Cultură și Familie

Andreea R. Hosu: “AVON, credeai că mă cunoști? #watchmenow. TRANSformarea femeii”

Simona Halep, m-ai convins.

Nu știu dacă erai chiar tu în măsură să spui lumii să te mai vadă acum, după atîtea lupte cîștigate. După puterea nativă și naturalețea care te-au consacrat. După modestia și zîmbetul autentic cu care ai dat speranță pentru o țară-ntreagă.  #watchmeNow e un hashtag mișto, dar nu e cam ciudat să dai sportul pe activism politic tocmai acum? Nu crezi că e cam tîrziu să ne spui mie și celor care te-au văzut ca pe un simbol sănătos, că de fapt, și tu ca multe alte ”activiste ale ideologiei noi”, sunteți de fapt doar femei frustrate? Ceea ce nu am cum să cred, chiar dacă așa pare. Dacă eram în mediul de afaceri, această practică se numea înșelătorie. Nici măcar facebook nu permite să modifici numele și domeniul unei pagini, după ce are mii de urmăritori. De la campioană mondială entuziastă, făcîndu-și cruce cu tupeu ancestral văzut drept sfidare de către toți ceilalți –   la simbolul frustrării azi dar și lipsei de autenticitate femeiești pe acest mapamond, în calitate de proaspătă reprezentantă. Refuz să o judec, pentru că la fel ca mulți alții… încurcate și viclene sunt mrejele ideologiei.

*Simona Halep este emblema mișcării #watchmenow în România iar în 18 septembrie a postat clipul video respectiv pe pagina ei de facebook. Care-i faza?

AVON și mișcarea noii lumi.

Cînd credeam că au mai rămas cîteva companii aproape cuminți care încă nu s-au murdărit în vîrtejul tenebros al activismului progresist, iată că a venit și vremea Avon să facă parte din noua democrație. De la broșuri cuminți care mai întruchipau simbolul femeii ”desuet”, au trecut acum la o nouă față, capabilă să zdruncine cu totul lumea din temelii. Să o facă tactic să dispară. Să ne-o prezinte pe dos, ca și cum nimic din ceea ce am trăit pînă acum n-a fost pe bune.

Pe bune? Folosind mijloacele clasice și consacrate de manipulare, spotul video amestecă în mod parșiv imagini frumoase emoționale firești cu ideile progresiste care propun adoptarea în societate a tipului- role-model care adoră machiajul- adică omul Nou fără identitate dar totuși cu identitatea de brand.

Transformăm vieți, stabilim conexiuni între oameni, schimbăm mentalități și dărâmăm prejudecăți. Iar astăzi ne transformăm și noi. Vă prezentăm noua noastră identitate vizuală care reprezintă exact ceea ce vrem să fim. 🎯 Credeai că ne cunoști? Mai gândește-te. ”

Da, Avon, credeam că te cunosc. Regret teribil înșelătoria la care am fost expusă vreme de ani , cînd ai făcut milioane de femei din lume să se simtă frumoase, femei. Pentru ca astăzi să faci campanie bărbaților care se machiază și feministelor cîndva pudice și teribil de complexate, gata azi să explodeze de ”frumusețea” falsă pe care o propui. Prin propria frustrare. Regret nespus faptul că ai furat identitatea femeilor care s-au lăsat seduse de vechile campanii. Se spune că cine îți dă, îți poate și lua. Ironic !

Dragă Avon, regret că nu m-am numărat prea mult printre clientele tale. Poate că totuși, femeia puternică pe care acum o propui spre a mi-o oferi mie și altor femei drept exemplu, e fix femeia aceea căreia acum 5-10-15 ani îi inoculai în reclame ba că e urîtă, ba că ar mirosi urît și atunci îi arăți parfumuri, că ochii ei arată mai puțin expresivi dacă nu îi îngroapă-n culoare, că trebuie să poarte obligatoriu orice ruj ieftin roșu, sau un parfum cumpărat lunar de la tine, pe care să-l schimbe cît mai des. Ai învățat-o să fie labilă.Nehotărîtă cumpărînd de la tine hotărîrea. Ai învățat-o că ar putea fi ȘI MAI FRUMOASĂ, inoculîndu-i că de fapt n-ar prea fi. Ai învățat-o că doar ea e unică și că frumusețea ei e extraordinară. Ai învățat-o pe femeia emblematică de odinioară, pînă mai ieri, că este liberă să aleagă și să se reprezinte. Apoi, ai început să te lepezi de ea. A fost încă un construct social menit să stoarcă bani pe spinarea femeilor cliente ale tale, așa-i?

Dar femeia puternică pe care azi o propui e fix femeia pe care tu și alți vînzători de idiocrație ați transformat-o într-un obiect, într-un nucleu al militantismului tembel, întemeiat pe complex de inferioritate, utilitarism, aprins tactic de reclamele voastre. E femeia pe care ai denaturat-o în timp de la sensul ei, făcînd din Campania ta o religie în jurul frumuseții dictatoriale căreia azi i-ai deviat sensul, numind-o pe nedrept frumusețe interioară într-un ambalaj sinistru pe care azi mi-l propui.  Ca și cum nimic din ceea ce a fost , am experimentat și ai demonstrat în ultimii 10 ani, nu mai are nicio valoare. Vrei ceva democratic? Iată.

Citește mai departe AICI!

Autor: Andreea R. Hosu

Sursa: Trăsături din front

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu