Politică

Cu Birchall la testul ADN

Dl Alexandru Cumpănașu a oferit știrea, nedezmințită de Ministerul Justiției, potrivit căreia Ana Birchall i-a furnizat rezultatul testului ADN făcut în cazul de la Caracal.



Asta înseamnă două lucruri:

1. Că Birchall a intervenit în ancheta penală (care este nepublică) obținând astfel informații la care potrivit legii nu avea acces.

2. Că Birchall a furnizat acele informații unor persoane private (tatălui victimei sau unchiului acesteia) care cu atât mai puțin aveau dreptul să le primească, evident pentru a obține avantaje de imagine personală.

Furnizarea de informații secrete unor persoane neautorizate să le dețină sau pe canale neautorizate, dăunează anchetei. Potrivit legii 78/2000 aceasta poate fi și o infracțiune. Numai procurorii DIICOT aveau acces la rezultatele analizei efectuate de IML și puteau aprecia care informații și în ce moment pot fi făcute publice.

Reintrarea forțată în scenă a primadonei de la Ministerul Justiției, tentată, probabil, să ia fața DIICOT, are loc după ce, deși procurorii acționează sub autoritatea sa, nu a inițiat nici o acțiune împotriva celor care prin incompetență sau rea credință au zădărnicit salvarea Alexandrei Măceșanu. Evident, aceștia trebuiau spălați de vină, în timp ce cazul trebuia închis printr-o confirmare “științifică” a versiunii presupusului unic autor al presupusei crime.

Cu certitudine toți factorii (i)responsabili – politici, judiciari, tehnici și … diplomatici – se puseseră de acord asupra scenariului. Rămăsese doar să treacă timpul standard pentru obținerea rezultatului la testul ADN de la IML. Cu fantezia-i debordantă, tânără și neliniștită, Ana Birchall a “divulgat” rezultatul analizei înainte ca analiza să se poată încheia, decredibilizându-l total și făcând astfel, teoretic, saltul de la ADN la DNA. Spun teoretic deoarece sunt slabe posibilități ca magistrații #rezist să o dea pierzaniei tocmai pe cea considerată a fi “ministrul lor”.

Ambasadorul Hans Klemm are acum toate motivele să reflecteze la cugetarea potrivit căreia decât să fii asociat cu un prost la câștig, mai bine să fii cu un deștept la pagubă.

Iar românii au toată îndreptățirea să ceară și să aștepte, cel puțin, demiterea ministrului justiției.

PS – Printr-un comunicat oficial, DIICOT lasă să se înțeleagă că testul ADN nu s-a încheiat încă. Aceasta dovedește că Ana Birchall a divulgat “rezultatul convenit” (sic!) iar nu rezultatul obținut.

Autor: Adrian Severin

Sursa: Adrian Severin Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …Birchall? cit de sugestiv! mai degraba… bitch_all… pe intelesul tuturor… c_urva tuturor…