Analize și opinii Politică

Gheorghe Falcă, denunțat de ANI ca fiind în situație gravă de incompatibilitate cu urmări penale

În urma unui document emis de Agenția Națională de Integritate, potrivit căruia primarul Gheorghe Falcă se află în conflict de interese, deputatul Mihăiță Calimente va depune o plângere penală la Parchetul din Arad.

gheorghe-falca

„Edilul orașului Arad este următorul din listă care va da cu subsemnatul la DNA. Ca să vedeți că nu vorbesc prostii, am un document, răspuns la o petiție înaintată de un jurnalist din București către ANI“, declară deputatul Mihăiță Calimente.

În urma petiției, ANI a comunicat:„Situația de fapt, analizată de ANI, care arată că primarul Aradului se află în conflict de interese, întrucât a emis numeroase hotărâri privind elaborarea de puzuri pentru o serie de lucrări a căror documentații urbanistice au fost elaborate de firma S.C. Pro Arhitectura S.R.L, a cărui acționar este Gheorge Falcă, în conformitate cu dispozițile articolului 8 din legea 107/2010, privind integritatea în exercitarea funcților și demnităților publice pentru modificarea și completarea legi nr. 144/2007, privind înfințarea, organizarea și funcționarea agenției naționale de integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, este adevărată”.

„Având în vedere comunicatul ANI în care se face trimitere la cele două articole prin care rezultă clar, fără drept de apel, că domnul primar se află într-o situație gravă de incompatibilitate cu urmări penale, voi face o plângere către Parchetul din Arad pentru a ne declara dacă, întradevăr, Falcă este în incompatibilitate sau nu, și dacă este faptă penală. Voi atașa documente le pe care le deținem, inclusiv ultimele PUZ-uri pe care le-a emis“, a precizat Calimente.

Sursa: Newsar.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu