Politică

Jocurile sunt masluite, va rugam sa pariati!

keep-calm-cuz-money-talksDaca mai auziti oameni luptandu-se pentru o lume mai buna spuneti-le, va rog, sa inceapa de aici: Sclavia si toate relele resimtite astazi de cetateanul global, persoana fizica sau juridica au un singur izvor. Suntem intr-un joc unde cartile sunt masluite, pariem cu viata noastra si tot ce putem face este sa obtinem o intarziere a  eliminarii din joc.

Casino

Jocurile sunt masluite va rugam sa pariati!

Fata de cazinou, in economia mondiala, jecmaneala e mult mai mare. Clientii care intra mereu in cazinouri aud frecvent :  casa face regulile si casa mereu castiga. Da, cazinoul castiga mai mereu la final, pentru ca isi opreste o parte din sanse pentru casa, sansele nu sunt egale, lucrurile astea nu sunt ascunse, dar exact ca in economia actuala nu se spun publicului larg. De exemplu sunt 37 de numere la ruleta si casa plateste, daca ai ghicit un numar – 35 la 1; sau mai simplu pentru rosu si negru sansele sunt egale, ca la barbut, dar casa l-a luat si pe zero, in unele parti au introdus si dublu -zero. In fine era doar o anologie, nu insistam.

Ok, acum sa trecem la economia mondiala sau mai bine la sistemul financiar mondial. Cine este casa si cum isi imparte sansele? Ei bine, aici lucrurile stau cu mult mai rau decat la  cazinou. Dar ca sa mergem mai departe trebuie sa explicam cum se creeaza banii in sistemul monetar actual. Am incercat de nenumarate ori sa trec peste acest mister al crearii banilor, dar exact ca in bancul ala cu bula cu aschia care a ocolit, a ocolit si pana la urma tot … l-a lovit. Mi-am dat seama ca nu pot evita subiectul, chiar daca o sa ma doara capul.

Magia banilor facuti din nimic.

Practic avem de-a face cu cea mai mare hotie din istoria omenirii, atat de mare incat Henry Ford spunea:

„E bine ca poporul nu intelege cum functioneaza sistemul nostru bancar si monetar, pentru ca daca acest lucru s-ar intampla cred ca ar incepe o revolutie maine dimineta”.

Sa incercam sa intelegem lucrurile cu mintea omului simplu care inca mai poate rationa  fara sa-si puna casca grea, plina de idei turnate de sistemul educational tampit in care am crescut. Ne vom raporta la Mecanica moderna a banilor emisa de FED.

Ce sunt banii? Banii sunt o conventie prin care toti participantii la viata economica accepta ca o hartie emisa de Banca Centrala   are valoarea data prin emitere si nu cea  de hartie simpla. Intram aici  pe un teritoriu magic, odata ce,  dupa 1971,  dolarul, valuta de referinta la nivel mondial, a fost lipsit de valoarea in aur pe care o reprezenta pana atunci.  Deci banii de hartie exista doar prin increderea pe care noi o avem ca reprezinta o valoare si ca putem cumpara ceva cu ei.

Pe scurt am inteles ce inseamna banii, acum sa vedem cine este casa. Cine este magicianul, cel caruia i s-a oferit aceasta putere de a printa niste simple hartii care pot cumpara o casa, o masina sau o lume intreaga. Este exact ca atunci cand eram copii si ne jucam, e incredibil, va dati seama? Ok, deci am facut o conventie, cu  un simplu teanc de hartii putem cumpara ceva echivalent  in  valoare cu un bulgare de aur. Sa  vedem acum, in aceasta conventie, cine vine cu aurul si cine vine cu hartiile. Sa ne intoarcem iar in copilarie, cine dintre copii vine cu hartiile rupte din caietul dictando si cine vine cu o prajitura sau o masina sa zicem. In fine sa gaseste unul mai fraier, dupa care el vinde mai departe masina sau prajitura si hartiile se ruleaza si conventia prinde putere, valoarea convenita pare reala. Este atat de simplu.

Sa nu uitati nicioadata ca banii de hartie sunt o conventie, cat o sa existe lumea asta. Doar lucrurile reale au valoare – marfuri, metale pretioase, etc.  Atunci cand economia incepe sa scartie, increderea se pierde, conventia incepe sa-si piarda magia si la fel si puterea banilor, atunci e bine sa-i schimbam pe lucruri reale. Indiferent despre ce hartie e vorba – americana, elvetiana, europeana, idiferent de numarul de magie folosit de dumnezeii banilor, sa nu uitati acest lucru.

