Politică

Ruşine: Germania şi Rusia somează România să recunoască Pactul Ribbentrop-Molotov

pactului-ribbentrop-molotovUrmaşul Angelei Merkel a venit la Bucureşti cu un mesaj special: români, vă rugăm să faceţi pe plac prietenei noastre comerciale Rusia, şi să semnaţi tratatul de frontieră cu Republica Moldova.

Iată ce înseamnă solidaritatea europeană şi tot sacrificiul făcut de poporul român pentru a sta de pază în faţa expansiunii hoardelor ce tot au venit din Est; iată mulţumirea primită pentru cedarea resurselor naturale ale României către marea familie europeană:  În vizită la Bucureşti, Philipp Missfelder, preşedintele organizaţiei de tineret al CDU din Germania, a ţinut să ceară Imperativ României semnarea tratatului de frontieră cu Republica Moldova. A ţinut să sublinieze că Germania are legături puternice comerciale cu Rusia. Practic, în cel mai perfid mod cu putinţă, tinerii liderii germani vin şi ne cer să recunoaştem Pactul semnat de ei cu ruşii în 1939 şi care prevedea ruperea României în două (în condiţiile în care acest tratat a fost declarat nul de către toate puterile lumii, inclusiv de Rusia post-sovietică).

Drept dovadă că cei care nu îşi cunosc istoria tind să o repete, politicienii români sunt puşi acum în faţa unui nou Dictat. Este ruşinos ca în secolul XXI astfel de abordări să mai fie permise.    Tinerii germani, uitând moştenirea trecutului, aşa cum de multe ori şi noi facem ,  repetă ceea ce au tot criticat până acum. Am încrederea că un astfel de mesaj nu poate fi unul oficial ci doar punctul de vedere al unui tânăr ce a absentat la lecţia de istorie. Ironic este că chiar Germania s-a aflat într-o situaţie similară mai bine de jumătate de secol, şi a adoptat exact aceeaşi strategie.  Este momentul să vedem dacă românii vor fi la fel de slabi ca în 1940 şi dacă vor accepta acest lucru.

De mai bine de jumătate de secol am fost buni la criticat: adică am considerat că am cedat prea uşor atunci. Iată că acum suntem practic puşi în aceeaşi situaţie, suntem somaţi să alegem.   Sper să dovedim că am învăţat din greşelile trecutului.   Aş pune aceste lucruri pe necunoaşterea realităţilor istorice şi nu pe asetimentul negativ pe care politicienii nemţi îl au faţă de români, asetiment ce mi-a fost confirmat de către cei care locuiesc în Germania. Un jurnalist român stabilit în Germania îmi spunea că nemţii şi acum consideră că noi i-am trădat în cel de al Doilea Război Mondial şi că astfel au pierdut războiul. Se pare că ei nu ştiau de faptul că Hitler a rupt şi el o bucată din România tot aşa cum a făcut şi Rusia, nu ştiau că petrolul românesc era luat la preţuri mici şi impuse, nu ştiau că sute de mii de români au fost trimişi dezbrăcaţi şi flămânzi să moară pe frontul din Est…

Ei ştiau doar ce pentru ei contează.   Pe 20 octombrie 2013, începând cu ora 14.00, românii vor ieşi în stradă şi vor cere ca Unirea dintre Republica Moldova şi România să devină o prioritate pentru politicienii români. Afirmaţia de astăzi ne arată încă o dată că Europa nu se poate dovedi decât o soluţie temporară şi că doar Unirea este soluţia. Eu aş vrea o Uniune Europeană funcţională, dar nu e suficient ca noi să credem în ea, este nevoie ca şi Franţa şi Germania să creadă în ea.   Este nevoie ca românii să iasă în stradă şi să arate Europei că Sunt Uniţi şi să transmitem mesajul Basarabia e România şi dincolo de graniţa de Vest. În lipsa unei activităţi directe de lobi unionist purtat la nivel înalt, poate că este nevoie ca noi românii să trimitem un mesaj de solidaritate şi de unitate către Europa. Nu este vina lor că nu dispun de informaţii corecte, este vina noastră că nu le furnizăm. Nu am pretenţia ca un neamţ să nu ştie regiunile istorice ale României tot aşa cum nici eu nu le ştiu pe cele ale Germaniei- dar am pretenţia ca noi să le punem informaţia la dispoziţie,.

Atitudinea Germaniei ne spune un singur lucru: Franţa şi SUA sunt singurii parteneri reali ai României (binenţeles că vorbim de interese comune şi nu de iubiri adolescentine nefundamentate), şi asta mai ales pentru că resursele Rusiei sunt mai de interes decât cele ale României. Important este ca şi noi să înţelegem că între naţiuni există numai interese nu şi sentimente.   Cel mai probabil România nu va ţine cont de recomandările nemţilor şi sincer am speranţa ca tânărul să îşi ia o bună mustrare când se va întoarce acasă. Nu poate reprezenta semnarea acestui tratat o condiţie pentru intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană deoarece nici pentru România nu a reprezentat. Ţara noastră a intrat în blocul comunitar fără a avea tratat de frontieră semnat cu Republica Moldova. Deci se poate.

