Politică

După ce a anunțat că legalizarea căsătoriei gay este „doar o chestiune de timp”, prim-ministrul irlandez, homosexual, va face campanie pentru liberalizarea legilor privind avortul

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a declarat că va face campanie pentru liberalizarea legilor privind avortul, înaintea referendumului care va avea loc în republică în lunile următoare, și a adăugat că viziunea lui asupra problemei a evoluat.

Guvernul irlandez plănuiește să organizeze un referendum până în luna mai, pentru a relaxa unele dintre cele mai restrictive legi din lume privind avortul.
Partidul lui, Fine Gael, a fost de acord să permită membrilor să se poziționeze și să facă lobby de oricare dintre părțile dezbaterii.

În Republica Irlanda, predominant catolică, avortul a fost complet interzis până în anul 2013.

Varadkar, cu studii medicale, a declarat în 2014 că este pro-viață. El a spus că regulile din Irlanda, unde întreruperile de sarcină sunt posibile doar în cazul în care viața mamei este pusă în pericol, sunt prea stricte.

„Cred că legile din Irlanda privind avortul sunt prea restrictive și este nevoie de liberalizarea lor”, a spus el într-un interviu acordat BBC. El a anunțat că va face o campanie în acest sens.

Întrebat despre poziția sa inițială, Varadkar a spus că viziunea lui a evoluat în ultimii ani. „Cred că ideile pro-viață și pro-alegere pot fi înțelese greșit… Cred că și cei care sunt în favoarea avortului, în anumite situații, sunt pro-viață”.

Textul referendumului nu a fost încă stabilit. Într-un sondaj de opinie publicat vineri, majoritatea irlandezilor cu drept de vot au răspuns că ar susține propunerea ca avortul să poată fi realizat în primele 12 săptămâni de sarcină.

În luna august, Leo Varadkar spunea că este „doar o chestiune de timp” până la legalizarea căsătoriei între persoane de același sex în Irlanda de Nord, singura regiune de pe insulele britanice în care nu sunt permise căsătorii gay.

Sursa: activenews.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Viziune asupra evolutiei vietii pe Terra.
  Perceptie despre viata si moarte.
  …………………………….
  Evoluam, evoluam, evoluam.
  …………………………….
  Sub Soare este loc pentru toata suflarea….cu conditia sine qua non sa nu aducem TULBURARE !!! IN NICIUNA DINTRE FORMELE DE MANIFESTARE sub aspect psihic, fizic, fiziologic, biologic, sociologic, ideologic, traditional, legislativ etc. celor din jurul nostru.
  Am fost creati din iubire. De ce exista totusi atata nefericire, boala, accident, nepasare, anixietate, depresie, violenta, razboi, atentate, infractiuni, fenomene meteo extreme, epidemii, experimente nucleare, inarmare?! Cine ne ataca?! Cum ramane cu pofta de viata?! Cu ratiunea de a fi?! Copilul dorit este fericit?! Copilul conceput accidental, urmare a unei agresiuni fizice sau in stare de tulburare neuro-psihica, sau din alte cauze, este fericit?! Cine hotareste asupra vietii, mortii, destinului, evolutiei speciilor pe minunata planeta?! Raspunsurile ne ajuta sa alegem varianta potrivita.

 • personal, le respect deciziile, daca ei se iubesc , fb, si eu ii iubesc, iubire sa fie… problema e ca subiectul se foloseste pt diversiune, destabilizare, politizare, tulburare, invrajbire….paradele gay, cu toata dragostea…obscen, excentric, deplasat, agresiv, tendentios, gretos,…INDECENT .Asa Nu!

 • Tine de maniera in care este tratat SUBIECTU, vezi, in poza nici urma de EXHIBITIONISM…GARANTEAZA CINEVA CA FENOMENUL DE AMPLOARE LA ORA ACTUALA nu degenereaza in …exhibitionism?! S-ar putea interpreta ca paradele gay, cu care, personal, nu sunt de acord ca forma de manifestare, exprima libertatea de expresie in toata splendoarea acesteia?!
  De actul CREATIEI, tine sau nu?! E de Bine Suprem?!