Politică

LA RĂSCRUCE DE DRUMURI

which-direction-do-i-turnCei care trăim în aceste vremuri pe Pământ suntem norocoşii sau mai puţin norocoşii care vor asista în viitorul apropiat la cele mai mari schimbări din istoria umanităţii. Partea bună a capitalismului a fost că, în goana după creştere economică, a susţinut dezvoltarea extraordinară a tehnologiei într-un timp foarte scurt şi la un nivel inimaginabil în urmă cu 100 ani.

Din păcate pentru susţinătorii acestui sistem, pentru cei care ţin cu dinţii acum de el şi subjugă omenirea, acesta şi-a atins limitele şi a devenit contraproductiv din toate punctele de vedere. De la începuturile sale şi până în prezent baza dezvoltării economice, motorul care a pus totul în mişcare, a fost energia produsă de combustibilii fosili. Acum 150 ani petrolul exista din belşug şi costul de extragere era de peste 10 ori mai mic decât acum, când este nevoie de implementat tehnologii sofisticate şi foarte costisitoare pentru a extrage petrol de la mare adâncime, forând prin mări şi oceane. Acesta este cel mai important motiv pentru care creşterea economică permanentă pe care s-a bazat acest sistem nu mai poate fi susţinută în prezent. În disperare de cauză, americanii au creat războaie artificiale sub pretextul luptei împotriva terorismului în ţări cu mari rezerve de petrol. Chiar şi acum se caută cu insistenţă un motiv pentru a se porni un alt război, împotriva Siriei. Un nou război ar fi un dezastru total pentru omenire deoarece Siria are aliaţi puternici care nu vor rămâne indiferenţi, mai ales Rusia, şi foarte uşor poate izbucni al treilea război mondial.

În societatea noastră toată economia depinde de petrol, toate ramurile din industrie sunt puse în mişcare de petrol, agricultura prin utilajele respective, instalaţiile de irigaţii, producerea pesticidelor, tot ce înseamnă transport, de la maşini personale până la tiruri, avioane, vapoare, totul depinde de petrol.

Pe de altă parte, sistemul capitalist nu ar fi putut exista şi nu s-ar fi putut dezvolta cu asemenea rapiditate dacă nu s-ar fi bazat pe împrumut. Sistemul bancar este astfel conceput încât, prin sistemul rezervei fractionale (fracţional reserve system) peste 99% din bani nu sunt altceva decât cifre în nişte calculatoare care au zero acoperire în realitate. Băncile crează bani din nimic şi îi aruncă pe piaţă acordând împrumuturi şi totul se umflă ca un balon de sapan. Asta fac americanii acum mai mult ca oricând. Aflându-se în cea mai mare criză din istoria lor, FED-ul, banca centrală privată, care a luat fiinţă în 1913 şi în spatele căreia se află clanurile de bancheri care conduc lumea (Rockefeller, Morgan şi Rothschild), crează lunar 80 miliarde de dolari din nimic cu care împrumută guvernul pentru a evita blocajul total. Consecinţa acestei nebunii se materializează într-o inflaţie extraordinară şi în sărăcirea brutală a populaţie prin devalorizarea monedei. Nu degeaba singura monedă care nu se va devaloriza niciodată este cea a metalelor preţioase, în special aurul şi argintul, restul sunt doar foi de hârtie care peste noapte pot să ajungă fără valoare şi economiile de o viaţă ale oamenilor pur şi simplu să se evapore din senin.

Cu atât mai mult în aceste vremuri tulburi în care dolarul şi euro se pot prăbuşi oricând, România trebuie să ţină cu dinţii de rezervele de aur de la Roşia Montana, pentru că această bogăţie ne poate salva în eventualitatea unei mari recesiuni ce se prefigurează.Ruşii ne-au luat tezaurul, iar acum ne dăm şi aurul pe nimic şi în plus ne mai şi distrugem mediul. Pentru ce? Pentru 2000 locuri de muncă, cât de absurd!

Trăim într-o lume condusă de bănci şi corporaţii care nu vor să renunţe sub nicio formă la profiturile lor fabuloase şi trag cu dinţii de un sistem aflat în comă profundă, pe spinarea miliardelor de oameni nevinovaţi, care sunt astfel condamnaţi să trăiască în sărăcie şi să muncească precum sclavii, cu toate că tehnologia de care dispunem ne-ar putea scuti pe toţi de mare parte din munca depusă. Acum 100 de ani se lucra pământul cu plugul tras de boi, munca pe o luna a 1000 oameni atunci echivalează acum cu folosirea utilajelor pentru o zi.

Aceşti oameni fără scrupule nu ţin cont de faptul că au poluat planeta şi au distrus ecosisteme întregi arzând combustibili fosili pentru energie. Au distrus specii de plante şi animale, au contaminat mări şi oceane, au îmbolnăvit oamenii obligaţi să respire într-un mediu toxic.

Astăzi deţinem tehnologie care să ne permită înlocuirea combustibililor fosili cu surse total nepoluante, infinite şi mult mai ieftine de energie -€“ eoliană, solară, geotermală, a apei. Astăzi deţinem tehnologie să înlocuim toate maşinile şi utilajele care folosesc combustibili fosili cu maşini electrice. Astăzi deţinem tehnologie care să ne permită să muncim de 2 ori mai puţin, să eliminăm sclavia de 8-10 ore cu ture de maxim 4 ore şi eradicarea totală a şomajului. Oamenii nu au unde munci pentru că nu mai este nevoie de ei, şomajul la nivel global creşte de la an la an, direct proporţional cu automatizarea. E o crimă să forţezi oamenii să se lupte pentru un loc de muncă şi să-i exploatezi pe cei mai dotaţi pentru profit rapindu-le toată viaţa pentru a munci şi pe ceilalţi să-i sacrifici pur şi simplu. Societatea actuală produce pe bandă rulantă copii abandonaţi, oameni pe străzi fără un acoperiş deasupra capului (în timp ce milioane de locuinţe stau goale) şi infracţionalitate pentru supravieţuire.

Culegem ceea ce semănăm! Am semănat indiferentă, neimplicare, resemnare, apatie şi astfel am devenit marionetele unor păpuşari vânduţi străinilor. Asta nu este libertatea pentru care oameni au murit în 1989!

Sursa: Initiative pentru Romania