Politică

”Jurnaliști cumpărați”: cum acționează propaganda NATO și lobby-ul SUA

heqrve5gqoyrsssh2tgsraȘtirile sunt o adevărată spălare de creier, jurnaliști cooptați de lobby-ul american își pun semnătura pe texte scrise de CIA, iar brațul lung al biroului de presă al NATO pregătește viitoarele războaie. Acestea sunt dezvăluirile făcute de Udo Ulfkotte, un fost jurnalist al Frankfurter Allgemeine Zeitung, în volumul ”Jurnaliști cumpărați”, devenit best-seller în Germania.

Autorul arată publicului că a fost mituit pentru a scrie articole de presa proamericane și devoalează, în premieră, întregul mecanism prin care corupția a pus stăpânire pe mass-media germană. Mărturisirile sunt cu atât mai credibile cu cât ele aparțin unui om din interior: „Autorul a fost primit în rețeaua organizațiilor americane de elită și i-a fost acordată, drept recompensă pentru relatări pozitive, chiar și o cetățenie de onoare în SUA”.

Udo Ulfkotte se rușinează astăzi pentru faptul că a lucrat, timp de 17 ani, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Tot aici lucrează Karl-Peter Schwarz, jurnalistul care a scris numeroase articole în favoarea regimului Băsescu în momentul suspendării acestuia din funcție, în 2012. Pentru amănunte despre acesta din urmă, dar și despre mulți alți ”agenți ai lui Băsescu” (și poate nu numai ai lui Traian Băsescu), recitiți ceea ce Cotidianul scria exact acum doi ani, pentru a observa dacă portretul acestor jurnaliști se aseamană cu cel schițat în prezentarea ”jurnaliștilor cumpărați” ai lui Udo Ulfkotte.

Prezentăm integral traducerea oferită de Lumea Justiției scurtei descrieri care însoțește best-seller-ul “Jurnaliști cumpărați”.

“Jurnaliștii ne manipulează în interesul celor puternici”

Aveți și dumneavoastră sentimentul că sunteți adeseori manipulați și mințiți de presă? Dacă da, înseamnă că vi se întâmplă precum majorității germanilor. Până acum, conta ca ”teorie a conspirației” faptul că presa de top manipulează premeditat cetățenii, prin tehnici de propagandă. Acum, un ‘om din interior’ (insider) dezvăluie ce se întâmplă de fapt în culise.

Jurnalistul Udo Ulfkotte se rușinează astăzi pentru faptul că a lucrat, timp de 17 ani, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Înainte să devoaleze rețelele secrete ale Puterii, autorul își face o temeinică autocritică. Apoi documentează, în premieră, cum a fost mituit pentru relatările sale și cum s-a înstăpânit corupția. În plus, dezvăluie de ce formatori de opinie fac relatări tendențioase și cum brațul extins al biroului de presă al NATO pregășeste mediatic războaiele. În acest context, autorul a fost primit în rețeaua organizațiilor americane de elită și i-a fost acordată, drept recompensă pentru relatări pozitive, chiar și o cetățenie de onoare în SUA.

În această carte aflați care jurnaliști sunt cooptați în organizații de lobby și care sunt aceste organizații. Autorul înșira sute de nume și privește și în culisele acelor organizații care influențează presa germană propagandistic și unilateral, între care: Atlantic Bridge, Comisia Trilaterală, German Marshall Fund, Consiliul American pentru Germania, Academia Americană, Institutul Aspen și Institutul pentru Politică Europeană. De asemenea, sunt dezvăluite implicațiile serviciilor secrete în activitatea organizațiilor de lobby, tehnicile de propagandă și formularele prin care se pot accesa fonduri pentru proiecte de influențare țintită a opiniei publice în Germania.

Când CIA dictează ce trebuie scris

Va puteți imagina că lucrători ai serviciilor secrete compun texte care apoi sunt publicate sub semnătura unor jurnaliști consacrați? Știți care jurnaliști de la care „organe” de presă au fost mituiți pentru materialele lor de presă? Și aveți vreo idee despre cum se acordă cele mai reputate distincții pentru jurnalism?

Practic, aceasta se întamplă precum odinioară, în cazul titlurilor de ”Erou al muncii socialiste” din fosta RDG – este premiată munca de propagandă. De la jurnalist la propagandist nu este o distanță prea mare. Dacă veți citi această carte, veți citi ziarele noastre cu alți ochi, veți închide mai des televizorul și veți ști mai bine ce să credeți din ceea ce auziti la radio: aproape nimic! Pentru că Ulfkotte oferă și informațiile penibile despre fiecare post, cărui partid politic îi aparține și care jurnaliști sunt influențați și cum. La sfârșit devine limpede: diversitatea opiniilor este doar mimată. Căci ”știrile” sunt de cele mai multe ori curată spălare de creier”.

Cine este Udo Ulfkotte

Udo Ulfkotte (44 ani), jurnalist și publicist german, a studiat drept și științe politice la Freiburg si Londra, unde i-a avut ca profesori pe criminologul elvețian Ruediger Herren și pe Dieter Oberndoerfer, fost consilier al Cancelariei lui Helmuth Kohl. A lucrat pentru departamentul de politică externă al cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung începând cu 1986, până la sfârșitul lui 2003. Printre domeniile de activitate de care s-a preocupat se numără managementul securității, spionajul economic, concurența, dar și monitorizarea grupărilor teroriste islamice. În perioada 1986-1998, jurnalistul a călătorit în peste 60 de țări și chiar a trăit în câteva state islamice (Irak, Iran, Afganistan, Arabia Saudită, Oman, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iordania). Ulfkotte a fost analist pentru țările din bazinul mediteranean, Africa și Orientul Mijloci, context în care a ajutat la dezvoltarea unui Ghid pentru Investiții în Orientul Apropiat, în cadrul Institutului FAZ.

Cariera publicistică cuprinde numeroase lucrări, avand ca tematică, printre altele, securitatea și spionajul industrial: “Heiliger Krieg in Europa” (“Jihadul în Europa”), “Der Krieg im Dunkeln. Die wahre Macht der Geheimdienste” (“Războiul în intuneric. Adevărata putere a serviciilor secrete”), “Grenzenlos kriminell” (“Criminal fără limite), “Marktplatz der Diebe” (“Piața de hoți”). A contribuit la dezvoltarea revistei “Park Avenue”, a mai scris pentru “Capital” și pentru “Cicero” și a fost corespondent pentru agenția de știri DDP. În prezent, fostul jurnalist FAZ oferă consultanță unor întreprinderi și este invitatul mai multor posturi de televiziune.

Ulfkotte este membru al “Marshall Memorial Fund” din SUA și fost membru al Fundației “Konrad Adenauer”.

În biografia lui Udo Ulfkotte realizată de Wikipedia mai apare faptul că acesta a devenit ateu, în perioada în care a trăit în țările musulmane s-a convertit la islam, iar apoi a decis să fie din nou botezat creștinește.

Udo Ulfkotte are legături cu organizația de dreapta Pax Europa, care a organizat la Bruxelles, în 2007, un protest intitulat ”Stop islamizării Europei”.

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nimic nou sub soare,vorba Ecclesiastului.
    Ieri agenti de influenta infiltrati de catre servicii si corporatii in cadru unor partide politice,(exemplu P.C.R.)ori infiltrati in ministere sau redactii de ziare. Astazi stiristi la tv , deontologi la tv si pe net, ziaristi si jurnalisti, ori fara jena,fara nici o acoperire, pe fata in fruntea unor ministere in senat si in parlament ba mai mult in functia de presedinti de stat. Apoi se mira prostimea cum armta romana din a saptisprazecea forta militara a lumii in 1975 a junsa astazi in 2014 pe locul 57 in lume alaturi de armate a unor state precum Camerun,Monzambic si Angola, ieri eram in tratatul de la Varsovia astazi in Nato. Cum am pierdut bruma de industrie construita si platita cu varf si indesat cu sange la propriu, cum toata zbaterea acestei natii blestemate de doua milenii pentru independenta si suveranitate sa dat la propriu pe ciunga.Romania ca stat este lipsita complect de imunitate in fata lichelismului uman intern, la noi lichelele prospera, si asta nu de ieri ci de 2000 de ani.

  • cred ca in timpuri mai vechi decat dacii, cineva ,intr-o fuga continua de ceva???, a stat o clipa si s-a minunat de frumusetea ecestei tari ! nefiind in chip si stare sa se opresca , a blestemat frumusetea , sa nu aiba nimeni parte de ea .precum zanele. nu degeaba se intampla si in asa zisele povesti care au peste 60% adevar , parerea mea , altfel nu ar fi fost inventate.ca dovada pot pune la dispozitie o videocaseta cu BALAUR descoperit in muntii Fagarasului (dragon aruncator de flacari)

  • Intreg articolul ,cel mult ,explica,eventual ,de ce s-a prabusit media romaneasca.Noi,romanii,avem o vasta experienta de ziare care bat campii din timpul lui Ceausescu,cand,am convingerea ca aproape nimeni nu mai citea vreun ziar si nu urmare stirile TV.Entuziasmul postrevolutionar a durat extrem de putin ,pana s-au prins oamenii ca se rasucesc stirile dupa cum vrea patronul,care ,la randul sau ,primeste ordine.In a treia etapa ,cand analfabetismul a devenit un fenomen de masa,in mediile dezavantajate,din ce in ce mai multe,se transmit stiri atat de contorsionate si de aiuristice ,incat nici nu se mai poate deduce de unde au plecat.Meseria de jurnalist e moarta si ingropata.Nici netul cu toate variantele sale nu o duce mai bine.Ieri cineva din familie era fascinat de cum mananca unii viermi si insecte la TV.Din pacate pentru poporul nostru nu prea multa lume depaseste acest nivel.Asa ca eforturile facute pe plan extern si intern de deturnare si intoxicare a popoarelor,in ce ne priveste,merg sigur catre zero absolut.

  • Suntem manipulați de maeștri iudeo-americani ai spălării creierelor.