Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

O fi bine să le arătăm rușilor curu’ de sub umbrela americană?

Ambasadorul Kuzmin a făcut niște aroganțe prin Chișinău – dar nu a reușit să atingă nici un fel de obiective serioase. Acum face niște aroganțe prin București, omul are ce raporta la Moscova – dar efectul real este exact invers față de intențiile lui. Omul a fost trimis să găsească o cale de dialog cu valahii, iar valahii îi arată curu’ și chiuie că ei au umbrelă americană. (o să se găsească imediat vreun porcar care să mă bage pe lista lui Dughin)

Cumintenia Pamantului clip

Bre valahilor, dar dacă americanii strâng umbrela, voi ce le mai arătați rușilor? Aud? O să mă crăcănez de râs când o să-i văd pe vitejii de azi lăudând literatura rusă, toți o să miaune că ei sunt de o veșnicie cititori de Dostoievski, fi-v-ar capul de rămași în secolul XIX!

Revenind. S-a făcut o emulație pe Facebook: iaca, rusul a donat 100 de euro pentru Cumințenia Pământului, hai să donăm mai cu vârtute, să completăm suma și să-l dăm de rușine pe moscal!

Mai c-aș fi donat și eu, dar mă scoate din sărite modul în care s-a făcut circăreala asta cu Cumințenia Pământului a lui Brâncuși. În primul rând a fost un ambîț de-al lui Cioloș, nu e nevoie să o cumpărăm, proprietarul nu o poate scoate din țară, că e bun de patrimoniu – dacă vrea bani trebuie să o vândă unui privat care la rândul lui nu o poate scoate din țară. Sau poate s-o bage într-un muzeu și să ia cotă parte din încasări – dar atunci vedem real câte parale face Cumințenia Pământului în fața românilor.

Și mie nu-mi place Cumințenia Pământului, că este un simbol al faptului că românii sunt blocați într-un veșnic neolitic. Apoi Cioloș a zis că dacă nu se strâng banii va trebui să se suspende vânzarea și donatorii își vor lua banii înapoi. O minciună, de fapt cumpărătorul își va lua oricum banii, că așa scrie în contract. Asta cu donațiile a fost o șmecherie de imagine a lui Cioloș, să-și facă niște publicitate naționalistă dintr-aia bună, cu binecuvântare de la Pleșu. Să discute lumea despre cumințenia românului. Și apoi a fost clipul ăla scârbos cu românii ca niște maimuțe în istorie, spectatori semi-retardați pe lângă care trece trenul și nu sunt în stare să se suie în el.

Deci am avut o vrăjeală semi-naționalistă al cărei singur beneficiar este premierul Cioloș care își face imagine pe banii prostimii. Și vine ambasadorul Rusiei, donează 100 de euro și trântește un clip cu frăția de veacuri ruso-română – se umflă mămăliga în valahi și vor să-l dea pe moscal de rușine și dă-i cu banul la șmecheria lui Cioloș!

(Am găsit soluția! Vrem să-i facem pe valahi să muncească? Simplu! Le spunem că vor rușii să fure munca și toți valahii se reped să ia ei munca, să n-o lase rusului.)

Nu ajungem nicăieri așa, cu ipocrizii și aiureli de imagine. Kuzmin raportează la Moscova cum i-a făcut el pe rumâni dintr-o sută de euro și un clip pe Youtube, rumânii se umflă în pene cum i-au făcut ei pe ruși, șmecherii încasează la teșcherea, Cioloș devine semizeul națiunii și alungă coșmarul naționalismului rău.

Iar în realitate suntem în continuare cu chiloții în vine și cutia de alifie gata pregătită, doar să ne ungem la orificiu și să ne îndoim de șale, să-i primim cum trebuie pe oaspeți.

Autor: George Damian

Sursa: Kishinov.eu

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cumintenia Pamantului…hmmm, multiple interpretari, mesaje, mai mult sau mai putin prietenoase, unic simbol: al rascumpararii sub toate aspectele, in toate timpurile, simbol al Pacii, cooperarii pasnice, reciproc avantajoase, neamestecul in treburile interne ale altui stat, recunoasterea valorilor in considerarea originii ancestrale cf lg. naturale a locului, provenientei, fila interesanta in manualul de istorie, nu-i asa, e doar Cumintenia Pamnatului! Pace! “Pacea Mea o las Voua, Pacea Mea o dau Voua!”, adica, Noua, aceeasi cu Voua! Cumintii Pamantului!