Politică

Scrisoare către fiica mea (Te-am condamnat să trăieşti într-o ţară în care doar hoţii mai au loc în grila de valori, fiind modele de succes promovate pe toate canalele de informaţii)

incultura1Tu nu ai greşit cu nimic copilă! Poate am greşit doar eu, sau poate am fost prea egoist şi m-am gândit doar la bucuria sufletului meu. Zâmbetul şi gânguritul tău m-au orbit. Primele tale cuvinte m-au făcut să nu aud nimic şi să nu privesc în jur. Da! Am fost egoist şi pentru asta, acum cât nu înţelegi încă ce se întâmplă în jurul tău, îmi cer scuze!

Te-am condamnat fără să ai nicio vină să trăieşti într-o ţară fără niciun viitor. Să aparţii unui popor care-şi neagă valorile şi pentru care lenea şi hoţia sunt considerate virtuţi. Să nu te integrezi copila mea în lumea asta mincinoasă! Să nu crezi în falsele valori pe care ţi le va scoate în faţă, zi de zi, ceas de ceas, această naţie alterată! Nu e vina ta, cum nu e vina multor români cinstiţi că nicăieri în lume nu suntem bine primiţi. Că ne umilim încă pe la ambasade să cerşim viză spre lumea civilizată. Că în Europa oamenii îşi bagă adânc mâinile în buzunare când aud că suntem români. Te-am condamnat copila mea să trăieşti într-o ţară în care doar curvele şi hoţii mai au loc în grila de valori, fiind modele de succes promovate pe toate canalele de informaţii. Tu să ştii că nu ăsta e drumul spre succes! La grădiniţă şi la şcoală te vor învăţa de ce trebuie să fii mândră că eşti româncă. Nu e nicio mândrie să aparţii unei naţii. Fii mândră că eşti cinstită, că eşti deşteaptă. Fii mândră dacă faci ceva în viaţă pe puterile tale, cinstit şi corect. Fii mândră pentru ceea ce faci, nu pentru ceea ce eşti! În fond a fost voinţa hazardului să te naşti în România. Şi nu văd de ce nu ar trebui să fii mândră pentru asta.

Tu nu ai nicio vină că în jurul tău lumea nu zâmbeşte, că faci parte dintr-o naţie paradoxală, tristă în gândire şi vulgară în manifestare. Tu nu trebuie să crezi că manelele reprezintă singura şi unica formă de distracţie şi că lumea este croită după modelul de viaţă al ţiganilor. Copila mea! Noi nu avem casă cu turnuleţe şi nici nu ne îngropăm morţii în cavouri uriaşe de marmură şi în limuzine în loc de sicriu. Nu asta este normalitatea, nu asta este civilizaţia, nu acestea sunt valorile lumii în care mi-aş dori să trăieşti. Iartă-mă copilă că te-am condamnat să trăieşti în această ţară minunată, dar care se autodistruge prin oamenii săi. Eşti încă mică. Mi-e frică însă pentru ce are să se întâmple aici când vei fi mare. Mi-e frică pentru viitorul tău şi viitorul acestei ţări. Pe tine te rog, te implor, să pleci de aici. Cât mai departe. Într-o lume civilizată, unde oamenii se iubesc, unde respectă cinstea, onoarea şi munca. Tu vei pleca! Dar România nu are unde să plece. România se va autodistruge sub povara unui popor din ce în ce mai leneş, mai lipsit de cultură şi mai tupeist. Veţi fi prea puţini copilă! Nu veţi putea salva România. Du-te! Dar nu uita niciodată că eşti dintr-o ţară binecuvântată de Dumnezeu şi distrusă de oameni…

Autor: Ștefan Ciocan

Sursa: Sare’n ochi

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • am impresia ca exista un trend cu aceasta frica de viior cu aceasta critica continua nu inteleg de ce promovom asemenea pareri atat timp cat este simplu sa mergi in 3 tari si sa iti dai seama ca oamenii sunt la fel singra diferenta este ziua de maine din pacate noi suntem obligati sa ne gandim la ea si din acest motiv avem un comportament diferit

  • .. ca sa pui osul la munca trebuie sa fie locuri de munca, dar unora le e mai usor sa comenteze … e mai greu sa gandeasca …