Autor: Lulea Marius Dorin
Sursa: Adevarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE – AL IV- LEA REICH
  Actualizat cu aproximativ 3 săptămâni în urmă
  https://www.facebook.com/iliescu.dan.3/media_set?set=a.4377979422413.1073741846.1675961433&type=3

  ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE – AL IV- LEA REICH

  ACESTEA AU FOST DIN TOTDEAUNA INTERESELE EUROPEI SI IN SPECIAL ALE GERMANIEI :

  Inca din 1932 “România trebuia doar să furnizeze materii prime și produse agricole și să renunțe la dezvoltarea unei industrii proprii de produse finite, care să merite a fi menționată.”

  IATA CA DUPA INTRAREA ROMANIEI IN COMUNITATEA EUROPEANA ACEASTA DORINTA S-A INDEPLINIT CU MARE SUCCES. iN ACEA PERIOADA, ROMANIA FIIND ETICHETATA DREPT GRANARUL EUROPEI, ACUM ATAT INDUSTRIA CAT SI AGRICULTURA AU FOST DESFINTATE, ASA CA STATELE DIN COMUNITATEA EUROPEANA SI IN SPECIAL GERMANIA POT FI MULTUMITE PE DEPLIN.
  Renumitul istoric german Dr. Klaus Thörner, expert in istoria relatiilor germano – sud-est europene, a tinut la Bruxelles un discurs edificator. A incheiat cu un apel impresionant: “Romani, trebuie sa actionati!”
  Puteti citi discursul aici: http://bit.ly/ZoJWJ0 (tradus in limba

 • Germania nu are nevoie sa se mai prefaca deocrata pt ca a pus deja laba pe Europa si trece la infapturiea politicii ei traditionale.
  Mi se pare o gresala fatala sa consideram Franta si USA pritenii nostri. Nu au fost americanii cei care au negociat cu sovieticii deceniile de comunism in care am trait? Nu l-au sustinut ei atatia ani pe Ceuasescu, iar acum fac acelasi lucru cu Basescu? Hai sa nu ne facem iluzii prostesti. Istoria ne-a aratat ca nu prea avem prieteni.

 • Rusine !Cum pot veni cu o asemenea propunere ?Mai bine sa taca si sa ne lase fratii sa vina acasa.De acest pact si-au adus aminte dar de datoriile cotractate de Germania inainte de razboi si neplatite(18 mld.) Euro au uitat?Iar Ivanii,sa -si tina memoria treaza..tezaurul de 110 tone de aur inca sta la Kremlin.Unde-i dreptatea ?

 • Titulescu spunea odata ca,Romania poate fi mare inafara atunci cind este tare inauntru!Asa a fost odata,pe timpul comunistilor,cind Romania ajunsese o putere economica si era respectata,astazi,datorata tradatorilor de neam si tara,Romania a devenit paria Europei!Nemtoteiul ala trabuia luat cu suturi in fund si expediat urgent inafara tarii!

 • Inainte de a tot cere “uniri” cu altii intrebati-va daca moldovenii vreau sa se uneasca cu Romania.Cred ca si Dracula a fugit de acolo de frica sa nu-i fure cosciugul.
  Amintiti-va de ziua cand hoardele cotropitoare ale romanilor au ajuns in Moldova. Ziarele de la Chisineu titrau: “Alarma, au sosit fratii. Jaf, bataie si iar bataie”.Ei au tinere de minte si mai stiu cum au rechizitionat graul de la populatie si pe cati au impuscat pentru ca s-au opus. Niciodata nu va mai fi asa ceva.

 • Daca este adevarat, ce se scrie, este intr-adevar momentul sa luam atitudine, noi ca popor, nu sa lasam politrucii din capul statului sa se gandeasca pana cand … vor uita.
  Totusi,… “În vizită la Bucureşti, Philipp Missfelder, preşedintele organizaţiei de tineret al CDU din Germania”….
  O intrebare: CAND si la CINE a venit asta in vizita?
  In aceasta perioada de manipulare grosolana, poate autorul articolului, sa dea mai multe informatii si argumente, pentru probarea afirmatiilor?
  Daca nu vine cu astfel de dovezi tind sa cred ca este un instigator si impostor. (Vrea, ca dupa ce a aruncat piatra (o informatie), o tara sa sara sa o caute….!!!!!!)

 • strigăm tot timpul ca ruși să-ș retragă trupele din Moldova și noi ce facem,aducem trupe străine pe teritoriu țări și acum săi și plătim săi hrănim mai avem puțin și vom deveni o colonie străină.

Abonează-te la newsletter