Politică

Odată cu Revoluția Franceză, și-a făcut intrarea în scenă ateismul-secularist modern

As zice astazi ” Vive la France” dar doua lucruri ma retin data fiind istoria revolutiei franceze.



Unul din aceste lucruri este celebra declaratie din 1789 „Declarația drepturilor omului” care numai drepturilor nu a fost.

Ulterior ei in 1793 Robespierre trimite “bande revoluționare”, pentru a-i “ajuta” pe francezii reticenți să se dezică de Biserica Catolică. Unul din cele mai mari măceluri are loc la Vendeea, acolo unde zeci de mii de prizonieri sunt torturați, bătuți, împușcați sau înecați.

Armata republicii vânează țăranii vendeeni, inclusiv femei, copii și bătrâni, si ii extermină metodic.

Conform Cărții Negre a Revoluții Franceze la Vendee a avut loc primul genocid din istoria modernă a umanității, acolo pierind cel puțin 117.000 de oameni.

Si al doilea e ca noii conducători ai Franței de atunci disprețuiau religia, de fapt aceștia au înlocuit catolicismul cu alte culte.

Unul din acestea a fost “Cultul Rațiunii” ( urmează “Cultul Ființei Supreme ” și Teofilantropia ) proclamat în urma evenimentelor din 17-19 noiembrie 1793.

Momentul culminant al îl constituie depunerea pe altarul bisericii din Notre Dame a unei prostituate din suburbiile Parisului care reprezenta pe zeița Rațiunii.

Aceste noi culte erau obligatoriu însoțite de către procesiuni publice prin care se batjocorea creștinismul și simbolurile sale. Practic acum si-a facut intrarea in scena ateismul-secularist modern.

P.S.: Avem multe alte lucruri pt care sa ii multumim Frantei si sa ii uram ” Vive la France ! ” dar pt revolutia franceza din 1789 nu cred ca e potrivit sa multumim revolutionarilor acelor timpuri.

Autor: Mircea Morar

Sursa: Mircea Morar

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In concluzii, probatoriul istoric demonstreaza faptul ca 1789, in fapt si in drept a marcat “DECLARATIA OBLIGATIILOR OMULUI”.
    Aflarea adevarului istoric aduce eliberarea sufletelor prinse in captivitate, circumstanta care confera climatul favorabil reechilibrarii energetice planetare. Niciodata nu-i prea tarziu pt. oricat de multe inceputuri in rezonanta cu normele universale eterne, precise.

  • Eliberarea, salvarea unui suflet de oriunde s-ar afla, din perspectiva multidimensionala, temporo-spatiala, echivaleaza cu eliberarea, salvarea unui intreg univers. Atat de simplu functioneaza lg. universala, divina!
    Instantaneu! Intr-o fractiune de secunda!
    Clipa! Binecuvantata, ziditoare, sacra!
    Eterna!