar trebui sa facem asta peste tot pentru ca astfel de probleme sunt in toata tara. Ar trebui ca acolo unde vedem scris pe stalpi sau garduri tot felul de ineptii, sa scriem mai mare, Bai nesimtitule, nu mai arunca gunoaie! si asa mai departe. Ar trebui sa gasim fiecare din noi ceva bun de facut in acest sens pentru ca schimbarea aceasta, ca sa fie una pozitiva, trebuie sa vina din oameni. Toti oamenii sau 99% din ei trebuie sa inteleaga mai intai de ce nu e bine sa fi nesimtit, ignorant, impertinent, intolerant etc. ca sa putem schimba ceva.

  • cum putem face ceva in tara noastra daca noi intre noi nu ne intelegem si nu stim care dintre noi sa fie sau nu lider(alexandru si giovani)nu avem nevoie de asa ceva ma refer la cearta si nu mai spun ca in guvernul de astazi nu stiu care este mai mare si mai tare dar la noi cei de rand nu se gandesc avem initiativa buna dar se va rezolva ceva candva
    va pup

  • Tot ce s-a scris este pe cat de adevarat pe atat de trist si crud !
    Teoria si analiza sunt complete. Ce facem insa, practic ? Cum se poate actiona concret pentru a aduce schimbarile dorite?
    Cine se angajeaza la organizarea “schimbarii” ?
    Subscriu cu participare!

  • La ce anume te referi Ana ca ar fi trist si crud? si la care analiza si teorie te referi?
    “Ce facem practic?” Posibilitati sint multe. Desi nu par a fi totusi sint. Fiecare dintre noi insa va trebui sa aleaga. Asta insa presupune inainte de toate DIALOG. Incheiam un comentariu al meu anterior in cadrul dialogului meu cu Giovanni (se pare singurul pe acest site cel putin deocamdata) urmatoarele: “Intrebarea care se pune (nu neaparat tie) este: Esti dispus sa-ti sacrifici propriu-ti stil de viata, sa renunti la tot si sa te antrenezi intr-o astfel de actiune? Esti dispus sa risti totul chiar si propria-ti viata? Uita-te la tine in oglinda si raspunde-ti sincer la intrebarile astea. Raspunde-ti tie si nu mie.”

    Pentru actiuni periodice si confortabile lipside de orice riscuri, dar si de orice eficienta, stapinii lumii au inventat mecanismele electorale. Ele sint un “ritual de linistire” cum le numea Alvin Tofler in “Al treilea val”.
    Actunile concrete menite sa aibe o eficienta nu sint nici pe departe atit de simple si nici lipsite de riscuri cu atit mai mult in conditiile in care cei antrenati deja in “luptele pentru putere” detin mijloace deosebit de puternice. Nu uita ca “lupta pentru putere” (mentionam intr-un comentariu al meu anterior aici), presupune conflict, confruntare. Nu ma refer la conflicte violente, dar o simpla confruntare de idei, in care ei au la dispozitie un mamut mass-media controlat de ei iar noi doar gura si degetele pe taste, este clar ca trebuie gasite alte mijloace. Nu spun ca nu exista. Eu doar intreb din nou: “ESTI DISPUSA SA RENUNTI LA TOT SI SA DEDICI UNEI ASTFEL DE CAUZE?”
    Personal, fac asta de la virsta de 23 de ani iar acum am 47. In 1985 – 1986 am facut 10 luni de inchisoare politica pentru infiintarea “Asociatiei Romane pentru Apararea Drepturilor Omului – (ARADO) – Dezrobirea”. Am fost torturat, si m-au eliberat dupa 10 luni in urma unei greve a foamei. Una reala si nu din alea propagandistice. S-a vorbit mult la Europa Libera in acea perioada de mine. Asadar crede-ma, sint in perfecta cunostinta de cauza si pun la modul extrem de serios aceasta intrebare.
    O tratare simplista si usuratica a unor astfel de probleme nu poate fi decit o simpla pierdere de timp si nimic altceva. De aceea nici nu-si pierd timpul cei din virfurile piramidei puterii cu “de-alde noi” O actiune serioasa si bine organizata insa schimba radical aceasta ecuatie. Tot mai esti dispusa sa subscrii?

  • IN ROMANIA NU EXISTA RESPECTUL ADEVARAT FATA DE CEL DE LANGA TINE.
    CUM ATI VREA SA FIE BINE DACA NOUA NU NE PASA DE CELALALT ? PAI ASTA CONTEAZA CEL MAI MULT MA COPII , RESPECTUL .. TOTUL SE REDUCE LA O VALOARE MORALA. TOATA LUMEA STIE CA EXISTA CORUPTIE , CA OAMENII MARI FURA DE LA CEI MICI , DAR DE CE SE INTAMPLA ASA ?? PENTRU CA NIMENI NU DA DOI BANI PE ALTCINEVA DECAT PE EL INSUSI .. FITI SERIOSI ..

  • Ma bucur sa vad ca sunt atatia porniti. Ma intristez cand vad ca nu se citeste tot, sau poate pe unii nu ii intereseaza. A inceput deja o campanie fizica de strangere a oamenilor de peste tot, cei care pot si vor sa faca ceva. Chiar in posturi anterioare va spuneam si eu si Andrei de acest fapt. Pe data de 12 sep va fi cea de a doua intalnire, si cred ca acum, in aceasta perioada este momentul propice pentru a face ceva. Pentru ca romanii au ridicat usor de tot capul din nisip si se uita in jur, si daca vor vedea alternativa, este posibil sa existe o sansa sa schimbam ceva.
    Acum este momentul sa facem ceva atata timp cat cainii puterii sunt asmutiti unul impotriva celuilalt pentru ca ciolanul este tot mai mic si greu de impartit. Asa ca va intreb, nu vreti totusi sa actionati? Nu vreti sa incepeti sa faceti ceva? Gasiti detaliile actiunii pe urmatoarele linkuri http://www.andreidumitrica.ro/, http://www.grevafiscala.ro/ sau la mine pe blog http://atitudinipunctro.blogspot.com/2009/08/asociatia-care-va-sa-vina.html. Asa ca va intreb ce mai asteptati ? Un partid cu o doctrina care sa se muleze perfect pe nevoia voastra? Nu va exista asa ceva. Dar poate exista ceva unde parerea voastra sa conteze si noi asta facem.
    Cristian, imi pare sincer rau de experienta ta insa acum nu se mai aplica. Acum nu ne mai duc in beciuri umede sa ne schingiueasca, acum ne infometeaza, ne crediteaza, ca in final sa ne distrugem singuri. Este mult mai grav, parerea mea. Dar acest lucru poate fi schimbat printr-un efort de vointa, si printr-o actiune concreta in teren.
    Inca odata, va astept.

    Cu stima,
    Alex

  • De acord, cu conditia sa existe un cap limpede pentru asta. Nu neaparat o persoana. Din cate vad, deja functioneaza centrifuga: fiecare pentru ce il intereseaza – managerii se gandesc la bani, protocronistii deja au aparut, cu vise tip Ion Tugui, habotnicii ortodocsi hop si ei (si, culmea, increngaturi care vor face scandal: de pilda, cine vorbeste de Dacia vrea sa se renunte la bancnote si sa fie totul electronic, in timp ce obligatia asta ma enerveaza si pe mine, ca idee, intrucat e dictatoriala – eu am nevoie sa stiu ca-mi pot pierde urma cand vreau, daca ma satur de lumea urbanizata).
    In cel mai bun caz, daca ne adunam mai multi si suntem coerenti si responsabili, vom reusi sa trezim pe multi fricosi din inertie. Sa luam de la ficare o idee eficienta, care sa fie publicata virtual pe un site unitar si atractiv, sobru dar si prietenos. Si mai e nevoie de masuri ‘de forta’ (cum ar fi, iata, greva fiscala), pentru ca altfel li se va rupe politicienilor de noi. Trebuie atinsi la portofel, pentru ca e singurul limbaj pe care-l inteleg. Si atinsi la imagine!
    Cine se va ocupa de site (eu nu ma pricep grozav) trebuie sa fie cel putin la nivel de hacker cu experienta, pentru a-l proteza. Acolo se vor centraliza si toate link-urile la blog-urile noastre. Si trebuie mare atentie la ceva foarte destept exprimat mai demult: “daca ti-e teama de un complot, organizeaza-l!” De compromiterea demersului mi-e teama cel mai mult.

  • Felix, ideea cu site-ul a mai incercat-o cineva acum vreo doua luni in urma. De fapt a venit cu ideea a spus-o, oamenii au fost deacord, si atat. Este o treaba buna ca sa putem avea toti acces facil la idei si actiuni dar ca foarte important este sa ne si strangem fizic, sa ne cunoastem si sa trecem la actiuni concrete. Doar asa se va vedea cine vrea cu adevarat sa faca ceva, pentru ca altfel riscam sa vorbim la infinit fara sa facem ceva. Virtual toti sunt eroi. Virtual poti fi oricine. De unde nu stii tu ca eu de fapt sunt Basescu si o ard pe net sa mai rad de popor? Nu stii. Deci, ce zici, facem siteul centralizat, dar facem si ceva concret?

    Un Basesc mai mic

  • HAI SA FIM UNITI SA NE IUBM INTRE NOI SA NU NE DEZBINAM IAR DACA UN PARVENIT ISI OMOARA FRATII PENTRU A DEVENII SI MAI BOGAT FARA RESPECT PENTRU CEI DE LINGA EL SA FIE ARATAT IN PUBLIC CA A TRADAT TURMA!ESTE VINA NOASTRA CA NU FACEM NIMIC DAR TREBUIE CINEAVA CU BANI CARE SA APRINDA FITILUL CA ALTFEL VORBIM VORBE!VA IUBESC ROMANI SUNTEM INTELIGENTI CHIAR FOARTE DAR LASAM ALMANAHELE SA NE IA LOCUL!

  • Buna ziua!
    Intr-un sfarsit am reusit sa imi fac timp si sa urmez indicatiile din ziarele in care v-ati facut simtite intentiile.Nu sunt un bun orator si de aceea imi cer scuze pentru eventualele greseli dar consider ca ar fi bine sa imi las si eu impresiile facute dupa citirea tuturor postarilor.
    Ma asteptam la ceva mai mult decat vorbe..va pierdeti prea mult in discutii,propuneri,declaratii …contre..
    Voi cei ce sunteti mai destepti si aveti posibilitatea de a contacta oameni importanti ( de vazut protestele oficialilor olandezi)de ce nu initiati o scrisoare catre ei in care sa exprimati intentiile noastre si sa cereti ajutorul?
    Poate gresesc cu ceva dar cam asta a fost impresi mea dupa ce am citit postarile…
    Va doresc sanatate!

  • @ Cristian:
    (De data asta scriu din ROMA)
    Ai toata admiratia mea pentru “trecut” si sper sa te vad implicat si pentru “viitor” !
    In ceea ce priveste implicarea si riscurile asumate, ar trebui sa vezi atacurile pe care le primesc de la DACI naturalizati ROMANI, aici in ROMA !
    Eu o sa continui sa cer revenirea la DACIA, ca simbol al renasterii nationale si adoptarea unui PROGRAM de lupta pentru redobandirea Demnitatii Nationale ( anticoruptie,respectarea stricta a legilor,imbunatatirea sistemelor de Educatie si Sanatate, dezvoltare sustenabila).
    ACEASTA TREBUIE SA FIE IDEEA CALAUZA, restul sunt DETALII ce vor fi tratate ulterior.
    Nu se pune inca problema de lider, acesta se va alege … dupa ! Si nu o sa fiu eu !

  • Nu Alexandru

    Nici nu sint chiar atitia porniti precum crezi, nici nu se citeste pe sarite si nici de dezinteresare nu este vorba.

    Am mentionat de citeva ori chiar in comentariile mele anterioare ca definitia POLITICII este si va ramine multa vreme aceeasi in linii mari, adica: “ŞTIINŢA ŞI PRACTICA DE GUVERNARE A UNUI STAT ŞI REPREZINTĂ RELAŢIILE, ORIENTĂRILE ŞI MANIFESTĂRILE CARE APAR ÎNTRE PARTIDELE POLITICE, ÎNTRE DIVERSELE CATEGORII ŞI GRUPURI SOCIALE, ÎNTRE NAŢIUNI, ÎN LUPTA PENTRU PUTERE SAU SUPREMAŢIE IDEOLOGICĂ”

    Deci repet inca odata, poate ca TU nu citesti totul: POLITICA = CONFLICT adica LUPTA PENTRU PUTERE

    Sociologic vorbind, conflictul are 5 faze:

    1 DEZACORDUL
    2 CONFRUNTAREA
    3 ESCALADAREA
    4 DE ESCALADAREA
    5 REZOLVAREA

    Majoritatea teoriilor sociologice acceptate recunosc aceste faze. De altfel sint logice si chiar de bun simt. Nu stiu ce facultate ai facut tu, nu rezulta din remarcile tale rautacioase din blogul tau la adresa lui Giovanni, si nici nu cred sincer ca ar avea asta vreo importanta, caci in timpurile noastre valabilitatea cunostintelor dobindite intr-o facultate se pierde intr-o perioada cuprinsa intr 2 si 5 ani, (asta admitund ca au fost insusite in totalitate), insa din moment ce te-ai antrenat in astfel de activitati, daca o faci la modul absolut serios si nu sint pentru tine un divertisment si nici rezultatul unor frustrari sau al unor refulari inconstiente, ar trebui sa stii asta. Daca nu o stiai o afli acum. Incearca macar sa o intelegi. Atita lucru cu siguranta ca poti caci esti un individ cu o inteligenta peste medie.
    In afara de fazele unui conflict este important de stiut si faptul ca in general conflictele apar in urma unor situatii de CRIZA. Ceasta este definita ca o perioada in dinamica unui sistem de acumularea accentuata a dificultatilor, care face dificila functionarea sa normala, declansandu-se puternice presiuni spre schimbare.

