Politică

Codex Alimentarius

Siguranta alimentara sau complot mondial?

„Viitorul alimentaţiei globale este sumbru, susţine Ian R. Crane în această prelegere. Noul Codex Alimentarius, spune el, ne va afecta viaţa şi sănătatea prin faptul că impune o legislaţie în domeniul alimentaţiei care ne va forţa, practic, să consumăm alimente nesănătoase şi modificate genetic.

Dar să vedem, în primul rând, ce înseamnă Codex Alimentarius: codul este un compendiu care conţine standarde, coduri de practică şi alte recomandări recunoscute internaţional ce se referă la alimentaţie, producţia de produse alimentare şi siguranţa alimentelor. El a fost dezvoltat de Comisia Codex Alimentarius a ONU şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi a fost recunoscut de Organizaţia Mondială a Comerţului.

Codul este intens criticat pentru faptul că impune standarde de alimentaţie tuturor ţărilor şi pentru că pune înainte de toate industria agriculturii, fără a ţine cont de consumatori, dar şi de drepturile fermierilor. Toate acestea sunt explicate pe larg de Ian R. Crane în acest film documentar.
SURSA: http://danvlaiculescu.blogspot.ro
Cateva idei din aceasta prezentare:
– cartea “Povestirile ucenicului unui șaman” de Mark Plotkin
– cartea “Semintele distrugerii” de William Engdahl – agenda secreta a manipularii geneticeCitate: “controleaza mancarea si vei controla oamenii”
– cartea “Crime and Punishment of I.G.Farben” – despre cele trei companii farmaceutice germane (Hoechst, Bayer si BASF) care l-au sustinut financiar pe Hitler.
SURSA: http://www.e-uri.ro/ Siguranta alimentara sau complot mondial?

Abonează-te la newsletter