Politică

Franta ipocrita? Charlie nu poate fi chiar toata lumea! Caricaturistul francez Zeon a fost arestat pentru caricaturi antisioniste!

63531e1160bd8551f3c80318255f66c5_cscsdCaricaturistul francez Zeon a fost arestat marți dimineață de patru ofițeri de poliție din Brigada de represiune a delincvenței persoanelor (BRDP).La 7 dimineata patru ofițeri de poliție l-au trezit pe caricaturist motivand ca trebuie să-l ducă în fața judecătorului la instanța Înaltei Curti din Paris. O plângere se pare ca a fost depusă de către BNVCA (Biroul Național de vigilenta împotriva antisemitismului).

Plângerea pare să se refere la o caricatura pe care Zeon a lansat-o inca de  anul trecut, caricatura reprezentand o balanta / cantar, in care cantarirea este dezechilibrata artificial de catre un personaj imbracat intr-o uniforma militara pe care se vad peltite ce reprezinta steagurile SUA si Israel, trecand astfel sub tacere mai multe crime istorice, dar si pentru un alt desen, cu un impact emotional si mai mare, reprezentând un copil palestinian înjunghiat de un cuțit care are exact forma hartii statului Israel, ba mai mult, chiar este scris cuvantul „Israel” pe acel cutit.

Judecătorii l-au pus sub acuzare pe caricaturist pentru incitare la ură rasială, religioasă, prin raspandirea de materiale scrise, imagini sau prin alte mijloace de comunicare electronică. Zeon a refuzat să răspundă la întrebări. El a fost eliberat dimineața târziu inspre a doua zi dupa ce fost adus in fata anchetatorilor.

Biroul Național de vigilenta împotriva Rasismului și Antisemitismului a fost fondat de către comisarul poliției, Sammy Ghozlan, in  martie 2002 cu sprijinul Uniunii Sefilor/Liderilor Evrei din Franța și Word and Light Association (ramură a Centrului Simon Wiesenthal).

Referinte:

[1] english.pnn.ps

[2] nonalignedmedia.com

Sursa: Glasul.info

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu