Politică

Fostul șef SPP Dumitru Iliescu: ”Statul Paralel lucrează din plin, a INTERZIS difuzarea interviului pe care l-am dat la RTV!”

Cu doua saptamani in urma, m-a apelat doamna Andreea Cretulescu, de la ROMANIA TV si m-a rugat sa-i acord un interviu, in studiou, despre statul paralel. Initial am vrut sa refuz. Eu am dat interviuri doar prin telefon si doream sa continui aceasta regula.



Mi-a fost insa greu sa o fac, avand in vedere faptul ca este o jurnalista pe care o apreciez si o respect foarte mult pentru profesionalismul sau, pentru modul incisiv in care moderaza emisiunile si felul nepartinitor in care abordeaza subiectele. Dupa mai multe insistente, am stabilit cu domnia sa sa realizam interviul Luni 13.11.2017.

La ora stabilita am fost pentru prima data intr-un studiou de televiziune si am realizat interviul, cu aproximatie, pe parcursul 1h10′-1h20′. Dupa interviu doamna Cretulescu mi-a multumit si mi-a spus ca este foarte incantata cum a decurs dialogul nostru si am stabilit impreuna ca se va difuza a doua zi, in emisiunea domniei sale, unde va avea si invitati.

Avea de ce sa fie multumita doamna Cretulescu mai ales ca, in cadrul interviului, am facut referire la modul in care a fost creat, cum a evoluat, cum a functionat si cum functioneaza inca statul paralel. Am devoalat aspectele legate de cine l-a condus si cine il conduce in prezent, felul in care a actionat si actioneaza, dar si modalitatile prin care a infestat statul de drept, zonele politica, juridica, mass-media si afaceri, pentru controlul fluxurilor financiare si comisioanelor semnificative. Am abordat si problemele legate de actiunile statului paralel indreptate impotriva Guvernului Romaniei, a conducerii PSD si liderului partidului domnul Liviu Dragnea.

De asemenea am subliniat implicarea domnului Iohannis in conducerea statului paralel, a actiunilor mentionate anterior si motivatia mentinerii si sprijinirii acestei structuri ilegale, nedemocratice si neconstitutionale. Ieri de dimineata am aflat ca, imediat dupa ce am terminat interviul, au aflat despre continutul acestuia, reprezentantii statului paralel si au facut presiuni asupra sefilor doamnei Cretulescu sa nu se difuzeze interviul, ceea ce au si reusit. Desi stiam ca a fost inerzisa prezentarea interviului, am contactat-o de mai multe ori pe doamna Cretulescu sa-mi spuna la ce ora se difuzeaza. In final mi-a spus ca regreta foarte mult dar nu-l poate difuza.

Nu era o surpriza pentru mine. Ok, am spus eu! Si asa nu dorisem sa dau acest interviu. Doar insistentele domniei sale si faptul ca stiam ce i s-a inscenat domnului Dragnea, cu care nu am fost si nu sunt intr-o relatie apropiata, dar asta nu ma impiedica sa-i iau apararea atunci cand vad actiunile ilegale desfasurate impotriva sa, m-au detreminat sa il dau. Singurul lucru pe care il regret este faptul ca doamna Cretulescu, care nu a putut sa-mi dea detalii vis-a-vis de aceasta decizie, a fost pusa intr-o situatie delicata, probabil in care nu a mai fost pusa niciodata.

Pentru mine, doamna Cretulescu, ramane un un om de televiziune de exceptie, care merita toata aprecierea, stima si sustinerea noastra, ca de altfel multi jurnalisti din aceasta televiziune. Va dati seama unde s-a ajuns daca au reusit sa ingenuncheze o televiziune care pana acum a purtat stindardul luptei impotriva statului paralel, prin dezvaluirile pe care le-a facut despre abuzurile savarsite de acesta…???

Vor gasi cu siguranta un pretext pentru a se justifica, dar nu mai conteaza. Mi-au interzis difuzarea interviului, prin instituirea ilegala a cenzurii, dar nu vor reusi sa-mi stearga din memorie raspunsurile date la intrebarile doamnei Cretulescu… Sunt si alte modalitati de a le aduce la cunostinta opiniei publice si voi continua indiferent de ce actiuni se vor derula impotriva mea, indiferent de riscurile la care ma expun…Asa nu se mai poate! Nu mai putem tolera aceste abuzuri…!!!

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Practic, statul paralel este “in tot si-n toate”, astfel ca, pt a misca ceva pozitiv in tara asta, acesta trebuie destucturat cu mitraliera! Evident ca, pt asa ceva este necesara o lovitura de stat. Vorba versului lui Eminescu: “Indragi-i-ar ciorile Si spânzuratorile!”