Am aflat cine este casa, casa este FED-ul american, ei printeaza banii. FED-ul american este de fapt o banca privata, nu are nicio legatura cu guvernul SUA. Ei sunt cei care fac banii din nimic si ii arunca in lume. Acum ati aflat si cine sunt dumnezeii banilor, bancherii internationali care controleaza banca privata FED si intreaga lume. Rotchild spunea : „Dati-mi controlul banilor unei natiuni si numi mai pasa cine ii face legile”.  Ati aflat si cine sunt fraierii. Fraierii suntem noi , cei care venim cu bunuri reale si ei vin cu hartii facute din nimic. Acum nu mai vin nici macar cu hartii, tasteaza doar niste cifre in computer.

Jocul scaunelor muzicale. Banii ca datorie, rezerva fractionara si inflatia

Cum arata viata noastra prinsa in acest joc unde dumnezeii banilor au  facut regulile jocului si pe langa faptul ca jocul e facut sa aibe doar o mana de castigatori – bancherii internationali –  acestia mai si schimba regulile din mers? Morti care merg – asa se defineste viata noastra.

Banii ca datorie.

Am vazut ca banii sunt facuti din nimic si nu au nicio acoperire reala. Acesta insa nu este singurul rau al sistemului monetar actual, banii sunt creati numai prin indatorare, adica ei se emit numai daca cineva ii cere cu imprumut.  O alta buba ar fi ca banii au atasat intodeauna de ei o dobanda chiar din momentul  in care sunt  pusi in circulatie.

Sistemul de rezerva fractionara

Nu numai ca banii se fac din nimic si au atasata o dobanda,  dar o data facuti ei se pot inmultii aproape la nesfarsit de catre banci prin caracteristica pe care se bazeaza sistemul monetar actual si anume rezerva fractionara –   o banca poate sa dea credite de 10 ori mai mari decat rezerva minima ceruta de banca centrala, la noi aceasta limita este mai mare, dar peste tot tinde sa scada, FED vorbeste chiar de eliminarea totala a rezervei minime obligatorii. Ei practic folosesc banii deponentilor pentru a creea alti bani si a-i imprumuta mai departe altora.

Jocul scaunelor muzicale

Din cauza faptului ca banii au atasata dobanda inca de cand se nasc, ne gasim in situatia in care cei care au cerut acesti bani trebuie sa returneze banii + dobanda, insa in circulatie se afla doar banii emisi – exact ca in jocul scaunelor muzicale, unde mai multi jucatorii alearga sa prinda un scaun, in joc fiind mai multi jucatori si mai putine scaune. Este evident ca o parte din jucatori vor ramane fara scaune. La fel se intampla si in cazul returnarii banilor imprumutati de la banci – pentru a plati si dobanda trebuie sa lasi  pe cineva fara bani, fara principal, pentru ca nu sunt suficienti banii ca toate imprumuturile sa fie platite. Jocul este conceput sa duca la faliment o parte din jucatori. In realitate,  in economia mondiala,  prin circulatia banilor, se introduc mai multe scaune si mai multi jucatori din mers, dar intodeauna mai multi jucatori decat scaune vor fi introdusi. Dumnezeii banilor pot controla numarul de scaune si de jucatori.

Inflatia – taxa invizibila impusa de dumnezeii banilor tuturor muritorilor. Caritas si schemele piramidale.

Sistemul bazat pe rezerva fractionara creeza inflatie prin multiplicarea banilor.. Veti auzi totusi,  cum ne luptam tot timpul cu inflatia fara mari reusite dar in acelasi timp ne temem de deflatie ca de ciuma. Sistemul bancar mondial fiind un sistem piramidal de tip Caritas are nevoie de acest bau-bau  care face ca banii sa se invarta, sa ajunga in toate venele economiei inainte ca sistemul sa crape. Sistemul e facut sa intre in colaps dar  intr-un mod controlat si pe o perioada lunga de timp, dar nu inainte ca bancherii sa cumpere intreaga planeta. Caritasul  avea nevoie ca cei care incasau banii cu profit sa-i introduca din nou in sistem pentru ca altii sa-si incaseze profitul – la fel se intampla si in economia mondiala. Intr-o economie cu inflatie si cu bani care isi pierd valoarea pe zi ce trece, nimeni nu vrea sa-i tina, trebuie sa le dea drumul, ca unui cartof incins, cumparand ceva concret cu ei. Ne dorim sa cumparam ceva cat mai repede pana nu  cresc preturile iar ( toata lumea cred ca-si aminteste graba cu care se cheltuiau banii sau se schimbau in valuta dupa 90, cand inflatia era foarte mare).  In felul asta suntem taxati fara sa ne dam seama, banii pe care i-am castigat la inceputul anului vor cumpara mai putine bunuri la sfarsitul anului.

