Analize și opinii Politică

DONALD TRUMP: As confisca tot petrolul din LIBIA şi IRAK

Miliardarul Donald Trump, care a spus că ar putea candida în 2012 la preşedinţia SUA, a declarat că ar confisca tot petrolul din Libia şi Irak şi le-ar da locuitorilor suficienţi bani cât să trăiască fără “aurul negru”, relatează ABC News.

Într-un alt interviu televizat, Trump a afirmat că SUA ar trebui să aibă o atitudine mai dură faţă de OPEC, care stabileşte preţul ţiţeiului. În opinia miliardarului, dacă “mesagerul” americanilor, preşedintele Barack Obama, le-ar spune pe un ton mai agresiv celor de la OPEC să scadă preţul petrolului, aceştia ar face-o.

“Nu există nimeni la Washington care să-i sune pe cei din OPEC şi să le spună: <<Prieteni, e timpul. S-a terminat. Nu mai puteţi să faceţi asta (n.r. să măriţi preţul petrolului)>>”.

“Arabia Saudită a declarat foarte răspicat că are foarte mult petrol, dar că urmează să reducă producţia. Ştiţi ce înseamnă asta? Că ei vor creşte şi mai mult preţul”.

“Lăsaţi-mă să vă spun ceva. Am fost în Irak (n.r. americanii), am cheltuit până în prezent 1,5 mii de miliarde de dolari. Cu banii aceştia, puteam să refacem jumătate din SUA. Acum, urmează să plecăm din Irak. În trecut, când câştigai un război, ţara cucerită era a ta”.

“Nu furăm câmpurile petrolifere, nu furăm nimic. Ne luăm înapoi cele 1,5 mii de miliarde. Ne rambursăm singuri aceşti bani”.

“Avem o putere extraordinar de mare, dar nu ştim să o folosim. Avem nevoie de un singur lucru: putere a minţii. Nu ne folosim creierul deloc”.

“În dialogul cu OPEC, contează mesagerul. Obama nu este mesagerul potrivit. Nu mai suntem o naţiune respectată, întreaga lume râde de noi”.

Într-o emisiune de la CNN, Trump declarase că, dacă ar fi fost el preşedinte, SUA nu ar fiintervenit în Libia decât dacă civilii libieni ar fi scris un “cec gras”. “De ce nu ne plătesc?Vrem cinci miliarde de dolari. Am cheltuit deja 1,5 miliarde luptând împotriva lui Gaddafi. Vrem cinci miliarde şi intrăm în luptă imediat. Aceşti bani nu înseamnă nimic pentru ei, ne-ar scrie un cec în secunda doi“, susţine miliardarul.

Mihai SCHIAU

sursa: gandul.info

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Da, asa arata cu adevarat fata “Unchiului Sam” ….Numai timpitii si oligofrenii vedeau in SUA farul democratiei si al libertatii mondiale ! Ce uita fraerul asta care a dat deja faliment odata este ca america nu-i de capul ei pe planeta,ca s-ar putea ca si Rusii sa stabileasca ca vor sa elibereze petrolul saudit sau irakian sau poate chinezii care pot face fata si unui razboi nuclear cu populatia lor ….Vorba aia ii bat pe americani doar cu bucatarii….Si daca pusi in fata unui iperialism de extrema dreaptaca a acestui nebun ….rusii fac front comun cu chinezii ? Ce dracu se mai alege de america ? Si asa este o tara ale carei case sint in proportie de 95 % facute din carton,scinduri si rigips ? Adica ,tara asta poate fi distrusa de o tonada mai puternica ,dar-mite de o alianta militara si economica intre rusi chinezi si cine mai stie cine din UE ? La fel ca la noi,cind in politica intra crirnatarii care isi inchipuie ca daca au facut bani multi cu cirnatii lor ,atunci sint buni la toate ….Consecintele se vad in halul in care a fost adusa romania de cirnatarii ei….Pentru ca numai un nebun isi poate inchipuii ca rechinul asta de T.Chiar ar folosii banii eventual astfel obtinuti de la arabi pentru reconstructia sua….Si nu pentru marirea si mai nerusinata a marilor averi din grupul iluminatilor sau ale celor din grupul Bildermaier