Politică

Academicianul Dinu Giurescu: “Cand vinzi resursele minerale, stergi o tara de pe harta lumii” (VIDEO)

acad-dinu-c-giurescuAcademicianul Dinu C. Giurescu, un neobosit luptator pentru interesele nationale romanesti, considera ca statul roman se apropie de o dezintegrare. Afirmatia se bazeaza pe analiza cunoscutului istoric, aducand ca argument cedarea pe nimic a resurselor naturale si a vinzarii actiunilor statului roman din companii strategice. Iata gandurile academicianului Giurescu:

“Când vinzi resursele minerale, practic falimentezi o ţară şi o ştergi de pe harta lumii. O asemenea vânzare este, alături de regionalizare, cea mai dură lovitură dată integrităţii statului român.

În condiţiile actuale mai ales, când globalizarea şi-a dovedit din plin limitele, când fiecare ţară îşi conservă resursele ca o temelie a existenţei statale, preşedintele, guvernul şi majoritatea parlamentară a României, vor să dea aproape de pomană, bogăţiile ţării. Ce se ascunde în spatele acestor lucruri, lăsăm pe fiecare din dvs. să judecaţi.


Acad Dinu C Giurescu : “Cind vinzi resursele… de medialert

În ce stare gravă se găseşte ţara, pe ce mâini a intrat, când personaje importante se transformă în misiţi pentru prăpădirea bogăţiilor României? Ce viitor mai poate avea un asemenea stat?

La acestea se adaugă aşa-zisele privatizări în procente de 10-15-20%: Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, 3 filiale ale companiei Electrica, Tarom, Salrom, Aeroportul Bucureşti, deocamdată procentele sunt modeste, dar suficiente pentru a extinde aşa-zisele privatizări.

În perspectivă, forţele active ale înstrăinării se repede şi pe alte resurse (vezi Poşta Română, CEC, fondurile de pensii) adică toate acele componente care în fond ţin de siguranţa naţională.

Considerând atare realităţi dacă ele se dezvoltă în continuare putem vedea viitorul României. El este acela al unei colonii. Definiţia coloniei: teritoriu ocupat şi administrat de o naţiune străină şi care este dependent de aceasta pe plan politic, economic, cultural etc. (Dicţionarul Enciclopedic, vol. I, A-C, Editura Enciclopedică, 1993). În această definiţie naţiunea se înlocuieşte cu finanţele internaţionale, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional, cu monopolurile şi companiile internaţionale etc.

Autor: Radu Tudor

Sursa: Front Press

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Am dorit sa ma intorc in Romania,dar mi s-a facut sila,inca de la intrarea in tara. Cu cine vreti sa mai ramaneti,hotilor? Cat mai vreti sa traiti pe spinarea noastra?

  • Păi aia e problema, că mulţi oameni foarte bine pregătiţi au plecat din ţară, şi au rămas lichelele.
    Iar omul de rând, fără carte şi cu mai puţină minte, nu are şanse să se pună cu ei şi cu învârtelile lor.
    Tot noi cei care am plecat trebuie să ne întoarcem, să punem umărul la ridicarea ţării, dar întâi să scăpăm de lipitori.

  • lingaule de psd isti Radu tudor, distrugerea tarii a fost inceputa de psd ! basescu nu a vandut mare lucru , trebuie sa raspunda toti in fata legi , voi nu stiti decat jos basescu !

Abonează-te la newsletter