Nu sunt economist,  incerc doar  sa scot in fata principala problema a lumii in care traim – jecmaneala sistemului monetar mondial creat de o mana de oamenii,  numiti si dumnezeii banilor. Nu este o conspiratie este o hotie  in vazul lumii. Va rog sa ma completati sau corectati inainte de a ma critica. Multumesc.

Sursa: Evita colapsul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • „E bine ca poporul nu intelege cum functioneaza sistemul nostru bancar si monetar, pentru ca daca acest lucru s-ar intampla cred ca ar incepe o revolutie maine dimineta.

    Sa incercam sa intelegem lucrurile cu mintea omului simplu care inca mai poate rationa fara sa-si puna casca grea, plina de idei turnate de sistemul educational tampit in care am crescut.”

    Ca bine ai mai zis si citat dar am observat din articol cu tot limbajul “la mintea cocosului” folosit ca tocmai oamenii simpli nu sunt in stare sa rationeze si aici ma refer la peste 95%. Este dea dreptul revoltator ca informatie de aflat, e ca un dus rece dar eu nu am vazut nici o revolta in vreo ferma de VITE. A vazut careva vreo revolta a MIEILOR de paste? Chiar nu doresc sa pun sare pe rana dar nu vad unde ar duce aceasta “rebeliune”. Cand o sarja de pui este contaminata se sacrifica tot lotul, se dezinfecteaza hala si se da drumul la urmatorul lot de pui. Cer scuze pt limbaj dar incerc pe cat posibil sa nu intru in detalii academice ca ii voi pierde pana si pe cei sub 5% care au reusit sa citeasca si chiar sa inteleaga articolul pana la capat. Jocurile fiind facute inca cu mult inainte de nasterea noastra cei contemporani nu vad cum am reusi sa avem un viitor luminos printr-o revolta doar o moarte fulgeratoare poate in locul unei vieti semi scurte in boli si sclavie dar altceva momentan nu intrevad. Cine a canalizat omenirea pe acest fagas la scara planetara nu va fi inlaturat si nici nu va renunta de buna voie lasand in urma o munca de cateva secole sau chiar 1000 de ani.
    Ce simpatic e linkul de la sfarsitul articolului “EVITA COLAPSUL”. A evita colapsul planuit si executat cu mare maiestrie e ca si cand ai incerca sa te ascunzi in pesteri din cauza unui impact iminent cu o alta planeta. Suna dur dar defapt doar spiritualitatea mai conteaza la final. Totusi sufletul nu ti-l poate lua nimeni cum se vand azi organe ale celor in “moarte cerebrala”(adica chiar vii ca altfel toti mortii ar fi donatori). Va-ti gandit vreodata ca indiferent cate clone ai avea, sufletul tau e unic. SI daca ai avea organe din abundenta de la propriile tale clone mai devreme sau mai tarziu tot vei muri. Cum naiba sa traim vesnic mancand zilnic si cacandu-ne la fel. Ar fi tragic sa traiesti eternitatea dupa andropauza(fara erectie). Ceva imi spune ca nu tocmai om\fiinta umana este beneficiarul chinurilor si muncii noastre. Deci cam atat cu rebeliunea asta spre o lume utopica fara vanitate lacomie si prostie umana.
    CONCLUZIE -traiti-va vietile ca si cand nu ar exista ziua de maine iar cea trecuta oricum nu se mai poate schimba. Ascultati-va instinctele si aveti incredere in voi insiva (doar in voi) si nu uitati ca tot ce vi se intampla in viata sunt doar lectii pentru sufletul vostru care daca nu sunt invatate se vor repeta. Nu mai puneti botul la avioane si incercati sa ganditi totul cu propriul creier impotriva obisnuintei induse de sistem in a crede tot ce va serveste gata preparat si premestecat. INCERCATI SA FACETI BINE PE CAT POSIBIL CA SA INVATATI MAI REPEDE LECTIILE VIETII IN ASA FEL SA AVANSATI MAI REPEDE LA NIVELUL URMATOR. Si de final cu toate ca nu cred in mitul cu isus\doamne-doamne\”sfanta maria”\sfantul duh ar fi un citat: “Imparatia cerurilor este in voi” deci luati “dracului” o oglinda si incepeti sa va cunoasteti pe voi insiva (sufletul este partea interna non-vizibila si deci imaginea din oglinda este doar egoul transpus pe materialismul carnal vizibil) cine sunteti voi cu adevarat nu doar imaginea efemera din oglinda.

  • Foarte frumos scris. Felicitari! Insa,prea putini avem norocul sa intelegem cum functioneaza porcaria asta. Restul se pare ca nu pot vedea altfel viata.Eu am scris o carte pe tema asta…:). Multa bafta in continuare!