Analize

Ion Cristoiu: „De ce a luat apărarea AEP Klaus Iohannis? Cumva pentru că instituția e programată să joace un rol important în fraudarea alegerilor parlamentare?!”

Despre Conferința de presă ținută de Klaus Iohannis marți și nu miercuri, la ora 19 și nu la ora 18, cum am fost obișnuiți din 15 iulie 2020 încoace, de cînd președintele a dat de gustul întîlnirilor cu jurnaliștii, m-am pronunțat după încheiere, la emisiunea lui Marius Tucă de la Aleph News și apoi în direct pe cristoiublog.ro. La ambele intervenții m-am plîns că meseria de gazetar, practicată de mine în mod prostește la 72 de ani, în loc să citesc și să scriu povestiri, eseuri, m-a obligat să urmăresc pînă la capăt una dintre cele mai mari plicticoșenii postdecembriste din viața mea. Klaus Iohannis a venit în fața presei sfîșiat în chip racinean între datoria de a spune adevărul despre Revenirea Pandemiei și ambiția oarbă de a ține alegerile parlamentare pe 6 decembrie 2020, în care el vede momentul dobîndirii puterii depline. Firește, așa cum am mai scris, nici el nu știe ce va face cu această putere deplină. Multă lume se iluzionează crezînd c-o va folosi pentru reforma profundă a statului, pentru modernizarea României. N-a mișcat un deget în direcția asta timp de șase ani, cît a moțăit în fotoliul călduț de la Cotroceni. Cum să credem că-l va apuca hărnicia în ultimii patru ani de mandat?

Pentru că vrea cu orice preț alegeri pe 6 decembrie 2020, Klaus Iohannis s-a străduit din răsputeri să falsifice realitatea îndulcind spectaculos situația de Criză sanitară și lăudînd Guvernul Meu pentru felul magistral în care a administrat Pandemia. Pe vremea primului val ne semnala de dimineață pînă seară că e groasă rău, înscriindu-se în corul Cioclilor Apocaliptici. Marți seara, a insistat pînă la oboseală că nu trebuie să ne panicăm, că nu e nevoie de măsuri de restricție dramatice, ajunge să ne spălăm pe mîini, să purtăm mască și să păstrăm distanța socială. Spune asta, pe post de sanitar șef de luni întregi. E a 17 conferință de presă în care Statementul e un sfat al medicului prezidențial. Situația infectărilor s-a înrăutățit de la o conferință de presă la alta. Să nu-și dea seama Klaus Iohannis că e penibil prin credința sa că apelurile patetice la solidaritate națională vor opri dezastrul? E ca și cum Mareșalul Antonescu ar fi ieșit în timpul dezastrului de la Stalingrad și ar fi apelat la patriotismul, la solidaritatea națională pentru a-i opri pe ai noștri din fuga din calea tancurilor rusești!

După ce m-am răcorit blestemînd meseria de ziarist care te obligă să urmărești pînă la capăt conferințe de presă precum cea de marți seara, întorcîndu-mă asupra stenogramei mi-am dat seama că în deșertul de plictiseală al reuniunii, monotone prin asaltul jurnaliștilor în chestiunea Coronavirus și prin încăpățînarea lui Klaus Iohannis de a o ține langa cu alegerile pe 6 decembrie 2020, chiar dacă procentajul de participare va fi de 10 la sută, au fost două momente interesante. Amîndouă au fost create de întrebările jurnaliștilor.

Cristian Ștefănescu, Deutsche Welle/Digi FM, a reluat una dintre temele abordate și de alți jurnaliști înaintea lui. Marți, 13 octombrie 2020, două instituții responsabile cu comunicarea situației infectărilor au dat comunicate diferite, ba chiar net diferite. E vorba de INSP și Grupul de Comunicare Strategică. Așa-zisul Grup de comunicare strategică e condus de Andi Manciu, consilier de stat al premierului Ludovic Orban, dezvăluit de presă ca desemnat demnitar fără a avea diplomă de absolvire a unei facultăți. La acest impostor al regimului Iohannis a făcut aluzie ziaristul în întrebarea sa:

„Aș reveni la acea primă întrebare legată de incidentul de astăzi, în care două instituţii pe orizontală ale statului au comunicat informații contradictorii. Considerați că există vreo legătură între această situație, care nu este prima și probabil nu va fi nici ultima, și faptul că multe dintre funcțiile, pozițiile cheie din astfel de instituții sunt ocupate de persoane cu calificări academice îndoielnice, cu diplome false sau chiar diplome lipsă?”