  • Din pacate, aceasta este “Starea de fapt”. Dar de aici si pana la a considera ca eu mi-am condamnat copiii sa traiasca intr-o astfel de tara, mi se pare mult prea hazardat. Ba mai mult, cred ca avand o astfel de pozitie, riscam sa influentam si pe altii. (Exemplu, parerea celui care sustine ca Romania se va autodisctuge).
    Sunt multe de spus si nu doresc sa fac filozofie. Tara asta se imparte in nemernici si oameni cinstiti si supusi. Poate altadata era si mai grav, dar Romania a reusit sa supravietuiasca. Iar asta nu tine de dorinta noastra de a supravietui, ci de plansul batranilor care desi se descurca greu, nu uita sa mearga la biserica, de oftatul celor nedreptatiti care oftat nu are cum sa nu ajunga la Dumnezeu, sau de lacrima copiilor sarmani care n-au cum sa inteleaga de ce a trebuit ca parintii lor sa plece intr-o tara straina si sa-i lase in grija altora, ca si cum dragostea parinteasca ar putea fi suplinita in vreun fel.
    Nu trebuie sa ne lamentam. Daca unora li se pare ca in tarile civilizate e mai bine, n-a reusit sa inteleaga nimic de la propria viata, si nu doreste decat confort si distractie, fara… Dumnezeu. Acolo, bisericile, pentru a fi profitabile, au devenit cluburi si discoteci, iar notiunea de credita si Dumnezeu este ca un fel de “Big Brother”, pe care il identificam din ce in ce mai mult cu sistemul de securitate decat cu Duhul Sfant. Adica nu facem fapte rele, nu fiindca ne este frica de Dumnezeu si pedeapsa Lui, ci fiindca oriunde ne-am afla, avem cel putin o camera indreptata catre noi… Suntem manipulati sa facem ANUMITE lucruri.
    Parafrazand titlul scrisorii, pot sa spun ca am trait 9 ani intr-o tara unde multi vor sa traiasca. Si totusi, la un moment dat, mi-am luat copiii si i-am adus sa traiasca ACASA, ca sa inteleaga mai bine sufletul nostru de roman curat, generos si ospitalier. N-am adunat averi si asa cum stim cu totii, vedem cat e de greu. Cu toate astea, cand privesc in beci si vad ca am vinul meu curat, mere sanatoase, cartofi si ceapa de la mine din gradina, tuica de pruna curata si toate celelalte incepand de la zacusca si suc de rosii si pana la compoturi si dulceturi, hambarul plin cu porumb, tarcul plin de pasari de curte care imi dau zilnic macar 5 oua, cum as putea sa spun ca Dumnezeu a fost rau cu mine? Ce vreau mai mult? Sa-mi duc viata dintr-un concediu in altul, prin locuri subiectiv numite “mirifice”? Ce e mai “mirific” decat la mine acasa, contempland muntii si padurile, sau intrand din cand in cand intr-o manastire romaneasca sa ma ingrijesc macar putin si de viata ce va sa vina, ca daca n-o fac eu, cine s-o faca pentru mine?
    Romania este asa cum o meritam sa fie. Sa ne fereasca Dumnezeu sa nu mai fim cercetati AICI pentru faptele noastre si s-o ducem tot intr-o sarbatoare…
    Sarbatori fericite, tuturor romanilor, oriunde s-ar afla!…

  • Inapoi la origini javrelor.Unde in alte tari lumea se iubeste? ca vesticii isi schimba femeile ca pe cizme,ii doare-n cur de cuvantul iubire.Mananca prea mult kkt autorul.Inapoi la origini si ve-ti trai bine.Nu va place sapa ? Pai cumparati o motosapa.Cum? Prin munca ! Nu va place sa mancati ce vreti cand vreti,pai atunci nu munciti si nu va faceti ferme.Puteti sa muriti putorilor!

  • am 46 de ani ,sunt undeva,familia e inca acasa in romania.sunt baieti nu am fete, dar suntimpresionat de adevARUL DIN CONTEXTUL PUBLICAT,restul ma face rece. Comentariile sunt de prisos…..ptr unii! am trait multe am vazut multe, sunt un roman care i-mi iubesc tara …..si atat ! dar vreau ptr copiii mei altceva! sunt aici ,e bine e respect!e civilizatie! sunt de 7 luni aici. am dovedit ca se poate,sunt respectat si poate si invidiat de alte natii,totul e sa vrei !

  • Sunt de 3 ani plecata in fr cu studiile si in viata mea nu am mai fost asa de bine. In strainatate se TRAIESTE la noi nu…sunt acum in vacanta in tara…mare greseala din partea mea. M au supt de bani toti inca de la granita cand am platit 10 euro rovineta cand ea costa 30 de lei…si nu s a deranjat doamna aia sa imi dea vreun rest noroc ca am vazut chitanta dupa. Se fura in stanga, se fura in dreapta. Cat vezi cu ochii…ce viitor bun credeti voi ca au generatiile din ziua de azi fe elevi si studenti ? Inteligenti si muncitori suntem de ce sa nu profitam de asta sa ajungem ceva in strainatate decat sa obtinem o diploma in tara si sa ne stergem cu ea la ….de ex eu fac biologie. Daca vreau sa fac cercetare pe viitor cu ce ma va ajuta tara ? Ce fonduri va investi pentru cercetarile mele ? 0 bani 0 réussite si deci mai bine sa ma chinui in strainatate ca tot mai da cineva un ban pe mine…autorul acestul articol are 100% dreptate si ii doresc fetei lui sa se care din tara asta cand poate si sa nu aibe regrete ca eu nu am…