Analize și opinii

Iulian Capsali: Delir criminal

Dragos Paul Aligica este cunoscut ca un filozof politic al basismului, cel care a facut parte din garda pretoriana a intelectualilor din jurul celui mai corupt presedinte din istoria recenta. Totodata, este cunoscut pentru extremismul neoliberal care frizeaza de multe ori hitlerismul. Pentru ca Basescu sa ramana in politica, a facut apeluri de tipul următor (anul 2012):

delir

“Dragi prieteni, in timp a trebuit sa ne regrupam in spatele si sa facem zid in apararea unor institutii esentiale ale Statului NOSTRU: Constitutia, presedentia, Curtea Constitutionala, Magistratura…

Cred ca din pacate se apropie clipa cand va trebui sa ne regrupam in jurul serviciilor de informatii si siguranta nationala. Stiu. Unii aveti rezerve. Dar nu exista alternativa. Sunt pe acceeasi linie de aparare cu cele de mai sus. Si cred ca au castigat creditul necesar sustinerii din partea partii sanatoase a societatii.”

Astazi, a trecut la amenintari directe, instigand, exact cum o facea Brucan in Scanteia anului ’47, la crima impotriva celor care nu sunt alaturi de Codruta Kovesi, intr-un acces de delir totalitar:

“Cred ca aici e o neintelegere. Pe noi ne intereseaza doar un singur lucru: ca ei sa ajunga fie (a) la puscarie fie (b) la reintlnirea cu Dinu Patriciu, oriunde ar fi el acum, astfel incat (c) sa nu mai auzim de ei si de neamurile lor in vecii vecilor, amin. Pe ce cale are loc chestia: ne e indiferent. Cine se ocupa de asta si de confiscarea averilor lor: nu ne intereseaza. (…)

Pentru ca, nu-i asa? Scopul scuza mijloacele. Asta am invatat in toti anii astia de la la aceste specimene. Ca noi am incercat sa facem ca aceleasi reguli umane si morale sa se aplice si noua si lor. Si am vrut sa lucram toti pe regulile noastre, ale decentei si bun simtului. Dar daca nu se poate, atunci merge egalizarea asta in fata regulilor, si pe regulile lor, in care nu conteaza decat scopul si calci totul in picioare pentru asta.(…)

Asadar, Codruta scumpa: aresteaza-i, scumpa noastra, ridica-i. Pe ei si pe famillile lor. Da-le dracului de acuzatii cu doctoratul. Nu e treaba noastra asta acum. Treaba noastra este sa-l vedem pe Ghita ejusdem farinae la puscarie. Si daca legislatia permite sa-i vedem cu sentinte din care se iese doar cu picioarele inainte, asta vrem. Asta e tot.”

Cam asa arata Sistemul cladit de o parte din Servicii, DNA si “elitele” extremiste ale României.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Nemuritoarele machiaverlicuri: SCOPUL scuza MIJLOACELE!-FAZA pe DOCTORATE…plagiate, Dumnezeu cu mila! Pai, la 7600 megadosare in lucru la DNA, “n” megadosare pe rolul instantelor de judecata, “n” dosare X secretizate, “n” dosare desecretizate, restu’ la sertar, dupap, frigider, cripte…tot in logica fireasca a lucrurilor si fenomenelor, sa-ti scape anumite detalii, virgule, paranteze, redat cu subiect si predicat un text apartinand unui autor, fie el si anonim ca de ex.cu riscul ca ma repet: “Este atata frumusete in jur si, fiecare tufis arde de dumnezeire!”, autor anonim. Pe cine-am plagiat, oameni buni?…si unde n-ar da Dumnezeu adevarat, Lumina din Lumina adevarata, sa ma plagieze si pe mine, cineva. As fi onorata!