Analize și opinii Politică

Alexandru Petria: Fasciștii de modă nouă & alte chestii

Pentru mine, securitatea națională înseamnă învățământ de calitate, o rețea de sănătate eficientă, prețuirea culturii, sprijinirea economiei. Asta e țara în care vreau să trăiesc, cât mai am de trăit. Nu expansiunea necontrolată a instituțiilor de forță, care nu au nimic rezonant cu democrația. Rușine clasei politice, care este incapabilă să așeze lucrurile în limitele normalității. Altceva e învârtirea căcatului cu polonicul!
facebook-experiments-21[1]
”Libertatea este dreptul de a nu minți”, zice Albert Camus. Aș mai adăuga și că este dreptul de-a nu tăcea. Prin tăcere nu minți, nu te pronunți. Până la spunerea adevărului, libertatea e dreptul de-a te lepăda de tăcere.

#

Are dreptate Costi Rogozanu: ”vad viral un text despre discutia unui tanar inteligent cu mama cea proasta care se uita la rtv si antena 3 si nu intelege ca e manipulata. desigur, tanarul nu se lasa manipulat cu una cu doua, el stie ca tot ce inseamna patron, bogatie privata trebuie pupat in cur si tot ce inseamna cheltuiala publica e furt. ii recomand tanarului sa mai lase dracului facebookul si sa-si asculte mama. Antena 3 o fi de cacat, dar face parte din mizeria aia numita democratie. Iar mama s-o fi saturat sa auda cum ca e un parazit pensionar si se uita si ea unde nu aude asta.”

#

Cei care cer închiderea unor televiziuni, fiindcă nu le convine politica lor editorială, au tot disprețul meu. Dacă sunt și scriitori sau ziariști, ei nu valorează nici cât un sfert de râmă. Libertatea cuvântului nu e negociabilă cu fasciștii de modă nouă.

#

Incendiul de la Bamboo trebuie tratat ca un fapt divers, altfel accepți manipularea, ca în cazul Colectiv. Păpușarii n-au multă imaginație, nu mă miră apariția noului incendiu, e nevoie de evenimente pentru acoperirea scandalurilor din ultima perioadă. Și nu e de uitat că acum se discută bugetele instituțiilor, fiecare cere, nici că unii visează la guvernele lor. Pentru luare aminte, transcriu un proverb arab: “Dacă m-ai păcălit o data, să-ți fie rușine. Dacă m-ai păcălit și a doua oară, să-mi fie rușine”.

#

Tip de postare, pe Facebook, care seamănă ura între generații. Lucian Mîndruță pornește de la date eronate, are certitudini, însă refuz să cred că își dă seama de toxicitatea ideilor vânturate:

”Cei mai multi dintre tinerii sub 30 de ani pe care ii cunosc au salarii mai mici decat pensiile celor mai multi dintre oamenii de peste 65 pe care ii cunosc.

Mecanismul prin care taxam tinerii si pe cei productivi (dar inerti social) ca sa-i recompensam pe cei care voteaza este mecanismul distrugerii Romaniei.

O spun cu toata tristetea: niciun partid si niciun politician n-a avut macar o tentativa de a scapa din el.

Dupa mine, asta e adevarata tradare de tara: sa mananci azi mamaliga folosind boabele pe care trebuia sa le insamantezi la primavara.

Veti plati pentru asta!”

#

Avem un guvern puternic și responsabil sau de muște blegite? Ai manifestații neautorizate, amendezi sau arestezi turbulenții, că așa-i și în America, n-au ce să măcănească. Respectul legilor e și pentru ”tinerii frumoși și liberi”.

Alexandru Petria
sursa: stiripesurse.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu