Politică

Nistorescu EXPLICĂ de ce este așa mulțumit Iohannis de DNA

Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie în Cotidianul că Iohannis chiar este mulțumit de DNA. Sau, mai exact spus, de Laura Codruța Kovesi. ”DNA-ul merge strună, tovarăși!”, remarcă ironic jurnalistul.


”Cică președintele nostru cel tăcut și gînditor este foarte mulțumit de felul în care funcționează DNA. Sunt absolut convins că președintele Iohannis, atunci cînd a rostit aceste cuvinte, era cum nu se poate mai sincer. Chiar este mulțumit de DNA. Sau, mai exact spus, de Laura Codruța Kovesi.

Privind lucrurile cu oarecare detașare, chiar ar trebui să remarcăm o încîntare a președintelui României. DNA-ul merge strună, tovarăși! DNA-ul a făcut suficientă imagine în presa străină, a demolat nenumărați politicieni ai opoziției sau chiar ai partidului care îl susține. I-a ras chiar și pe cei care au muncit din greu la victoria lui Klaus Iohannis și apoi au fost arestați, trambalați prin tribunale și filmați în cătușe, ca, mai apoi, totul să se fîsîie cu discreție.

De ce n-ar fi Klaus Iohannis mulțumit de DNA? I-a măturat pe toți incomozii din preajma sa și pe toți adversarii mai importanți. Nu DNA i-a tocat nervii lui Victor Ponta, ca acum, cînd nu mai contează de nici un fel, să aflăm o știre mai pierdută decît ora de începere a unei piese de teatru? Că dosarul lui Victor Ponta, disjuns de DNA și trimis la Parchetul General, a fost închis? Super!? De mirare că președintele nu i-a trimis vestea împreună cu o sticlă de șampanie și cu un bilețel pe care să scrie: „Scuze! Scopul scuză mijloacele! Klaus Iohannis“.

Cum să nu fie mulțumit președintele de DNA? A dispus Laura Codruța Kovesi (căci nimic nu se inițiază fără dispoziția sa) o cercetare a dosarului cu declarația în fals a doamnei Carmen Iohannis?A cercetat DNA-ul afacerea scandaloasă din jurul modernizării pistei și a Aeroportului Internațional Sibiu? Poimarți! A cercetat DNA-ul cum s-a decis sentința din dosarul 1672/306/2007, prin care Forumul Democrat al Germanilor din România a devenit succesorul patrimonial al Grupului Etnic German (organizație fascistă interzisă prin Convenția de Armistițiu din 1944 și cu bunurile confiscate printr-un Decret Regal)?

Cum să îl încurce Laura Codruța Kovesi pe președintele în exercițiu, de care depinde scaunul ei? Încă nu s-a găsit cineva mai puternic care să-i ceară o asemenea cercetare!

De ce n-ar fi Klaus Iohannis mulțumit de DNA? Ar fi ca și cum o asemenea întrebare i-ar fi fost pusă în legătură cu Înalta Curte de Casație și Justiție, pe vremea cînd era condusă de Livia Stanciu! Nimeni nu își mai aduce aminte de mai puțin mediatizata vizită a președintelui României la Înalta Curte de pe strada Batiștei, unde Klaus Iohannis a descins cu prioritate (fiind printre primele instituții călcate de piciorul prezidențial).

De ce? Pentru a identifica nevoile de dotare ale acestei Curți atît de importante și unde domnia sa tocmai avea un dosar în care era judecat pentru incompatibilitate. Sigur că președintele nostru curat, moral, corect ca Traian Băsescu, nu a scos o vorbă despre dosar. A întrebat numai despre dulapurile de pe holuri, despre sumele necesare modernizării și zugrăvirii Curții, despre nivelul de trai al judecătorilor și, eventual, despre ce post și-ar dori doamna președintă în cazul unei promovări etc. Noi bănuiam că toate cele pentru care s-a dus vor rămîne exact cum au fost. Absolut la fel! Pardon! Un singur lucru. S-a închis dosarul unuia, Klaus Iohannis din municipiul Sibiu!

De ce n-ar fi președintele mulțumit de DNA? Din cauza lui Mitică Dragomir? Din cauza celor de la RCS-RDS? Păi, nu muncesc de le sar ochii la lustruirea imaginii președintelui? Și apoi, nu este de nivelul lui să comenteze micile uscături apărute în activitatea minunatei noastre direcții anticorupție! Ce Negulescu, ce Papici, ce Eva?! Numai pe ei îi vedeți? Vorbim și noi prostii, fără să știm că marile succese în anticorupție nu se obțin cu academicieni și cu profesori, ci cu alde Uncheșelu, cu Danileț, cu Portocală, cu băieții dispuși să facă sacrificii pentru dreptate”, a scris Nistorescu.

Sursa: Sokant.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • 80 mil. euro CREDIT pt. aeroportul Sibiu?!?!?!?!?!?!

    80 MIL. EURO CREDIT, 80 MIL.EURO CREDIT, 80 MIL. EURO CREDIT

    ” Responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DIVIZIA DE LA PLOIESTI STIE?!

  • 80 milioane euro pt modernizarea unei mlastini…
    incredibil, incredibil, incredibil
    incredibil, incredibil, incredibil

    Doamne, cauta din CER SI VEZI…