    Singurul lucru confirmat pina acum nu este nici macar prima faza a conflictului. Ne aflam in situatia de CRIZA si a PUTERNICELOR PRESIUNI SPRE SCHIMBARE. Se va putea probabil vorbi de un dezacord conflictual cu puterea in cazul in care fenomenul Alexandra Svet capata consistenta si nu aluneca spre ridicol. Insa tot ceea ce faci tu, sau orica di nei care afirma ca trebuie facut ceva nu se poate incadra in afara cadrului acestor simple presiuni spre schimbare generate de criza, si nu atit de criza economica sau financiara, ci de criza declansata in urma asasinarii cuplului Ceausescu, ba chiar mai mult decit atit, declansata de preluarea puterii cu forta in 1948 in urma ocupatiei militare sovietice si delimitarea sferelor de influienta in urma tratatului de la Yalta.
    Parcurgem deci 70 de ani de criza, care a dus de nenumarate ori la conflicte, conflicte care au parcurs toate cele 4 prime faze ale lor, dar niciodata pina acum, nici unul din ele nu a parcurs-o pe ultima si cea mai importanta dintre faze, si anume a cincea faza, REZOLVAREA. Daca vreunul din aceste nenumarate conflicte s-ar fi rezolvat, cu siguranta ca nu am mai fi in starea si in situatia in care ne aflam acum.

    Iar tu vii sa aduni 30 de oameni cel putin, ca sa faci , te citez: “CEVA”. Si te surprinde faptul ca ii gasesti relativ greu, si pe urma incepi si ii acuzi pe toti, de parca am fi toti cei care trec pe-aici pe acest site vinovati ca nu se face acel “ceva” al tau, de care nici tu insuti nu stii exact ce contine si nu poti sa-l descrii, pentru ca in realitate nu contine nimic. Iar 30 sau 30 de milioane de oameni nu POT rezolva nimic prin simpla asociere si cu atit mai putin prin instigare la activitati ilegale cum ar fi acea presupusa “greva fiscala”, care nu are decit doua scopuri: sa obtina creditare cu o dobinda mai mica decit cea practicata de banci si o publicitate gratuita. Am facut si eu afaceri si pot privi lucrurile din perspectiva omului de afaceri. Inteleg deci modul in care probabil vede lucrurile, atit Voiculescu care a lansat inca din aprilie zvonul asazisei “greve fiscale” cit si Catalin Beciu care a facut primul pas.
    Iti redau aici articolul 43 din Constitutia Romaniei:
    “(1) Salariatii au dreptul la greva pentru apararea intereselor profesionale, economice si sociale.
    (2) Legea stabileste conditiile si limitele exercitarii acestui drept, precum si garantiile necesare asigurarii serviciilor esentiale pentru societate.”

    Confrm acestui articol deci, salariatii (si numai ei), adica persoanele aflate intr-o relatie contractula legala de munca pot beneficia de acest drept, nu si o persoana fizica si cu atit mai putin una juridica. Iar legea care in acord cu constitutia reglementeaza dreptul la greva este legea nr 168 din 1999 care in articolul 69

