Analize și opinii

Vasile Ernu: “Totul e să prindem bunica cu mărar ilegal…”

Băncile – profitul externalizat ca o formă de furt legal. Băncile din România sunt cele mai profitabile din UE

Acum câțiva ani a fost un scandal – s-a scăpat cineva de la BNR și a spus: ”70% dintre băncile care activează la noi nu au plătit impozit pe profit începând din anul 2011.”
Discuția e veche – cei mari își externalizează profiturile prin scheme multiple. Un impozit mizer.
Mai să sărim să le subvenționam.
Dar ne-am calmat. Aflăm că ”Băncile din România sunt cele mai profitabile din UE – au de 3 ori mai mult profit decât cele germane și franceze”.
Se muncește în România doar că e hoție legală ca în codru.
Așa că dacă tot o ardem cu Jos Corupția începeți din zona asta – rugații pe băieți aceștia isteți măcar să plătească acel impozit meschin pe profit.
Despre schemele acestea se știe bine – dar când ai stat capturat și nu poți nici măcar impozitul cel mai mic din UE să-l recuperezi – ești luat la mișto. Vezi bancheri la proteste anti-corupție. Cât cinism.
Totul e să prindem bunica cu mărar ilegal…

Autor: Vasile Ernu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …de vina pentru ”să prindem bunica cu mărar ilegal” este militianul idiot de la coltul strazii… il sudui pe ala de l-a creat pe ”garcea” da’ ii dau dreptate… covirsitoarea majoritate sint ”garcea”… nu au minte nici cit sa traverseze strada… nu s-a schimbat nimic in peste trei decenii… dimpotriva: e mai rau! in schimb, pentru ”băieți aceștia isteți” este de vina STATUL, stat platit de noi… si pe care stat il doare fix in pix de aia care-l platesc si intretin… iar vina suprema, peste cele de mai sus, evident ca NE APARTINE… NOI ii toleram pe ”garcea”, NOI suportam statul si oamenii lui… asa ca, mingiind la nesfirsit cercul, l-am facut vicios, un perfect cerc vicios in care NOI sintem parte constitutiva…