Analize și opinii

Viorel Patrana: OCCIDENTUL CARE SE SINUCIDE PROGRAMATIC

„Prea de modă veche” – emblematica catedrală germană a fost ștearsă de pe sigla orașului Köln
Orașul Köln va îndepărta emblematicul turn al catedralei din Köln din logo-ul său și va folosi un nou logo în viitor. „Decizia de la Köln de a scoate catedrala de pe sigla orașului nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece recent moscheile au fost autorizate, în mod expres, ca muezinul să cheme la rugăciune.
Renumitul monument este un sit al Patrimoniului Mondial, cea mai mare catedrală gotică din Europa de Nord, are cea mai mare fațadă a oricărei catedrale din lume și este cel mai vizitat reper din Germania. Drept urmare, nu numai creștinii au un loc special în inima lor pentru catedrală, ci și oamenii care pur și simplu apreciază cultura și arhitectura orașului Turlele gemene ale catedralei au dominat orizontul orașului de secole.
Politicieni din diferite partide au condamnat decizia: Primarul scoate Catedrala din Köln de pe sigla orașului pentru că este „de modă veche”. Nimeni nu ne cucerește țara. Noi înșine suntem cei care ne ștergem voluntar cultura. Creăm un vid pe care alții sunt bucuroși să îl umple.”
Occidentul dement, pornit într-un război crâncen de a-și șterge originile. Poate cineva să creadă că lucrul ăsta e o simplă întâmplare, că nu face parte dint-un plan globalist? Poate. Idioții care habar n-au ce-nseamnă cultura occidentală, izvoarele ei și marca iudeo-creștină care a diferențiat-o.

Autor: Viorel Patrana