    Potrivit prevederilor art. 69 din Legea nr. 168/1999, nu sunt considerate conflicte de drepturi, litigiile dintre unităţi şi persoanele care prestează diferite activităţi în folosul acestora, în temeiul altor contracte decât contractul individual de muncă.
    Deci indiferent cum s-ar numi aceasta actiune, ea nu are nici un fel de temei legal, este deci ILEGALA, si probabil ca luata ca un fapt izolat nu va stirni reactii majore, dar in cazul in care ar putea deveni un fenomen de masa, aceasta se incadreaza foarte clar in titlul I articolul C din codul penal, partea speciala si care trateaza astfel de activitati ca infractiuni care fac face parte din grupul de infractiuni contra sigurantei statului, ce constau in “fapta de a folosi o autoritate publica, institutie publica sau alte persoane juridice de interes public (art.) ori de a impiedica activitatea normala a acesteia, daca fapta este de natura sa submineze economia nationala”.
    Rationamentul lui Beciu ca om de afaceri, este relativ simplu: “decit sa iau credit cu dobinda de la banci sau sa cheltui din profitul care in conditii de criza este in scadere sau chiar inexistent, nu platesc impozitele si taxele, iar in loc de dobinda voi plati doar penalitatile si in cel mai rau caz, imi pun sechestru pe bunuri patrimoniale si nu mai platesc nici lichidarea firmei, ca si cum ar fi o ipoteca recuperata de banca; iar in loc sa platesc o campanie publicitara imi fac publicitate prin asazisa “greva fiscala”.
    Rationamentul tau Alexandru, imi este relativ greu de inteles. Poate vrei totusi sa mi-l explici.
    Personal, te respect si imi esti tare drag, asemeni tuturor persoanelor nonconformiste si contestatare pe care le-am cunoscut in “virtual”: Andrei Dumitrica, Pheideas, etc. Sunteti persoane deosebit de inteligente de de o calitate deosebita, insa constat la voi o dezordine in idei so o relativ slaba pregatire teoretica in domeniu. M-as bucura foarte tare, daca inainte de o presupusa confruntare cu “puterea” am reusi sa generam o “CONFRUNTARE DE IDEI” pentru care nu este nevoie stringenta de o asociere fizica.
    Am mai spus-o si o repet: toate sistemele ideologice actuale sint depasite de realitati. Ca un colac peste pupaza, sistemul socio-politic romanesc functioneaza fara nici un fel de orientare ideologica. Nu este deloc de mirare ca nu se indreapta catre nicaieri si ca se afla la cheremul si bunul plac al celor mai de duzina excroci. Nici macar ca excroci nu sint de anvergura.
    Ce parere ai Alexandru? Te vezi capabil sa participi la o doctrina proprie si adaptata realitatilor romanesti si internationale? Te vezi, va vedeti toti ceilalti la inaltimea unor personaje ca Adolf Hitler care a scris “Mein Kampf”? sau a evreului Kisel Mordekay (Karl Marx) care a scris “Capitalul” si “Manifestul Partidului Comunist”? sau a lui Mao Tze Dun si ca carticelei sale rosii? Sau a lui Corneliu Zelea Codreanu si a “cartii celei sefului de cuib”? sau a lui Adam Weishaupt si a organizatiei Illuminatti? Sau macar a lui Nicolae Ceausescu si a “operelor” sale marete?
    Eu personal probabil ca nu, dar as conta pe colaborarea voastra in cadrul unui intens effort in echipa. Marile corporatii folosesc de relativ multa vreme “brein storming”-ul in activitatea lor in special in rezolvarea problemelor complexe.
    Spuneti-mi va rog: voi chiar sincer credeti in teoria “despotului intelept” a lui Ion Iliescu? Va rog frumos: nu ma dezamagiti. Nu-mi spuneti ca da. O singura persoana abia este capabila sa administreze problemele propriei sale familii dar ale unui stat! Statul roman functioneaza in virtutea inertiei. Sint convins ca guvernul daca demisioneaza in bloc si nu mai exista chiar si un an intreg, nu se va intimpla absolut nimic. Totul va functiona in continuare la fel de prost. Ba chiar s-ar putea nota o usoara revenire.
    Pentru ca un astfel de aparat sa functioneze are nevoie de un management real. E o simpla chestiune de cibernetica. (Cibernetica nu in sensul tehnologic ci in acela al “teoriei conducerii sistemelor” a lui Norbert Wiener). Iar asta nu se poate obtine decit cu oameni suficient de bine pregatiti si cu un effort deosebit inainte de toate MENTAL.
    Credeti-ma, sa “organizezi” ceea ce vreti voi sa organizati este simplu. Rusinos de simplu. Daca nu va iese este pentru ca oamenii nu va cunosc si nu au incredere. Iar incredere nu au pentru ca nu stiu incotro vreti sa-i indreptati. Iar de trucul “aceleiasi Marii cu alte palarii” vedeti si voi ca s-a “bunghit” toata lumea.
    In cazul in care ar exista un proiect realist, bazat pe o fundamentare teoretica solida, cu resurse materiale si umane identificate clar, problema “greutatii racolarii de membrii” s-ar transforma exact in opusul acesteia: cum sa faci sa faci fata unei cantitati atit de imense de pretendenti. Cum sa-i alegi pe cei buni de oportunistii momentului.
    Aici as fi vrut sa va aduc: in zona teoretica. Vad insa ca nu va fi chiar asa usor.

    Cu respect
    Cristian

  • Nu vreti voi, Cristian si Giovanni sa schimbati intre voi adresele de mail/mass si sa discutati in privat? Mi s-ar parea mai corect asa, din moment ce va considerati singurii care au un dialog si singurii care au dreptate.