Politică

Facebook calcă în picioare Constituția României

Lui Iulian Capsali, liderul Alianței pentru Demnitate Națională, i-a fost blocat contul de Facebook. El afirmă pe pagina personală de pe aceeași rețea de socializare, la care mai are acces: “În mod descalificant, așa cum procedează de la o vreme acestă platformă ideologică de dezinformare și manipulare, mi-a fost blocat contul pentru “motivul” absolut hilar că am preluat o postare a deputatului Daniel Gheorghe prin care apăra Polonia de intruziunea neomarxistă a elitelor UE.



Este interesant că această blocare a venit după articolul în care au fost devoalate legăturile BigPharma cu diverși medici vaccinisti de la noi…

Rog prietenii care au audiență mai mare să anunțe faptul că 30 de zile voi fi de găsit aici, pe pagina publică. Vă mulțumesc și vă doresc numai bine!”

Cenzurarea lui Capsali dovedește încă odată că această platformă de socializare a devenit un loc al cenzurii, unde se încearcă reducerea la tăcere a personalităților care sunt împotriva corectitudinii politice, a dictatului multinaționalelor, globalizării fără discrnământ și pro-familie.

În ultima perioadă, ca să vă faceți o imagine de ansamblu, menționăm că au fost blocați pe Facebook, pentru ideile lor, Patrick André de Hillerin, Mirel Curea, Alexandru Petria, Constantin Gheorghe, Bogdan Duca, Paul Hitter și Mirel Palada. Ei sunt numele cele mai cunoscute, dar sunt mulți alții în aceeași situație nedreaptă.

Problema este îngrijorătoare și reprezintă o acțiune antidemocratică meticulos concertată. „Ne aflăm în fața unei tentative de intimidare, a unei încercări de-a reduce influența vocilor neconvenabile, de-a le neutraliza. Aștept să ia poziție în privința acestui abuz și politicienii români, nu să stea ca momâile, deoarece Facebook încalcă dreptul la libera exprimare înscris în Constituție, chestiune de-o gravitate extremă. În aceeași direcție, se impune intervenția Avocatului Poporului. Mă gândesc că ar merita să dăm în judecată Facebook, în grup, poate se găsește și un avocat care să accepte cauza pro bono. Este abominabil, seamănă cu cenzura de pe vremea comuniștilor, o nesocotire a democrației, ceea ce este inadmisibil și de nenegociat”, ne-a declarat scriitorul Alexandru Petria, al cărui cont este încă blocat pe Facebook.

Autor: Laurentiu Nicodim