Politică

Vicele Biden îi dădea săptămânal ordine lui Poroshenko. „Demite-l pe procurorul general, că altfel nu vin banii”. Şi procurorul a fost demis. Din seria: ANTIMODELE şi CORUPŢIA UCIDE!

[Evident, fără nicio legătură ce cele de mai jos, fiul lui Jo Biden, Robert „Hunter” Biden a ajuns în în comitetul director al Burisma, devenită peste noapte cea mai importantă companiei particulară de prospectare şi exploatare a petrolului şi gazelor din Ucraina, firmă cu sediul în Limasol (Cipru) şi răsfăţata regimului ucrainean.

Alături de Biden jr, în comitet mai este un american, Devon Archer, întâmplător, dar cu totul întâmplător, partener cu Biden jr în alte firme din SUA. Interesant iarăşi, din perspectiva corupţiei care îl îngrijora pe Biden bătrânul, Burisma a fost deţinută de Mykola Zlochevskyi, acuzat de corupţie, şi a fost trecută prin mai multe off-shore-uri pentru a ajunge în proprietatea oligarhului Igor Kolomoisky, acuzat de crime de război înfăptuite de armata sa privată în Donbas.]

Iată ce a povestit Jo Biden în timpul unei întâlniri de la US Council on Foreign Relations:

M-am uitat la ei şi le-am spus: Plec în şase ore. Dacă procurorul general nu este concediat, nu primiţi niciun ban. Cei cu care vorbea erau Poroshenko şi Arseny Yatsenyuk în poziţie de drepţi.

Ei bine, – a continuat el – ticălosul (râsete), a fost concediat.

Povestea se referă la perioada martie 2016, când Biden a folosit promsiunea USA a unui al treilea împrumut pentru a pune presiune pe Kiev.  Pe 29 martie, procurorul general, Viktor Shokin, puternic contestat de stradă,  era demis de către parlament.

Dar mai sunt şi altele. În cartea Promise Me, Dad: A Year of Hope, Hardship and Purpose, publicată în noiembrie 2017, fostul vicepreşedinte povesteşte cum i-a cerut fostului preşedinte Yanukovich să demisioneze.  De asemenea, pretinde că i-a comandat lui Poroshenko fiecare pas al noii administraţii şi că „era la telefon fie cu Poroshenko, sau cu Yatseniuk, chiar cu amândoi aproape în fiecare săptămână.

Tot el vorbeşte despre cât timp a consumat la telefon pentru a avea grijă ca partenerii europeni „de la Hollande (fost preşedinte al Franţei) la Renzi (fost prim-ministru al Italiei) să accepte sancţiunile împotriva Rusiei”.

Antimodele: pentru că America a fost şi, pentru mulţi, încă mai este un model. Scriu despre ea tocmai pentru a-i arăta adevărata faţă: antimodel. Şi nu pentru a-i îndreptăţi pe alţii.

Corupţia ucide: folosesc formula rezistenţilor la modul cel mai serios pentru a arăta cum ucide ea cu adevărat. Evenimentele de pe Maidan pregătite de către americani – după cum reiese chiar din convoririle telefonice necontestate şi prezentate până şi de BBC; luptele cu partea de est, rusofonă/rusofilă, a Ucrainei odonată, organizată, finanţată şi dotată cu armament de către americani.

Sursa: solidaritateeuropeana.wordpress.com