Opinia publică a sesizat că jurnalistul se referea și la recentul Scandal al altui impostor Laurențiu Barangă, desemnat de premierul Orban în fruntea Oficiului de prevenire a spălării banilor, deși așa cum arată documentele anchetării de către DIICOT, n-a făcut decît 10 clase de liceu, dar care și-a falsificat diploma de Bacalaureat. Ce-a răspuns Klaus Iohannis?

„Aceste necorelări nu a apărut ieri sau alaltăieri; aceste necorelări au apărut în ultimii 30 de ani, cînd foarte multe persoane au fost promovate fără să fie real competente pentru pozițiile pe care le-au ocupat. Şi în majoritatea anilor, după cum ne amintim probabil majoritatea din această sală, a guvernat în România PSD-ul, care a promovat, știm foarte bine, persoane de multe ori fără competențe, dar cu susținere politică solidă. Acum, sigur, e mult de reparat, și asta se numește reformarea statului, pe care mi-o doresc eu foarte mult.”

Atît Andi Manciu, cît și Laurențiu Barangă au fost numiți în funcții de guvernul Meu al lui Klaus Iohannis. În loc să se revolte pe acest fapt unic în postdecembrism, avertizînd guvernul Orban să nu mai repete asemene greșeli, Klaus Iohannis, venit la conferință fără a fi urmat în prealabil un tratament împotriva virusului AntiPSD, a pus pe seama Guvernării PSD prezența impostorilor în Guvernul Orban.

Ramona Avramescu de la TVR a abordat dezastrul din administrarea localelor de către BEC. S-a referit însă și la softul STS de numărare a voturilor:

„Domnule preşedinte, în mod destul de neobișnuit față de alte scrutinuri, Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale oficiale ale alegerilor locale la două săptămîni după ce acestea au avut loc. În tot acest timp, nimeni de la BEC sau de la Autoritatea Electorală Permanentă nu a dat vreo explicație pentru întîrziere. Au apărut în schimb speculații în legătură cu deficiența la softul de numărare și de atribuire a mandatelor. Dumneavoastră ați primit vreo explicație în legătură cu această întîrziere?”

Atît i-a trebuit lui Klaus Iohannis. A face aluzie la STS, la SPP, la una dintre instituțiile de forță din Sistem e mai rău decît a-l înjura de mamă. S-a văzut asta în răspunsul țîfnos dat unei întrebări calme, normale:
„Klaus Iohannis: Eu am primit rezultatele, atunci când au apărut ele. Dar explicațiile vor trebui date fie de BEC, fie de AEP, care a gestionat aceste proceduri.
Ramona Avramescu, TVR: Deci nu aveți informații că ar fi existat deficiențe cu acele softuri.
Klaus Iohannis: Nu am primit și nu am solicitat astfel de informații. Lucrurile au durat mai mult probabil datorită procedurilor de contestare și recontestare pe care am putut să le urmărim în direct la televiziunile de ştiri.”

De ce a luat apărarea AEP?
Nu cumva pentru că instituția e programată să joace un rol important în fraudarea alegerilor parlamentare?!

Autor: Ion Cristoiu

Sursa: https://www.cristoiublog.ro/ 

 

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • În loc să se revolte pe acest fapt unic cand Andi Manciu, cît și Laurențiu Barangă au fost numiți în funcții de guvernul Meu ,Klaus Iohannis le ia apararea?Oare diplomele marelui carmaci ,klauss, sunt sunt corecte? El are experientain acte false si cu furtul celor 2 case pe care a trebuit sa le restituie.