Politică

NU SUNT BANI

ue-s-a-intors-la-recesiune-motoarele-europei-au-inregistrat-scaderi-semnificative-economia-romaniei-a_size9Ni se spune că nu sunt bani pentru învăţământ, nu sunt bani pentru sănătate, nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru drumuri, nu sunt bani pentru agricultură şi tot ce este de Stat este pe pierdere. Milioane de oameni cotizează, sute de mii de firme private cotizează, UE trimite bani pe fonduri europene, împrumuturile curg de la FMI şi Banca Mondială şi totuşi nu există bani pentru nimic.

Unde sunt banii? Din moment ce sunt atât de rari la vedere, nu mai bine îi desfiinţăm cu totul? Sau banii sunt doar pentru unii mai deştepţi şi pentru restul populaţiei, nu?

Până când să mai înghiţim aceleaşi minciuni, aceleaşi promisiuni ale aceloraşi oameni care rânjesc pe la televizor de 24 ani încoace? Până când să mai asistăm nepăsători, miraţi sau resemnaţi cum totul în jurul nostru se destramă, cum se alege praful de această ţară şi de oamenii care încă o mai populează? Până când să mai tolerăm aceste gunoaie care ne-au vândut străinilor pe nimic, doar ca să-şi încaseze ei comisioanele?

Nu sunt bani, dar suntem pe cale să deschidem cea mai mare mină auriferă din Europa, să ne donăm tot aurul străinilor şi noi să ne alegem cu cianuri şi un extraordinar patrimoniu cultural şi arheologic devastat!

Au distrus toată economia şi practic ne-au obligat să emigrăm jumătate din populaţia activă a ţării, să muncim pentru alţii ca sclavii, pentru ca apoi, să ne întoarcem tot aici şi tot noi să ţinem ţara în viaţă, consumând tot ce străinii ne bagă pe gât.

Ne “€œmândrim” cu faptul că suntem cea mai mare piaţă de desfacere a deşeurilor din UE şi de asemenea cel mai mare exportator de forţă de muncă ieftină, si nu numai, din UE şi drept răsplată suntem stigmatizaţi şi văzuţi ţiganii Europei, cei mai mari infractori, cei mai leneşi, cei mai proşti, când de fapt ar trebui să ne ridice statui.

Dacă eşti tolerant eşti prost, dacă eşti muncitor şi îţi vezi de treaba ta eşti prost, dacă eşti liniştit şi nu deranjezi pe nimeni eşti prost, dacă închizi ochii la toate fărădelegile şi accepţi orice eşti prost. Cât să mai fim noi proştii proştilor? Străinii se folosesc de noi la maxim, conducătorii noştri şterg cu noi pe jos, oare nu merităm mai mult decât pomenile lor electorale dinaintea alegerilor?

Nu sunt bani, dar au 1 milion de euro să organizeze un circ ieftin al unei armate cvasi inexistente? Ies la televizor cu crasă nesimţire, să ne vorbească ei de patriotism şi să ne înveţe să fim români? Haideţi să le arătăm de ziua naţională ce înseamnă România, ce înseamnă să fii român cu adevărat, ce înseamnă “Desteaptă-te române!”

Autor: Mihai

Sursa: Initiative pentru Romania

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Atita timp cit ministrul Apararii nationale este un fost activist de partid,absolvent al facultatii de citit ziarul Scinteia,numita Stefan Gheorghiu,nu ma mai mira nimic.Nu sunt bani,dar sa cumparam fier vechi pe post de fregate si avioane,se gasesc !Nu sunt bani,dar pentru salarii si pensii nesimtite,sunt!Si,legat de sarbatoarea de 1 Decembrie:trebuia organizata la Alba Iulia,nu la Bucuresti,si consider ca un act de tradare nationala defilarea soldatilor straini,mai ales a criminalilor de americani,pe sub arcul de triumf!Pe sub acel arc defileaza doar arata romana biruitoare,ce cautau odiosii americani acolo?Sa ne raspunda domnul activist PCR Dusa Mircea!

  • Se bate multa moneda pe faptul ca nu sunt bani. De cate ori a crescut bugetul Romaniei in ultimii 10 ani, nimeni nu spune. De cate ori au crescut cheltuielile in sanatate. Bugetul asigurarilor sociale, inclusiv cel de pensii sunt in colaps. Nimeni nu vorbeste de faptul ca vreo 200.000 de pensionari destepti incaseaza pensii nesimtite, tot atat cat restul de vreo 4,8 milioane. Ce mai, democratie…dar nu pentru catei! In sistemul de salarizare bugetar situatia este similara, vreo suta de mii de privilegiati incaseaza mai mult decat restul de un milion. Asta e democratia, libertatea si drepturile omului in viziunea lui Iliescu, Constantinescu, Basescu si a pleiadei de sefi de guvern si ministri lipsiti de elementare calitati de OM. Comunismul a fost rau, ca unul conducea ca dictator. Capitalismul este si mai rau pentru ca o mica parte din locuitori devin imbuibati, hoti, smecheri etc. Singura solutie rationala este parasirea tarii.