Analize și opinii

Guvernul Franței motivează cu bani jandarmii și polițiștii de la protestele “vestelor galbene”

Guvernul francez a propus acordarea unei prime excepţionale de 300 de euro pentru membrii forţelor de ordine mobilizaţi pentru a face faţă mişcării “vestelor galbene”.



Acest anunţ intervine în condiţiile în care Ministerul de Interne al Franţei se confruntă cu o frondă a sindicatelor din poliţie, care cer un “randament al investiţiilor” după mobilizarea lor şi au îndemnat, unele dintre ele, la o mişcare de protest marţi şi miercuri.

Preşedintele Franţei a promis alocarea unei prime în timpul unui dineu cu reprezentanţi ai Companiilor Republicane de Securitate (CRS), în 3 decembrie, la o zi după confruntările violente de la Paris, în timpul celei de-a treia săptămâni de mobilizare a “vestelor galbene”, însă el nu a precizat nivelul acesteia.

Potrivit amendamentului guvernului francez programat să fie dezbătut marţi seara în noua lectură a Adunării Naţionale în cadrul proiectului legii de finanţe pentru 2019, de această primă “excepţională” menită să exprime “recunoştinţa Republicii” vor beneficia 111.000 de poliţişti şi jandarmi mobilizaţi în timpul celor şase săptămâni de criză. Costul total al măsurii este estimat la 33 de milioane de euro, potrivit amendamentului guvernului.

Modalităţile de atribuire a acestei prime şi principiul de atribuire au fost vehement criticate de sindicatele din poliţie.

De asemenea, guvernul francez propune într-un alt amendament alocarea unei “prime excepţionale” de 200 de euro pentru circa 5.000 de angajaţi ai prefecturii, pentru comportamentul şi sprijinul lor oferit în operaţiunile pentru menţinerea ordinii publice.

Autor: George Dumitrescu

Sursa: romanialibera.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sa infiinteze un DNA dupa modelul experimentat in România, incurajeze institutiile de forta (salarii, pensii speciale, bonusuri, favoruri) asigurandu-le totodata climat permanent pt intretinerea conflictului interinstitutional, supraindatoreze poporul si tara dupa EXPERIMENTUL ROMÂNIA, externalizeze profiturile … în România, defrișeze pădurile, spele creierul francezilor cu fake news, ET C
    Învățați, dragi francezi, să vă treziți Conștiința, după modelul românesc. Mult succes! Trăiască ocultiștii cu ocultații, ocultizații, luminații, iluminații, luminoizii, reflectorizanții, tereștrii cu extratereștrii, suflarea de pretutindeni, Cer și Pîmânt, din toate timpurile, spațiile și dimensiunile, în pace, iubire, armonie!