Politică

Cum au ajuns Roberta Anastase si Raluca Turcan sa fie scutite de impozite in America

tax-free-weekendRoberta Anastase, Raluca Turcan, senatorul PDL Dumitru Oprea, consilierul judetean al PDL Iasi Lucian Flaiser, sunt fericitii posesori ai calitatii de scutit de impozite si taxe pe teritoriul statului Nebraska, din SUA.

În buna traditie a politicianului român avid dupa diplome, medalii si distinctii, CV-urile unui numar de demnitari ai PDL scot la iveala existenta unui grup exotic: grupul pedelistilor scutiti de impozite în America. Din grupul acesta fac parte Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, Raluca Turcan, vicepresedinte al PDL, senatorul PDL de Iasi Dumitru Oprea, Lucian Flaiser, consilier judetean al PDL Iasi. Toti acestia sunt cetateni de onoare ai statului Nebraska. Roberta Anastase este si cetatean de onoare al District Heights, Statul Maryland. Cetateni de onoare ai statului Nebraska mai sunt si europarlamentarul PNL Cristian Busoi si fostul deputat PSD Razvan Bobeanu.

Acesta din urma a explicat pentru Jurnalul National ca în 2004, a fost bursier al guvernului American, la o bursa pe administratie centrala si locala, în Nebraska, alaturi de Roberta Anastase, Raluca Turcan si Cristian Busoi. La finalul bursei, guvernatorul statului Nebraska le-a înmânat tutoror diploma de cetatean de onoare, care le da dreptul sa cumpere proprietati pe teritoriul statului, sa desfasoare afaceri sau sa obtina venituri din salarii sau pensii fara sa plateasca niciun fel de taxe si impozite. “Stiu ca era un beneficiu din asta, ca suntem scutiti de impozite, dar nu mi-a dat niciodata prin cap sa cumpar o proprietate acolo, desi ei sunt foarte tari pe agricultura, nicaieri nu am vazut agricultura facuta ca acolo”, a explicat Razvan Bobeanu.

Senatorul PDL Dumitru Oprea a obtinut cetatenia onorifica a statului Nebraska pe linie universitara, în 1993. Senatorul a povestit pentru Jurnalul National ca Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi este înfratita cu Universitatea din Omaha, Nebraska, din 1986, si dupa Revolutie, a existat în program interguvernamental americano-român, prin care s-a facut, printre altele, si un schimb de distinctii între conducerea universitatii americane si cea a Universitatii de la Iasi. Astfel, profesorul Dumitru Oprea a primit cetatenia onorifica a statului american, despre care spune ca a fost acordata românilor cu convingerea ca acestia nu vor profita niciodata de ea.

Sursa: Info Legal