Politică

Ilie Serbanescu: “Bucureştiul va pierde Ardealul! N-a făcut nimic să-l păstreze. Nu-l va pierde în luptă, în faţa superiorităţii adversarului. îl va pierde în linişte, pe Facebook!”

descărcareO problemă pe care agenda prezidenţială n-o va putea ocoli este legată de procesul  nerecunoscut public al “reconfigurării” orbitei economice a Ardealului. în spaţiile fără graniţe economice – precum este şi UE – regiunile orbitează economic în mod obiectiv în jurul polilor de putere economică existenţi sau în dezvoltare, indiferent de graniţele politice. Pentru Ardeal, Bucureştiul este cel mai slab pol de putere economică din zonă.

Budapesta şi Viena sunt mult mai puternice şi mult mai aproape. În plus, de ani de zile, Bucureştiul parcă face tot ce este posibil pentru a se depărta de Ardeal, evitând pur şi simplu să construiască o arteră de comunicaţie modernă (autostradă, drum expres) care să treacă munţii fie spre Braşov, fie spre Sibiu. În tot acest timp, Ardealul s-a apropiat de Ungaria/Austria, autostrăzile venind dintr-acolo spre graniţele României şi din Ardeal înaintând spre Vest.

Bucureştiul este tot mai izolat. Investiţiile străine, atâtea câte sunt, se cantonează în Ardeal, nici n-au prea auzit de Moldova sau Oltenia. Iar investiţiile germane – pe a căror “invazie” se mizează în condiţiile venirii la putere a lui Iohannis – se opresc toate la arcul carpatic. Câteva zboruri săptămânal leagă Timişoara sau Clujul de Bucureşti, câteva zeci de zboruri săptămânal leagă aceste oraşe de Budapesta, Viena, Franktfurt. Si politicul urmează până la urmă economicul!

“Desprinderea” politică a Ardealului de Bucureşti este probabil o chestiune doar de timp! Sorocul poate cădea în timpul mandatului actualului  preşedinte. Pe fond n-are vreo importanţă că acest preşedinte este un etnic minoritar. Poate că tocmai acest lucru va fi un impediment în calea “desprinderii”, căci dl Iohannis va fi “apăsat” oricum de faptul că dacă aşa ceva se întâmplă cumva, s-ar întâmpla pe vremea unui etnic minoritar, deşi Ardealul l-a adus pe domnia sa, prin vot, în fruntea ţării şi nu ştim ce aşteaptă exact Ardealul de la domnia sa!

Poate aşteaptă chiar “desprinderea” de Bucureşti, întrucât teza principală a etnicilor români majoritari din Ardeal, şi nu a altcuiva, este că ei muncesc şi le toacă banii miticii de la Bucureşti! Dar, evident, o desprindere politică a Ardealului de Bucureşti depinde în esenţă de contextul internaţional şi de aranjamentele, de acum în negociere, dintre marile puteri.

După cum s-a dovedit, Bucureştiul este un simplu spectator. La orice! Detaşarea Ardealului nu va face excepţie! Bucureştiul şi-a cedat străinilor resursele naturale, industriile, banii, băncile, pădurile, pământurile. Care este deosebirea de va ceda şi niscai teritorii?! Cu numele evident, căci faptic controlul economic a fost cedat demult! Bucureştiul va pierde Ardealul! N-a făcut nimic să-l păstreze. Adevăratul păcat este însă că nu-l va pierde în luptă, în faţa superiorităţii adversarului. îl va pierde în linişte, pe Facebook!

Autor: Ilie Serbanescu

Sursa: Jurnalul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga un comentariu

  • “Pe 5 septembrie 1940, la ora 7.00 dimineaţa trupele maghiare au trecut graniţa în zona Sighetu Marmaţiei. Erau două corpuri de armată cu efective de peste 300.000 de soldaţi. La doar trei zile de la pătrundere armatei maghiare în Transilvania a început măcelul. Românii, evreii şi ţiganii au fost ucişi într-un mod înfiorător.”
    […]
    “Înainte de a fi executaţi, mulţi români au fost torturaţi, bătuţi, li s-au tăiat mîinile, nasul, urechile, limba, organele genitale, le-au fost scoşi ochii, femeilor le-au fost tăiaţi sânii şi gravidelor le-au fost scoşi feţii din burtă cu baionetele. (…) Doi bătăuşi duceau într-o desagă capul copilului Dumitru Bogza, împuşcat cu cartuşe dum-dum pe claia de gunoi, până i-a fost secţionat gâtul”, îşi continua povestirea Gavril Butcovan. Suprevieţuitorul din Ip spunea că peste tot erau mâini tăiate şi cadavre. În cele din urmă, românii ucişi au fost aruncaţi în gropi comune, fără cruce însă, la ordinul expres al ucigaşilor. Şirul omorurilor şi al atrocităţilor a continuat pe tot întinsul zonei ocupate.”
    […]

    Sursa: http://adevarul.ro/locale/botosani/cum-i-au-macelarit-soldatii-unguri-civilii-romani-transilvania-1940-copii-sfartecati-femei-violate-gravide-taiate-baionetele-capete-retezate-1_554cb526cfbe376e35fbb732/index.html

  • de ce voi sudistii faceti mereu referire la unguri eu nu inteleg? de ce nu faceti referire la austrieci si turci si fiindca ei au stapanit ardealul si nu fara piedici din partea romanilor ardeleni. deci de ce nu vorbiti tiganilor sudisti mitici de austrieci si turci si vorbiti de unguri. ce treaba au ungurii singuri fara austrieci si turci in problema romanilor ardeleni ca nu au nimic singuri fara austrieci si turci.

