Analize și opinii

Sorin Faur: „Rareș Bogdan nu sare de capul lui la jugulara lui Ludovic Orban.”

Rareș Bogdan nu sare de capul lui la jugulara lui Ludovic Orban. Ordinul vine de la Excelența Sa, a cărui vanitate lezată de rezultatul jalnic al alegerilor parlamentare trebuie oblojită prin lipirea rușinii pe fruntea altcuiva, Excelența Sa fiind Perfecțiunea și Infailibilul întrupate.
PNL a pierdut parlamentarele din cauza aportului de mare angajament și inteligență al lui Iohannis; asta s-a întîmplat sub cîrmuirea dibaciului politician românesc Ludovic Orban, dar și cu contribuția tip ghiocel a prim vicepreședintelui Rareș Bogdan, astăzi reformator “total” al PNL.
Imediat după alegeri, Orban a acceptat evacuarea la ordin din funcția de prim-ministru, iar pînă la această oră n-a descoperit vreun pămîntean suficient de demn ca să merite o explicație, fie ea și lamentabilă, a acelui gest aberant și iresponsabil. Apoi Orban chiar a crezut că l-a făcut pe Șefu’ cînd l-a impus pe Cîțu contra lui Ciucă, la pachet cu însușirea în compensarea evacuării a președinției Camerei Deputaților.
Orban va plăti. Excelența Sa nu uită, nu iartă și e supi. Îl arde la lingurică realitatea că sub conducerea lui Ludovic Orban PNL n-a fost capabil să convingă electoratul prost să vibreze corespunzător la chemările Sale mobilizatoare la urne.
Deci s-a dezlegat Rareș Bogdan, ex cîine de pază al democrației, actualmente reformator total. Dacă eșuează, planul B conține anticorupție, mai ales că Ludovic apreciază deosebit Direcția.
Autor: Sorin Faur