  • de ce voi sudistii faceti mereu referire la unguri eu nu inteleg? de ce nu faceti referire la austrieci si turci fiindca ei au stapanit ardealul si nu fara piedici din partea romanilor ardeleni. deci de ce nu vorbiti tiganilor sudisti mitici de austrieci si turci si vorbiti de unguri. ce treaba au ungurii singuri fara austrieci si turci in problema romanilor ardeleni ca nu au nimic singuri fara austrieci si turci.

  • române anonim esti idiot vorbesti prosti undes dovezile asa ziselor crime cine vorbeste despre ele afara de români ! sati fac eu lista cu crimele armatei române ? în Transilvania sunteti în Transilvania de 95 ani si ati distruso economic identitar falsificati istoria Transilvaniei unde sunt un milion de germani de ce niati colonizat cu moldoveni si olteni oare nu pentru românizarea Transilvaniei ? române oficial 1862 aceastai data ta de nastere si a Transilvaniei 1075 deci cum sunt ardeleni români acest nume român se refera la moldoveni si munteni prin unirea celor doua principate moldova si muntenia

  • de ce-i 1075 anul de nastere a transilvaniei? transilvania exista de cand decebal cu dacii si getii sai din hunedoara au invins de trei ori roma si a impus ca roma sa-i plateasca bani, materiale si chiar si oameni care sa lucreze pentru daccii, getii din ardeal. deci heghedus de unde ai scos tu tampenia cu 1075?

  • si dupa alungarea romei din transilvania de catre dacii si getii de aici a urmat transilvania condusa de ducii daci, geti. ahton si kean care au invins cu armatele lor o biata tara care se numea ungaria condusa de un biet pe nume stefan i si au alungat dintr-o parte a transilvaniei pe unul zoltan un om de-a lui stefan i de asa a fugit acest zoltan fugarit de romanii ardeleni mancand pamantul

  • voi miticii si ungurii atunci o sa fiti si voi cineva cand o sa aveti oameni curajosi precum romanii ardeleni din zarand(ineu, halmagiu din arad si nordul hunedoara) in 1784 condusi de crisan care avand prea putine pusti si pistoale au trebuit sa fuga frontal spre armata austriaca si au ajuns pana la soldatii austriei(imperiu) chiar daca 150 de austrieci trageau cu focuri de pistoale si pusti in ei. au ajuns la austrieci si a urmat o lupta cu topoare, coase contra sabii in urma careia austriecii au fost nevoiti sa se retraga. deci cand o sa aveti si voi asa ceva in istorie, asemenea acte de curaj voi miticii si ungurii precum romanii ardeleni atunci o sa discutam cu voi pana atunci miticii si ungurii sunteti zero.

  • transilvania este de latina insa dacii spuneau ardil ardealului. da de ce-i 1075 data oficiala?

  • prost esti ma ungurule ca si majoritatea conationalilor tai. nici nu ma intereseaza raspunsul tau de fapt ca se simte dorinta ta de a incepe cu minciuni dar toate sant doar in capul vostru va mintiti voi ungurii pe voi

  • un grup de soldati ai armatei imperiale a fost condus de un ungur teleki a atacat la ilia armata lui crisan dar teleki a fost infrant de romani. si a mai fost un ungur mesterhazi care a condus un grup de soldati al armatei imperiale si a mers impotriva unei armate a lui closca dar oastea lui mesterhazi a fost infranta de romani si mesterhazi ucis

  • Desprinderea Ardeaului este o idiotenie care nu numai ca nu se va intampla in curand ci daca se va intampla va fi undeva peste 20 de ani de aici incolo.

  • pai daca la bucuresti justitia va continua tot asa sa-i lase pe cei ce au furat miliarde sa iasa afara dupa cateva luni si sa nu le ia banii pai atunci va fi mai repede acea separare a ardealului ca ii prea de tot ce se intampla.guvernele si parlamentarii sunt majoritatea de la sud de carpati si datorita lor nu se face nimic bun in traiul oamenilor

  • Da asa este ne-am cam saturat de hotia miticilor si spertarilor din jos de Carpati.Ce sa zici ca nici alesii ungurilor nu-s mai buni!!!,,unde-i bine ,si de mine”in toate guvernele !!!pai da dc le-a tinut jocul politic!!Nu vedeti cind e vorba ce autostrazi construim ,reabilitam!!!!?tot acoloBucuresti-Brasov,Buc-Constanta.Ca miticii dc au unde se distra e totul Ok!!mici,bere ,,trai pe vatrai”!!!asa ca sa nu va mire optiunile populatiei din Ardeal de orce fel!!!

  • din ardeal merg cele mai multi bani la bucuresti pt a se platii unor deputati pt anumite favoruri neconstutionale care sint deja in atentia DNA plus vor fi “surprize” cu tam tam pt media publica, sa vedeti ce se pregateste cu dosare penale si scandaluri in politica romaneasca care deja fac vilva pe net sau tv, asta e realitatea chiar daca iam votat pe unii deputati imi cam lasa un gust amar.